-
MarK - Moderátor
- Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
-
4mike - saigaholic
-
Petzold - Moderátor
-
MarK - Moderátor
- SINCITYMAN
- Moderátor
zkus www.hornady.czPetzold píše:A Vihtavuori N 150 ?
-
MarK - Moderátor
- Greenhorn
- Nový uživatel
Chtěl bych si koupit v Rakousku opakovací kulovnici Steyr - Mannlicher. Opravdu nemusím žádat na velvyslanectví Rakouska o vydání rakouskýho zbrojního průvodního listu pro vývoz? Stačí jen český průvodní list pro dovoz? Jak to pak probíhá při nákupu, ukážu jim ten český průvodní list (budou mu rozumět??) nebo stačí občanka?
-
MarK - Moderátor
Kategorie C - meldepflichtige Waffen (gezogener Lauf): Repetierbüchsen, Bockbüchsflinten, Drillinge
Erwerb: frei ab 18 Jahren; Führen: Waffenpass, Jagdkarte
lehce přeloženo:
Zbraně kategorie C - zbraně podléhající ohlášení (drážkovaná hlaveň): opakovací pušky, kulobroky, trojčata
Nákup volný od 18ti let, nošení pouze se ZP / loveckou kartou
Der Erwerber muss älter als 18 Jahre sein und den Kauf bei einem Gewerbetreibenden - der zum Handel mit nichtmilitärischen Schusswaffen berechtigt ist - melden. Diese Meldung umfasst die Art und das Kaliber der erworbenen Waffe, sowie deren Marke, Type und Herstellungsnummer. * Nakupující musí být starší 18ti let a nákup musí ohlásit u obchodníka, který je oprávněn k obchodování s nevojenskými zbraněmi. Toto ohlášení zahrnuje typ a ráži nabývané zbraně, dále její značku, typ a výrobní číslo.
Das Gesetz verpflichtet den Handel zu einer 3 tägigen Wartefrist beim Kauf einer meldepflichtigen Waffe ohne Waffenbesitzkarte oder Waffenpass. * Zákon ukládá prodejci povinnost 3denní čekací doby při nákupu zbraně podléhající ohlášení, pokud se tak děje bez Waffenbesitzkarte nebo ZP.
-----
Teoreticky by měl stačit český papír pro trvalý dovoz. Otázka je, zda to obchodníkovi stačí, možná se to musí stejně ohlásit a na hranicích pak odhlásit. Ideální by byl asi mail či telefonát na vybraného prodejce.
Erwerb: frei ab 18 Jahren; Führen: Waffenpass, Jagdkarte
lehce přeloženo:
Zbraně kategorie C - zbraně podléhající ohlášení (drážkovaná hlaveň): opakovací pušky, kulobroky, trojčata
Nákup volný od 18ti let, nošení pouze se ZP / loveckou kartou
Der Erwerber muss älter als 18 Jahre sein und den Kauf bei einem Gewerbetreibenden - der zum Handel mit nichtmilitärischen Schusswaffen berechtigt ist - melden. Diese Meldung umfasst die Art und das Kaliber der erworbenen Waffe, sowie deren Marke, Type und Herstellungsnummer. * Nakupující musí být starší 18ti let a nákup musí ohlásit u obchodníka, který je oprávněn k obchodování s nevojenskými zbraněmi. Toto ohlášení zahrnuje typ a ráži nabývané zbraně, dále její značku, typ a výrobní číslo.
Das Gesetz verpflichtet den Handel zu einer 3 tägigen Wartefrist beim Kauf einer meldepflichtigen Waffe ohne Waffenbesitzkarte oder Waffenpass. * Zákon ukládá prodejci povinnost 3denní čekací doby při nákupu zbraně podléhající ohlášení, pokud se tak děje bez Waffenbesitzkarte nebo ZP.
-----
Teoreticky by měl stačit český papír pro trvalý dovoz. Otázka je, zda to obchodníkovi stačí, možná se to musí stejně ohlásit a na hranicích pak odhlásit. Ideální by byl asi mail či telefonát na vybraného prodejce.
-
emde - Častý návštěvník
-
MarK - Moderátor
Předpokládám, že jim do toho nic není, v zákoně o zbraních se v paragrafu o trvalém dovozu zbraní/střeliva mluví jen o zbraních kategorie A,B,C. Takže D by mělo být v pohodě, co se zákona o zbraních týče.
Jak je to s ostatními zákony teď sám řeším - např. v případě volně prodejného střelného prachu.
Btw, za 9 dní to na hranicích už nebude komu ukazovat
Jak je to s ostatními zákony teď sám řeším - např. v případě volně prodejného střelného prachu.
Btw, za 9 dní to na hranicích už nebude komu ukazovat

- loto
- Nový uživatel
-
alfonss - Grafoman
- cmk
- Častý návštěvník
-
emde - Častý návštěvník
-
xHonza - Častý návštěvník
Dotaz
Ahoj, připojuji se taky s dotazem. Nevíte někdo jak dovézt zbraň z Německa? To co je na české straně je mi celkem jasné, ale ta Německá mi drobet uniká. Kdyby někdo měl nějaké kontakty na nějaký obchod se zbraněmi v Německu, pomůže to taky (zeptám se
). Zdraví Honza

-
emde - Častý návštěvník
Tak mám čerstvé zkušenosti z aukčního serveru E-GUN:
1.
Vyhrál jsem aukci na perkusní Sharpsku a když mělo dojít k placení a zaslání pomocí DHL tak prodejce přestal komunikovat.
2.
V další aukci, také perkusní Sharpska, byla podmínka platba v hotovosti a na můj dotaz co je zapotřebí pro prodej do ČR mi přišla tato odpověď:
I když se jedná o volně prodejnou zbraň (rozuměj v Německu), je to zbraň. Potřebujeme od vás EU formulář "souhlas s dovozem do ČR" na jehož základě vyřídíme "vývozní povolení" a pak si můžete zbraň odvézt.
Co vy na to ????
1.
Vyhrál jsem aukci na perkusní Sharpsku a když mělo dojít k placení a zaslání pomocí DHL tak prodejce přestal komunikovat.
2.
V další aukci, také perkusní Sharpska, byla podmínka platba v hotovosti a na můj dotaz co je zapotřebí pro prodej do ČR mi přišla tato odpověď:
I když se jedná o volně prodejnou zbraň (rozuměj v Německu), je to zbraň. Potřebujeme od vás EU formulář "souhlas s dovozem do ČR" na jehož základě vyřídíme "vývozní povolení" a pak si můžete zbraň odvézt.
Co vy na to ????
-
TO emde: ten formulář je naše povolení k trvalému dovozu zbraně (používá se na to nějaký EU formulář. Němci ho uznávaj jako vlastní
kdyžtak na následujícím linku máš víc informací jak jsem to řešil já:
http://www.lovectvi.wz.cz/forum/viewtop ... 0&start=15
Takže operace s nákupem trojáku se včera úspěšně završila. Dodám proto shrnující informace.
Po výhře v aukci jsem si nechal dát nákupní povolení (500 CZK) a jeho originál poslal poštou do německa. Zaplatil jsem cenu zbraně + bankovní poplatky (dohromady xxx EUR). Němec zbraň odhlásil a poslal DHL do čech. Po doručení jsem si nechal potvrdit datum doručení a se všemi papíry vyrazil na příslušné oddělení PČR. Tam proběhl standardní přepis přes šediváky (200 CZK). Shrnuto podtrženo - nákup zbraně v Německu je brnkačka - jediný problém může být jazyková bariéra.

http://www.lovectvi.wz.cz/forum/viewtop ... 0&start=15
Takže operace s nákupem trojáku se včera úspěšně završila. Dodám proto shrnující informace.
Po výhře v aukci jsem si nechal dát nákupní povolení (500 CZK) a jeho originál poslal poštou do německa. Zaplatil jsem cenu zbraně + bankovní poplatky (dohromady xxx EUR). Němec zbraň odhlásil a poslal DHL do čech. Po doručení jsem si nechal potvrdit datum doručení a se všemi papíry vyrazil na příslušné oddělení PČR. Tam proběhl standardní přepis přes šediváky (200 CZK). Shrnuto podtrženo - nákup zbraně v Německu je brnkačka - jediný problém může být jazyková bariéra.
-
MarK - Moderátor
-
emde - Častý návštěvník
2 xHonza:
O.K. Až na název potřebného formuláře to potvrzuje mnou naznačený postup, ale háček je v tom, že u zbraní o které jsem se zajímal byla vždy (až na řídké vyjímky popsané výše) poznámka KEIN internationaler Versand (NO international shipping) a prodejce na tom také trval.
Jak to bylo u tebe ?
Ten EU formulář je nějaký "vícejazyčný", že mu němci rozumí
O.K. Až na název potřebného formuláře to potvrzuje mnou naznačený postup, ale háček je v tom, že u zbraní o které jsem se zajímal byla vždy (až na řídké vyjímky popsané výše) poznámka KEIN internationaler Versand (NO international shipping) a prodejce na tom také trval.

Ten EU formulář je nějaký "vícejazyčný", že mu němci rozumí

-
To Mark: Bylo to povolení k trvalému dovozu
To emde: jo to jsem měl taky, jenže jsem se tím neřídil, rovnou to koupil a prostě to ukecal
Z rakouska to většinou je tak že tam je rovnou psáno aby ses informoval o nákladech na poslání. Jinak ten "EU formulář je v CZ/EN verzi a navíc oni používají stejný (je to podle direktivy o zbraních čl.11, direktiva 91/477/EHS), takže si s nim docela snadno poradí.
To emde: jo to jsem měl taky, jenže jsem se tím neřídil, rovnou to koupil a prostě to ukecal

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)