-
staM - Moderátor
- margolina
- Pravidelný návštěvník
-
staM - Moderátor
Jsou to leštící tělíska,ne brusná.Jestli materiál nbc.ubývá tak je to tak zanedbatelné že nemá cenu se tím zabývat.Těmi tělísky se leští i chirurgické nástroje,ložiskové válečky a pod..
http://www.rosler-povrchove-upravy.cz/t ... ovani.html
http://www.rosler-povrchove-upravy.cz/t ... ovani.html
-
cz27 - Častý návštěvník
- Steiner
- Častý návštěvník
StaM: je to tohle od Lymana? http://www.durus.cz/shops/zbrane-streli ... %207631381
zrovna tento týden sem na to koukal, jestli to nebude lepší než wallnut
zrovna tento týden sem na to koukal, jestli to nebude lepší než wallnut
-
staM - Moderátor
Steiner:
Jestli to jsou ta samá nevím,ale tvar mají stejný (válec-šikmý řez).Ta tělíska se dodávají v několika velikostech,průměr/délka.Od 2/5mm-7/15mm.Větší tělíska by mohla dělat problémy v nbc. lahvičkového tvaru.Kromě tvaru válce s šikmým řezem mají v nabídce ještě asi šest dalších tvarů.
Pračka na to nic.Je ale třeba počítat s tím,že stejný objem tělísek má několikanásobnou hmotnost proti ořechové nebo jiné drti.Stejný výsledek čištění je i při otáčení v malém bubnu.Čištění v bubínku ale trvá o trochu déle.
Nejlíp to čistí za vlhka.
Jestli to jsou ta samá nevím,ale tvar mají stejný (válec-šikmý řez).Ta tělíska se dodávají v několika velikostech,průměr/délka.Od 2/5mm-7/15mm.Větší tělíska by mohla dělat problémy v nbc. lahvičkového tvaru.Kromě tvaru válce s šikmým řezem mají v nabídce ještě asi šest dalších tvarů.
Pračka na to nic.Je ale třeba počítat s tím,že stejný objem tělísek má několikanásobnou hmotnost proti ořechové nebo jiné drti.Stejný výsledek čištění je i při otáčení v malém bubnu.Čištění v bubínku ale trvá o trochu déle.
Nejlíp to čistí za vlhka.
-
BARRY - Moderátor
Re: Náplně do vibračních leštiček nábojnic a jak je udržovat....
Nechci zakládat extra vlákno na mokré praní, tak to písnu sem.
V poslední SR 06/09 je na str.60 článek o praní nábojnic v chemii. Máte-li někdo skener, šoupněte to sem.
V poslední SR 06/09 je na str.60 článek o praní nábojnic v chemii. Máte-li někdo skener, šoupněte to sem.
-
Oggy - Častý návštěvník
Večer to sem hodím
.

-
staM - Moderátor
-
Oggy - Častý návštěvník
Tak staM mne už předběhl. Včera večer jsem to prolistoval a článek jsem nenašel.
Dal jsem se do toho znovu dnes ráno a koukám, že je to v: ohlasy, názory, informace.
Budiž mi omluvou, že včera bylo opravdu už pozdě v noci, když jsem to hledal
.
Dal jsem se do toho znovu dnes ráno a koukám, že je to v: ohlasy, názory, informace.
Budiž mi omluvou, že včera bylo opravdu už pozdě v noci, když jsem to hledal

-
Petr75 - Pravidelný návštěvník
Přátelé, dotaz začátečníka reloadera: k čemu je primárně určeno praní nábojnic? Když jsem včera odzápalkovával, tak jsem si řekl, že vyčistit ten bordel ze zápalkovýho lůžka je dobrá věc, ale co vím ze zdejšího fóra, tak spousta lidí pere neodzápalkovaný nábojnice. Dál je asi dobrý vyčistit nábojnici zevnitř od zbytků nespálenýho prachu. A zase vím podle toho, co se tady píše, že spousta lidí to v tý pračce nenechá tak dlouho, aby se to vyčistilo i zevnitř. To potom vypadá, že to většina pere proto, aby se ty hylzny leskly a pro nic jinýho. Pomalu docházím k názoru, že prát by se měly odzápalkovaný a tak dlouho, aby se to vyčistilo i zevnitř. Jinak je to jenom (podle mě) jenom z estetických důvodů. Prosím, vyveďte mě z omylu, ve kterém žiju.
Díky.

Díky.
-
ufo - Moderátor
Pere se to proto, aby se odstranily zbytky strelnyho prachu a ev. bordelu ze strelnice. Vetsina lidi pere ozapalkovane hilzny aby pak nemuseli kontrolovat luzko zapalky kvuli zapadenemu zrnu cistici drte. A to ze se to leskne jen zvenku? Aby se to lesklo i zevnitr, to by se to muselo vrtet hodne dlouho. 

-
dydla - Častý návštěvník
To Petr75:
časem přijdeš na to, že krásně lesklé nabojnice,resp. náboje se lepší strefujou , už to zde byl někým zmíněno
.
časem přijdeš na to, že krásně lesklé nabojnice,resp. náboje se lepší strefujou , už to zde byl někým zmíněno

-
Phantom - Častý návštěvník
Ufo: V zápalu prvních vášní jsem nechával hilzny v leštičce i 6 hodin!! Ani potom nebyly uvnitř lesklé 

-
Petzold - Moderátor
Petr75: při přebíjení se používá mazivo pro snadnější kalibraci nábojnice. Pokud se mazivo nanáší na špinavé nábojnice, vzniká šlem, mnohdy s vlastnostmi brusné pasty. Což není dobré ani pro hilzny, ani pro matrice.
-
Petr75 - Pravidelný návštěvník
Všude jsem četl, že matrice ze slinutých karbidů se mazat nemusí. Ty je přesto mažeš? Čím? Nerad bych něco zanedbal. Jinak je mi jasný, že spinavou nábojnici nebudu cpát do lisu, ale když ji seberu na krytý střelnici ze země, kde je nějakej koberec či co, tak to praní potom je spíš na efekt, ne? Nic proti praní nemám, taky se radši koukám na krásnou lesklou nábojnici, jenom se ptám na kritčnost této operace. A je mi naprosto jasný, že z lesklých krásných nábojů se daleko líp trefuje do terče
Ještě se zeptám: čistíte extra zápalková lůžka při každým přebití? Na videích třeba na Youtube jsem to neviděl, prostě se odzápalkuje a hned znovu zápalkuje. Teď jsem si ze cvičných důvodů odzápalkoval asi 700 nábojnic a některý by vyčištění snesly i po mokrým praní, který prodělaly...

Ještě se zeptám: čistíte extra zápalková lůžka při každým přebití? Na videích třeba na Youtube jsem to neviděl, prostě se odzápalkuje a hned znovu zápalkuje. Teď jsem si ze cvičných důvodů odzápalkoval asi 700 nábojnic a některý by vyčištění snesly i po mokrým praní, který prodělaly...
-
alfonss - Grafoman
Já mažu i do karbidových matric, ne kvůli opotřebení, ale jde to pak mnohem lehčeji = lepší práce...
Mažu Konkorem, nebo motorovým olejem (co mi přijde do ruky), rozhodně ne WD40 - je moc vzlínavá...
Lůžka pro zápalky zásadně nečistím a nemám s tím problémy.
Mažu Konkorem, nebo motorovým olejem (co mi přijde do ruky), rozhodně ne WD40 - je moc vzlínavá...
Lůžka pro zápalky zásadně nečistím a nemám s tím problémy.
-
Petzold - Moderátor
Petr75: jak píše Alf, mažu kvůli snazší práci ( u 9P to není tak markantní, u 40 a 45 je ta plocha nábojnice na odporu v lisu sakra znát) více ve vlákně o mazání...
Už se dostáváme do OT, takže pokračování v patřičném vlákně: u dlouhých na přesnou střelbu je čištění lůžka nezbytné, u dlouhých na "kropení" a krátkých je vcelku zbytečné...
A šup zpátky k ořechu, kukuřici a jiným médiím..
Už se dostáváme do OT, takže pokračování v patřičném vlákně: u dlouhých na přesnou střelbu je čištění lůžka nezbytné, u dlouhých na "kropení" a krátkých je vcelku zbytečné...
A šup zpátky k ořechu, kukuřici a jiným médiím..
- Original.boy
- Pravidelný návštěvník
Zkusil jsem nasypat do ořechové drtě prášek ava na umyvadla, je to taky solidní abrazivum, když zvrtící se drť jemě postříkám vodou (rozprašovačem) před nasypáním nbc tak se po vyprání víc lesknou, a jsou bez toho jemnýho prachu.
- Combat
- Občasný návštěvník
Vyzkousel jsem smes ryze a pohanka v pomeru 50:50. Na kazdou varku prani pridavam lzicku tekuteho pisku. V tomto jsem vycistil a vylestil cca 5000 hilzen.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic