-
bacil.357 - Občasný návštěvník
Re: PM Makarov / Baikal 442
Nemá někdo tušení jaký je rozdíl mezi PM Makarov/Baikal 442 a Baikal IJ-70-01?? jeden IJ 70 jsem na sebe nechal přepsat z pozůstalosti, tak přemýšlím, že bych si ho nechal...
-
trabi_fun - Častý návštěvník
Mam uz dost let IZ-70 (r.v. 91) a na to co mam s nim nastrileno, smekam co to vydrzelo. Jediny rozdim mezi PM a touhle IZ-70 je ve vojenske x civilni (predrevolucni/porevolucni) vyrobe. Rozhodne bych se toho "novějšího" modelu nebal
- brukev
- Občasný návštěvník
Otesanek: hm, no taky jsem si toho kontaktu kovu s telem vsimnul. Behem leta by to mohl byt problem, zkusim poprosit drahou zenu svou, aby mi tam nasila nejaky zvyseny limec.
Diky za odpoved.
Diky za odpoved.
-
the.marek - Občasný návštěvník
Ahoj, nevíte kde by teď byli ksehnání Makarony - uloženky? Nemůžu nikde žádné vygooglit... Jinak čím krmíte vaše Makaróny? je to přece jenom dražší náboj oproti Lugeru. máte někdo zklušenosti s těmito náboji?
http://www.alfatactical.cz/foto/1347024 ... akarov.jpg
http://www.alfatactical.cz/foto/1347024 ... akarov.jpg
- Slapec
- Častý návštěvník
Marek: V BVS mívaj pěkný kousky. Jistě zas budou, ale chce to čekat... Já na něj čekal 2 roky . Ohledně munice můžu prohlásit že Makarov sežere a vystřelí úplně vše... SB staré i nové, barnauly, wolfy i CIP ruské armádní (jen víc špiní a smrdí...).
-
Ikewoo - Pravidelný návštěvník
Stačí vrazit zásobník do rámu bez závěru a člověk hned zjistí proč... jinak makarov je jediná pistole, kterou jsem měl v ruce, která žere i prázdné hilzny
-
Matt007 - Občasný návštěvník
Pánové chci požádat o inspiraci ohledně pouzdra pro Maka. Před nedávnem jsem koupil taky jeden pěkný kousek tak pro něho sháním pěkný kabátek. Tak ukažte v čem nosíte Vy.
-
-
Nevíte někdo o nějakém obchodě, kde mají PM Makarovy? Pokud možno nové uloženky? Nebo někoho, kdo prodává? Příjde mi, že nejsou nikde k sehnání...:-/
-
to the.marek: Nevím jestli je to aktuální, ale jeden se válí u řeháků tak mrkni.
http://www.rehak-lov.com/m8-pouzite-zbr ... m-9mm-mak/
jinak máš pravdu, nikde nejsou a kdo ví jestli budou. budeš muset doufat, že budeš mít štěstí jako já a nějaký majitel ho pustí.
http://www.rehak-lov.com/m8-pouzite-zbr ... m-9mm-mak/
jinak máš pravdu, nikde nejsou a kdo ví jestli budou. budeš muset doufat, že budeš mít štěstí jako já a nějaký majitel ho pustí.
-
Taky se nějaký plácá u Brymové... aspoň podle stránek... ( http://www.zbranebrymova.com/foto/34628.jpg ) jinak to chce hlídat bazary a mít NP na stole a mít taky štěstí a rychle reagovat... takhle jsem koupil i já (a dodnes tomu štěstí nevěřím, protože spolu s 1911 je to nejúžasnější pistole, kterou jsem měl v ruce)
-
Psal jsem mail do BVSka a odepsali mi, že plánují dodávku koncem roku, prý dají vědět mailem.
Mám dilema mezi PPK a Makarovem, když ale vidím, jak je na tom Makarov s dostupností tak asi půjdu do něho, když se objeví .
Mám dilema mezi PPK a Makarovem, když ale vidím, jak je na tom Makarov s dostupností tak asi půjdu do něho, když se objeví .
-
Tak pan Rudolf mi osvětil, proč nejsou Makarovy skoro k sehnání a nikdo je sem netahá.
Cituji:
Na rovinu. Pistolí PM63 Makarov je dost, celý problém tkví v tom, že je
několik armád, které za ně v současnosti platí obchodníkům 300USD/ks
(6000kč) a to v tom není započtena 600kč tormentace a 1200kč DPH, bez
kterých to nelze uvádět na trh. Proto je v tuzemsku nikdo maloobchodně
nenabízí.
Dobré ráno
Rudolf Martin st.
Cituji:
Na rovinu. Pistolí PM63 Makarov je dost, celý problém tkví v tom, že je
několik armád, které za ně v současnosti platí obchodníkům 300USD/ks
(6000kč) a to v tom není započtena 600kč tormentace a 1200kč DPH, bez
kterých to nelze uvádět na trh. Proto je v tuzemsku nikdo maloobchodně
nenabízí.
Dobré ráno
Rudolf Martin st.
- Slapec
- Častý návštěvník
Hold s Makarovama je to jako s Mauserama 98k. Jeden čas jich bylo jak na*ráno a pak zas nebyly a pak zase jo ... Chce to vydržet pokud je poptávka určitě budou... Bude to trvat třeba další 2 roky, ale BVS je zase doveze (jsem přesvědčen). Přesně před 3 lety byla podobná situace s Mausery vůbec nebyly a když jo tak se nedal sehnat po 15k (a to byl ruský repas z bvs). Hlavu vzhůru pánové, čekat a hlídat inzerci .
- Raasi
- Nový uživatel
Takze, kdyz to secteme tak 7800,--. To mi prijde jako cena vklidu. Ikdyz prihodim 2000 na zisk, tak jsme na 9800,.. Coz je stale super cena (kevin m stoji vic). Nevite nekdo zda nekdo vozi nove pistole makarov co vyrabi baikal?
-
Desítku bych za Maka nedal a to ho mám velmi rád...
Já myslím, že i u nových zbraní z Ruska bude zásadní problém - Rusové ti pošlou klidně 2-3 tisíce pistolí, ale pokud jich chceš dvě sta, tak je to pod úroveň jejich zájmu. A náhradní díly už vůbec.
Prostě to chce trpělivost a on se nějaký sovět objeví...
Já myslím, že i u nových zbraní z Ruska bude zásadní problém - Rusové ti pošlou klidně 2-3 tisíce pistolí, ale pokud jich chceš dvě sta, tak je to pod úroveň jejich zájmu. A náhradní díly už vůbec.
Prostě to chce trpělivost a on se nějaký sovět objeví...
-
No jeden se válí i tady na bazaru za 6 tis, což si myslim, že ještě jde.
Pokud už není prodaný, ale pod inzerátem žádný SZ nejsou.
Pokud už není prodaný, ale pod inzerátem žádný SZ nejsou.
-
Zajic - Častý návštěvník
Podle všeho si taky myslím, že se v nabídce znovu ukážou ve věčím množství Chce to jen vyčkat na tu vlnu, kdy tady zase budou.
Nic méně já měl jak Baikala tak PM a ta zbraň mě vůbec neoslovila Teda kromě odolnosti, vzhledu a tím že je poměrně placatá a že je to taková ta Sovětská klasika
Tohle mě vadilo nejvíc: divné držení, velice špatně čitelná mířidla a při zápichu divný sklon rukojeti=střelba do země, malá kapacita zásobníku, špatně umístěné tlačítko vytahovače zásobníku k čemuž musí člověk použít druhou ruku, otravující pojistka na závěru zbraně a možnost si zajistic nevědomky nadrcnutou zbraň se spuštěným kohoute(stalo se mi, že jsem při tasení a trénování měl tu pojistku jen nepatrně pootočenou, a zbraň při stisknutí spouště jen cvakla naprazdno ) tohle beru jako velký problém který se může stát když to budeme nejméně potřebovat.
Stačilo vážně potočit tou pojistkou lehce, a zbraň vypadala jako že je odjištěná, ale nevystřelila. Kdo nevěří ať si to doma vyzkouší. Samosebou mluvím o tom, že kladivo sice spadně, ale neklepne do uderníku. A celkem mě obě pistole kousali do ruky a prostě výstřel byl takový ostřejší, né moc příjemný.
Nic méně já měl jak Baikala tak PM a ta zbraň mě vůbec neoslovila Teda kromě odolnosti, vzhledu a tím že je poměrně placatá a že je to taková ta Sovětská klasika
Tohle mě vadilo nejvíc: divné držení, velice špatně čitelná mířidla a při zápichu divný sklon rukojeti=střelba do země, malá kapacita zásobníku, špatně umístěné tlačítko vytahovače zásobníku k čemuž musí člověk použít druhou ruku, otravující pojistka na závěru zbraně a možnost si zajistic nevědomky nadrcnutou zbraň se spuštěným kohoute(stalo se mi, že jsem při tasení a trénování měl tu pojistku jen nepatrně pootočenou, a zbraň při stisknutí spouště jen cvakla naprazdno ) tohle beru jako velký problém který se může stát když to budeme nejméně potřebovat.
Stačilo vážně potočit tou pojistkou lehce, a zbraň vypadala jako že je odjištěná, ale nevystřelila. Kdo nevěří ať si to doma vyzkouší. Samosebou mluvím o tom, že kladivo sice spadně, ale neklepne do uderníku. A celkem mě obě pistole kousali do ruky a prostě výstřel byl takový ostřejší, né moc příjemný.
-
ufo - Moderátor
- Gangoš
- Častý návštěvník
To s tou pojistkou se mi stalo taky, ale u PPK. Je to nectnost všech pistolí s takto umístěnou pojistkou.
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní