Odpovědět na téma Příspěvků: 21 • Stránka 1 z 21, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 19.12.2008 15:27 
Miton.cz
Historicky první a recenze na magazínu Střelectví.cz

HK USP v ráži 45 ACP

Autorem je Sincityman, který jako odborný redaktor magazínu přidal i svou představu o struktuře dalších uživatelských recenzí

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 16:17 
Moderátor
Moderátor
Výborné, jen bych vytkl něco jazykových chybiček:

Citace:
aby jste mu ho poškrábali

Používáme "abyste", nikoliv "aby jste". Takové spojení v našem jazyce neexistuje.

Citace:
pokud si tedy ruku například neprofrujete

Není mi znám význam slova "neprofrujete", prosím autora o objasnění.

Citace:
Přesnost zbraně je vynikající, dostat se pod 5 cm opsané kružnice na 15 metrů je normální (pro člověka co umí střílet, ne mně).

Druhý pád zní "mě" či "mne", nikoliv zde chybně "mně".

Citace:
ednou větou je USP formálně dokonalá zbraň

Tohle je drobnost - chybí písmenko "J" na začátku věty.

Potom výhrady věcné: styl psaní mi stále nesedí, ale jen v drobnostech - např. formulace "Předek této zbraně vznikl..." jistě šlo o předka, nicméně zde by bylo přesnější použít slovo "předchůdce", aby nedošlo k záměně předka s předkem. :)
A k osnově budoucích recenzí - v bodu 2 se píše o "Údaje o životě konkrétního exempláře, byl-li zakoupen nový, z druhé ruky, jak dlouho s ním autor pracoval, počet výstřelů." a v bodě 3 potom mj. "příslušenství ke zbrani dodané." - nebylo by lepší, pokud se bude v bodě 2 psát o pořízení zbraně, připsat do něj i tu informaci o tom, jaké příslušenství jsem nabyl při nákupu?
V bodě 4 se zase píše o "vhodnosti zbraně pro ten či onen druh sportu." To budou recenze výhradně o sportovních zbraních? Pokud ne, pak bych navrhl pozměnění na "vhodnost zbraně pro ten či onen druh použití." (do toho se potom vejde například i "denní nošení").
Každopádně recenze užitečná, jen houšť a větší kapky! :wink:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 16:32 
Moderátor
Moderátor
Díky, profrézuje opraveno, J doplněno, a zbytek se už vytříbí, ta poznámka o sportu je taky správná, nějak mi tam kus vypadl při úpravách :oops: a co se týče jazykových renonců tam to bez výhrad opravíme...

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 16:35 
Miton.cz
Díky za podněty a upozornění.
Jasné jazykové chyby opraveny, k ostatnímu se určitě vyjádří Sincityman

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 16:37 
Moderátor
Moderátor
A doufám že se s poznámkami přidají i ostatní majitelé USPávadel....

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 16:39 
Moderátor
Moderátor
Jo profrézuje! Tak to mě nenapadlo, já tam tušil něco jako "neperforujete". :D
Jsou to drobnosti, žádná hrubka se nekonala a pokud budete pokračovat podle plánů, tak se to časem usadí.
Díky za promptní korekci. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 17:37 
Grafoman
Grafoman
CO se týče "nešťastné kombinace pojistky a vypouštění kohoutu".....zkoušel jsem si při střelbě s palcem silné ruky na pojistce vypustit kohout a nějak se mi to nechtělo podařit, vím že o tom psali v SR, ale mě se to nepovedlo

Páčka vypouštění zásobníku..... je na to fígl, nejlépe se zásobník vypouští střílejícím prstem - ukazováčkem. Prst sundat ze spouště, stisknout páčku, vyměnit zásobník a prst položit zpět na spoušť. Nemusíš při tom nijak měnit úchop.

Nedostupnost záchytu závěru silnou rukou? Nemám velký ruce, ale problém jsem s tím nemíval....

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 17:46 
Moderátor
Moderátor
No mně se kohout vypustit nepovedlo taky, ale jednomu kolegovi dal recenzi přečíst se to prý stávalo a co se týče ovládání záchytu závěru a zásobníku, tam se mi držení prostě změnilo, nebo jsem měl alespoň pocit že se změnilo, já se prostě při vypouštění zásobníku pral s vlastním prostředníkem a když jsem ho povoli, tak se opět trochu změnilo držení, je možné,že to je jen a jen mojí neschopností, nebo prostě tvarem ruky, díky za tvé připomínky, bál jsem se že mi to zkritizuješ víc

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 17:52 
Grafoman
Grafoman
faktem je že každýmu sedne do ruky něco jinýho a každej taky má jinou tlapu. Jeden se tam bez problémů poskládá a druhej nemá kam strčit prsty :)

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 18:48 
Sponzor serveru
Sponzor serveru
Decock: podle myho skvele umistenej, hodne jsem se s uspavadlem mazlil a vypustit kohout se mi nikdy nechtene nepovedlo - jednak pri strelbe mam palec pod tou pojistkou a jednak mam na zacatku chodu pojistky takovej skok
vyhazovani zasobniku - ukazovackem mi to moc nejde, tak davam ukazovacek na ram a vyhazuju prostrednickem :) Mozna az budu strilet neco akcniho, tak se preucim :twisted:
na zachyt zaveru bez zmeny uchopu dosahnu, ale neshodim ho :(

EDIT: 9x19 zasobnik r. 2007 mam komplet plast

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 19.12.2008 23:43 
Sponzor serveru
Sponzor serveru
No byl jsem to ja komu se to stalo a ne jednou :). Je mozne, ze to bylo zpusobene krecovitym drzenim. Ja sam nevim. Na zavodech me to fakt nepotesilo, protoze se strilelo na pocet ran a ja myslel, ze to byl selhac, kdyz vyletel cely naboj, tak uz jsem vedel, ktera uhodila. Palec mam pri strelbe polozeny na pojistce, lepe se mi tak drzi. K vypusteni dojde pri vystrelu, kdyz jde zbran nahoru a je to pravdepodobnejsi s vykonejsim strelivem. Co se tyce vypousteni zasobniku, tak to delam take palec prostrednicek.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 0:20 
Sponzor serveru
Sponzor serveru
Jo a kdyby se nekomu nelibil preklad tabulek, tak jsem to s nikym nekonzultoval a opravdu nevim jestli je tam vsechno spravne.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 0:35 
Moderátor
Moderátor
Ani jsem tě tam neuvedl, sorry...

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 0:50 
Sponzor serveru
Sponzor serveru
V pohode, jen me trochu nazvedlo to vedlejsi vlakno :roll: . Puvodne jsem chtel napsat at jde do prd.l., ale pak jsem si to rozmyslel :D.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 1:16 
Častý návštěvník
Častý návštěvník
Článek mě zaujal, bylo to něco jiného než je běžně ke čtení. 8)

Ještě by mě zajímalo, jak moc složité by bylo přidat k takové recenzi fotky té popisované zbraně? Je mi jasné, že stačí zadat do googlu příslušný název a je to, ale určitě by to podpořilo výklad o konkrétní zbrani.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 1:22 
Sponzor serveru
Sponzor serveru
Jo vidis to jsem chtel sincitymu napsat a uplne jsem na to zapomnel a neni potreba chodit daleko, ja tu svou tady nekde mam vylepenou a klidne se muze pouzit.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 1:35 
Častý návštěvník
Častý návštěvník
Já spíš myslel tu konkrétní o které psal. Jestli na ní má nějaké úpravy, případně je někde ošoupaná a když si někdo na základě těhle recenzí bude vybírat zbraň z druhé ruky, tak aby věděl, že je normální, něco tam může být jinak (muška, hledí, záchyt závěru) atp....

Je mi ale jasný, že ne všichni jsou schopni udělat fotky v potřebné kvalitě. Je to jen nápad.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 5:35 
Moderátor
Moderátor
Jo, to je pravda, sice jsem zbraň už poslal do světa, ale problém to nebude má jí FOX .....

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 10:20 
Sponzor serveru
Sponzor serveru
Ted me napadala jeste jedna poznamka. Kdyz byla nova tak ten plast mel docela ostre hrany po lisovani a bylo neprijemne. Tak jsem je strhnul nozikem.

Offline Profil  

PříspěvekNapsal: 20.12.2008 19:25 
tu prvni cast - "problemy recenzi a jak psat recenze", bych oddelil do extra clanku a ten zalinkoval
je skoda aby to zapadlo v jedne konkretni recenzi

a obecne bych to rozdelil do dvou nebo tri kapitol tak jak byva u recenzi na motorkari.cz bezne

Offline Profil E-mail  

Odpovědět na téma  Příspěvků: 21 • Stránka 1 z 21, 2  Další