- Kubator
- Nový uživatel
Re: 44-40 WCF
Přemýšlím na W1873 od Ubertiho. Jsou do ní použitelné strely Ares dia .427? Nebo musím sehnat pro slušný soustřel střely dia .429?
-
Flash - Častý návštěvník
Už je to sice staré, ale teď je chci vyzkoušet, tak napíšu. Chci je zkusit i s černým prachem, mazání dám pod střelu.
- kraken
- Častý návštěvník
Tak jsem si to konečně vyladil. láduju BP hrubozrnným Vesuvitem A1 a to max. na 36gr. Při měření se projevuje usazování prachu. Víc jsem tam už nenarval aby náboje spolehlivě šly do komory a nedeformovaly se. Když se jim nechce do komory (moc prachu deformovaná nábojnice), dají se přežehlit vypichovací matricí bez trnu, stačí jen 1 mm na krčku. Střely odlévám kleštěmi od RCBS (mají o něco větší mazací drážku než Lee a dají se sehnat za dobrou cenu, revolver umažou, ústí hlavně je mastné. Lyman je lepší ale přišel mi už drahej. Střely se musí kalibrovat na 429 podle proklepnuté střely hlavní (pietta 1873). Mažu jelením lojem či palmovým tukem pouze do drážky. Všechny náboje zkouším zda jdou hladce do válce. Celková délka náboje 40 mm.
-
Flash - Častý návštěvník
- kraken
- Častý návštěvník
převážně starline ale funguje to i s magtechama
-
Flash - Častý návštěvník
Mám všechny zbraně na tento náboj Uberti a do revolverů náboj se střelou .429 (200gr) s nábojnicí Magtech nedám. Pušky mi ho schroupnou obě, na páce je cítit nepatrně větší síla. Střely mám z kleští Big Lube.
- kraken
- Častý návštěvník
Ty náboje co mi nejdou do válce (i starline) tak přežehlím ve vypichovací matrici bez trnu, jen malinko, cca 1mm na krčku obvykle stačí.
-
Flash - Častý návštěvník
Se Starliny nemám problém, jen Magtechy. Jak píšeš, mají silnější stěnu nábojnice, proto nejdou do komory jako Starliny. Ono původní zbraně v této ráži nejsou v drážkách .429, kdežto mdoerní repliky ano a to je ten problém.
Neosvědčilo se mi znovu "přežehlit" hotový náboj, jelikož matrice jsou dělané právě na původní průměr .427 a tím střelu slisují. Ta pak nestřílí tak přesně. Ale řeším to jednoduše a Magtechy střílím jen z pušek.
Neosvědčilo se mi znovu "přežehlit" hotový náboj, jelikož matrice jsou dělané právě na původní průměr .427 a tím střelu slisují. Ta pak nestřílí tak přesně. Ale řeším to jednoduše a Magtechy střílím jen z pušek.
- kraken
- Častý návštěvník
Do pietty (1873 dia.429)mi magtechy jdou (pokud nedam moc prachu a mazání - ručně).
- kraken
- Častý návštěvník
Když si odmyslíte ten mastnej bordel tak je to stejné jak bezdým.
-
Flash - Častý návštěvník
Ono jestli dáváš jen hovězí lůj a nebo nějaký ten tuk bez média jako je vosk a nebo parafín, tak by to mohl být důvod proč neumažeš dlouhou hlaveň. Ale tyhle střely neznám a jen tipuju. Taky by pak výsledek po mazání nebyl takový nepořádek, ale kolo mazání s dírami po střelách a střely by byly čisté. Až budu příště mazat, pošlu fotku.
-
Altrax - Občasný návštěvník
Zdar..chystám se na nákup komponentů pro přebíjení tohoto náboje ,u mě bude převažovat černý prach a lítat to bude z 1873 Carabine A.UBERTI.Přečetl sem toto téma i černý prach,ale nejsem z toho moc moudrý co střelec to názor,,
Jakou kokilu tedy kopil,,--LEE MOLD 429-200-RF pokud bych dával mazání ještě pod střelu je použitelná ? pokut ne ,tak jaká do pušky,,sehnatelná,,kalibrovat na 427 nebo 429.
Marice-44/40 LEE STEEL 3 DIE SET se musejí brousit ?,, nemam možnost ,,
nebo koupit-.44-40 Win. LYMAN 3-DIE SET
je potřeba dokoupit nějakou jinou matrici ?
nábojnice mam STARLINE
jde mi o přesnost cca do 50 metrů.....díky za rady.
střílím předovky a Pe-Re.

Jakou kokilu tedy kopil,,--LEE MOLD 429-200-RF pokud bych dával mazání ještě pod střelu je použitelná ? pokut ne ,tak jaká do pušky,,sehnatelná,,kalibrovat na 427 nebo 429.
Marice-44/40 LEE STEEL 3 DIE SET se musejí brousit ?,, nemam možnost ,,
nebo koupit-.44-40 Win. LYMAN 3-DIE SET
je potřeba dokoupit nějakou jinou matrici ?
nábojnice mam STARLINE
jde mi o přesnost cca do 50 metrů.....díky za rady.
střílím předovky a Pe-Re.
-
Flash - Častý návštěvník
Tyhle střely jsem používal, než jsem pořídil současné kleště. S BP a mazáním pod střelu to bylo v pohodě.
Pro Uberti kalibruj na .429.
Matrice ti postačí Leečkové. Proč brousit?
Se svými střelami z kleští Big Lube se mi zásahy v terči na 50m dotýkají. Tyhle Leečkové mi dělaly trochu větší rozptyl. Ale po cca desáté ráně je to s BP stejně jedno, sirky to střílet nebude.
Pro Uberti kalibruj na .429.
Matrice ti postačí Leečkové. Proč brousit?
Se svými střelami z kleští Big Lube se mi zásahy v terči na 50m dotýkají. Tyhle Leečkové mi dělaly trochu větší rozptyl. Ale po cca desáté ráně je to s BP stejně jedno, sirky to střílet nebude.
-
ok,,díky,,je něco,na co si dát pozor a vyvarovat se tomu,,zápalky používáš jaké,klasické nebo ze silnějším zápalem,,
-
Flash - Častý návštěvník
Nic mě nenapadá, není to raketová věda.
Než jsem tuhle ráži začal přebíjet, tak jsem se dočetl o borcení krčku a jiných hrůzách, co mě čekají. No nic z toho se nepotvrdilo. Krčky praskají stejně jako u jiných ráží, za poslední rok to bylo max 5 nábojnic. Jen snad, že náboje s mazáním pod střelou nejsou tolik trvanlivé. I když tam dáš karton, časem zvlhne, ale dřív to stejně vystřílíš.
Než jsem tuhle ráži začal přebíjet, tak jsem se dočetl o borcení krčku a jiných hrůzách, co mě čekají. No nic z toho se nepotvrdilo. Krčky praskají stejně jako u jiných ráží, za poslední rok to bylo max 5 nábojnic. Jen snad, že náboje s mazáním pod střelou nejsou tolik trvanlivé. I když tam dáš karton, časem zvlhne, ale dřív to stejně vystřílíš.
-
M M - Pravidelný návštěvník
Asi zavisi aj od konzistencie toho mazania pod strelu + pouzitom papieri / kartone, u mna (50% vceli vosk, 50% bravcovy tuk - pod tym koliesko z kartonu) tie naboje fungovali bez problemov aj po 1/2 roku - dlhsie som zatial neskladoval.
-
KajaKliment - Častý návštěvník
Přihodím zkušenost svojí - hlavně 45 LC a 38 spl. 44-40 pro 20ti palcovou hlaveň mazáním nepodkládám. Střely mám mazané a kalibrované od Flashe.
Sekám kolečka z kartonu od mléka. Dávám je potištěnou stranou nahoru a náboje fungují i po několika letech. Rozměr mám takový, že při zamáčknutí do nábojnice vytvoří okraje takový malý kalíšek.
Mazání 2 : 1 hovězí lůj a včelí vosk.
Sekám kolečka z kartonu od mléka. Dávám je potištěnou stranou nahoru a náboje fungují i po několika letech. Rozměr mám takový, že při zamáčknutí do nábojnice vytvoří okraje takový malý kalíšek.
Mazání 2 : 1 hovězí lůj a včelí vosk.
-
Flash - Častý návštěvník
Taky dělám z kartonu od mléka. Myslím, že lochajzna je 12mm a dělá to přesně, co píšeš. Používám to teď hlavně u 45-110 a 45-70 a fungovala i na .44WCF.
Dlouhodobě jsem měl takhle schované .38 Sp. našel jsem je po skoro pěti letech a nebylo to ono. Střílely, aležádná sláva to nebyla.
Dlouhodobě jsem měl takhle schované .38 Sp. našel jsem je po skoro pěti letech a nebylo to ono. Střílely, aležádná sláva to nebyla.
-
tak můj první povedený přebitý náboj 44-40 s černým prachem--24gr Vezuvitu A1-kolečko od mléka-3-4mm silné kolečko mazání včelí +hov. luj-kolečko od mléka a střela lee 200gr namazaná do drážek
délka 39,70 mm.
mam jich 25ks, tak je zítra pudu vyskoušet,,,
jen tak pro okraj,jaký bezdýmák použít pro 20" hlavěň...
- kraken
- Častý návštěvník
pro bezdým lze použít tabulkové laborace pro 45 LC, troufám si tvrdit že je to příbuzný, konkurenční, parametry srovnatelný náboj. Ale k čemu bezdým, je to plýtvání olovem 
https://explosia.cz/app/uploads/2016/11 ... vex_CZ.pdf
http://www.vectan.fr/UK/reloading-charges-

https://explosia.cz/app/uploads/2016/11 ... vex_CZ.pdf
http://www.vectan.fr/UK/reloading-charges-
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Pistolové ráže