jericho
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.12.2009 21:15

Re: Psychotesty ?

Kryšpín, gratuluju, a vítám mezi nás.
Kendziro - ten kdo podotknul, že stejné peníze vynaložené jinde by udělaly více užitku jsem byl já. Proto nemá smysl dělat hromadné psychotesty u každého, ale mělo by být, a je v možnostech lékaře si je vyžádat.

Kryšpín
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

21.12.2009 21:29

jericho: jo děkuju, chtěl jsem ZP udělat "poctivě", takže jsem to podstoupil, ale pověz mi jako odborník, jak přistupuješ k rorschachovi? Je to opravdu objektivní nebo..? Mně jako člověku, který má rád kontrolu nad věcma, který dělá, je samozřejmě krajně nepříjemný, když se posudek skládá z odpovědí na něco, co není hmatatelný nebo fakticky prokazatelný.. a navíc jsem skutečně v těch obrázkách kolikrát nic neviděl.. a moje "nic" pro doktorku nebyla odpověď a tlačila mě abych v tom něco našel - to je fakt síla

Pufik
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.12.2009 22:30

Kryšpín: ...co byly za testy ty 4abc? Nahod nejake konkretni otazky... a tim vyslechem myslis co? Ze se te ptala proc chces nosit zbran apod?

Kryšpín
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

22.12.2009 9:26

nejdřív byl hrozně dlouhej test (mně teda 190 otázek přijde dost na pondělní odpoledne :) ) "pro určení zájmů a osobnostní povahy" to mi spíš připomínalo dotazník pro poradce volby povolání, otázky typu "při stejném platu bych byl raději a) dřevorubec b) něco mezi c) ředitel továrny a do toho otázky typu "ve společnosti se stydím" a "vadí mi mluvit na veřejnosti"

pak 3 kratší testy na ano x ne s otázkama typu "trápíte rád zvířata" "myslíte že jste nejlepší na světě" "nemůžete spát" atd.

no a výslech - kde pracuju, jak žijem doma, co ženská, jaý mám ještě koníčky, jaký jsem měl zranění s bezvědomím, jak fetuju, piju, kouřím, jestli jsem byl vyšetřovanej

k ZP se ptala na jaký účely ho potřebuju, ale nezeptala se vůbec na skupinu, tu jsem jí nakonec řekl sám a když jsem řekl, že v rámci mý práce dělám občas s autama, tak se ptala, jestli mám sebeobranou na mysli i převážení peněz nebo aut, jinak se v tom nehrabala a ostatně ani to do zprávy nenapsala

Iha

22.12.2009 10:21

Abych byl uprimny, tak jedine co mi na psychologickem vysetreni vadilo byla jeho cena. Jinak psycholog byl pohodovy starsi pan, pred duchodem (rikal, ze za pet let k nemu uz asi neprijdu, protoze uz bude v duchode). Udelal se mnou spoustu testu. Myslim, ze totez co popisujes plus nejake drevene puzzle. Uz si to ani vse nepamatuji ;).

Sean
Častý návštěvník
Častý návštěvník

28.12.2009 21:37

AD Rorschachuv test- tohle je pomerne znama vec a neni tudiz od veci si tech 10 karet prohlednout v klidu doma a pripravit si k nim nejake komentare. Ja jsem ekonom- analytik, tudiz jsou to pro me skvrny nevalne hodnoty, stejne tak nic nevidim v tzv. modernim umeni a docela se bavim, kdyz slysim nazory odborniku, kteri komentuji co tim "mistr" myslel. Na druhou stranu dokazi docela slusne analyzovat ekonomicka data a si z toho patricne zavery. Prijde me, ze ten, kdo vidi smysl v mazanich toho neni schopny a samozrejme naopak. Rad si samozrejme prectu Jerichuv nazor.

Reklama

Kryšpín
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

28.12.2009 22:07

čísla jsou čísla a mazanice jsou mazanice... a ačkoliv je to zřejmě uznávaná metoda, tak zkrátka někdo musel stanovit hranici, podle které se posuzuje tvoje osobnost a nikdo na světě nemůže neomylně říct, co v tom smíš a nesmíš vidět... a už proto to pořádně objektivní podle mě není. Přiznávám, že jsem dostal od člověka, co dělá v blázinci, radu, co říkat :) a s moderním uměním souhlasím :) něco jako když lidi, co poznají víno bílé a červené, zasvěceně diskutují o buketu a jemné kyselince :)

Sean
Častý návštěvník
Častý návštěvník

29.12.2009 0:11

Kryšpín- na Rorschacha se jde aspoň teoreticky připravit, pokud má člověk zájem, tak není problém zajít třeba do vědecké knihovny a půjčit si o tom nějakou tu odbornou publikaci atd. Mě osobně by dělala problém další vychytávka, která se dost používá a tou je kreslení- jo, nakreslit nějakej ten strom (klasika) bych ještě uměl, ale pokud by došlo třeba na postavy nebo nedej bože na nějaké abstraktní věci, tak jsem v prdeli jako Baťa s dřevákama. Ještě teď si vzpomínám, jak jsem si musel na gypmlu vybrat mezi hudebkou a výtvarkou- pragmaticky jsem si vzal tu hudebku- mám sice hudební hluch, zpívat neumím, ale aspoň po mě nezůstanou materiální důkazy- začátkem 90. let naštestí nebyly mobily, jinak bych byl po jednom výkonu (sóličko Už vyplouvá loď John B), který jsem předvedl už určitě na youtube :D Na druhou stranu ta profesorka to chápala, přístě mě už zkoušela jen z teorie a zpívat jsem už nemusel. Na druhou stranu si i tak rád poslechnu klasiku- nedokáži sice ocenit bravurní nastudování skladby nebo skvěle sehrané smičce, ale prostě se mě to líbí.
btw na téma psychotesty a ZP jsem se bavil s jednou lektorkou na školení- normálně byla úplně v pohodě, v oboru se fakt vyznala, na většině věcí jsme se shodli, ale bohužel zrovna zbraně neměla moc v lásce- dokázala ještě pochopit ten sport nebo myslivost, ale nošení krátké už ne. Psychotesty podporovala (taky aby ne, když by z toho měla pěkný pravidelný příjem), ale když jsem se jí přímo zeptal, jestli by souhlasila s tím, že bude za svá špatná rozhodnutí spoluzodpovědná, tak to odmítala. Nerad bych skončil jako třeba Pavel P. z FOXova případu- pan soudce nemá rád zbraně, Pavel mu přijde asi nepříjemný, takže vydá debilní rozhodnutí, navíc v případu naseká pár procesních chyb, ale ON je přece pan nezávislý, takže se jede vesele dál. Holt v některých povoláních se zodpovědnost jaksi nenosí...

Kryšpín
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

29.12.2009 20:35

Sean: s kreslením bych byl taky krutě v hajzlu, bál jsem se toho, ale naštěstí to nepřišlo :D já bych taky spoluzodpovědnost odmítnul - ale právě kvůli tomu, co říkám výše - čísla jsou čísla, ale rorschach nemůže být 100% objektivní. Může se přibližovat a být více přesný než např. kreslení ( :D ), ale pořád to podle mě není exaktní.

Dagobert
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.07.2010 19:44

Tak už to tady máme zase. Ministr John se dal na TV H@vn@ slyšet, že prý "abychom se cítili bezpečněji" bude prosazovat psychotesty. :twisted:

fubus
Nový uživatel
Nový uživatel

30.07.2010 21:32

http://archiv.nova.cz/multimedia/televi ... -2010.html

Tady je to ke shlednuti, hnedka prvni zprava.

blackskull
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

30.07.2010 21:39

Opět na pořadu dne - Psychotesty

Dnešní TN od 45 vteřiny a kromě Johna se objeví i náš oblíbenec Bublan a kasika - Pokud to zachrání jen jeden život blablabla

http://archiv.nova.cz/multimedia/televizni-noviny-30-7-2010.html?s=0

EDIT:
Tak nic, přišel jsem s křížkem po funusu a ještě jsem založil nový topic, že to admin musel přesunul. Ach jo, jde to se mnou z kopce. Asi bych se měl hned nechat vyšetřit.

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.07.2010 21:50

Prý to nebude platit retroaktivně. Takže panáček má taky zbroják a nechce o něj přijít. :evil:

fubus
Nový uživatel
Nový uživatel

30.07.2010 22:03

Mno tak se vsichni otestujou pri pristi zdravotni kontrole, ne? Hlavne ze tam nova dala jako pripady kdy se vrazdilo legalni zbrani Kalivodu a Duricka. Kalivoda je co se psychotestu tyce jasnej, a ze by si Duricko pri svejch konexich nebyl schopnej sehnat zbrojak? Ha ha.

Hungry
Moderátor
Moderátor

30.07.2010 23:40

Tak jsem napsal RJ e-mail. Tak prosím tu nehořekujte a pošlete mu také něco...
Když jim zahltí schránku ticka e-mailů, minimálně budou vědět, že opravdu někdo poslouchá a přemýšlí nad tím, co říkají...

majsner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

30.07.2010 23:56

Tak nám dej adresu přímo na RJ, ať to všichni posílají na stejnou. Když bude někdo posílat na MV,někdo na VV a někdo na facebook, tak to je na pytel. Přímou adresu na něj, prosím. Nebudu to posílat třetímu místonáměstkovi tiskového mluvčího z druhého kolene. :roll:

Vik
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

31.07.2010 0:40

"Když to jde s vlastí z kopce, je potřeba aby někdo sednul za volant a směle šlápnul na plyn..."
"Nemyslel jste na brzdu, pane ministře?"

Asi se to tu kmitlo, ale pro ty kdo to nečetli, Johnovo vystoupení v ZB srpen roku 2000.

Nejlepší by bylo mlátit mu o hlavu jeho vlastní věty.
...dokud tady bude možnost sehnat si ilegalní zbraň,neměla by vláda omezovat právo slušných lidí ozbrojit se za účelem vlastni ochrany...
...proto považuji omezování legálně držených zbrani za zločin na dňnových poplatnicích...
...začněme bojovat v první řadě proti ilegálním zbraním...

ale nez to udelate prečtěte si prosím cely rozhovor, vytrh jsem to z kontextu, nicmene jak se rika, jak se do lesa volá...

odkaz na pdf vcelku
http://leteckaposta.cz/969332428
jednotlive stranky v .jpg
str1 str2 str3

Justinian
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.07.2010 4:47

Napsal jsem přímo Johnovi a kopii pro sichr na obecnou adresu.
Ještě si ani nesešteloval židli v kanclu a už máme na talíři psychotesty, to je nádhera. :evil:

pentritol
Nový uživatel
Nový uživatel

31.07.2010 16:27

Rád bych RJ taky něco pěknýho napsal, ale na stránkách VV jsem na něj mail nenašel :roll:

Steiner
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.07.2010 16:28

Jedna z reakcí na zmiňovanou reportáž TV Nova

http://janjirku.blog.idnes.cz/c/149119/ ... istru.html

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zdravotní aspekty