-
4mike - saigaholic
Re: Nová úprava stránek
Miras
nejde o omalovánky
ale chci vidět, jak zajistíš přehlednost v burze u jednoho inzerátu na více položek aby byl bez bloudení a dotazovani patrný status
Grobianus
nebylo by snazší a rychlejší oprásknout funkce podle starý verze a pak se dohadovat o fíčurách.
mimochodem, když nevyplním důvod, nic se neděje a nikdo nevidí, že byl příspěvek upraven
nejde o omalovánky
ale chci vidět, jak zajistíš přehlednost v burze u jednoho inzerátu na více položek aby byl bez bloudení a dotazovani patrný status
Grobianus
nebylo by snazší a rychlejší oprásknout funkce podle starý verze a pak se dohadovat o fíčurách.
mimochodem, když nevyplním důvod, nic se neděje a nikdo nevidí, že byl příspěvek upraven
-
MiRaS - Častý návštěvník
4mike: Přehlenost je zajištěna pokud bude mít každá položka jeden inzerát
Samozřejmě ne pokud budu prodávat například pistoli, k ní náboje a třeba pouzdro, tam to může být klidně v jednom a pro přehlednost není potřeba barevné oddělení, ale pokud prodávám třeba pět zbraní nebo nesouvisející věci, tak proč to bastlit do jednoho inzerátu? Tomu potom stejně moc nepomůžou ani barvy. Do nedávna fungovalo používání pouze černé, tak proč najednou používat různé barvy? Řadoví členové pouze černou a moderátoři mají modrou a případně i další barvy.
V celku je mi to jedno, já jiné barvy ani používat neplánuju, bohatě si vystačím s [b] [i] [u] jen bych tu časem nerad viděl duhu z příspěvků

V celku je mi to jedno, já jiné barvy ani používat neplánuju, bohatě si vystačím s [b] [i] [u] jen bych tu časem nerad viděl duhu z příspěvků

-
MiRaS - Častý návštěvník
Black Powder píše:vzdy sa to ukazalo aspon v nahlade
I teď v náhledu vidíš text barevný, tak jak bude vypadat odeslaný...
Black Powder píše:Tak isto je zaujimave to, ze kazdy nick je aktivny, ked nanho nebehnem mysou, ale po kliknuti ziadna reakcia /co to?/
Pokud dáš QuickReply a klikneš na ten nick, tak se ti do odpovědi vloží tučně označený. Pokud nemáš otevřené QuickReply, tak to přesměruje na úvodní stránku.
Stejně tak ta citace, teď jsem to vyzkoušel a je to jak píše Grobianus. Pokud je otevřené QuickReply, označíš nějaký text a klikneš na "Citace" tak ti to ten označený text vloží do odpovědi.
Není to úplně neužitečné, ale otázka je jestlii je to nutné

- Grobianus
- Moderátor
Black Powder píše:Tak isto je zaujimave to, ze kazdy nick je aktivny, ked nanho nebehnem mysou, ale po kliknuti ziadna reakcia /co to?/
To zase souvisí s Quick Reply - pokud je formulář zobrazený, pastne to do něj jméno autora uvinitř zvýraznění. Pokud to budu řešit, tak asi podobně jako tu citaci.
Black Powder píše:Este by mohla byt ozivena funkcia pocet prispevkov pri uzivatelovi
To v BB3 není, nevím proč, zkusím zjistit co by obnášelo to implementovat.
Black Powder píše:tiez zobrazenie e-mailu pre moderatorov
Emaily jsou teď nastavené tak, že je vidí všichni registrovaní uživatelé, na mých testovacích účtech to tak je.. kdo všechno máte s tímhle problémy?
4mike píše:nebylo by snazší a rychlejší oprásknout funkce podle starý verze a pak se dohadovat o fíčurách.
Jak u kterých fíčurek, pokud jde o Quick Reply, asi by bylo jednodušší ty věci navíc odstranit (mně osobně se to ale zase docela hodí, způsob, jakým funguje klasická odpověď, se mi moc nelíbí), to, co pochází ze samotného phpBB by bylo asi dost nepraktické odstraňovat/skrývat a pak to zase eventuelně zavádět...
4mike píše:mimochodem, když nevyplním důvod, nic se neděje a nikdo nevidí, že byl příspěvek upraven
Jistě, autoři phpBB3 se patrně domnívali, že ten, kdo má právo upravovat příspěvky, patrně ví, co dělá (nenašel jsem v administraci volbu, aby toto šlo vynutit).
-
Bobr - Moderátor
Grobianus píše:Emaily jsou teď nastavené tak, že je vidí všichni registrovaní uživatelé, na mých testovacích účtech to tak je.. kdo všechno máte s tímhle problémy?
já nevidím nikde žádný mejly

-
MiRaS - Častý návštěvník
Pokud jde o QuickReply, tak stávající podoba mi maximálně vyhovuje a klasickou Odpověď už prakticky nepoužívám. Ponechal bych QuickReply tak jak je.
-
4mike - saigaholic
-
MiRaS - Častý návštěvník
4mike: Jasně že, ale bylo to pouze okno pro text a tady jsou navíc tlačítka ro [b] [i] atd.
-
4mike - saigaholic
-
4mike - saigaholic
Bobr píše:Grobianus píše:Emaily jsou teď nastavené tak, že je vidí všichni registrovaní uživatelé, na mých testovacích účtech to tak je.. kdo všechno máte s tímhle problémy?
já nevidím nikde žádný mejlytak pozor změna vidím mejly, ale asi jen u těch kdo to má povolený - dřív jsem to jako MOD viděl u všech
já jej třeba u Bobra zrovna nevidím
-
urquell - Pravidelný návštěvník
Grobianus píše:Poohlížel jsem se po té funkcionalitě "Zobrazit nové příspěvky od poslední návštěvy"
Našel jsem odkaz na tuto funkci na jiném fóru tak jak to bylo i na starší verzi fóra tohoto. Nejsem programátor, ale snad to pomůže?
http://forumBLABLABLA/search.php?search_id=newposts
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Proč to pořád samo nezmenšuje fotky jako před tím.Nemám náladu je pořád přesunovat a zmenšovat. 

-
Samuraj - Častý návštěvník
drobny detail:
dle meho je posunut cas o hodinu zpet, tzn. jako "zimni"
odpovedel jsem do burzy 5.5. v 2:28, ale zobrazeny cas je 1:28
dle meho je posunut cas o hodinu zpet, tzn. jako "zimni"
odpovedel jsem do burzy 5.5. v 2:28, ale zobrazeny cas je 1:28
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Tenhle problem je snad u vsech phpBB. Nejjednodusejc to vyresis, kdyz si v profilu posunes cas na GMT+2.
-
EL PANELL - Častý návštěvník
nějakou dobu jsem zde nebyl, na vzhled jsem si zvykl ale nefunguje normální nahrávání fotek. na to abych to pořád zmenšoval a přesouval nemám chuť, čas a náladu. připojuji se ke glock1719, snad to není takový problém, např. na offroadforu to funguje bez problémů.
těm, kteří mě poslali do PM návod děkuji, ale bylo by lepší obtěžovat admina (nebo koho) ať s tím něco udělají. ten starší způsob byl poněkud přijatelnější.
těm, kteří mě poslali do PM návod děkuji, ale bylo by lepší obtěžovat admina (nebo koho) ať s tím něco udělají. ten starší způsob byl poněkud přijatelnější.
- Grobianus
- Moderátor
Bobr píše:vidím mejly, ale asi jen u těch kdo to má povolený - dřív jsem to jako MOD viděl u všech
Řekl bych, že zveřejnění mailu je věc uživatele, ale pokud se moderátoři shodnou na tom, že je vidět potřebujou, asi se to omezení pro ně dá zrušit.
MiRaS píše:Pokud jde o QuickReply, tak stávající podoba mi maximálně vyhovuje a klasickou Odpověď už prakticky nepoužívám. Ponechal bych QuickReply tak jak je.
Souhlas, QR je daleko pohodlnější, jen se pokusím opravit ty problémy s citací.
4mike píše:quick reply bylo i ve starým
Jistě, jako plugin (viz příloha). Proto jsem to nainstaloval i sem.
4mike píše:jen se jmenovalo okno pro rychlou odpověď
Aneb neříká se laser, je to přece zesilování světla stimulovanou emisí záření!

urquell píše:search.php?search_id=newposts
A to je přesně to, co dělá odkaz "Zobrazit nové příspěvky" (defaultní phpBB 2 i 3, rozdíl je jenom v tom, že stará verze Střelectví měla zavedený zmiňovaný plugin "Keep Unread" - viz. příloha). Co to je za fórum?
glock1719 píše:Proč to pořád samo nezmenšuje fotky jako před tím.Nemám náladu je pořád přesunovat a zmenšovat.
V phpBB3 je pro vkládání obrázků (a upload souborů obecně) defaultně koncepce příloh (viz screenshot). Z obrázků to samo dělá náhledy s max. šířkou 400px (tzn. obrázky s větší šířkou to samo zmenší; rozměr se dá nastavit). Lze samozřejmě pastovat obrázky zvenčí tagem [img], tomu se dá pouze nastavit max. možná výška a šířka v administraci, větší obrázky odmítne pastnout, měnit velikosti neumí (momentálně tedy bez omezení).
glock1719 píše:jako před tím
EL PANELL píše:ten starší způsob byl poněkud přijatelnější.
PhpBB2 samo o sobě neumožňovalo upload obrázků (jen pastování), tuhle funkci tam zajišťoval tzv. UploadPic mod (viz. seznam nainst. modů v příloze). Proč není zaveden zde se lze dočíst na FAQ tohoto modu, úplně poslední bod (IV. 11.).
EL PANELL píše:např. na offroadforu to funguje bez problémů.
Speciálně kvůli tomuhle jsem se tam zaregistroval a je to tam úplně stejné (defaultní koncepce příloh, viz screenshot). Jen tam mají omezení 1024x1024 pro pastované obrázky.
Ještě snad poznámka: přílohu lze umístit přímo do příspěvku, nejen nakonec - je tam na to selectbox, kde se vybere příloha a tlačítko, které vygeneruje příslušný BBCode tag (konkrétně např [attachment=0] pro první přílohu). Je to vidět na tom screenshotu z Offroad Fóra.
Samuraj píše:dle meho je posunut cas o hodinu zpet, tzn. jako "zimni"
V administraci jsem to teď nastavil, snad se to projeví i u uživatelů...
- Grobianus
- Moderátor
Mimochodem na tom Offroad Fóru je pěkně vidět, jak vypadá ta druhá defaultní šablona phpBB v základní podobě bez úprav (ta první viz třeba phpBB3 vývojářské fórum phpBB).
-
Tak proč to ve staré verzi šlo?Zase důkaz vaší neschopnosti nebo co už si o tom mám myslet?
Nebo to mám chápat tak , aby se sem fotky raděj nedávali a data vám nezasírali systém?
Nebo to mám chápat tak , aby se sem fotky raděj nedávali a data vám nezasírali systém?
-
Prosím tě nehledej aliby o fungování cizího fotra a snaž se , aby šlapalo tohle.
- Grobianus
- Moderátor
glock1719 píše:Tak proč to ve staré verzi šlo?Zase důkaz vaší neschopnosti nebo co už si o tom mám myslet?
Protože phpBB2 samo o sobě neumožňovalo upload obrázků (jen pastování) a tuhle funkci tam zajišťoval tzv. UploadPic mod (viz. seznam nainst. modů v příloze mého předchozího příspěvku). Proč není zaveden zde se lze dočíst na FAQ tohoto modu, úplně poslední bod (IV. 11.).
Edit: abych to nemusel psát potřetí - pro phpBB3 ten plugin není, protože funkcionalitu vkládání obrázků zajišťuje koncepce příloh. Není to sice to samé, ale asi je to dost dobré na to, aby se vývojář UploadPic MODu verzí pro phpBB3 již nezabýval. Pokoušel jsem se najít nějaké jiné MODy, neuspěl jsem, můžete se o to pokusit zde (určení verze phpBB je poslední checkbox).
Obsah fóra / Přečti si pravidla!!! / Pravidla diskuzního fóra, navod k registraci, chyby, návrhy, zlepšení