-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
2buml: Já mám COPy gatě a v levý zadní skrytý kapse obuch (kupodivu při sezení nepřekáží, nebo se v té kapse jen lehce poupraví - snad jedině v extra tvarovanejch autosedačkách by to mohlo vadit, ale řídil jsem s ním ve třech nebo čtyřech aut bez problému), v pravý zadní nůž, mobil v pravý přední, klíče s baterkou (tu z obucha, když ho teď dočasně nenosím) v levý přední.
A ještě se tam vejde peněženka, PDA, mapa Vídně a pár dalších drobností a pohodlností stále ok ať při sezení či chůzi.
Na opasku mám jen foťák, ale věřím, že vy víte co by tam pasovalo lépe
A ještě se tam vejde peněženka, PDA, mapa Vídně a pár dalších drobností a pohodlností stále ok ať při sezení či chůzi.
Na opasku mám jen foťák, ale věřím, že vy víte co by tam pasovalo lépe

-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
Lala - Občasný návštěvník
-
Finson - Častý návštěvník
- Qer
- Nový uživatel
Hele hosi, stale riesite len nejake modelove situacie... mna napadli uz viac krat, iba raz to bol nejaky uchyl kde by sa hodil slzak ale vyriesil som to v pohode rukami, v ostatnych pripadoch boli vzdy utocnici viaceri, mozes jednemu zacat striekat slzak do tvare ale ak druhy vidi ze je to obycajny slzak tak hned utoci a uz nemas sancu, rovnako by si pochodil s obuchom, pri plynovke sa utocnici v prvych sekundach snazili dostat z dosahu zbrane kedze nevedeli ci nie je ostra + bolo im zrazu doplacu...a hlavne v rozmedzi 2 sekund som to nasypal do tvare vsetkym... to mi dalo par sekund aby som usiel. Lenze stale tu je moznost ze niektory z utocnikov bude tiez ozbrojeny, takze po mojich skusenostiach sa mi najidealnejsie javi klasicka pistol z prvymi dvoma slzotvornimi nabojmi, zvysok ostre. Bohuzial som este o takom niecom nepocul...
-
Leda - Příspěvky: 696
..
Ideálně se ti to asi jeví celkem správně - i na základě Tvých praktických zkušeností. Jenže jak už bylo řečeno, použití takového náboje v pistoli je problém - v 99% případů zbraň nefunguje a skoro vždycky se kousne nábojnice v okénku - ten lepší případ, kdy prostě nepřebije a stačí zatáhnout za závěr (funkce opakovačka) je málo. Zkoušel jsem brokové náboje, plastové a výsledky jsou opravdu velmi nestabilní.
-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
MARK: nosim to podobne jak ty, akorat mam misto COP gati (jak na ne koukam tady: http://www.actionzone.cz/www/detail.php?id=2 asi si je poridim , pokud je nekde v brne sezenu) kapsace od bushmana
no a nosim vlevo na pasku obuch, v leve spodni kapse rachlonabijec s 5x 38sp, na prave strane na pasku ULko, v prave kaspe nuz SOG PE II + taktickou svitilnu Surfire, kdyz du vecer do posilovny tak si baterku povesim na krk
no a nosim vlevo na pasku obuch, v leve spodni kapse rachlonabijec s 5x 38sp, na prave strane na pasku ULko, v prave kaspe nuz SOG PE II + taktickou svitilnu Surfire, kdyz du vecer do posilovny tak si baterku povesim na krk
-
S474N - Častý návštěvník
-
para - Pravidelný návštěvník
- cmk
- Častý návštěvník
-
Wojtyla - Příspěvky: 514
- buml
- Pravidelný návštěvník
- coltmen
- Občasný návštěvník
plynovka
Takze doteraz som nosil plynovku 8mm, dva krat som ju musel pouzit a v oboch pripadoch bola zastavovacia ucinnost 100 percent po prvom vystrele
Jaké jsi měl náboje a zbraň? Na jakou vzdálenost jsi střílel? Docela by mě to zajímalo, většinou se na plynovky jenom nadává že jsou nanic...
- Qer
- Nový uživatel
For S474N > para & cmk to presne vystihli
Vyzeram velmi slusne, mam VS, nosil som okuliarky... a byvam v dangerous zone, v zivote som nijake konflikty nevyhladaval a snikym som sa nebil, aj ked sa priznam ze som casto chodil na miesta kde to bolo nebezpecne, koli tvz. akoze mafianom a podobnym typkom (hlavne ked bola so mnou pekna kocka..), ale predsa sa nebudem obmedzovat koli nejakym k****om, nie? Ale napadnutia v nejakom podniku 30% ku 70% prepadnuti po ceste domov. Proste nejak pritahujem take situacie...

- Qer
- Nový uživatel
For coltmen : Zbran nejaky taliansky poloautomat znacku neviem, celkom malicka vojde do zadneho vrecka na rifliach a ked mas dlhsie tricko tak nic nevidiet, zasobnik na 6 nabojov, akurat sa dost sekala trebalo ju trosku upravit a je to OK znacku mozem pozriet a hodit to tu ked pridem na SK, momentalne som v zahranici.. naboje takisto cal. 8 mm znacku neviem ale v navode pisali ze do jedneho metra by sa nemali pouzivat, koli moznemu poskodeniu zraku poleptanim. Cena 350Sk/10ks Ja som strielal az po zacati utoku cize presne na vzdialenost 50cm az 1meter. Utocnici isli okamzite k zemi a ja som v pohode utiekol. Slzny ucinok mozem potvrdit ze je dostatocny, raz mi spadla na chodbe na dlazdice a samovolne vystrelila, priatelka sa so mnou tri dni nerozpravala 

- coltmen
- Občasný návštěvník
plynovka
Tak to bude asi Kimar/Bruni ty se zasekávají rády, ke své Bruni 96 (C1911) jsem musel dokoupit nový záchyt zásobníku, pojistku, a ještě jsem musel upravovat kohout-nechtěl držet natáhnutý,vůbec se nedivím že při pádu vystřelila.
- momentalneanonymny
1. nikdy som nebol zastanca plynoviek.
2. az dovtedy, ked zhodou okolnosti v meste dvaja vacsi tulavi psi bezdovodne napadli mojho psa, ja som bol s dietatom, a nemal som moznost zasiahnut - ostru som so sebou nemal, ani nic ine a nohami som sa nechcel do nich pustit - kedze ockovacie preukazy by som nikdy nedostal do ruk a besnota je svina - a keby som aj mal ostru, nemohol by som ju pouzit jednak z obavy o vlastneho psa a jednak z obavy z odrazu - asfaltova cesta, za nou dlazdene parkovisko a za tym vsetkym niekolko obytnych domov v potencialnej drahe odrazenej ci zle mierenej strely. Ked sa ich nejako podarilo odohnat - alebo sa sami rozhodli, ze napadnuty ma dost - zverolekar mu uz nepomohol.
3. takze odvtedy hladam nieco male lahke ucinne PLYNOVE na doplnenie mojej inak ostrej kolekcie, a to najradsej revolver, nech ho potencialne moze nosit aj niekto iny z rodiny. Pistol je pre neskuseneho nevhodna.
4. takze ostru budem striedat alebo spolunosit s plynovou - ked pojdem so psom.
5. ak by som musel pouzit NONIVAMID /alebo ako sa to pise to PV v plnom nazve/ na cloveka, tak urcite len v pripade nutnej obrany a potom je jedno, ci to niekto prikazal pouzit len na zviera alebo nie. Rozhoduju podmienky nutnej obrany.
6. ARGUMENT O POUZITI PLYNOVKY OBRANCOM V NUTNEJ OBRANE A NASLEDNOM POUZITI OSTREJ ZBRANE UTOCNIKOM je dobry, ale ak budem klast odpor a utocnik bude mat ostru pri sebe, tak ju pouzije aj tak, ci vystrelim v nutnej obrane z plynovky alebo nie, ak ju nebude mat, nic sa nedeje. Ak ho netrafim, je to to iste ako z ostrej, on moze dalej utocit, ak ho trafim, predpokladam, ze nepojde o klonovaneho univerzalneho vojaka, a mam chvilu na dalsiu akciu - utek do bezpecia, kopanec medzi nohy, paka na ruku, a pod. podla okolnosti.
Ucinnost naplni som neskusal na sebe - este tu plynovku nemam - a o inych pripadoch ako o nutnej obrane nema zmysel hovorit, pretoze potom ide nezakonne konanie z mojej strany.
Samozrejme nerozoberam ine pripady, napr. napadnutie vacsou skupinou osob (vid lync v Madarsku, zbitie policajta v CR) - tam asi bude ucinnejsia ostra.
Hoci taky skuvinajuci utocnik tiez nie je zly ako odstrasujuci priklad pre ostatnych - ked sa mam vyjadrit k tej skupine podgurazenych utocnikov.
2. az dovtedy, ked zhodou okolnosti v meste dvaja vacsi tulavi psi bezdovodne napadli mojho psa, ja som bol s dietatom, a nemal som moznost zasiahnut - ostru som so sebou nemal, ani nic ine a nohami som sa nechcel do nich pustit - kedze ockovacie preukazy by som nikdy nedostal do ruk a besnota je svina - a keby som aj mal ostru, nemohol by som ju pouzit jednak z obavy o vlastneho psa a jednak z obavy z odrazu - asfaltova cesta, za nou dlazdene parkovisko a za tym vsetkym niekolko obytnych domov v potencialnej drahe odrazenej ci zle mierenej strely. Ked sa ich nejako podarilo odohnat - alebo sa sami rozhodli, ze napadnuty ma dost - zverolekar mu uz nepomohol.
3. takze odvtedy hladam nieco male lahke ucinne PLYNOVE na doplnenie mojej inak ostrej kolekcie, a to najradsej revolver, nech ho potencialne moze nosit aj niekto iny z rodiny. Pistol je pre neskuseneho nevhodna.
4. takze ostru budem striedat alebo spolunosit s plynovou - ked pojdem so psom.
5. ak by som musel pouzit NONIVAMID /alebo ako sa to pise to PV v plnom nazve/ na cloveka, tak urcite len v pripade nutnej obrany a potom je jedno, ci to niekto prikazal pouzit len na zviera alebo nie. Rozhoduju podmienky nutnej obrany.
6. ARGUMENT O POUZITI PLYNOVKY OBRANCOM V NUTNEJ OBRANE A NASLEDNOM POUZITI OSTREJ ZBRANE UTOCNIKOM je dobry, ale ak budem klast odpor a utocnik bude mat ostru pri sebe, tak ju pouzije aj tak, ci vystrelim v nutnej obrane z plynovky alebo nie, ak ju nebude mat, nic sa nedeje. Ak ho netrafim, je to to iste ako z ostrej, on moze dalej utocit, ak ho trafim, predpokladam, ze nepojde o klonovaneho univerzalneho vojaka, a mam chvilu na dalsiu akciu - utek do bezpecia, kopanec medzi nohy, paka na ruku, a pod. podla okolnosti.
Ucinnost naplni som neskusal na sebe - este tu plynovku nemam - a o inych pripadoch ako o nutnej obrane nema zmysel hovorit, pretoze potom ide nezakonne konanie z mojej strany.
Samozrejme nerozoberam ine pripady, napr. napadnutie vacsou skupinou osob (vid lync v Madarsku, zbitie policajta v CR) - tam asi bude ucinnejsia ostra.
Hoci taky skuvinajuci utocnik tiez nie je zly ako odstrasujuci priklad pre ostatnych - ked sa mam vyjadrit k tej skupine podgurazenych utocnikov.
-
SW_FOX - Grafoman
-
para - Pravidelný návštěvník
- floky
- Občasný návštěvník
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních