-
nounejm - Pravidelný návštěvník
Re: Nová úprava stránek
Mohlo by to tlacitko "oznac vsechna fora jako prectena" zustat i vpravo nahore, az ho teda budete predelavat? Ja jsem na nej zvykly prave tam 

-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
grobianus: MOC dekuju, za vsechny, fakt respekt
kdybys nekdy heldal praci v Brne nebo Olomouci tak dej echo
kdybys nekdy heldal praci v Brne nebo Olomouci tak dej echo

-
admix - Příspěvky: 1815
Tak, ted bych jeste poprosil Zobrazit vsechny prispevky, v ramci threadu, a bude to 

- Grobianus
- Moderátor
PiDiBi: Díky, to Brno je zajímavá nabídka 
Poohlížel jsem se po té funkcionalitě "Zobrazit nové příspěvky od poslední návštěvy":
Podle toho bych to pochopil jako zobrazení témat, která:
Ovšem pokračování:
bych chápal jako požadavek umět v rámci tématu určit místo, kde jsem byl naposledy a mít možnost se tam při další návštěvě vrátit - takovou funkci ve staré i nové verzi představuje odkaz s ikonkou malého oranžového (nebo tak nějak podobně, už víme, že jsem barvoslepej) papírku se šipkou (viz. sshoty v příloze - ten z phpBB2 pochází z funkce "Zobrazit nepřečtené", ten druhý ze trojky "Zobrazit nové", ale ta funkce je přístupná i při běžném procházení fóra; pozn. není tam vidět kurzor a ten popisek odkazu je trochu zavádějící - spíše než "Zobrazit nejnovější příspěvek" by to mělo být něco jako "Přejít na první nový příspěvek").
Čili je to v obou verzích stejné a tak mám pocit, že máte na mysli ještě něco trochu jiného..?
Co už se mezi verzemi liší je způsob, jak funguje výběr nových/nepřečtených příspěvků - v nové verzi funkce "Zobrazit nové příspěvky" vybere témata s novými příspěvky pouze od posledního přihlášení - pokud si přečtu některá z nich, pak se odhlásím, přejdu např. z práce domů a chci si přečíst ten zbytek, mám smůlu, seznam už je prázdný (případně obsahuje zase další novinky, pokud od posledního odhlášení nějaké jsou).
Oproti tomu ve staré verzi se (pomocí pluginu) novinky kupily mezi sezeními a proti jejich přemnožení sloužila funkce "Označit všechna fóra jako přečtená" (další drobná funkce byla možnost označit určitý příspěvek v rámci tématu jako nepřečtený, pro případ kdy si uživatel stihl přečíst jen něco a rád by si zaznamenal místo, kde příště pokračovat).
MOD (plugin) s podobnou funkcionalitou jsem našel i pro phpBB3 - pokud je o něco takového zájem, testnu to a když to dobře dopadne (což by mělo, mod je veden jako schválený oficiálním prověřovacím týmem), můžu to sem zavést..?
Dost možná to necháme i nahoře, porozhlédnu se po ostatních šablonách a pak se uvidí... nechtěl bych mít velký voči, ale pravděpodobně předložíme několik variant a rozhodneme se podle ohlasů.
Thread, to je to, čemu se v českém překladu říká "Téma" (v originále "Topic")? No, nejsem odborník na databáze, ale moc se mi ten nápad nelíbí (i když BB3 celkem slušně cachuje) - za normálního provozu by to asi nevadilo, ale řekl bych, že by se toho dalo celkem snadno zneužít... :-/

Poohlížel jsem se po té funkcionalitě "Zobrazit nové příspěvky od poslední návštěvy":
urquell píše:"Zobrazit nové příspěvky od poslední návštěvy" - v dřívější verzi to zobrazilo nové (tj. mnou nenavštívené) příspěvky od poslední návštěvy. Rychle jsem viděl, co od poslední návštěvy přibylo.
Podle toho bych to pochopil jako zobrazení témat, která:
- - jsem navštívil při svém posledním připojení (tzn. nikoliv všechna)
- - mají od té doby nové příspěvky
Ovšem pokračování:
urquell píše:"Zobrazit nové příspěvky" - zobrazí nové příspěvky bez ohledu na to, zda jsem je četl 0x nebo třeba 10x. Tzn. nevidím, co nového od mého posledního přihlášení přibylo a musím procházet vlákna znovu nebo si pamatovat čí příspěvek byl v tom kteém vlákně poslední a podle výpisu tohoto tlačítka teprve usoudit, zda od poslední návštěvy něco ve vláknech nového přibylo nebo ne.
bych chápal jako požadavek umět v rámci tématu určit místo, kde jsem byl naposledy a mít možnost se tam při další návštěvě vrátit - takovou funkci ve staré i nové verzi představuje odkaz s ikonkou malého oranžového (nebo tak nějak podobně, už víme, že jsem barvoslepej) papírku se šipkou (viz. sshoty v příloze - ten z phpBB2 pochází z funkce "Zobrazit nepřečtené", ten druhý ze trojky "Zobrazit nové", ale ta funkce je přístupná i při běžném procházení fóra; pozn. není tam vidět kurzor a ten popisek odkazu je trochu zavádějící - spíše než "Zobrazit nejnovější příspěvek" by to mělo být něco jako "Přejít na první nový příspěvek").
Čili je to v obou verzích stejné a tak mám pocit, že máte na mysli ještě něco trochu jiného..?
Co už se mezi verzemi liší je způsob, jak funguje výběr nových/nepřečtených příspěvků - v nové verzi funkce "Zobrazit nové příspěvky" vybere témata s novými příspěvky pouze od posledního přihlášení - pokud si přečtu některá z nich, pak se odhlásím, přejdu např. z práce domů a chci si přečíst ten zbytek, mám smůlu, seznam už je prázdný (případně obsahuje zase další novinky, pokud od posledního odhlášení nějaké jsou).
Oproti tomu ve staré verzi se (pomocí pluginu) novinky kupily mezi sezeními a proti jejich přemnožení sloužila funkce "Označit všechna fóra jako přečtená" (další drobná funkce byla možnost označit určitý příspěvek v rámci tématu jako nepřečtený, pro případ kdy si uživatel stihl přečíst jen něco a rád by si zaznamenal místo, kde příště pokračovat).
MOD (plugin) s podobnou funkcionalitou jsem našel i pro phpBB3 - pokud je o něco takového zájem, testnu to a když to dobře dopadne (což by mělo, mod je veden jako schválený oficiálním prověřovacím týmem), můžu to sem zavést..?
nounejm píše:Mohlo by to tlacitko "oznac vsechna fora jako prectena" zustat i vpravo nahore, az ho teda budete predelavat?
Dost možná to necháme i nahoře, porozhlédnu se po ostatních šablonách a pak se uvidí... nechtěl bych mít velký voči, ale pravděpodobně předložíme několik variant a rozhodneme se podle ohlasů.
admix píše:Tak, ted bych jeste poprosil Zobrazit vsechny prispevky, v ramci threadu, a bude to
Thread, to je to, čemu se v českém překladu říká "Téma" (v originále "Topic")? No, nejsem odborník na databáze, ale moc se mi ten nápad nelíbí (i když BB3 celkem slušně cachuje) - za normálního provozu by to asi nevadilo, ale řekl bych, že by se toho dalo celkem snadno zneužít... :-/
-
admix - Příspěvky: 1815
Tak v bb2 foru to bylo a fungovalo to celkem svizne - ono na tom selectu asi nebude nic svetoborneho. Na prochazeni delsich temat to bylo supr
- Grobianus
- Moderátor
admix: úúž jsem si všiml, mrknu na to... je to jen pro přihlášené a nedošlo mi, že jsou zde přísnější pravidla, tudíž způsobilejší mravy... a i kdyby, on se serveradmin kdyžtak ozve 

- SINCITYMAN
- Moderátor
Mimochodem už jsem to psal ze začátku,bylo by možno upravit vyhledávání i pro dvoupísmenné výrazy? Poměrně velká část názvů a označení zbraní vypadá třeba takto: FN 35 HP což mi současné vyhledáván, tak jak je nastaveno vyloučí....
-
4mike - saigaholic
PiDiBi píše:obavam se ze na nas serou, den pryc a zadna rakce ani zmena
tejden fuč

a už je to černý a podtrhává to odkazy

mimo jiné mi zmizel moderátorskej vercajk, no nic, asi už zaplat.... nejsem moder
alespon mne s tím bordelem nebude nikdo spojovat
Grobianus píše:........... Případné konstruktivní návrhy samozřejmě vítány, ....
.................
řekl bych že 17 stran výtek předcházející Tvému příspěvku obsahovalo nepřehlédnutelné množství poznámek
Nogard píše:.............
Vašim připomínkám se bude kolega věnovat celý zítřek, kdy má na to vyčleněný čas.
taky se říká, co tě nepálí nehas, chápu, věnoval
viz: miridla-na-sig-226-t7573.html
no nic, takže zase za tejden, neb jak pravil Petzold venku je hezky, na střelnici ještě víc, tak proč si kazit náladu nad PC
-
4mike - saigaholic
smazal bych to, nemám čím,
nepsal jsem 4 příspěvky, jen mi to 4x havarovalo po kliknutí na zobrazit Vaši zprávu

nepsal jsem 4 příspěvky, jen mi to 4x havarovalo po kliknutí na zobrazit Vaši zprávu

-
-
- Grobianus
- Moderátor
admix píše:Tak, ted bych jeste poprosil Zobrazit vsechny prispevky, v ramci threadu, a bude to
Je to tam, moc svižné se mi to sice nezdá - vlákno o dvaceti stránkách se zobrazuje cca půl minuty, 50 stránek trvá zhruba minutu (na staré verzi je to téměř totožné), tak to prosimvás moc nezneužívejte - ale na vlákna kolem 5ti stránek se to zdá ok.
SINCITYMAN píše:bylo by možno upravit vyhledávání i pro dvoupísmenné výrazy?
Možné to je a už by to jakž takž jít mělo, má to ale ještě nějaké mouchy (kupříkladu stopwords a synonyma českého překladu za mnoho nestojí), budu se tím zabývat až trochu opadne provoz (někdy v noci). Pokud se vám výsledky vyhledávání budou zdát podezřelé (vyjma dneška), dejte prosím vědět.
4mike píše:mimo jiné mi zmizel moderátorskej vercajk
Postrádá ještě někdo další "moderátorskej vercajk"?
Za "havárii" se omlouvám, stalo se to při pročišťování cache šablony.
-
kdyz kliknu na ikonku posledni prispevek tak je tam ne-seo url - duplikuje se tim obsah na ruznych url ...
-
4mike - saigaholic
PiDiBi píše:4mike: vpravo nahore u prispevku mas krizek, tetovano pod tvymi pravy
mám tam varovat nabonzovat a detaily
čili nic smysluplnýho, bonzáky nesnáším, detaily k ničemu nejsou a varování provádíme už pár let jinak
-
Black Powder - Moderátor
Uz som tu o tom pisal, tak len pripominam.
Nechapem stale funkciu citace, pri nicku uzivatela v prispevku.
Po kliknuti sa stranka vrati na obsah fora.
Nefunguju farby pisma pri pisani odpovede, po kliknuti na color sa pridaju kody, ale nic sa nezmeni.
Stacilo by par farieb, ako to bolo v starom phpbb2. Aspon pre moderatorov, lebo obcas treba nieco pripisat a niekoho upozornit, je to dobre pisat inou farbou, ako uz bola pouzivana modra.
A este jeden postreh: v maily ktory pride ako upozornenie na novy prispevok je dost blby odkaz.
Prvy ma hodi na prihlasovaciu stranku, aj ked sa nechcem prihlasit, len si pozriet prispevok.
Ak kliknem na druhy link, tak ma hodi rovno do temy, bez prihlasenia, ale uplne na zaciatok, pritom by to malo skocit na poslednu stranku a posledny prispevok v danej teme, tak ako to robilo pri starom fore.
Nechapem stale funkciu citace, pri nicku uzivatela v prispevku.
Nefunguju farby pisma pri pisani odpovede, po kliknuti na color sa pridaju kody, ale nic sa nezmeni.
Stacilo by par farieb, ako to bolo v starom phpbb2. Aspon pre moderatorov, lebo obcas treba nieco pripisat a niekoho upozornit, je to dobre pisat inou farbou, ako uz bola pouzivana modra.
A este jeden postreh: v maily ktory pride ako upozornenie na novy prispevok je dost blby odkaz.
Prvy ma hodi na prihlasovaciu stranku, aj ked sa nechcem prihlasit, len si pozriet prispevok.
Ak kliknem na druhy link, tak ma hodi rovno do temy, bez prihlasenia, ale uplne na zaciatok, pritom by to malo skocit na poslednu stranku a posledny prispevok v danej teme, tak ako to robilo pri starom fore.
-
4mike - saigaholic
-
MiRaS - Častý návštěvník
Black Powder: Barva se zmení až po odeslání a ne hned při psaní. Stejně tak jako tučné písmo, kurzíva, podtržení atp. Každopádně přidávám i za sebe hlas pro zrušení barev pro řadové členy, všichni si vystačíme s černou. Nikdo tady snad nestojí o omalovánky.
Textový odkaz "Citace" pod jménem by mne také zajímal a navrhoval jsem jeho zrušení hned z počátku, jelikož nemá žádnou funkci a zbytečně zabírá místo.
Textový odkaz "Citace" pod jménem by mne také zajímal a navrhoval jsem jeho zrušení hned z počátku, jelikož nemá žádnou funkci a zbytečně zabírá místo.
- Grobianus
- Moderátor
PiDiBi píše:kdyz kliknu na ikonku posledni prispevek tak je tam ne-seo url - duplikuje se tim obsah na ruznych url ...
Tzn. sloupec "Poslední příspěvek", např pro tohle téma http://www.strelectvi.cz/forum/post178258.html#p178258 ? O to se stará phpBB SEO MOD, můžu se pokusit zjistit, jestli to s tímhle odkazem umí udělat něco zajímavějšího, ale na staré verzi je to téměř totožné, jen to nemá "p" za kriminálem, viz. např. http://www.strelectvi.cz/forum/post136201.html#p136201; ta duplikace se projevuje jak?
4mike píše:mám tam varovat nabonzovat a detaily
Že by nedostatečná oprávnění? Já tam křížek mám a to jsem si ani nedával admina

Black Powder píše:Nechapem stale funkciu citace, pri nicku uzivatela v prispevku.
Jo tohle mě taky rozčiluje - vyrobil to Quick Reply MOD a na to, aby to fungovalo, musí být jednak označený nějaký text v příspěvku citovaného uživatele a zároveň otevřený Quick Reply formulář... něco s tím udělám, ono je to potom docela pohodlné...
Black Powder píše:Nefunguju farby pisma pri pisani odpovede, po kliknuti na color sa pridaju kody, ale nic sa nezmeni.
Za rovnítko se musí připsat název barvy, např tedy
- Kód: Vybrat vše
[color=red]
- Kód: Vybrat vše
[color=#FF0000]
Black Powder píše:A este jeden postreh: v maily ktory pride ako upozornenie na novy prispevok je dost blby odkaz.
Nebudu to slibovat, dokud se na to nepodívám pořádně, ale nějak vylepšit by to jít mohlo...
- Grobianus
- Moderátor
4mike píše:m.j. v upraveném přispěvku se nezobrazí upravil ...... xy krát
Je to volitelné, pokud se vyplní položka "Důvod, proč chcete upravit příspěvek:", autora úpravy, důvod a počet upravení to zobrazí správně.
-
Black Powder - Moderátor
MiRaS:
to mi je jasne, nejsom tu dva dni, ale vzdy sa to ukazalo aspon v nahlade, vzdy pred odoslanim prispevku si ho pozrem cez nahlad.
Grobianus:
Diky za vysvetlenie a dodatocne mozne upravy a vylepsenky.
Kody farieb z hlavy nepoznam, ale skusim cez nazov: modra
Tak isto je zaujimave to, ze kazdy nick je aktivny, ked nanho nebehnem mysou, ale po kliknuti ziadna reakcia /co to?/
Este by mohla byt ozivena funkcia pocet prispevkov pri uzivatelovi, tym sa daju hned pozriet, ake kedy pridal a tiez zobrazenie e-mailu pre moderatorov, tak ako to bolo v php2-ke
vid:

to mi je jasne, nejsom tu dva dni, ale vzdy sa to ukazalo aspon v nahlade, vzdy pred odoslanim prispevku si ho pozrem cez nahlad.
Grobianus:
Diky za vysvetlenie a dodatocne mozne upravy a vylepsenky.
Kody farieb z hlavy nepoznam, ale skusim cez nazov: modra
Tak isto je zaujimave to, ze kazdy nick je aktivny, ked nanho nebehnem mysou, ale po kliknuti ziadna reakcia /co to?/
Este by mohla byt ozivena funkcia pocet prispevkov pri uzivatelovi, tym sa daju hned pozriet, ake kedy pridal a tiez zobrazenie e-mailu pre moderatorov, tak ako to bolo v php2-ke
vid:

Obsah fóra / Přečti si pravidla!!! / Pravidla diskuzního fóra, navod k registraci, chyby, návrhy, zlepšení