Chotis
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

22.11.2008 12:14

Jericho: doktorka mi doporučila nějakýho profesionála, dělá kdeco, včetně soudního znalce a ten mi řekl, že je to cca na 2,5-3 hodiny a bude to stát 2000,-. Čili se ty a on v názoru na vyšetření mírně řečeno dost rozcházíte :wink: Opět bych řekl, neměří se stejným metrem, čimž pádem je to celý hloupost a než něco takovýho doktoři v "dobré víře" začnou zavádět, měly by se stanovit nějaký jasný meze :evil: Takovýhle polořešení dovedou akorát naštvat...

To s tim řidičákem neni vůbec špatnej nápad. Kolik nehod až třestných činů je spácháno "legálně dženými" auty? :D

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

22.11.2008 12:45

Nemate nekdo Tip na doktorku/doktora na Kladensku?? :-)
Bo mam jednu doktorku v Usti nad Labem a ta mne videla jen jednou pred asi 4ma lety kdyz jsem si k ni prendaval kartu pote, co moje doktorka odesla do duchodu :-D

Idealne kdyby mnela alespon trochu pozitivni vztah k zbranim a nezkousela na mne srandy tipu psycholog.. :-)

admix

22.11.2008 13:22

Psychotesty na ridicaky nikdy nebudou - je to prilis velka skupina, ktera pomoci paliva a jinych prostredku leje statu do chrtanu obrovske mnozstvi penez. Parset tisic drzitelu zbrojaku, co jeste navic od statu nejenze nic nechtej, ale dokonce se nekteri odhodlali branit se kriminalnimu zivlu vlastnima rukama - no neblbni, to je to nejhorsi co stat potrebuje :)

sněhulák
Sponzor serveru
Sponzor serveru

22.11.2008 14:39

admix: Souhlas, navíc o tom, že plošné Psychotesty pro "obyčejné" řidičáky(Autobusáci, řidiči kamionů a pod je mají povinně) nebudou také rozhoduje fakt, že vyšetřit takové množství adeptů je kapacitně neuskutečnitelné (holt nás střelců je pořád málo).

Nicméně ve vyhlášce 277/2004sb. O zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel je rovněž uvedeno, že pokud posuzující lékař shledá podezření, tak musí žadatele odeslat k příslušnému odbornému vyšetření. No a v definici konkrétních poruch a nemocí jsou rovněž uvedeny Poruchy osobnosti, chování, psychotické poruchy... Tudíž i při žádosti o řidičák na osobák se posuzuje(mělo-by), zda nejste "psychopat" a tedy lze žádat o dodatečné Psychologické vyšetření, pokud k tomu posuzující lékař shledá důvod.

jomekabi

Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz

22.11.2008 17:41

Dyt ja to s tema ridicakama taky nemyslel vazne, ale logika by v tom byla. Proc my a ne taky oni? To je diskriminace, pritom my zavinime podstatne mene (procentuelne vzhledem k poctum) nehod a umyslnych poruseni zakona, nez ridici. Jediny problem je, ze my jsme take ridici, takze bychom nakonec byli biti dvakrat.

Hungry
Moderátor
Moderátor

22.11.2008 22:53

Kdepak, my bychom půlku ušetřili... stačilo by si zažádat o dva originály výsledků... :roll: Ovšem, byla by to smutná útěcha... Bohové, jak mne tato debilita rozčiluje... :evil: :evil:

Reklama

glock69

23.11.2008 8:58

Obávám se, že páni psychologové by velmi rychle zdůvodnili, že pro každý případ musí hodnotit dle jiných podmínek, takže nic by jsme neušetřili, ale pěkně zaplatili dvakrát..

Loki_cz
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

24.11.2008 14:31

Ech.. jsem si ani nevsiml ze mi pan Bublan odpovedel :-) jsen jsem prochazel maily a nasel jsem to mezi dalsim balastem :-DDDD

Od: Frantisek Bublan <BublanF>
Předmět: Re: Zákon o Zbraních
Datum: 20.10. 2008, 10:30

--------------------------------------------------------------------------------

Vážený pane Xxxx,
děkuji za Vaši reakci, dovolte mi pár slov na vysvětlení. Rozhodně nechci
omezit možnost vlastnit zbraň jako prostředek pro ochranu života a
majetku. O co mi jde, je zamezit tomu, aby držiteli zbraní se stali
jedinci, kteří mají silný sklon k agresivitě a neumí zvládnout krizové a
vypjaté situace. Tuto vlastnost psychologové odhalit umí, mám osobní
zkušenost z bezpečnostních složek, že takto zaměřený test odhalí jedince
se silnou skrytou agresivitou. Nic jiného jsem se svým záměrem neměl na
mysli a domnívám se, že za odbornou diskuzi to stojí.
Děkuji za Váš dopis a jsem s pozdravem.
František Bublan

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

24.11.2008 15:45

"My" zase máme zkušenost s Kalivodou, že to až tak úplně není pravda.....

Petzold
Moderátor
Moderátor

24.11.2008 16:08

Nevím jestli to sem už někdo nedával, psychotesty on-line (za SMS 79,-Kč) :

http://www.psychotesty.psyx.cz/

Otázkou ( nejspíše pro Jericha) je, nakolik jsou relevantní a který z nich má nějaký vztah k držení zbraní.

PatrikV

24.11.2008 16:50

To Admix: Na mně se Bubla vyprd, asi proto, že jsem se jej ptal přímo na Kalivodu a jeho psychotesty.

DaVca
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

24.11.2008 16:51

Mne nevadi az tak samotne vysetreni, jako jeho cena. Chapu, ze je to procedura slozita, ale jakozto student jsem rad za kazdou korunu. Kdyby to hradila pojistovna (ci alespon na to nejak prispela), pak nemam zadny problem. Tohle je ovsem spise o neduvere v psychologii a strachu z toho, ze clovek muze dostat stempl, ze je nejak nezpusobily. Pritom na zapade je bezne, ze clovek navstevuje psychloga dobrovolne proto, aby mu pomohl resit slozite zivotni situace, utrapy a nastrahy, kterym musi celit. To neni nejaka ostuda. To je jen snaha se nejak zlepsit.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

24.11.2008 16:52

Predpokladam, ze to bude 79 Kc / 1 psychotest, ale co tak na to koukam, je treba si jich projit radsi vic...
OSPAT - Test pro typy a poruchy osobnosti
ICAP - Test osobnostních vlastností
BITEPT - Orientační Velký test psychických poruch
PESO - Osobnost mezi lidmi
Test barvových preferencí

Jeste si pak dobrovolne udelam:
FULJOB - Test profesně-zájmové orientace
MACH - Test výkonového potenciálu a motivace

Ale vse, az bude cas :-) Nicmene slibuji, ze sem vysledky klidne hodim verejne, aby bylo zjevne, jak vypada prumerny drzitel strelne zbrane nosici ji u sebe kazdy den :-)

Petzold
Moderátor
Moderátor

24.11.2008 17:02

A vzdáš se (případně) ZP dobrovolně ? :lol:

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

24.11.2008 17:53

:-) věřím si

Třeba ale zjistím, že jsem naprosto nelabilní debil se sklonem ke zvýšené agresi při jakémkoli kontktu s lidma - hmmm, to bych pak mohl jít, vystřílet jedno menší město a odvolávat se na nepříčetnost, navíc podloženou psychologickým vyšetřením, ne? :-)

(PS: pro pesudohumanisty a novináře - to opravdu nebylo míněno vážně)

admix

24.11.2008 18:10

cmk: Tva poznamka v zavorce je zcela irelevantni, neb v pripade nutnosti bude Tvuj prispevek vytrzen z kontextu a pouzit tak jako tak :twisted:

jericho
Častý návštěvník
Častý návštěvník

24.11.2008 20:26

Petzold píše:Nevím jestli to sem už někdo nedával, psychotesty on-line (za SMS 79,-Kč) :

http://www.psychotesty.psyx.cz/

Otázkou ( nejspíše pro Jericha) je, nakolik jsou relevantní a který z nich má nějaký vztah k držení zbraní.

Ani jeden z nich není relevantní, ani jeden nemá vztah k posouzení v rámci ZP. Tohle je populárka asi jako v bravíčku. S psychologií to nemá nic společného.

jericho
Častý návštěvník
Častý návštěvník

24.11.2008 20:36

Je to asi hůř představitelné, ale posouzení psychiky čl. je věc, která se studuje na jednooborové vysoké škole 5 let obecně a pak při práci ve zdravotnickém zařízení dalších 5 let specificky, aby byla zakončena nejtěžší zkouškou, která v psychologii je. Dál pokud možno 3 certifikované kurzy hlavních metod, každý kurs v délce trvání rok - to už můžete začít po absolvování těch prvních pěti let VŠ. To je jen diagnostika, terapie je další kapitola, formálně ne tak náročná (5ti letý výcvik se supervizí a zkouškou).

Petzold
Moderátor
Moderátor

24.11.2008 20:58

Díky. Já si říkal že za "osum pětek" to nebude bůhví co. :) Nicméně, pokud se prosím profesně povzneseš, odpovídá u těchle testů vyhodnocení alespoň ceně ?

Birhaus
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

24.11.2008 21:03

Tak jsem uvalil sedm petek abych se o sobe neco dozvedel. Tady je vysledek:
Závislost na alkoholu:
O závislost snad zatím nejde, ale jsou zde určité alarmující signály. Pokud nechcete své návyky zatím měnit, alespoň si hlídejte, zda se to nezhoršuje.
Možná vám tento výsledek (lehce "pozitivní") připadá pomýlený, ale uvedl/a jste, že jste někdy měl/a alkoholové okno a to je samo o sobě už považováno za rizikový faktor z hlediska závislosti. Samozřejmě je třeba zhodnotit to rozumně - je rozdíl, jestli jde o opakovaný jev a alkohol konzumujete v poněkud nadlimitní míře, nebo jestli jste výpadek paměti utrpěl/a jednou, kdysi dávno a jste téměř abstinent.

Problémy schizofrenního okruhu:
Negativní (netýká se vás).

Manická porucha:
Depresivní porucha:
Riziko sebevražedného jednání:
Nebylo zjištěno.
Bipolární afektivní porucha:
Úzkostné reakce:
Agorafobie:
Sociální fobie:
Panická porucha:
Generalizovaná úzkostná porucha:
Obsedantně kompulzivní porucha:
Posttraumatická stresová porucha:
Hypochondrická porucha:
Somatizační porucha:
Neurastenie:

Tak nevim. Uvedl jsem, ze jsem mel nekdy "okno" po konzumaci alkoholu a uz je ze me potencionalni pijan! Tak to tu budem asi vsichni, ze? :D Silne pochybuji, ze by se tu nekdo nasel bez alespon jednoho "okna"
Jinak jestli otazky typu: Chcete se zabit? Pijete denne? Desi vas sny? Slysite hlasy ve sve makovici?... no nevim jestli tohle neco odhali. Nikdo preci druhemu do hlavy nevidi a kazdy si odpovi co bude chtit.
Tak jestli to bude probiat takhle nejak podobne, tak to budou jen vyhozene penize....

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zdravotní aspekty