- Víťas01
- Pravidelný návštěvník
Re: ČZ 92 + ČZ 45 + DUO
Kdysi jsem vyděl nějaké zásobníky v tomto obchodě http://www.volny.cz/zbrane-olbert/komis/index.html , ale už jsem tam hodně dlouho nebyl. Zkus tam zavolat.
-
Blesk76 - Občasný návštěvník
Díky všem za tipy, až budu mít cestu do Prahy, zkusím se podívat po známých obchodech se zbraněmi, třeba na něco narazím. Že je použitelný zásobník pro pistoli CZ 92 mi potvrdili i z CZUB, ale na rovinu mi napsali, že v současné době se již vyrábí jen varianta pro novější pistoli se záchytem zásobníku vedle spouště a ta starší se bude již hůře shánět.
- Gangoš
- Častý návštěvník
Tak jsem se v pondělí stal majitelem CZ 45. Mám k tomu jeden nový zásobník pro nový typ CZ92 se záchytem na boku. Rozdíl je krom lepšího podavače v tom, že má prostě na boku vystřihnutou čtvercovou díru pro záchyt a gumovou bodku. Jinak je rozměrově stejný a funguje stejně jak původní starý. Trochu tam zavazí ta gumová bodka, takže spodní záchyt drží asi jen na půl milimetru, ale drží pevně. Kdyby to někomu vyloženě vadilo a nevěřil tomu tak stačí tu gumu patřičným způsobem seříznout a záchyt bude držet úplně stejně jak u starého zásobníku.
- Gangoš
- Častý návštěvník
Tak jsem si teď byl konečně střelit. Střílel jsem na 10 metrů do A4 s 3cm černým bodem uprostřed. První pečlivě mířená rána šla 2cm nalevo od záměrného bodu. Ostatních 16 ran jsem vysázel s letmým zamířením a polovina skončila rozsypaná po papíru a druhá polovina byla těsně pod papírem. Takže při troše tréninku nebo pečlivém zamíření překvapivě přesná pistolka. Je trochu problém, že na té drážce co je místo mířidel není dobře poznat pokud člověk míří moc dolů, ale to chce jen cvik.
Zjistil jsem ale, že ta guma na novém zásobníku opravdu potřebuje zaříznout, protože jinak má tendenci po 2-3 výstřelech vypadávat. Držel teda dobře pokud jsem ručně dotlačil záchyt asi o milimetr dál než sám zapadne, ale to je trochu těžkopádné a v bojové situaci na nic.
Jinak můžu tuto pistolku jedině doporučit je fakt super (a to mě stála jen tisícovku Kč).
Zjistil jsem ale, že ta guma na novém zásobníku opravdu potřebuje zaříznout, protože jinak má tendenci po 2-3 výstřelech vypadávat. Držel teda dobře pokud jsem ručně dotlačil záchyt asi o milimetr dál než sám zapadne, ale to je trochu těžkopádné a v bojové situaci na nic.
Jinak můžu tuto pistolku jedině doporučit je fakt super (a to mě stála jen tisícovku Kč).

-
Taky jí moc rád nosím, i když jsem si vědom, že na sebeobranu je to trochu málo. Ale jen tak pro jistotu když jdu na místa, kde nehrozí nějaké velké riziko, proč ne. Jinak dám spíš přednost svojí CZ 83 v krátké devítce. Jinak pro zajímavost, koukal jsem jestli někdo sériově nevyrábí dřevěné střenky na tuto pistoli. Posílal jsem i email firmě Klinsky. Ta vyrábí střenky i na starší zbraně z produkce České Zbrojovky jako model 27, 24, 50, 70, 52, ale model 45, či 92 nic. Odpověděli, že o střenky na tyto zbraně není zájem a muselo by se sehnat minimálně 15 zájemců, aby se zaplatily náklady na rozjezd výroby. Tak asi tak. Leda sehnat někoho od fochu, kdo to umí dobře se dřevem a nějak amatérsky by udělal. Druhý fakt je ten, že by asi v dosti případech hodnota střenek byla stejná nebo vyšší než hodnota zbraně.
- Rookie81
- Pravidelný návštěvník
možná by stálo za to,kdyby se sešel dostatečný počet zájemců,si střenky u Klinského objednat.Já je sháním bez úspěchu dost dlouho,kdyby byly k mání tak bych si dvoje hned vzal!
- Gangoš
- Častý návštěvník
No, upřímě pánové vzledem k jednoduchosti tvaru střenek na CZ45/92 si myslím, že nemá cenu si je nechávat někde dělat, nebo je kupovat. Při použití malé frézy na dřevo je vyrobíte asi tak za 20 minut a ručně pilkou, rašplou a smirkem asi tak za hodinu. Ne, že bych to teda zkoušel, ale chystám se to.
- Rookie81
- Pravidelný návštěvník
Já už jsem to zkoušel,sice bez frézky,ručně,a rozhodně to není tak jednoduché jak to vypadá.Stěny střenky jsou hodně tenké a rády praskají. A vypilovat ručně není práce na hodinu ale na celý den.
-
Pro toho, kdo to se dřevem umí by to asi byla hračka udělat i ručně. Sice by to asi chvilku trvalo. U sebe si nejsem moc jistej, že bych si s tím poradil. Dřevo není zrovna moje hobby. A tyhle jednodílné střenky se mi zdají na výrobu ještě složitější.
-
Petr74 - Občasný návštěvník
CZ 92 jsem kdysi koupil pro manželku.
Když jí byla registrovat, tak jí policajt poradil, že kdyby jí chtěla použít při sebeobraně, bude lepší, když jí dá do kabelky. Tu následně roztočí nad hlavou a útočníka s ní pořádně bací.
No, úplně s ním nesouhlasím.
Pistole je to pěkná, jednoduchá. V koženém pouzdru vypadá super. Střílí se s ní v pohodě na 15 metrů. Účinnost sice nic moc, ale vaťák to určitě prostřelí.
Bohužel mě trápí špatné odpalování nábojů současné produkce SB. Tak 1 kus ze zásobníku vždycky zazlobí.
Spolehlivě odpaluje třeba Fiocchi s teflonovou kulkou. Ale ty už nemůžu sehnat. Myslím, že i Magtechy šly.
Poradí někdo, co upravit nebo vyměnit pro zvýšení spolehlivosti s náboji SB s odolnějšími zápalkami?
Když jí byla registrovat, tak jí policajt poradil, že kdyby jí chtěla použít při sebeobraně, bude lepší, když jí dá do kabelky. Tu následně roztočí nad hlavou a útočníka s ní pořádně bací.
No, úplně s ním nesouhlasím.
Pistole je to pěkná, jednoduchá. V koženém pouzdru vypadá super. Střílí se s ní v pohodě na 15 metrů. Účinnost sice nic moc, ale vaťák to určitě prostřelí.
Bohužel mě trápí špatné odpalování nábojů současné produkce SB. Tak 1 kus ze zásobníku vždycky zazlobí.
Spolehlivě odpaluje třeba Fiocchi s teflonovou kulkou. Ale ty už nemůžu sehnat. Myslím, že i Magtechy šly.
Poradí někdo, co upravit nebo vyměnit pro zvýšení spolehlivosti s náboji SB s odolnějšími zápalkami?
-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
nemas ohnuty ,rozklepany ci zapraseny udernik?pohybuje se volne v zaveru?kdyz sem ji kdyi koupil delala to taky...
- BUBBA
- Nový uživatel
Určitě tam máš něco špatně,92 žádnej zázrak není,ale SB náboje odpaluje ( alespoň ta moje ).Mimochodem ten trik s kabelkou je super,pan četník musí být šprýmař.
-
Petr74 - Občasný návštěvník
Díky za tip.
Ten úderník se podle mě hýbe slušně, ale je fakt, že denní světlo asi nikdy neviděl.
Vezmu ho na světlo a uvidíme.
Třeba "Tlustá Berta" (nemyslím manželku) zase dostane důvěru
Ten úderník se podle mě hýbe slušně, ale je fakt, že denní světlo asi nikdy neviděl.
Vezmu ho na světlo a uvidíme.
Třeba "Tlustá Berta" (nemyslím manželku) zase dostane důvěru

-
rotwajlerdick - Častý návštěvník
urcite,vycistit,a skontrolovat.mne cz 36 I 45 zere uplne vse....
tuta musi taky.pochybuju ze bys mnel spatne bici pero...
tuta musi taky.pochybuju ze bys mnel spatne bici pero...
-
Artifex - Častý návštěvník
CZ 45, 1200 snímků/s
http://www.youtube.com/watch?v=oQKZXpodNt0
http://www.youtube.com/watch?v=oQKZXpodNt0
-
Pěkné video, je zajímavé vidět, jak velké množství nespáleného prachu ještě bez užitku vylétá hlavní a výhozním okénkem 

-
Artifex - Častý návštěvník
Z výhozního okénka vylétávají mosazné štěpinky z nábojnice a z ústí hlavně pár zrnek ještě dohořívajícího prachu, to je normální u všech samonabíječek.
-
Tak jsem nakonec přece jen peníze obětoval a koupil si ještě jeden zásobník, už ten novější pro modernizovanou 92 - už se záchytem zásobníku na boku. V podstatě se ničím neliší, jen má na boku čtvercovou díru pro záchyt, lepší podavač a dole gumovou botku. Tu jsem v zadní části v šířce asi 1 cm úplně seřízl, abych mohl normálně používat spodní záchyt. Jen mě mrzí, že budu asi opět muset laborovat s vývodkami. Pokud jsou v zásobníku 4 náboje, podává spolehlivě, jak jich je 5 a více, už jsou naváděny na skluzavku o chloupek níž a zasekávají se. Ach jo, tyhle laborace se zásobníkama šíleně miluju, nemám na tyhle věci moc trpělivost a vždycky mám strach, že to zkurvím 

-
J.J. - Občasný návštěvník
Dnes jsem koupil v BVS CZ92 se dvěma zásobníky za 1400.
Až to vyčistím, pokusím se nafotit.
Ve středu ráno přihlásím a odpo půjdu vyzkoušet.
Mechanicky chodí dobře, vnitřek hlavně vypadá výborně, akorát na povrchovce je vidět, že to někdo děně tahal nejspíš v tašce s klíčema.
Až to vyčistím, pokusím se nafotit.
Ve středu ráno přihlásím a odpo půjdu vyzkoušet.
Mechanicky chodí dobře, vnitřek hlavně vypadá výborně, akorát na povrchovce je vidět, že to někdo děně tahal nejspíš v tašce s klíčema.

- Gangoš
- Častý návštěvník
Tak sem přihodím pár poznatků o černění na CZ 45. Dokud jsem toto pistolku nosil v kapse tak i po zapocení mi černění drželo, pot většilou zkondenzoval na rámu mezi horním okrajem střenek a závěrem. Zbraň jsem ani nemazal. Asi před 14 dny jsem začal nosit ve vnitřním pouzdře a zadní hrana závěru na levé straně během dvou dnů parádně zrezivěla. Černění tady bylo teda mírně ošoupané, ale né nijak výrazně. Od té doby pravidelně mažu zmíněnou hranu a zdá se to být v poho, ale 2 nepěkné skvrny od rzi zůstaly.
Obsah fóra / Krátké zbraně / CZUB+CZ Strakonice+ZVI+Alfaproj