Ája
Nový uživatel
Nový uživatel

16.01.2008 11:05

Prevod ZP do Spanelska

Ahoj vsem. Prosim, prosim, pomozte mi, jestli nekdo vite jak. Prestehovala jsem se do Spanelska a v Cechach mam platnej ZP do brezna, zbrane zustaly v Cechach taky, jsou ulozeny podle zakona. Problem je v tom, ze tady ve Spanelsku uz mam trvalej pobyt, do Cech uz se nevratim a ani nemam moznost se tam v dohledny dobe dostat. Chci si nechat nejakym zpusobem prevezt ZP sem a nevim si s celou veci rady. Znate nekdo trochu bliz spanelskej zbrojni zakon ? Je mozny homologizovat muj ceskej ZP? Je mozny ziskat tady na miste Evropskej ZP na zaklade myho ceskyho ?

Jestli nekdo vite co a jak, dejte, prosim vedet - diky

Petr75
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.01.2008 12:16

Možná mě někdo opraví, ale já se domnívám, že už platný ZP nemáš, neboť:

119/2002 Sb
§ 26
Zánik platnosti zbrojního průkazu
(1) Platnost zbrojního průkazu zaniká, jestliže

a) uplyne doba jeho platnosti,
b) je ohlášena jeho ztráta nebo odcizení,
c) nabylo právní moci rozhodnutí o odnětí zbrojního průkazu (§ 27),
d) je poškozen tak, že zápisy v něm uvedené jsou nečitelné nebo je
porušena jeho celistvost,
e) obsahuje neoprávněně provedené změny,
f) obsahuje nesprávné údaje,
g) jeho držitel ukončil pobyt na území České republiky, nebo
h) jeho držitel zemřel nebo byl prohlášen za mrtvého.
.
.
.

Ája
Nový uživatel
Nový uživatel

16.01.2008 12:26

Dik za odpoved,
ja jsem ale stale trvale hlasena na svoji puvodni adrese, trvalej pobyt v Cechach jsem neukoncila, tudiz si myslim, ze stale spadam pod puvodni policejni okres - stale jsem obcankou CR s trvalym pobytem v Cechach...

Kazdopadne ale diky za odpoved

ufo
Moderátor
Moderátor

16.01.2008 13:37

Myslim, ze ohledne zbrani v CR neni problem, pokud jsou tady zajisteny... ;)
Co se tyce Spanelska, tak nezbyde nez zajit tam za samospravou a zjistit vsechny informace...
Pocitat s tim, ze mam ZP u nas a nosit budu ve SPA je zcestne... Evropsky slouzi pro pohyb se zbrani(zjednoduseni pro zavody, treba), nikoliv noseni zbrane treba ve SPA!

Petr75
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.01.2008 15:06

Ája: aha, já myslel podle Tvého příspěvku, že už jsi trvale hlášena ve Španělsku. Přeju hodně štěstí, ale myslím si to co ufo. Že si budeš muset udělat španělskej ZP :-(

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

16.01.2008 21:25

Českej ZP ti tam těžko uznají, už proto že zbraňové zákony jsou po Evropě velmi rozdílné...
A i tak, případný převoz by to stejně chtělo osobně, ideálně asi letecky, protože jinak potřebuje člověk povolení od každého transitního státu...

Reklama

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

18.01.2008 0:59

Hlavně bacha na propadnutí českého ZP, pak tě začnou nahánět protože nebudeš držitel ZP a budeš mít zbraně.

Shiva
Častý návštěvník
Častý návštěvník

18.01.2008 1:42

v pripade trvaleho pobytu v zahranici (nevim jestli se musi u nas odhlasit) tak ZP je neplatny viz vyse uvedeny zakon. A zbrane musi byt ulozeny na policii. V okamziku neplatnosti ZP, nemohou byt zbrane ulozeny ci v uschove u zadneho obchodnika, leda ze by tam byly svereny do "komise" za ucelem jejich prodeje. To ze se budou prodavat 10 let nikoho zajimat nebude, pokud budou radne evidovany.

Samozrejme ze neexistuje nic jako prevod ZP do jineho statu, to neni ridicak. Takze bude platit udelat si ZP ve spanelsku, to je preci naprosto jasne.

Evropsky zbrojni pas by v tomto pripade mohl pomoci pro transport. Za soucasneho stavu je to dost obtizne chodit na obecni urad v te ci one zemi hlasit tranzit zbrane. Ale myslim si ze podstne jednodussi je si obstarat povoleni k trvalemu vyvozu (nevim jak se to jmenuje u fyzickych osob).
volil bych nasledny postup.
zasel bych se zbranema na PCR aby je tam dali do uschovy.
vysvetlil bych situaci (reknou co je potreba k trvalemu vyvozu)
pak bych se informoval v cilove zemi, za jakych podminek mohu mit ZP jake typy zbrani mohu vlastnit a obstaral bych si ZP.
Pak by mi vydali importni povoleni na ty zbrane co jsou v cesku.
vzal bych pozadovane dokumenty (od PCR) a vydal bych se do Ceska pro zbrane.
Otazka je, ze by ti zbrane nemeli vlastne vydat, protoze nemas zadne opravneni s temito zbranemi manipulovat. takze jedine prepravni sluzba s opravnemi vozit zbrane, ev. nejaky obchodnik ktery je veme k sobe na prodej a "proda" ti je do spanelska.
Ale spravny postup by ti meli rici na mistnim odd. PCR

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

18.01.2008 2:25

Tak se mi zdá, že výhodné by bylo prodloužit ještě ZP. Kvůli úschově i přepravě.

Hungry
Moderátor
Moderátor

18.01.2008 11:01

Shiva: Z čeho vyvozuješ, že samotný fakt, že mám trvalé pobyt v zahraničí, když ho zároven má i v česku, má za následek, že mi skončila platnost ZP?

Jinak se osobně také domnívám, že bude záhodno prodloužit český ZP, definitivní odstěhování do Španělska bych změnil na dlouhodobý pobyt v zahraniči... informoval bych se na možnost získání španělského ZP pro cizince s povolením k pobytu a pak bych řešil "prodej" do Španělska...

Ája
Nový uživatel
Nový uživatel

18.01.2008 13:48

Dekuju moc, panove,
zatim jsem taky pokrocila tak trochu v patrani a je fakt nutny udelat si tu spanelskej ZP - to znamena mimo jiny naucit se zdejsi testy, ktery se tem nasim hooodne podobaj. Drzte mi palce, nebude to sranda. Spanelsky se zatim mizerne jekz takz domluvim.
Diky , Shivo za tip s trvalym vyvozem... Vzdycky jsi mi tu na foru poradil dobre :wink:
Budu se snazit prubezne informovat, jak pokracuju. Zatim mam ale vetsi starost s tim, najit si rozumnou praci....To je ale na dalsi tema....
Mejte se v Cechach krasne

fugaga
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

25.02.2008 12:36

Ája: Aké sú podmienky pre získanie ZP v Spanielsku?

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)