Phil
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 43
Registrován: 13.06.2013 20:33

20.02.2015 22:25

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Nejde mi do hlavy proč teda nejsou celníci štěstí trochu "naproti" a medvěda nerozporcují na 3 části? (i když ono se to teda nesmí, že.. takto obcházet vypisování výběrka). Nicméně nakupovat pistole průběžně salámovou metodou a "použité" posílat dalším méně vytíženým celníkům. Za 5 let by byli přezbrojeni a bez keců. Teď se budou tahat s CZUB

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

21.02.2015 22:13

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

k Phil

Máš samozřejmě pravdu, ale takové rozhodnutí musí schválit management příslušné instituce a ten na to musí mít holt koule. :D

Přes nepříznivou legislativu na úseku zadávání veřejných zakázek je státní instituce stále zákazníkem a ten, pokud použije adekvátní postup, má velmi reálnou šanci se s obstrukčně jednajícím dodavatelem druhořadé výzbroje vypořádat. Nesmí se však z nátlaku CZUB po…. :D

V případě Celní správy ČR existuje několik variant řešení, ale nebudu je zde popisovat, neboť již na každém polním telefonu stálo: „Pozor, nepřítel naslouchá“. :D

Základním problémem, resp. podstatou schopnosti CZUB prosadit své zájmy, často i přes jasné a relevantní argumenty i silný odpor ozbrojených složek státu, je těsné nalepení na politiku, tedy motivace politiků a politických stran, a to napříč relevantním politickým spektrem. Veškeré dosavadní informace signalizují korupci…. Samozřejmě někomu stačí málo (pistole, kulovnice), jiný je mnohem náročnější… :evil:

CZUBáci se tím i chlubí. Říkají: Je vlastně jedno, kdo vládne, všechny máme na své straně. :shock: Mj. právě proto i velmi problematické kontrakty CZUB se státem nikdo z politického spektra nekritizuje, a samozřejmě ani nikdo nevyšetřuje, ačkoli reálná škoda na straně státních institucí evidentně vznikla. :evil:

opavak
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 144
Registrován: 03.01.2012 13:44

26.02.2015 15:09

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

CZUB projela výběrové řízení na nákup balistických vest pro PČR a hádejte co se opět stalo ??? "někdo" napsal anonym na jejich inspekci a GIBS + odvolání proti výsledku výběrového řízení přes jistou advokátní kancelář z Brna... na chlup stejný "férový" postup jako proti Celní správě ČR.
By mě zajímalo, jak dlouho si bezpečnostní sbory ČR nechají takto srát na hlavu ???

johnywalker
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 9
Registrován: 20.10.2010 16:29

26.02.2015 15:43

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

opavak píše:CZUB projela výběrové řízení .........
By mě zajímalo, jak dlouho si bezpečnostní sbory ČR nechají takto srát na hlavu ???


To není o sraní si nahlavu. Dělal jsem tucet let ve veřejné správě, a prý se to dosud nezměnilo. Uvědom si, že za vším jsou lidi. Je to o osobní odvaze pracovníků sborů v ČR, odolnosti jak už proti cíleným nátlakům, tak i nahodilým překážkám, o vytrvalosti stát si stále za svým (předpokládám "racionálním řešením"). Často svůj hlas v takových záležitostech mají různí podfunkcionáři a nadfunkcionáři, jež nemusí věci rozumět, ale určitou rozhodovací pravomoc takoví tupci ve věci mohou mít. A i kdyby nakonec všichni táhli za jeden provaz, protistrana má přemíru prostředků (nejen finančních) zvrátit jasnou věc ve svůj prospěch. To se pak nedivím, že si dotčený úředník/uředníci neřeknou "... že bych se na to nevys..., stejně to nezměním" a poleví či rezignuje, pokud se přímo nepoleká. Mj. právě proto, "nekalí lobbisté" považují svobodný přístup k informacím v této oblasti (a netýká se to jen zakázek pro ozbr.složky) za velmi nežádoucí. Nesmíme zapomínat na to, že svoji roli hraje také strach úřadů z omezeného finančního rozpočtu resortů, musí počítat se vším, neboť i za soudy/žaloby/právníky se platí, samozřejmě zejména v případě neúspěchu.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

26.02.2015 19:21

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Máš samozřejmě pravdu, chce to osobní nasazení, odvahu a neházet ihned flintu do žita. Ale CZUB je velmi těsně nalepená na politiku, a ta zase cloumá celým státním aparátem, takže obhájci oprávněných zájmů ozbrojených složek, k nimž mj. náleží i právo na výběr skutečně nejvýhodnější nabídky i nákup kvalitní výzbrojní techniky na úrovni doby, to nemají vůbec jednoduché. Bývají obvykle vystaveni různým atakům, včetně zpochybňování morální integrity, či dehonestace. V takových případech jde o kariéru, či dokonce o místo….

V posledním období má CZUB neobyčejně velké ambice. Nepochybně se chce stát jakýmsi „univerzálním dodavatelem“ velmi širokého spektra vojenského a bezpečnostního materiálu pro všechny ozbrojené složky státu. Prostřednictvím svých četných politických kontaktů i Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu (AOBP) pro to dělá opravdu hodně, od protlačování legislativních i organizačních změn ve státním aparátu, viz např. nedávná snaha podřadit veškeré nákupy výzbroje pro ozbrojené složky ČR pod pro ni toliko vstřícný „Národní úřad pro vyzbrojování MO“ (prozatím z projektu sešlo), až po zakládání různých „odborných sekcí“, které mají být pod hlavičkou „nezávislé“ AOBP partnerem státních institucí při přípravě a realizaci výběrových řízení na dodávku již zmiňované speciální techniky a materiálu. V praxi to znamená, že „uherskobrodská lobby“ by již od počátku měla vliv na technické specifikace předmětu plnění a další podstatné podmínky výběrových řízení, které by oproti konkurenci navíc znala s předstihem. Dle platných zákonů zcela nepřípustné, v ČR ale nikoli nemožné… :shock:

Možná jí k tomu vedou úspěchy při „pacifikaci“ resortu MO ČR, o kterém se mezi zasvěcenými říká, že CZUB by zde vyhrála jakékoli výběrové řízení, i kdyby místo požadovaného vojenského a bezpečnostního materiálu nabídla třeba rohlíky… :mrgreen:

Pokud by CZUB ve svých aktivitách uspěla, pro ozbrojené složky ČR by to v podstatě znamenalo návrat před listopad 1989 :evil: , kdy zde rovněž neexistovalo žádné konkurenční prostředí a ozbrojené složky státu byly po desetiletí nuceny odebírat příslušnou výzbroj výhradně produkce CZUB, a to bez ohledu na její jakost, či vhodnost pro plnění daných úkolů. :(

I tehdy byl vývoj a nákup obvykle v gesci MO, přičemž v nekonkurenčním prostoru se soustavná a poměrně tvrdá kritika kvality zbraní produkce CZUB zpravidla míjela účinkem… :( viz např. můj komentář k vývoji a dodávkám pistolí vz. 82….

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

02.03.2015 14:40

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Poslední informace signalizují, že vedení Celní správy ČR již patrně nevydrželo rozsáhlou masáž CZUB, stávající výběrové řízení se prý zruší a v novém má být pro výběr dodavatele služebních pistolí jediné kritérium, a to cena.... :!: :shock:

Kdo od počátku a pravidelně čte na této adrese komentáře, jistě pochopil, jakou „přidanou hodnotu“ má CZUB pro ozbrojené složky státu. :evil: Přes krajně negativní a doložitelné zkušenosti s pistolemi CZ se jim ani za mnoho desetiletí nepodařilo vymanit se z područí tohoto agresivního molochu.

Jak zde již někdo výstižně uvedl: „Soutěžit si můžete, ale zvítězit musí vždy CZUB“. Tak už se pomalu připravuji na ta sebevědomá prohlášení: „vyrábíme nejlepší zbraně na světě“, „zvítězili jsme ve výběrovém řízení“…

Pamatujete, obdobně se CZUBáci chvástali i po přezbrojení Policie ČR. Pravda (viz mé komentáře) však byla samozřejmě o celé řády „skromnější“… :mrgreen: No, prostě česko-moravská shnilokracie…. :evil:


Reklama

hugofalfar
Nový uživatel
Nový uživatel
 
Příspěvky: 45
Registrován: 01.01.2014 16:31

02.03.2015 19:09

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

jestli jediné kriterium bude cena, pak by CZUB mohl vykostit někdo, kdo nabídne uloženky Tokarevy za 4100,- i s 200 náboji v akci mazlíček s krmením :mrgreen:

LPT
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 168
Registrován: 21.06.2010 9:42

03.03.2015 13:43

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

[quote="DPMS"]Poslední informace signalizují, že vedení Celní správy ČR již patrně nevydrželo rozsáhlou masáž CZUB, stávající výběrové řízení se prý zruší a v novém má být pro výběr dodavatele služebních pistolí jediné kritérium, a to cena.... :!: :shock:
[/quote]

je to trochu jinak...názory a argumentace odborného útvaru (který se VŘ od samotného začátku zabýval) se k nejvyššímu vedení CS vůbec nedostaly ... to naslouchá názorům jistého přizdisráče který jako žába na prameni rozhoduje jaké informace se k vedení dostanou a jaké ne (vše nasvědčuje tomu, že je k tomu "někým" dost motivován).
Takže vedení CS vůbec nemá ponětí jak se to všechno doopravdy seběhlo, nezná žádné podstatné souvislosti a místo erudovaných názorů poslouchá každého kdo má do prdele díru.
Ve hře byla i varianta že CS zrealizuje přezbrojení ve spolupráci s Vězeňskou sl. a s Voj. policií ale po mezirezortních jednáních se ukázalo, že taky chtějí jiné pistole než šrot z CZUB tak už to zas není aktuální.
Poslední výmysl co jsem zaznamenal je to, že se ustanoví projektový tým ze kterého se ale úplně vyháčkuje "problémový" odborný útvar který má u CS na starost pořizování zbraní a že tento projektový tým ( který udělá to co jim nadiktuje CZUB) vypracuje zcela nové jedno-kritériové specifikace k VŘ = rozhodne cena...a tím pádem to bude ušité na míru CZUB.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

20.03.2015 14:00

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Pokud mám dobré informace, tak CZUBáci, resp. jejich právní zástupce, podal námitku i proti zrušení výběrového řízení na výběr dodavatele 1600 souprav pistolí pro Celní správu ČR. :!:

CZUBáci se po několika „obstrukčních úspěších“ patrně snaží definitivně převzít „strategickou iniciativu“ a zadavatelům vnutit své představy o výběrových řízeních, způsobu výběru a samozřejmě především o nejvhodnějších dodavatelích. :evil:

V podstatě navrhují, aby Celní správa ČR z dalšího hodnocení vyjmula uživatelské posuzování zbraní a rozhodla podle nabídkové ceny, resp. jako možné řešení rovněž doporučují, aby tuto část zadavatel nechal posoudit tuzemským zkušebnám, kde má CZUB tradičně, jakožto významný, ne-li nejvýznamnější zákazník a obchodní partner zkušeben, výrazný vliv. :evil:

Už vidím, jak na zkušebnách přesně a objektivně simulují podmínky výkonu služby u Celní správy ČR a posuzují vhodnost jednotlivých typů zbraní k plnění služebních úkolů. :mrgreen:

Ani bych se nedivil, kdyby za takových podmínek pistole CZ P 07 a CZ P 09 v „uživatelské“ části s převahou zvítězily, mají přeci kohout.... Jsem přesvědčen, že zaměstnanci zkušeben ani neznají moderní postupy při manipulaci se zbraní dle aktuálních předpisů, které platí v ozbrojených složkách ČR. To samozřejmě neznamená, že by se zbraněmi neuměli zacházet, ale jich manipulační návyky většinou pochází z dob již dávno minulých. :D

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 2231
Registrován: 20.01.2004 16:04
Bydliště: Praha

20.03.2015 18:10

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Jak je prosím vůbec možné, že Justiční stráž používá revolvery (SW?) a ne produkt CZUB?

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8117
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

20.03.2015 19:29

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

To je fakt mají SW model 10 38 special.

Uživatelský avatar
andy.rybar
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 961
Registrován: 15.08.2011 20:30
Bydliště: Liberec

20.03.2015 20:15

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Vězeňská služba má zas vz. 82.

Grimpo
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 2231
Registrován: 20.01.2004 16:04
Bydliště: Praha

20.03.2015 22:45

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Jo myslel jsem na SW m10 ale jisty jsem si nebyl. Jak se to mohlo vubec stat ze zde nejaky ozbrojeny organ ma neco co neni z Brodu? Mel snad nekde nekdo lepsiho kamarada? Nebo Czubaci zachrapali? Pripadne dar zpoza louze nasi cerstve mlade demokracii z pocatku 90 let? Protoze ty revolvery jsem u nich zaznamenal snad uz v dobe kdy jsem vubec poprve v zivote videl clena justicni straze - pred budovou soudu v Praze ve Spalene - nekdy kolem roku 93 nebo 94.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

21.03.2015 11:59

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Počátkem 90. let byla situace na trhu odlišná. CZUB těžila z pojmu CZ mod. 75, kdy na zahraničních trzích byl o pistole této modelové řady poměrně velký zájem. Vzhledem vysokému podílu třískového obrábění však byly výrobní kapacity limitovány, takže CZUB jednoznačně upřednostňovala vývoz, a o dodávky „vlajkové lodi“ pro domácí ozbrojené složky neměla příliš zájem. Pokud jim zbraně prodala, tak na tehdejší poměry hodně draho a jakékoli nadstandardní požadavky, včetně zpřísnění kontroly kvality, vždy arogantně odmítla. :(

Po několika letech se situace ale podstatně mění, náročnější zákazníci se seznamují s „tradiční kvalitou“ hromadné produkce CZUB :mrgreen: , celoocelová pistole s mnoha vadami a nedokonalostmi rychle ztrácí dech, zejména pak na služebních trzích, např. v Indii jsou vysocí úředníci za nákup desetitisíců problémových CZ mod. 75 dokonce stíháni :!: , a CZUB začíná mít potíže. V této situaci, jak je pro CZUBáky zvykem, se obrací na tuzemské ozbrojené složky, na které ještě před chvílí v podstatě kašlala, s imperativem „nakupte naše produkty“. Jelikož mnohé z nich již mají praktické srovnání se zahraniční výzbrojí a druhořadost produktů CZUB jim je zřejmá, odmítají a chtějí regulérní tendry. A tak musí CZUB o přidělení zakázek bojovat, samozřejmě nikoli čestně, v soutěži, ale s využitím tradičních praktik pozitivní a negativní motivace. :evil: Asi nejznámější je boj o přezbrojení Policie ČR, který naplno probíhal od roku 1996, kdy Vláda ČR již prakticky poraženou a „výkony“ zbraní zostuzenou CZUB zachránila přidělením zakázky v roce 2000 (viz usnesení č. 338/2000), několikaletý dovývoj a zpožděné dodávky policejní pistole CZ mod. 75 D Compact nakonec trvaly až do roku 2005. :evil:

Podle mého odhadu je v ozbrojených složkách ČR cca 6000 Glocků, možná i více. Prakticky u všech elitních jednotek a útvarů se nakonec prosadily právě tyto rakouské pistole, takže CZUB to zcela pod kontrolou nemá, ale v poslední době se setsakra snaží veškerou konkurenci vystrnadit, a to za použití obvyklých CZUBáckých praktik. :evil: Problémem primárně není „ušlý zisk“, ale především kvalita a vlastnosti konkurence, které u zákazníků stanovují vysokou laťku, na kterou CZUB prostě nemá, a se svými produkty a službami u koncových uživatelů často tvrdě naráží a musí se do resortů se silnou politickou podporou doslova vlámat. :evil:

Uživatelský avatar
Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 975
Registrován: 04.10.2007 14:15
Bydliště: LKPR

04.08.2015 15:08

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

opavak: No asi dost dlouho si "nechají s.át na hlavu", ostatně už to trvá desítky let. Pro zasmání ukázka komunikace "spokojených" uživatelů... Ještěže jsme češi a když je nejhůř tak místo skákání vzteky do zdi žertujeme :lol: Jo a kdyby to někomu přišlo "starý", tak bohužel...ony kusy (pistole) stále u PČR slouží...
Obrázek

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8117
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

05.08.2015 12:16

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Je to staré 10 let.

Uživatelský avatar
Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 975
Registrován: 04.10.2007 14:15
Bydliště: LKPR

05.08.2015 12:30

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ano je, já to zkopíruju ještě jednou, jo? Citace: "Jo a kdyby to někomu přišlo "starý", tak bohužel...ony kusy (pistole) stále u PČR slouží..." Konec citace. Tedy na kvalitě sloužících zbraní to nic nemění. A nepředpokládáš, že když k přezbrojení došlo právě před cca 10ti lety, tak to ještě někde nějaký vedoucí ZJ řeší, že ne? Protože dneska maj ZJ (po zkušenostech s CZUB) Géčka :wink:

Uživatelský avatar
glock1719
 
Příspěvky: 8117
Registrován: 10.04.2006 14:12
Bydliště: Uherské Hradistě

05.08.2015 13:44

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Ale jo máš pravdu.

DPMS
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 1010
Registrován: 16.02.2014 14:40

05.08.2015 15:45

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

Opravdu hezký exkurs do zákulisí přezbrojování Policie ČR. :mrgreen:

Délka životního cyklu zbraní této kategorie se v běžné službě pohybuje obvykle mezi 20-30 lety, takže mimo časový prostor Bigglesův příspěvek dle mého názoru zdaleka není. :D

Přes uváděnou, místy drtivou, ale podloženou a zcela oprávněnou kritiku považuji „policejní compact“ (jako hromadný produkt) za nejlepší ze sériových služebních pistolí z produkce CZUB, které byly dodány do tuzemských ozbrojených složek, protože v jiných případech pistolí značky CZ (např. vz. 70) to byl doslova „šrot“. :evil:

Policie ČR však musela CZUB k tomuto „výkonu“ doslova dokopat. Podívejte na problémy ostatních, např. s konstrukčně modernějšími plasťáky typu CZ mod. 75 SP 01 Phantom, které mj. pozitivní vlastnosti vytěžily právě z několikaletého vynuceného dovývoje „policejního compactu“. K zemi je pak srazily především polymerové rámy v tradiční UB kvalitě. :(

K příspěvku Bigglese bych jen doplnil následující:

Když Vláda ČR svým usnesením č. 338/2000, a to přes zjevně nevyhovující výkony pistolí CZ mod. 100 a CZ mod. 75 D Compact rozhodla, že policii přezbrojí výhradně CZUB, byl URN prvním útvarem, který se tomuto rozhodnutí vzepřel. Na základě dlouhodobých negativních zkušeností s pistolemi CZ, včetně vlajkové lodi CZ mod. 75/85, si vynutil výběrové řízení, kde zvítězily pistole Glock, které se dle operátorů - konečných uživatelů ve výkonu služby plně osvědčily.

Stejné pistole byly s úspěchem testovány i u ostatních exponovaných složek policie, včetně ZJ, ale politické rozhodnutí tehdy znělo jasně: „ostatní pouze pistole CZ“. :evil:

Další testy pistolí CZ mod. 75 D Compact prokázaly (z nabízených pistolí byla policií upřednostněna před CZ 100, která byla zcela KO), že dosažení standardních výkonů (životnost 15000 ran při max. 0,2% závad…) bude běh na velmi dlouhou trať. Příslušníci speciálních složek byli k pistoli velmi kritičtí, a tak jim při zkouškách nalhávali, že CZ mod. 75 D Compact nedostanou….

Když po dvou letech odstraňování „dílčích nedostatků“, jak zjevně nevyhovující výkony ve všech podstatných parametrech pro média eufemisticky nazval tehdejší ministr vnitra Gross, byla přes opakované nedoporučení výběrové komise zahájena sériová výroba a dodávky podstatně zdokonalené verze pistole CZ mod. 75 D Compact.

První nové „policejní pistole“ měly mj. putovat právě ke specializovaným útvarům. Avšak CZUB, jak se ukázalo, hned první dodávku 6500 kusů pistolí jako již tradičně po… :evil: (z hlediska trhlin rizikové rámy a zcela nepoužitelné připojovací rozhraní – I. výrobní etapa) a tak musely ZJ ještě nějaký „pátek“ (rok) počkat, konkrétně na výrobní etapu č. II.

ZJ tedy byly přezbrojovány již na „modernizovanou“ CZ mod. 75 D Compact, v provedení M3, která měla mít lůžko dle Mil-Std-1913, resp. tzv. univerzální rozhraní kompatibilní s širokou škálou příslušenství, primárně se svítilnami Insight/Streamlight M3/M6. Tyto zbraně autor výše přiloženého dopisu označuje jako „staré pistole“.

Ihned po dodání, viz dopis, se však ukázalo, že CZUBáci po… i druhou výrobní etapu :evil: (6501-18000 kus, lůžko sice základním tvarem správné připojovací rozhraní připomíná, avšak rozměry lítají zcela mimo povolené tolerance, rovněž rámy pistolí jsou z hlediska možných trhlin opět rizikové…).

Proto bylo po hromadných stížnostech ZJ „z vrchu“ rozhodnuto, že ZJ urychleně dostanou pistole z třetí výrobní etapy (18001-30000 kus). Jak to dopadlo, popisuje autor dopisu, kdy pistole z III. výrobní etapy, patrně ironicky, nazývá „nové zbraně“. Pistole se prostě zase nepovedly. :evil: Lůžko opět nemělo předepsané rozměry…… o dalších nedostatcích ani nemluvě.

CZUB pochopila, že dodat 30000 vadných pistolí z 30000 doposud dodaných je velký prů…, navíc u sledovaného vládního kontraktu za cca 600 mega, který přes nemalou kritiku obdržela v nekonkurenčním prostředí, tj. napřímo, a tak vsadila na tradiční, sobě vlastní praktiky: zapírala, lhala, vyhrožovala a vydírala nezaměstnaností... :evil:

Při přímé konfrontaci zástupců ZJ a zaměstnanců CZUB ve věci řešení nekompatibility CZUBáci, kdy se nasazovaly svítilny M3/M6 na více typů zbraní včetně následné kontrolní střelby, natolik a neomaleně lhali, že od konečných uživatelů málem dostali na budku…. :mrgreen: Výsledek byl pro pistole CZ naprosto katastrofální, všechny zkoušené byly nekompatibilní v požadovaném rozsahu, tedy vadné.... :shock:

Vedení policie se přes silný tlak „shora“ po této události konečně rozhoupalo, pochopilo neudržitelnost situace a ve vlastní režii rozhodlo, že i další speciální jednotky policie dostanou skutečně kvalitní pistole, a to byl samozřejmě konec pro produkty CZUB. Dnes mají ZJ Glocky a dle svých slov jsou operátoři naprosto spokojeni… :D

Znechucená policie dále cca ¾ roku odmítala odebírat vadné pistole, dokud CZUB rozhodující vady u nových dodávek neodstraní. CZUB vystavena tlaku finančního sektoru a riziku obrovské ostudy v případě vypovězení kupní smlouvy, i když v klientelisticko-korupční ČR patrně nemožné, nakonec produkt podstatně zdokonalila, a tak má policie 46000 pistolí ve čtyřech vzájemně se lišících výrobních etapách, z toho 30000 lze hodnotit jako nevyhovující, chcete-li jako výrobky neshodné (viz minulé komentáře). Vadné zbraně se přes odpor CZUB a politiky, kdy zjevně nebyla vůle podat na CZUB žalobu, vyreklamovat nakonec nepodařilo a tak slouží dodnes… :evil: I tak jsou doslova „superproduktem“ proti tomu, co CZUB v letech 1999-2000 policii jako kvalitní pistole nabízela… :mrgreen:

Popravdě, všechny kontrakty pro domácí ozbrojené složky mají mnoho společného…. „PR CZUB vychvalovaný polotovar“ se za peníze poplatníků zpravidla po léta dovyvíjí do „akceptovatelné podoby“…. :evil:

Problematika „policejní tendru“ je zde popsána celkem podrobně a asi se nikdo příliš nebude divit, že po mnohaletých negativních zkušenostech již většina nechce mít s těmi „sňatkovými podvodníky“ z UB kotliny vůbec nic společného a mnohé ozbrojené složky se zaplevelení svých základen „druhořadými produkty“ usilovně brání.

Kdyby nebyla v ČR shnilokracie, tak v areálu CZUB již opravdu asi skladují jen ty brambory…. Alespoň by zde vznikl prostor pro nové, pružnější a mnohem schopnější firmy, vytvořené třeba i z nejlepší části zaměstnanců CZUB…

Realita je zkrátka diametrálně odlišná od CZUB PR blábolů, či „zasvěcených“ článků ve Střelecké revue. Kdo nevěří, nemusí, nikdo ho k tomu nenutí, hlavně, že to všechno ve formě daní zaplatí…. :evil:
Naposledy upravil DPMS dne 05.08.2015 17:05, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar
Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník
 
Příspěvky: 975
Registrován: 04.10.2007 14:15
Bydliště: LKPR

05.08.2015 15:59

Re: CZ pro Policii a Armádu ČR

No, šacoval bych, že tak v horizontu patnácti let dojde k dalšímu plošnýmu přezbrojení z důvodu "nevyhovujících" zbraní ve výzbroji a opět se nakoupí od těch, jejichž nevyhovující zbraně bude třeba nahradit...a vsadím klidně svojí pistoli proti balíčku žvejkaček, že o co bude výslednej produkt dražší, tak o to bude mizernější...ale co, ovce to ještě rádi zaplatěj, vždyť přece je to "Česká" zbrojovka :roll: :lol: :D

PředchozíDalší

Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků