cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.01.2009 17:39

NuclearBlast píše:Nemáte někdo zkušenosti s inspektorátem Mělník?

Jestli jsou tam stejny pistolnici jako ridici, tak potes pan Buh :-)

NuclearBlast
Nový uživatel
Nový uživatel

21.01.2009 18:21

cmk píše:
NuclearBlast píše:Nemáte někdo zkušenosti s inspektorátem Mělník?

Jestli jsou tam stejny pistolnici jako ridici, tak potes pan Buh :-)

:lol: Chodil sem tam pet let do skoly, ze zacatku sem byl docela prekvapenej, asi to bude problem jenom mladejch (rozmej: 18 - 20 let + zastydla puberta), protoze kdyz nahodou jedes pomalejs, nebo mas min vospoilerovano, nedej boze mas min nalepek z mimonskej valek nez kamos ze skoly, si proste OUT a mimo misu. Lec netrvalo to ani pul roku a mel sem klid, stacily dve dobre mireny rany pianem (MB123) primo na komoru hustokruty fabie 1,2htp s okapni rourou misto vejfuku a jeste drsnejsiho opelu kadett.... :lol:
Janse, mozna to nebylo zrovna moc diplomaticky, ale s cim zachazis, tim taky zchazis a jediny na co se nejak pan matafakagengsta zmohl, bylo urvat mi hvezu z auta
ale to uz je tezce OT :?

TomV
Nový uživatel
Nový uživatel

22.01.2009 1:44

Inspektorát Kladno:
Tak jsem dnes úspěšně přihlásil Novohradského na nošení. Doporučuji pouze jedincům se silnými nervy. Přišel jsem k přepážce, vyndal zbraň z pouzdra s tím, že bych jí chtěl přihlásit. Paní se mě zeptala jestli chci TOTO na osobní ochranu a vrhla na mě pohled jako, že jsem asi úplný dement. Když jsem jí oznámil, že ano, zbraň si vzala a odešla do vedlejší kanceláře kde to během chvilenky bzučelo jako v úle. Zaslechl jsem jenom útržky, ale stály za to.
Např. : "To je nějakej blázen", " Vždyť ta zbraň je áčková", "Tohle bude nosit po městě" apod.
Za chvilku zvedla telefon a slyším: " Jaruno, pojď se sem podívat co chce pán na obranu". Další slečna byla během chvilky u přepážky a jestli to chci na obranu. Opět jsem odpověděl, že ano. Potom přišla ještě třetí a když se mě zeptala i ta, tak už jsem to nevydržel a zeptal jsem se jestli se na to bude ptát ještě někdo. Měl jsem pocit, že se na mě přišlo podívat celé oddělení. Dva měsíce zpátky jsem tím už prošel a drobátko mi tekly nervy.
Potom přišli z další otázkou jak to budu nosit skrytě. Ukázal jsem jim tedy pouzdro na zbraň, s tím, že pouzdro na zbraň mi připadá vhodné, nicméně to už záleží na mě... :x Na to my slečna vyráží dech, protože mi říká, že mě zatknou, když nenosím zbraň "na sobě", ale v tašce.
:shock: :Co je to za termín "na sobě"? Takovou kravinu jsem ještě neslyšel... Mohla by jste si ten zákon pořádně přečíst?
Slečna odchází a další dáma mi podává hotový průkaz zbraně a rozhodnutí o nošení (raději jsem ji požádal o kopii) a říká, že můžu jít. Tak říkám, že nechci být zatčen a že má její kolegyně očividně potíže s výkladem zákona o zbraních a střelivu a že bych s ní rád mluvil. Na to mi bylo řečeno, že v zákoně nic takového není (logicky) a že můžu jít.
Tak takovou komedii jsem ještě nezažil. Je vidět, že dámám na oddělení Kladno je zákon celkem ukradený a pravděpodobně by všem chlapům nejraději vrazily do rukou pletení, když se chtějí bavit. Aspoň vím kam a na co jdou mé daně.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

22.01.2009 10:43

Není nad informované a proškolené státní úředníky.... :-)

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.01.2009 0:53

Nevim, proc pulka policajtu spojuje "ochranu zivota, zdravi nebo majetku" a "(skryte) noseni", kdyz jsou to 2 nezavisle veci !!!

Konec koncu uz vubec nevim, proc to vubec resej :-(

Kdyby byl "ostrej" tank Bcko, taky si jej koupim a nikdo, ani urednik/ce na odd. zbrani a streliva nema pravo do toho jakkoli negativne zasahnout, splnim-li vsechny zakonem stanovene podminky.

Petzold
Moderátor
Moderátor

23.01.2009 13:37

Tak jen pro dokreslení. Kdysi tady probíhala diskuse o tom, že by celá agenda zbraní mohla jít do "civilního" sektoru pod gesci MPO/CUZZS.
( časová souvislost s přípravou poslední novely není náhodná).

Takže ne. Agenda zůstane v drápech MV.

A teď se podržme, na posledním monstr sjezdu příslušných "úředníků" zazněl se strany velení jeden z hlavních :!: důvodů, proč to tak zůstane:
parafrázuji ..."zachování tabulkových míst na příslušných odděleních, aby se tato místa mohla obsazovat příslušníky už neschopnými služby jinde... (čti, odloženými jedinci za průser, příp. neschopnost, těsně před výsluhou atd...)

Takže žádná změna. :roll:

Reklama

jbiker
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.01.2009 21:34

No, možná je to výjimka, ale u nás (nejmenované PŘ v JČ) nastoupil na zbraně nový z obvodního oddělení (ze zdravotních důvodů neschopen služby v poli) a je to značně pohodový a velmi svižný úředník. Nákupku a hlavně převod a registraci zvládl tak bleskově a aktivně, že mi visela čelist ještě když už jsem stál s kufrem s flintou a papíry teplými z laminovačky zpátky na chodbě. To jenom abychom na "ně" pořád jen nenadávali :wink:

Haness
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

25.01.2009 0:17

Zdravím, vím že je to trošku OT, ale chtěl bych se zeptat, kolik fotek potřebuju při registraci zbraně?

Jinak v Olomouci kde mám trvalý pobyt musím říct že jsou celkem dobří, při podávání žádosti o zkoušky v jiném městě bez problému hned vyřídili, potom když jsem tam byl žádat o vydání ZP a dotyčný policista viděl že mám sebou ve složce i nákupní povolení, tak mi řekl že mu to mám dát a on to rovnou udělá i s tím...

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

25.01.2009 0:20

Haness: Tak ja ti nevim ale myslel jsem ze technicak nema fotografii.. ze tu ma jen ZP :-) a na novy ZP (nemas-li na nem napr. noseni jsou snad klasicky 2 ne?

admix

25.01.2009 0:23

K registraci zbrane potrebujes akorat zbran a 200kc kolek :)

Haness
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

25.01.2009 0:28

já ještě techničák nemám, proto se ptám, jelikož ho snad ve středu budu mít, na nový jedna, nebe 2? je to měsíc a něco a nějak už nevím, ale nejspíš jedna fotka:)

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

25.01.2009 0:44

Haness: Ja cise technicak jeste taky nemam.. vlastne jeste nemam ani ZP az pozejtri.. (to cekani mne zabije..) ale na technicaku mas vyrobni cislo, a dalsi udaje o zbrani ke ktere je vydany.. tak k cemu by si tam jeste daval fotku te pistole.. na technicaku k autu taky nedavas fotku ;-)

Delam si srandu.. Technicak je jen papir zalitej ve folii kterej rika ta a ta zbran toho a toho vyr. cisla je tohodle chlapka.. a ty k nemu pri prip. kontrole predkladas ZP na kterem je tvuj zajiste jinak rozesmaty oblicej zvecnen v krecovite grimase.. :-) Pokud nemas na ZP poznamku opravnen k noseni zbrane kat. B tak si radsi vem i 2 fotky.. chces-li tu pistol nosit.

Nebo se pletu.. zkusenejsi "ostrostrelci" ?? :-)

PS:dneska mam dobrou naladu.. ne ze bych jindy nemel ale dneska mam jeste lepsi jak obvykle ;-)

admix

25.01.2009 0:50

Technicak na kver vypada uplne stejne jako technicak od auta - typ zbrane, vyrobce, raze, cislo, majitel. Zadna fotka tam neni ;)

alfonss
Grafoman
Grafoman

25.01.2009 10:39

Nastat může problém kdy nemá v ZP zapsáno nošení, tudíž při registraci zbraně by se mu mohl měnit i ZP, tudíž nějakou fotku by asi potřeboval. Pokud má nošení zapsáno, pak samozřejmě bez fotky.

admix

25.01.2009 12:35

Jo, to mas pravdu - pokud nema ve zbrojaku noseni a dostane prvni krochnu na noseni, tak musi donest 1 fotku na novej zbrojak

Lukas_K
Častý návštěvník
Častý návštěvník

25.01.2009 14:16

Admix: DVĚ. Jedna na zbroják, druhá stejná do spisu. Jak psal Alf, je to jen o tom, zda se bude doplňovat doložka nošení a tedy vydávat nový ZP. PZ je bez fotek.

admix

25.01.2009 14:40

Lukas_K: kdyz mas zbrojak hotovej a nemas v nem napsany noseni, tak pri vydani prvni zbrane k noseni potrebujes 1 fotku na novej zbrojak ne? K cemu by jim byla druha do spisu, kdyz uz ji tam jednou maj ? :)

EDIT: ted me napadlo, ze kdyz si to takhle bude zarizovat treba po dvou letech, tak uz asi bude mit novou pasovou fotku a tudiz budou chtit dve, kdyz ta puvodni ve spisu uz neni aktualni :oops:

GMatysek
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.01.2009 10:01

Tuhle jsem zaslech na PČR jak klukovi říkal, že pokud je fotka stejná, tak stačí jedna, jinak musí dát dvě.

wolf

26.01.2009 10:27

Jo, je to tak, ja mel taky prvne zbrojak bez noseni a rovnou mi rekli, at si schovanm treti fotku stejnou, ze jim potom nemusim nosit dve, ale staci jen jedna.

nekromancer
Častý návštěvník
Častý návštěvník

10.02.2009 15:59

Herdok to nestačí že je na tý fotce jeden a ten samej xicht? To tam chtěj ještě "stejný" hradčany nebo co? :-O

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)