Hungry
Moderátor
Moderátor

19.10.2007 18:16

Největší rozdíl mezi Ardesou a Pedersolim je, krom zpracování, hlavně v historické autentičnosti a paletě modelů...
Ardesa má de facto dva zámky - křesadlový a perkusní a ty se liší jen kohouty ... většina dílů je zaměnitelná...
Pedersoli je na tom lépe, i když to taky není 100%. Má i větší výběr ráží a stoupání vývrtů...

staM
Moderátor
Moderátor

20.10.2007 20:17

Od ARDESY mám několik zbraní,a po všemožnejch úpravách spokojenost.
Puška koupená v r.1993 chodí pořád nadprůměrně dobře.Za sebou má už hodně přez 18 000 ran!Z toho cca třetina na kuli a flastr.Jinak maxibal.Za čtrnáct let je na ní třetí zámek-nevydržely.

S tím že je tady mnohdy prodávanej šmejd kterej se hodí jen na spalování prachu má zkušenost celkem dost lidí.Hlavně s vývrtem kde byla polovina drážek jinak hluboká se probíraly myslím i v nějakým časopise (SR)?
Osobně jsem viděl hlaveň kde byla jedna z děr pro upevnění lišty provrtaná až do vývrtu.
Nebo Harpers Ferry s tak pokurvenou geometrií zámku že zlomil každej kámen.To pak někdy bere chuť se vůbec těmahle zbraněma zabejvat.

Vyrábět z odlitků se dá,ale jestli je styl "flákni to tam" ten co si to koupí si už nějak poradí je správnej ?

Jinak ceny černoprachejch zbraní jsou fakt příšerný.Kolik je na tom práce proti "patronkám"!!

Fandaks
Častý návštěvník
Častý návštěvník

20.10.2007 20:52

Já si myslím, že je to tak jak to napsal Black Powder. Ardesa dělá zejména pro USA a musí se hodně snažit, protože je tam velká konkurence ve výrobě a prodeji. Proto tam nemůžou posílat nějaké zmetky a musí být s cenou hodně dole. Podívejte se na ceny za jaké se jejich zbraně prodávají u nás, 4 až 6 tisíc. Jejich perk. zámky určitě nejsou dražší než 60 Euro. Přitom slušný zámek stojí 150 Euro. Ještě lepší 250 až 320 Euro a nejdraží jsem viděl za 500 Euro, zatím....
Jistě se sem dostane na trh i jejich normální kvalita, ale zmetek se někdy vloudí. Člověk asi občas potřebuje i trochu štěstí při nákupu.
Pedersolimu se taky občas něco nepovede a přísnější výrobní kontrola by mu neuškodila. Kupoval jsem od něho kokilu a měl jsem kliku, byla dobrá. Kamarád kupoval taky a měl smůlu. Byla špatná a musel ji vracet.

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

27.10.2007 18:57

Mohu posoudit kvalitu zbraní od obou výrobců.Ale,napíšu jen tohle-ještě jsem neměl zbraň,která by nebyla DODO!!!Trochu bych to pochopil u lacinějších zbraní,ale u drahých od vyhlášeného výrobce,můžu být akorát,tak nas....!Když si to člověk dovete udělat sám,je to jenom jeho čas a práce,ale je spousta lidí,kteří s tím musí k puškaři,zaplatí pěkný prachy za úpravu novýho kvéru!!!

Pedros
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

04.03.2008 9:19

hlavně mě zajímají perkusní revolvery - repliky 1858. Jaká je kvalita jednotlivých replik a případně jaké průměry střel dělají pro 44 (každý trošku jinak ale snad aspoň jeden výrobce drží jeden rozměr např ve 44ce)

PatrikV

03.05.2008 23:16

Zdravím, asi před 14 dny jsem se stal majitelem stavebnice křes. pistole Bounty od Pedersoli. Rozhodnutí pro tuto značku padlo právě po přečtení Vašich stránek. Když mi stavebnice přišla tak jsem se trochu lekl pracnosti ale na druhou stranu pistole přišla zkompletovaná takže byla jistota, že vše pasuje a je jak má. Rozebral jsem ji, uložil do doby kdy bude ten správný čas. A ten nastal teď v pátek, kdy mi v železářství padlo do oka nářádí od firmy Dremel. Koupeno a večer jsem se do toho pustil, chtělo to získat jen trochu cviku pro práci s tím strojkem, ale je to vyníkající věc. Po 5 hod práce, špinavý až za ušima jsem se vrátil k počítači zjistit co s pažbou, napřed jsem vytahal mořidla - lihová, ale co pak - laky mám, můžu i stříkat, ale podle puškařů lak na pažbu prý nepatří. Pak jsem si vzpoměl, že kdysi dávno jsem si zkoušel ošetřovat topůrko na valašku co mi dělal děda ze švestky sádlem a tenkrát to fungovalo - bohužel naše lednice tímto druhem potravin už nedisponuje. Tak přišlo na řadu váhání jestli použít výrobek který jsem koupil před léty a nepoužil - Osmocolor vosk v barvě ořechu transparentní. Váhal jsem chvíli ale nakonec použil, 2 vrstvy. Myslím, že jsem jsem udělal dobře, vypadá to skvěle. Bohužel jsem tu nový a ještě nevím jak sem dát fotku. Těď mě čeká ještě zjistit vše okolo, nejbližší střelnici a hurá do toho. Píšu to sem proto, že z Pedersoli je to moje první a zatím ta nejlepší zkušenost a nelituji že jsem si musel připlatit.

Reklama

staM
Moderátor
Moderátor

04.05.2008 9:31

Ahoj Patriku
tak tě vítám mezi čmoudily.

V SZ posílám jak můžeš vložit foto.

PatrikV

04.05.2008 10:22

Ahoj, tak to zkusím takto.
Obrázek
Není tady někdo z novojíčinska a okolí, kdo by mi dokázal pomoct v začátcích? Patrik

romi
Nový uživatel
Nový uživatel

04.05.2008 11:29

Nový Jičín

Pokud chceš ozvi se na romi@cmail.cz . Jsem z Příbora......

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.05.2008 10:12

Taky mám zbraně od obou výrobců.Nebudu opakovat věci o kvalitě a vzhledu.Se Sharpskou od Pedersoliho jsem se hodně nablbnul,něž jsem ji dal do stavu k obrazu svému!Krásně provedená flinta,až na to,že šlo vystřelit max.3 x a pak konec.A čistit po každé ráně závěrový blok???
Ta puška byla jenom pěkná,jinak na h...!Dodo a je to ok!
Hawkena 45 od Ardesy jsem vzal,jako stavebnici,udělal a upravil,podle sebe.Přesnost je super!!!Taky ,záleží,co se podaří koupit za kus.Ne vždy je" značka "lepší!!!
Od Pedersoliho-nádherně opracovaná a slícovaná karabina Spr.Trapdoor 45-70.Děsná radost,pouze do prvních výstřelů!Na 50 m,šla o 15 cm vlevo! :evil: Někdo ,si řekne,klepnu a je to!A ono prd,slavný soude!Muška je na tvrdo a hledí taky!Žádná možnost,klepnout hledí,nebo mušku tam prostě není!!!Kolega,stejný problém!Za 25 litrů,jiná představa!Jak,to teda nastřelují???Kde,je kontrola slavné značky?V pr...!Opět nastoupila domácí tvořivost,teď jsem spokojenej,přesnost skvělá!!!
Teď babo raď!!! :D

bufallo
Častý návštěvník
Častý návštěvník

05.05.2008 11:37

kamosovi som nastreloval Rangera od Ardesy, prva rana na 50 m osmicka na siestej, dve cvaknutia s mieridlami, druha rana desina ako vysita, presne na stred... druha, susrel... 2 gramy LC + tercova strela 16 gramov od Black Powdera alias Fifa, mazane vazelinov na stroje, v sede s oporou...

mondo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.05.2008 10:23

Plánujem kúpiť predovku, našiel som toto http://www.jagdcenter.de/frankonia-jagd ... etail.html myslím že cena je dobrá, poraďte začiatočníkovi, má to aj napínačik (podľa obrázku áno). Vďaka.

virginan
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.05.2008 11:05

Přesně tuhle Ardesu mám,koupil jsem ji tady, v ČR,jako stavebnici u Brymový v Praze.Cena,nepamatuju přesně,ale do 6000 litrů.Možná míň.Je to už delší doba.
Spokojenost,velice přesná a spolehlivá flintička.Za mně doporučuju koupit!
Jinak si najdi stránky BVS a Brymová v Praze,pro porovnání ceny.

bufallo
Častý návštěvník
Častý návštěvník

23.05.2008 11:37

ja som tiez z nej strielal, normalka, klasika Ardesa zo vsetkymi svojimi plus a minus... vela zalezi od konkretneho kusu... a samozrejme od toho s cim, ako, kde, kedy... atd... ved to poznate... flinta za 100 litrov nieje zaruka uspechu ked nieje v tych spravnych rukach...
ale pre bezneho smrtelnika staci, aspon na zaciatok... no ja som uz zhyckany a zatazeny na lepsieu kvalitku... slusna kvalita za rozumnu cenu...

inak co sa tyka revolverov, tak prvy som mal Colt Army ArmiSanMarco, a nebolo to bohvieco... vizualne krajsie ako Pietta ale po asi 1000 ranach som mal uz taku vybitu stredovu osku na valci ze skoro vymedzovaci klin presiel durch cez hlaven a aj tak vola medzi valcom a hlavnou sa blizila k 1 mm... neviem ci sa pohla oska alebo bola vymlatena ta drazka... proste sa to nedalo vymedzit, aj ked som uz podkladal po spodok valca medzi ram a valec planzetu hrubky 0,5 mm... bolo to uplne vymlatene a to som z toho palil tak 1 az 1,5 gr LC-ka a bud gulicky .454 + zatka alebo ogivaly LEE priamo na prach, vsetko s cisteho olova... teraz mam Piettu Remington Army nerez, a po nejakych 3000 ranach uplne v pohode, vsetko slape ako hodinky a to strielam ogivaly s Pyrodexom P a nesetrim ho, dostava zabrat milacik, aj 200 ran za sebou bez cistenia... celu prachovnicu miniem a dve karbicky zapaliek.... ale uz to ide do penazi... musim setrit....

mondo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.05.2008 12:15

virginan: v BVS je za 6.300,- Kč (8.000,-Sk) a Brýmovej za 6.885,-Kč(8.743,-Sk), v DEASe za10.400,- Sk vo Frankonii (6.368,-) ...:?: :?: :?: z nemecká ju nemám problem dostať.

Pedros
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.05.2008 13:08

Dotáhneš ji z německa bez poplatků?

mondo
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

23.05.2008 13:15

Buď ju pošlu za 6,-€ švagrovy do Dráždan a on mi ju prepošle alebo donesie, alebo ju za 25,-€ pošlu priamo mne, vraj by mala byť za 169,-€ za 199,- je asi aj s tým western puzdrom (to nechcem). To ešte prezistím.

emde
Častý návštěvník
Častý návštěvník

02.06.2008 8:47

V sobotu jsem koupil rukojeti na kokilu DP. Cena 895 Kč. Jenom nevím kam se poděla ta kvalita o které se tu v souvislosti s touto firmou občas píše. :cry:

Obrázek

staM
Moderátor
Moderátor

03.06.2008 19:23

To že je něco od DP neznamená automaticky že je to perfektní.Fandaks to na předchozí stránce vystihnul myslím přesně.Tohle by bylo na úspěšnou reklamaci.Nebo snad ne?

emde
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.06.2008 19:39

Zkusil jsem reklamovat hned v pondělí. Prodavač mě ochotně nechal vyzkoušet troje jiné, a ty moje byly nejlepší :!: . Tak jsem slušně poděkoval a odtáhl domů. :twisted:

PředchozíDalší

Obsah fóra / Zbraně / Black Powder