- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Re: Karabina/samopal Grand Power - STRIBOG S9
Stribog stažen není. On spíš není spuštěn, protože je to kopie samopalu APC od B&T a řeší teď právní spor kvůli kopírování. Takže kdo chce plagiát, kupte si slovenské APC!
- cipis
- Sponzor serveru
Technická, jak můžeš psát plagiát, když se teprve řeší spor, hmm?
Někde je tu dokonce odkaz na patent výrobce ... A tím myslím patent GP.
Někde je tu dokonce odkaz na patent výrobce ... A tím myslím patent GP.
-
Justinian - Častý návštěvník
Je mi absolutně šumák, jestli je to plagiát, a pokud jo, tak čeho je to kopie (navíc pochybuju, že se "kopírovalo" uvnitř, pokud vím, tak APC má standardní dynamický závěr). Záleží mi na třech věcech: jestli to bude fungovat, jak se to bude chovat a kolik to bude stát. Osobně mi přijde Stribog už v dnešní podobě designově dotaženější než ta nádhera od B&T. 

-
lovec_1 - Častý návštěvník
Toto vcera napisal Grand Power na nase forum:
"Spolocnost GRAND POWER uverejni vsetky takticko-technicke data, ako i dalsie informacie k tejto produktovej rade (ano produktovej rade, nie produktu:) v priebehu tyzdna po vystave IWA na svojej webovej stranke. Vsetky nase aktivity koordinujeme s nasimi partnermi na najvacsich trhoch, co niekedy vyzaduje vela casu a usilia a v tejto faze by bolo kontraproduktivne rozbiehat akekolvek kampane. Aby sme vysli v ustrety zakaznikom v SR, nakolko je to predsa len nas domaci trh a my si ho velmi vazime, i ked sa na nom preda len naozaj maly zlomok nasej produkcie, uvolnili sme na predaj obmedzene mnozstvo STRIBOGov. Urcite vsak nejde o ziadne testovacie kusy a z ohlasov, ktore mame mozme povedat, ze zakaznici su s nimi velmi spokojni. Rovnako v tomto vlakne je zial mnozstvo zavadzajucich informacii, z akych zdrojov a s akym umyslom je tazke povedat ale nema urcite vyznam ich jednu po druhej vyvracat, za vsetky sa ale musime dostat aspon k jednej- mozme vyhlasit, ze do CR nebol nikdy vyvezeny ani jeden kus karabiny STRIBOG v ziadnom jej prevedeni a zatial prebiehaju len licencne konania na oboch stranach, ktore zial trvaju urcity cas a nie je z nasej strany, rovnako ako zo strany nasich obchodnych partnerov v CR tento cas nijako skratit. Preto chceme nasich zakaznikov poprosit o trpezlivost, slubujeme ze to bude stat za to:) "
"Spolocnost GRAND POWER uverejni vsetky takticko-technicke data, ako i dalsie informacie k tejto produktovej rade (ano produktovej rade, nie produktu:) v priebehu tyzdna po vystave IWA na svojej webovej stranke. Vsetky nase aktivity koordinujeme s nasimi partnermi na najvacsich trhoch, co niekedy vyzaduje vela casu a usilia a v tejto faze by bolo kontraproduktivne rozbiehat akekolvek kampane. Aby sme vysli v ustrety zakaznikom v SR, nakolko je to predsa len nas domaci trh a my si ho velmi vazime, i ked sa na nom preda len naozaj maly zlomok nasej produkcie, uvolnili sme na predaj obmedzene mnozstvo STRIBOGov. Urcite vsak nejde o ziadne testovacie kusy a z ohlasov, ktore mame mozme povedat, ze zakaznici su s nimi velmi spokojni. Rovnako v tomto vlakne je zial mnozstvo zavadzajucich informacii, z akych zdrojov a s akym umyslom je tazke povedat ale nema urcite vyznam ich jednu po druhej vyvracat, za vsetky sa ale musime dostat aspon k jednej- mozme vyhlasit, ze do CR nebol nikdy vyvezeny ani jeden kus karabiny STRIBOG v ziadnom jej prevedeni a zatial prebiehaju len licencne konania na oboch stranach, ktore zial trvaju urcity cas a nie je z nasej strany, rovnako ako zo strany nasich obchodnych partnerov v CR tento cas nijako skratit. Preto chceme nasich zakaznikov poprosit o trpezlivost, slubujeme ze to bude stat za to:) "
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
To jsou klasický kydy. Grand Power dostal předžalobní výzvu ze strany B&T. Předpokládám, že na základě výzvy se probrali a začali řešit změny tak, aby to nebylo právně napadnutelný. Jinak z toho, co jsem viděl, to byla kopie APC jak vyšitá.
- momentalneanonymny
jedna SK firma vytvorila predpazbie pre Sa vz. 58, orailovane, plastove (nebol to GP ani jeho majitel). Podobne sa objavilo od firmy B a T, len duralove.
Dlho som si myslel, ze Slovaci opajcli cudzinu, az po par rokoch som sa dozvedel, ze to bolo naopak. Aj to len vdaka dobre informovanemu zdroju a nahodnemu nadhodeniu temy.
Dlho som si myslel, ze Slovaci opajcli cudzinu, az po par rokoch som sa dozvedel, ze to bolo naopak. Aj to len vdaka dobre informovanemu zdroju a nahodnemu nadhodeniu temy.
- romanf
- Pravidelný návštěvník
Heckler : to co pises sa udialo pred rokom (tyzden pred IWA 2015) a to bol dovod preco nebol prototyp Striboga na IWA 2015. B-T napadlo VONKAJSIU podobnost, skratka tvrdili ze maju patent na karabinu s telom v tvare jokloveho profilu s railom na vrchu.
Asi taka hovadina ako ked sa dotahovali Apple a Samsung, kto ma autorske prava na tablet so zaoblenymi rohmi.
Asi taka hovadina ako ked sa dotahovali Apple a Samsung, kto ma autorske prava na tablet so zaoblenymi rohmi.
-
Biggles - Častý návštěvník
Nemýlím-li se, tak to zas taková hovadina není. Ostatně, to bude zřejmé až (pokud) proběhne soud nebo úprava Stribogu.
- PiPilot
- Pravidelný návštěvník
Po informaci z QINS víme ze Stribog u nás letos nebude. Údajně vše staženo.
-
Adrian_SK - Občasný návštěvník
- edo
- Pravidelný návštěvník
Dnes som si náhodou pri riešení inej veci mohol vďaka super prístupu majiteľa p. Kuracinu vyskúšal streľbu z tohoto modelu , tých pár rán bola proste strelecká balada spätný ráz by som porovnal ku kalibru 22 LR , výborná ergonómia , rýchlo opakované rany išli úplne do jedného miesta , proste fantázia .
- cipis
- Sponzor serveru
- edo
- Pravidelný návštěvník
Prvé kusy sa hneď predali , momentálne nie sú , ani som sa nepýtal kedy budú lebo som predpokladal za samozrejmú vec že túto krásku uvidíme dohľadnej dobe . Bol som tam v inej veci , môžem len povedať , že aj napriek veľkej pracovnej zaneprázdnenosti bol p. Kuracina mimoriadne ochotný a našiel si čas , to sa dnes len tak nevidí .
- romanf
- Pravidelný návštěvník
s Jarom som pokecal na IWA, do prvych kusov daval AR15 spustak kupovany od subdodavatela s ktorym nebol vo finale na 100% spokojny a do druhej a dalsich serii uz bude vyrabat spustak sam.
Ak sa naplnia kontrakty zaujemcov ktori sa premleli cez stanok na IWA aspon na 50% tak vyroba nebude stihat
Pani z B-T si ho prisli okukat tiez, zabava bola sledovat ako schovavali menovky
Ak sa naplnia kontrakty zaujemcov ktori sa premleli cez stanok na IWA aspon na 50% tak vyroba nebude stihat

Pani z B-T si ho prisli okukat tiez, zabava bola sledovat ako schovavali menovky

- john.hawk
- Pravidelný návštěvník
jo jo, ani švícaři už nehrají prim.. hodně věcí z naší kotliny vyrobených je lepší a levnější než ze zahraničí.. a doufám že tento trend poroste..
-
glock1719 - Příspěvky: 8123
-
sadrokarton - Příspěvky: 296
Roman tam ale nepíše, že by ten subdodavatel spoušťáků byl z ČR.
Na IWA jsem si striborga řádně prohlédl a nevím, co si o tom myslet, mám takové smíšené pocity. Povrchovka byla podivná, různé detaily na zbrani byla zvláštní. Kdybych to měl říct tak nějak celkově, tak mi ta zbraň nepřišla drahá.
Ale třeba to byly nějaké předprodukční kusy, narychlo složené pro výstavu. Rád se nechám příště příjemně překvapit.
Na IWA jsem si striborga řádně prohlédl a nevím, co si o tom myslet, mám takové smíšené pocity. Povrchovka byla podivná, různé detaily na zbrani byla zvláštní. Kdybych to měl říct tak nějak celkově, tak mi ta zbraň nepřišla drahá.
Ale třeba to byly nějaké předprodukční kusy, narychlo složené pro výstavu. Rád se nechám příště příjemně překvapit.
-
cherro - Častý návštěvník
http://eshop.qins.cz/qins-cz/eshop/0/0/5/1933 Tak od zítřka prý oficiálně v prodeji.
- RomanS
- Občasný návštěvník
Tak co?
Máte ho někdo už doma? Bude nějaké uživatelské info? Pochlubte se někdo pls
Máte ho někdo už doma? Bude nějaké uživatelské info? Pochlubte se někdo pls
-
DemonA - Občasný návštěvník
Ahoj,
První dojmy jsou, že je to moc hezky dílensky zpracované, na rozdíl od EVO tomu člověk věří že je to flinta a ne hračka, nikde nejsou moc vidět stopy obrábění a tak dále. Dobře drží, rozumně váží. Spoust ač tvrdá služebního tipu, žádný Timney (Ale díky AR kompatibilitě, by za Timney měla jít vyměnit:-)), tak je přímá a je jasné kdy spustí.
Všechno je pěkně po ruce v AR stylu, ukazovákem lze bez hledání vypustit zásobník, funguje záchyt závěru díky použití nových zásobníků. Snad bude brzo dostupná i redukce na UZI zásobníky a AR pažby. Zatím jsem z ní hodně nadšený.
Nevýhody a drobnosti:
1/ Lítající páka, což se obecně ví, uvidíme co na to můj palec po pár intuitivních vzetí do ruky, dal jsem tam AFG od Magpulu, ale stejně si nejsem úplně jistý, že si někdy nesáhnu špatně a nepřerazí mi to palec
2/ Pažbička, ač AR kompatibilní, nepoužívá AR kompatibilní pružinku, protože v Grand Power pažbičce je nějaký čep. Takže v případě potřeby výměny je důležité mít i pružinku pojistky z AR platformy.
3/ Originální mířidla nejsou nic moc, ale prý Grand Power dodává pušku úplně bez mířidel a tyto jsou pozornost CR distributora - škoda ty na IWA vypadali lépe, pokud si pamatuji.
4/ Rozborka není možná bez nástrojů, protože čepy lower receiveru nejsou na pružinkách a je nutné je dostat ven vyražečem.
Více po prvních střelbách, jako Pražák mám období na vychladnutí 14dní při čekání na PZ:))

První dojmy jsou, že je to moc hezky dílensky zpracované, na rozdíl od EVO tomu člověk věří že je to flinta a ne hračka, nikde nejsou moc vidět stopy obrábění a tak dále. Dobře drží, rozumně váží. Spoust ač tvrdá služebního tipu, žádný Timney (Ale díky AR kompatibilitě, by za Timney měla jít vyměnit:-)), tak je přímá a je jasné kdy spustí.
Všechno je pěkně po ruce v AR stylu, ukazovákem lze bez hledání vypustit zásobník, funguje záchyt závěru díky použití nových zásobníků. Snad bude brzo dostupná i redukce na UZI zásobníky a AR pažby. Zatím jsem z ní hodně nadšený.
Nevýhody a drobnosti:
1/ Lítající páka, což se obecně ví, uvidíme co na to můj palec po pár intuitivních vzetí do ruky, dal jsem tam AFG od Magpulu, ale stejně si nejsem úplně jistý, že si někdy nesáhnu špatně a nepřerazí mi to palec
2/ Pažbička, ač AR kompatibilní, nepoužívá AR kompatibilní pružinku, protože v Grand Power pažbičce je nějaký čep. Takže v případě potřeby výměny je důležité mít i pružinku pojistky z AR platformy.
3/ Originální mířidla nejsou nic moc, ale prý Grand Power dodává pušku úplně bez mířidel a tyto jsou pozornost CR distributora - škoda ty na IWA vypadali lépe, pokud si pamatuji.
4/ Rozborka není možná bez nástrojů, protože čepy lower receiveru nejsou na pružinkách a je nutné je dostat ven vyražečem.
Více po prvních střelbách, jako Pražák mám období na vychladnutí 14dní při čekání na PZ:))

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské