Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.04.2009 21:24

Re: Zamítání žádosti o nošení dlouhé zbraně

EMS píše:Pak nosíš půjčenou zbraň, PZ a tohle rozhodnutí(prej má neomezenou platnost) s sebou.

Na tom rozhodnuti je bohuzel cislo zbrojaku a koncem platnosti ZP konci i toto povoleni. Alespon moje polovicka to tam mela a ted ma novy ZP a musi zadat znova (=5x100kc) Takze asi tak neomezena platnost :)

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.04.2009 21:31

4 Majsner

Jak to, že se nedozvíš, na co si dostal povolení? Pokud umíš číst, tak se to dozvíš velice snadno. Poté, co ti to povolení dají, tak dostaneš do ruky papír, který je přímo to dané povolení, nikoliv ten formulář, který ty vyplňuješ, na kterém je to jasně napsáno, druhý takový je založen ve spise. Také podepisuješ další papír jako účastník správního řízení.

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.04.2009 21:36

To povolení, o kterém se bavíte, je to samé, jako tzv. nákupka, tudíž má také platnost 1 rok nebo do konce platnosti ZP, ke kterému bylo vydané. Jedná se o povolení k nošení zbraně kat. B.

sided
Moderátor
Moderátor

29.04.2009 22:05

Poli: mám nákupku na opakovací brokovnici podle nového zákona (asi měsíc starou) a nošení bez problémů.

cmk
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.04.2009 22:24

Majsner je bohuzel typicky "produkt" soucasneho stavu zakona a hlavne toho, jak probiha uceni a prokazovani znalosti zakona o zbranich. Nasrocenych 450 otazek, ale souvislosti a praxe jaksi unika.
Nemyslim to nijak zle, Majsner za to nemuze - chce to ted cas, aby se do toho ponoril, ale svedci to o tom, ze je na systemu pripravy a zkousek na ZP jeste dost co zlepsovat.

Takze:

a) na kazdou zbran kat B. potrebujes povoleni nakupu, drzeni popripade noseni. Toto povoleni dostanes na zaklade zadosti a toto povoleni je v papirove forme a predkladas jej tomu, kdo ti zbran prodava (pripadne pujcuje, viz. dale), on si jej pro jistotu muze opsat, ofotit, ale nesmi ti jej brat - je tvoje (nemeli by ti jej brat ani polocajti pri nasledne registraci zbrane, ale berou jej)

b) na zaklade prvniho vystaveneho povoleni nakupu, drzeni a noseni ti zapisou "opravnen nosit zbran kat: B" do zbrojaku.

c) zbran kat. B si nemuzes jen tak pujcit nebo ji nekomu jen tak poujcit. Ten, kdo si zbran pujcuje se musi chovat v podstate totozne, jako by ji kupoval - tedy poridit si k ni povoleni k nakupu, drzeni popripade noseni (no, nakup muze vynechat, ale proc, kdyz je to soucasti jednoho povoleni).

d) pokud mas opravneni nosit zbran kat. B, kopis si zbran kat.B, ale nakupku budes mit jen na nakup a drzeni (zpravdidla zbrane porizaovane za ucelem sportu) a budes tuto zbran nosit, jedna se o prestupek. Vzhledem k nizke spolecenske nebezpecnosti tipuju, ze kdyby na to nekdo prisel, udela tytyty, ale muze se stat, ze dostanes pokutu a kdyz te chytej znova, prijdes o zbrojak.

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 9:25

4 Sided
Ano, to je možné, protože tohle je informace stará dva dny.

4 CMK
To sice můžu chápat, ale proč s tím ucpává vlákno, s kterým to tak moc nesouvisí, nechápu. Tohle je docela dost probráno v jiném vlákně.

Reklama

MiRaS
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 10:17

Tak já jsem včera zažádal, žádost byla přijata "i na nošení" s uvedeným uvedenou "k ochraně života, zdraví a majetku"
Dnes ale telefonát, že jak jako dlouhou na nošení, jak to chci nosit atd. a že pouze na držení :evil: A to už 8 dlouhejch na nošení mám :roll:
Jelikož potřebuju nákupku mít v pondělí vyřízenou, tak jsem se tentokrát nehádal, to udělám i s citacema ze zákona až půjdu přihlašet. Snad do té doby dostane Poli odpověď s vyjádřením z MV, abych si zbytečně "nedělal zle" :)

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 10:22

Takže to asi nebude kachna a nový šéf správních činností pokračuje v Kremlovo šlépějích ohledně vykládání si zákona po svém.
No, já si nědělám iluze, že odpověď přijde nějak rychle. Počítám zhruba měsíc. Každopádně už mám vytištěné to staré stanovisko, se kterým se tam budu také ohánět.

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

30.04.2009 10:58

Já jim klidně ukážu, jak se mi vejde zkrácená kosa pod obyčejnou bundu :mrgreen:
A to jsem mrňous. Normálně vzrostlý jedinci s pěkným dlouhým kabátem tam nacpou cokoli.

Hungry
Moderátor
Moderátor

30.04.2009 13:20

MiRaS píše:Dnes ale telefonát, že jak jako dlouhou na nošení, ...

To jako tak, že zbraně se nedělí na dlouhé a krátké, ale na kat. ABCD a dle toho se mění procedůra s jejich přihlašováním a nákupem... Kua, to snad ani není možné... :evil:

MiRaS
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 13:40

Podle jejich výkladu by tedy mělo být ve zbrojáku uvedeno "Oprávněn nosit krátkou zbraň kategorie B" a ne pouze "Oprávněn nosit zbraň kategorie B" tedy jakoukoliv kat.B :evil:
Serou mě s těma argumentama "jak by ste chtěl nosit brokovej automat skrytě", "proč by ste ji potřeboval nosit skrytě" apod. :evil: Jen proto, že to není běžné a pravděpodobné, že by to někdo skutečně nosil? :roll:

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 14:26

Takže vnitro překvapilo a zde uvádím jejich odpověď na výše uvedený dotaz.

MINISTERSTVO VNITRA ČR
odbor bezpečnostní politiky
oddělení obecní policie, zbraní a dopravního inženýrství
Nad Štolou 3
170 34 Praha 7

Praha 30. dubna 2009
Počet listů: 1

Pan
Jan Polák
e-mail: PolakJan@email.cz

Odpověď na e-mailový dotaz ve věci nošení dlouhé zbraně kategorie B

Dne 29. dubna 2009 obdržel odbor bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra Váš e-mailový dotaz týkající se nošení dlouhé zbraně kategorie B.

Odbor bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra trvá na svém (ve Vašem dotazu také zmiňovaném) zveřejněném stanovisku týkajícím se oprávnění držitele zbrojního průkazu skupiny E nosit dlouho zbraň kategorie B k ochraně života, zdraví nebo majetku. Novelou zákona o zbraních účinnou od 1. února 2009 nebylo výše uvedené oprávnění držitele zbrojního průkazu skupiny E dotčeno.

Ze sdělení Policejního prezidia ČR, ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, vyplynulo, že metodika platná pro celé území ČR týkající se zamítání žádosti o povolení nosit zbraň kategorie B k ochraně života, zdraví nebo majetku nebyla ředitelstvím služby pro zbraně a bezpečnostní materiál vydána.

Doporučujeme obrátit se s Vaším podnětem (s uvedením příslušného útvaru policie) přímo na ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, které vykonává v této oblasti metodickou a koordinační činnost a může tak v tomto směru zjednat nápravu.

Za Vaše upozornění Vám děkujeme.

Mgr. Milena Bačkovská
vedoucí oddělení

Přišlo to ve Wordu, takže kdo bude chtít originál, tak pošlu mailem nebo PM.

admix

30.04.2009 14:34

To se dalo cekat :evil: Takze zjebat uredniky, rychle a dusledne

Poli
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 14:46

A tohle jim omlátit o hlavu, nejlépe nalepené na trámku 100x100

BARRY
Moderátor
Moderátor

30.04.2009 16:00

Připadá mi to, jako lidová tvořivost na vašem oddělení PČR. U nás jsou většinou ještě dál, ale mám z 22.4.09 rozhodnutí, kterým mi: "V souladu s ustanovením par.12 odst. 5,6 zákona o zbraních vydávají povolení vlastnit, držet a nosit zbraň kat.B: kulovnice samonabíjecí."
Jen po mě chtěli napsat tam "puška samonabíjecí", protože prý kulovnice je zbraň lovecká a já chci vojenskou :lol: . Vysvětlili jsme si, že by se to vztahovalo i na brokovnice samonabíjecí, tak mi to nechali tak. Dokonce uznali, že když nevím značku ani ráži, tak ji tam nemohu napsat.

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.04.2009 18:18

MiRaS píše:Dnes ale telefonát, že jak jako dlouhou na nošení, jak to chci nosit atd. a že pouze na držení :evil:

A co to je, když mám dlouhou nabitou, případně s nábojem v komoře (už to ženu do extrémů) a v přepravním pouzdře, které jde otevřít v krátké době? Nebo jen tak zabalenou třeba v dece tak, aby nebyla vidět žádná část zbraně?
To je přece skryté nošení, ne? Tak jak to, že to nejde skrytě nosit, vždyť to nemusí být přímo pod kabátem, zbraň můžu mít připravenou ke střelbě i v přepravním pouzdře. Když bych zašel opět do extrému, nosil jsem z počátku kosu se sklopkou v pouzdře od squashové rakety, nebyl problém tam mít zasunutý zkrácený zásobník a stílet přímo z toho pouzdra.
Takže to prostě jde, jen oni to nemůžou pochopit.

Lada
Častý návštěvník
Častý návštěvník

01.05.2009 16:20

2Missak
oni to jenom zkoušejí kdo se chytne :wink: oni si totiž zdřejmě myslí, že tu budem potom všichni pobíhat po městě se sapikem, brokovnicemi pod bundou :roll: jak jsem pochopil z rozhovoru se mnou a tak se tomu snaží zabránit těmito keci a že to nedají, nemůžou atd... Na mě to tu paní taky zkoušela a že mě to na nošení nedá, no nechtěla nechtěla ale musela :)

sněhulák
Sponzor serveru
Sponzor serveru

01.05.2009 19:30

já bych si dovolil jen hnidopišsky vypíchnout opomenutí jednoho celkem podstatného slovíčka v daném vyjádření paní magistry: :roll:
Mgr. Milena Bačkovská píše:Ze sdělení Policejního prezidia ČR, ředitelství služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, vyplynulo, že metodika platná pro celé území ČR týkající se zamítání žádosti o povolení nosit dlouhou zbraň kategorie B k ochraně života, zdraví nebo majetku nebyla ředitelstvím služby pro zbraně a bezpečnostní materiál vydána.

právě to zapomenuté slovíčko dlouhou tam zásadně mění smysl, neboť lze předpokládat, že metodiku zakázat nošení všech zbraní kat. B si ani Policejní prezidium zatím nelajzne.

nicméně, Poli děkuji že ses na to za nás zeptal, protože i tak toto vyjádření mluví jasně

Kurt
Moderátor
Moderátor

01.05.2009 19:37

Dotaz byl na dlouhou, odpověď je na dlouhou. Jaký smysl to mění?

sněhulák
Sponzor serveru
Sponzor serveru

01.05.2009 19:48

Smysl toho vyjádření je jasný, já jen jestli šlo pouze o překlep v přepisu odpovědi na její dotaz Policejnímu Prezidiu ohledně vydání té metodiky.

Vtip je v tom, že jestli se už Mgr. Bačkovská zeptala PP na vydání metodiky týkající se zamítání žádosti o povolení nosit zbraň kategorie B k ochraně života... (bez toho slovíčka Dlouhou) tak je zcela jasné, že PP muselo odpovědět, že takovou metodiku nikdy nevydalo. Pokud něco vydalo tak jen zákaz nošení pouze Dlouhých zbraní, nikoli všech, jak to plyne z té její odpovědi.

jinak sorry, že to tu zbytečně rozpitvávám.

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc