- JakubCh
- Pravidelný návštěvník
Re: sluchátka - ochrana sluchu
Glocku, Ty jsi zrovna kdysi psal (pár stránek zpět), že používáš G3. Pomohl sis výrazně s těmito? A Tvé zpětné názory na G3? Pořád mi vychází, že pokud chci chránit uši na podzemce, X4 budou lepší. Čili...oželet el. odposlech, pokud nemám na pořádná. Sedí to?
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- JakubCh
- Pravidelný návštěvník
To by v případě kamaráda znamenalo, že G3 jsou lepší
Ne, ok. Nejde o to, že bych ty peníze dohromady nedal, ale logičtější je v mé situaci vzít X4, které tlumí dle všeho výborně, a zbytek raději prostřílím. Luxus odposlechu třeba časem, jednou...

Ne, ok. Nejde o to, že bych ty peníze dohromady nedal, ale logičtější je v mé situaci vzít X4, které tlumí dle všeho výborně, a zbytek raději prostřílím. Luxus odposlechu třeba časem, jednou...

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- JakubCh
- Pravidelný návštěvník
- LokiFilip
- Nový uživatel
Ahoj,
rád bych aktivní sluchátka hlavně na vnitřní střelnici. Můžete někdo nějaká doporučit do 2.500,-?
rád bych aktivní sluchátka hlavně na vnitřní střelnici. Můžete někdo nějaká doporučit do 2.500,-?
- Luda
- Pravidelný návštěvník
-
Petzold - Moderátor
Aktuálně jsou nejlepší ty, které jsou při střelbě v uších. 

- Luda
- Pravidelný návštěvník
Hmmm, velice uzitecna odpoved, dekuji 
Trochu to upresnim, pouzvam klasicky sluchatka MSA Sordin Supreme Pro-X.
Na vnitrnich strelnicich bych ocenil vyssi utlum, hledam proto spunty ktery bych kombinoval se sluchatkama.
Nechce se me laborovat a testovat spunty kdyz je tady spousta zkusenejsich strelcu kteri to maji jiz vychytane ktere jsou nejlepsi. O cenu me nejde.
Tak snad nekdo poradi neco lepsiho nez ty ktery si dam aktualne do usi

Trochu to upresnim, pouzvam klasicky sluchatka MSA Sordin Supreme Pro-X.
Na vnitrnich strelnicich bych ocenil vyssi utlum, hledam proto spunty ktery bych kombinoval se sluchatkama.
Nechce se me laborovat a testovat spunty kdyz je tady spousta zkusenejsich strelcu kteri to maji jiz vychytane ktere jsou nejlepsi. O cenu me nejde.
Tak snad nekdo poradi neco lepsiho nez ty ktery si dam aktualne do usi

-
Petzold - Moderátor
Tento dotaz už zní rozumněji
Stejně si to asi budeš muset vyzkoušet sám, každý má jiný tvar a hlavně citlivost zvukovodu. A hlavně, pod sluchátkama kde se uší potí, to může být jinak než jenom se špunty na vzduchu. Pod sluchátka jsem zkoušel obyč. EAR z lékárny a po 15 minutách jsem je musel vyndat pro značný subjektivní diskomfort 

- Rimmer132
- Sponzor serveru
- Duluth1975
- Nový uživatel
O elektronickych sluchatkach jsem premyslel uz pred rokem. Porad jsem to odkladal. Rikam si, ze je to ve finale drahy a ze staci obycejny. Ale parkrat se me stalo, jako asi kazdemu, ze se s nekym bavite, sundate sluchatka a nekdo vedle vas vystreli. V tu chvili jsem nastvanej sam na sebe, ze ty elektonicky jeste nemam. Do te doby jsem je videl pouze na obrazku. Predevcirem me jeden pan na strelnici v Knezmosti (pisu zamerne pro pripad, ze sem dotycny chodi a tak bych mu chtel touto cestou jeste jednou podekovat), pujcil Peltory sporttacy. Dal jsem jeden jediny zasobnik, sundavam sluchatka, podekuji, beru do ruky telefon a volam kamaradovy do prodejny jestli je ma skladem. " ano mam, prijed " Ano, investice je vetsi, ale vubec toho nelituju, protoze je uz na strelnici nemusite sundavat. Slysite uplne vsechno a strelba je samozrejme tlumena. S porovnanim zatim jenom na venkovni strelnici s myma Peltorama I, je rana z 9mm Luger uplne stejna. Takze pokud nekdo jako ja vaha, tak doporucuju vyzkouset. Lituju toho, ze jsem je nekoupil drive.
- sawyer
- Častý návštěvník
Ahoj, chtel bych se zeptat na aktivni ochranu sluchu (elektronicke sluchatka)
Jaka jsou nejlepsi sluchatka? Ktere je mozne kombinovat s kevlarovou helmou. MSA SORDIN PRO-X? Peltor ComTac? atd...
Zajima me typ a proc jsou nejlepsi, vyhody a nevyhody.
predem diky za sdileni zkusenosti. Klidne piste i do SZ
Jaka jsou nejlepsi sluchatka? Ktere je mozne kombinovat s kevlarovou helmou. MSA SORDIN PRO-X? Peltor ComTac? atd...
Zajima me typ a proc jsou nejlepsi, vyhody a nevyhody.
predem diky za sdileni zkusenosti. Klidne piste i do SZ
-
sadrokarton - Příspěvky: 296
sawyer: Mám sordin pro x a fungujou skvěle. Akorát na nich mám ještě takový bavlněný návleky, co používájí piloti na sluchátka, na tom silikonu se dost potí i uši
Na druhou stranu jsem slyšel, že sordin je šíleně poruchový a lidé spíš doporučujou ty peltory sporttac/comtac.
http://www.czechpilot.cz/Latkove-navlek ... ka-d41.htm

http://www.czechpilot.cz/Latkove-navlek ... ka-d41.htm
- TomSmith
- Pravidelný návštěvník
Mám je taky a spokojenost, ten silikon mi naopak vyhovuje. Krásně "obteče" bočnice ochranných nebo dioptrických brýlí a netlačí to tolik (platí pro rozumnou šířku bočnic ;)
-
Jirka2 - Nový uživatel
Sluchátka se mi nechtějí kupovat, půjčuju si je na střelnici, a s devítkou, osmatřicítkou a malorážkou mi to přijde dostačující. Začal jsem ale střílet s 357čkou na kryté střelnici a mám ještě hodinu po střelbě pocit, že mi vibruje lebka
.
Když si pořídím pod obyč. erární sluchátka nějaké špunty, myslíte, že to bude stačit? Je fakt, že i když jde člověk na střelnici s malorážkou, tak neví, s čím bude někdo střílet vedle v boxu..
Nebo ještě jinak - jsou drahý sluchátka lepší, než kombinace obyč. sluchátka plus špunty? Jde mi především o dlouhodobý efekt.
Mluvit s nikým během střílení nepotřebuju.

Když si pořídím pod obyč. erární sluchátka nějaké špunty, myslíte, že to bude stačit? Je fakt, že i když jde člověk na střelnici s malorážkou, tak neví, s čím bude někdo střílet vedle v boxu..
Nebo ještě jinak - jsou drahý sluchátka lepší, než kombinace obyč. sluchátka plus špunty? Jde mi především o dlouhodobý efekt.
Mluvit s nikým během střílení nepotřebuju.
-
ufo - Moderátor
Hod si spunty(stromecky) pod sluchatka, tim nic nezkazis.
A vem si ksiltovku, prvni tlakovy naraz dostane cepica...
A vem si ksiltovku, prvni tlakovy naraz dostane cepica...
- Grimpo
- Častý návštěvník
Jirka2: Ja spunty pod obyc sluchatka provozoval, a stejne si na me tinnitus dosahnul. Peltory X4 jsou ted moje volba, do niceho nizsiho bych nesel. Nedavno jsem zkusil 5ky a ty jsou jeste dal, bohuzel, s dlouhou se uz to nejde dohromady.
- pevan
- Občasný návštěvník
Pánové, co říkáte na Peltor Protac III? Útlum by měly mít slušný, navíc nejsou drahé.
- HonzaLBC
- Nový uživatel
Taky po nich pokukuju, jen mě zarazilo, že jsem na různých eshopech viděl, že nahrazují končící Protac II, ale jsou proti nim o polovinu levnější, tak nevím, v čem je chyták, proč novější vylepšené trojky jsou o tolik levnější?
Obsah fóra / Zbraně / Obecně o zbraních