triska
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

06.04.2010 16:25

Re: Zadržení ZP pro jeho nedovolenou úpravu

Když já dostal svůj první ZP, tak to byl tvrdý papír-čtvrtka,složený myslím na dvě nebo tři části - jakoby rozkládací.
Zatavení jsem provedl standartně na tu dobu - a to zastrčením do plastového futrálu na autobusovou průkazku.
Tak se to samozřejmě nevešlo,tak jsem to s klidem o ten centimetr bílého papíru ustřihl .
A protože jsem byl tenkrát nedočkavý vyrazit ven se svým novým miláčkem,tak jsem to ustřihl rychle v koupelně nůžkama na nehty,jo těma zahnutýma.Asi si představíte,jak to vypadalo.
Nikdy jsem s tím problém žádný neměl,v krámě je tenkrát spíš zajímalo,kolik koupím nábojů.
Když mi ho pak měnili za nový,nikdo si ničeho nevšiml ani neřešil.

Škoda že jsem si ho aspoň neofotil. :cry:
Po těch pár vyndání vypadal ten původně bílý papír dost odpudivě.

BARRY
Moderátor
Moderátor

07.04.2010 14:08

Jj, také jsem ho měl a vystavený na počkání. Byly v něm zapsány všechny zbraně, které majitel vlastnil. Dnes by s tím mnozí měli dost problém. Tedy problém by měli policajti, kam to všechno napsat :lol:

Gilhad
Nový uživatel
Nový uživatel

28.04.2010 11:05

Ono na Praze 4 ti urednici maji obecne problem s tim, ze jim psany zakon haze klacky pod nohy vyjmenovanim toho co musi a nesmi, misto aby v nem stalo "policie se ridi svou fantazii bez ohledu na zakony". Takze porad vymysleji kdesi a cosi a vydavaji to za pravdu nemennou. A desne je stve, kdyz jim reknu: "Tak mi to ukazte v zakone" a nestaci mi jejich tvrzeni, co musim a nesmim. NIKDY mi to v zakone neukazali, ani se to tam nepokusili najit (ono to taky v zakone zadnou oporu nemelo, takze by najit nemohli). Takze jsem jejich predstavy o tom, co by chteli abych ja delal ci nedelal bral stejne vazne jako predstavy opilce na rizeni zemekoule. Stejne tak je stve, ze si pisu na zadost veci podle sveho prani (napriklad ze se zbrojake ABE chci noseni zbrane kategorie B) a odmitam to proskrtat ci stahnout uplne, i kdyz mi u pultu jasne rikaji, ze mi to schvalit nemuzou. Co fakt nemaji radi je moje odpoved ve smyslu "ja nic upravovat nebudu, podavam to takto, pokud mi to nemuzete schvalit, tak mi to pisemne zamitnete - ja pak budu mit dukaz vami podepsany". Takze se schvalovani vzdycky tahne, nechaji to tam lezet tak dlouho, jak jen muzou a pak to schvali, protoze v zakone bohuzel stoji jasne "(pri splneni podminek) ... policie povoleni vyda". Ze si tim pridelavaji praci jim zrejme nevadi, hlavne ze muzou aspon trochu zaprudit.

(Jo, zadal jsem tam o spoustu veci. POKAZDE meli kecy. POKAZDE povoleni pisemne vydali. Ma ucta k jejich pravni vzdelanosti vychazi z techto osobnich zkusenosti.)

vlasten
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

28.04.2010 11:15

Jo, tak to jsi na tom ještě dobře. Nám na P4 ty jejich nesmysly v zákoně dokonce ukázali. Sice to byl odstavec týkající se něčeho úplně jiného a s problémem nesouvisející, ale zato nám to i ofotili. :lol:
Stejně nám to nepomohlo a museli jsme shánět stanovisko vnitra. Nakonec tam byl druhý policista a stanovisko ani nebylo potřeba. :mrgreen:

Předchozí

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)