- P.D.
- Pravidelný návštěvník
Povolený nůž do Běloruska
Zdravím všechny,mám jet pracovně do Běloruska a chci si vzít kapesní nůž Victorinox(klasika důstojník).
Nemáte někdo zkušenosti s jejich legislativou?Anbasáda není vstřícná.
Asi tady podobné téma někde je,nemám čas všechny odkazy přečíst.
Díky
Nemáte někdo zkušenosti s jejich legislativou?Anbasáda není vstřícná.
Asi tady podobné téma někde je,nemám čas všechny odkazy přečíst.
Díky
-
Walt - Příspěvky: 1417
-
guntroll - Pravidelný návštěvník
-
Jimi - Moderátor
-
-
Biggles - Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Naprosto souhlasím se stíhačem. Už daleko dříve, než začala protiteroristická hysterie, odebrali manželce před nástupem do letadla malinké nůžky na manikůru a musel jsem si jet po návratu pro ně na letiště.
-
premek - Site Admin
- open
- Častý návštěvník
-
Babyman - Častý návštěvník
-
radys - Pravidelný návštěvník
- open
- Častý návštěvník
- vito
- Častý návštěvník
Re.:
Považuj si to, já měl vždy plastové. 

-
-
2 Walt: Teorie (ten Euroskop) je hezká věc,nicméně kromě toho,že poměrně často lítám,jsem i v poměrně často v "gate" a vidím jak se zabavuje u rámů a jak cestující holky ukecávaj,jestli by nešlo to či ono doodbavit..........pracuju kromě jinýho jako R/C,takže teorie je krásná......praxe někde jinde........ 

-
-
2 Walt: Na kapitána nedojde,koneckonců ten do toho nemá co mluvit (pokud se jedná o zapsané zavazadlo)-pokud se jedná o předmět braný na palubu (léky se stříkačkou apod.),tak samozřejmě je on ten kdo po dohodě s purserem rozhoduje,zapsané zavazadlo může odbavit v tomhle případě holčina v gate (a obvykle to zkonzultuje s R/C)......nicméně je to její dobrá vůle a například u ČSA tím porušuje interní pravidla (stejně tak jako u většiny společností-co si uvědomuju,tak "limitky" dneska standartně na Ruzyni odbavuje jen Korean Air).
V praxi to tedy obvykle probíhá tak,že pokud to sekuriťáci na rámu nepustěj,tak se cestujícímu s úsměvem sdělí,že má smolíka a měl si pořádně přečíst přepravní podmínky. A na rámu kolikrát končí doopravdy i nesmyslné předměty z hlediska bezpečnosti..........například když jsem se před cca třemi týdny vracel z Košic,tak mi povolili přívěšek na klíče ve tvaru GLOCKa až po strašně důležitý přednášce o bezpečnosti leteckýho provozu
V praxi to tedy obvykle probíhá tak,že pokud to sekuriťáci na rámu nepustěj,tak se cestujícímu s úsměvem sdělí,že má smolíka a měl si pořádně přečíst přepravní podmínky. A na rámu kolikrát končí doopravdy i nesmyslné předměty z hlediska bezpečnosti..........například když jsem se před cca třemi týdny vracel z Košic,tak mi povolili přívěšek na klíče ve tvaru GLOCKa až po strašně důležitý přednášce o bezpečnosti leteckýho provozu

-
s tim kapitanem mas pravdu, ten rozhoduje o vecech co lze vzit na palubu
kamosovi pri vstupu na TWR sdelila ostraha, aby odstoupil od zavazadla, ze tam ma zbran
Siga dal prave do trezoru, bagl prazdny, docela se divil co by tam jeste tak mohlo byt - kovovy privesek na klice CZ75
je pravda, ze v RTG to mohlo vypadat vetsi, ale...
na klicich mam plastovy privesek Glock + strelu 338 Lapua a bez problemu prochazim po celem letisti
nemam problemy ani se svycarakem - ta bezna velikost
kamosovi pri vstupu na TWR sdelila ostraha, aby odstoupil od zavazadla, ze tam ma zbran
Siga dal prave do trezoru, bagl prazdny, docela se divil co by tam jeste tak mohlo byt - kovovy privesek na klice CZ75
je pravda, ze v RTG to mohlo vypadat vetsi, ale...
na klicich mam plastovy privesek Glock + strelu 338 Lapua a bez problemu prochazim po celem letisti
nemam problemy ani se svycarakem - ta bezna velikost
-
- P.D.
- Pravidelný návštěvník
Díky všem za příspěvky.Měl jsem na mysli spíše jak je to v tom Bělorusku.
Už jsem se v pořádku a bez průšvihu vrátil.Na cestování letadlem je to jasné,nepustí nic,co se jim nezdá,i když v poslední době procházím s kovovou kávovou lžičkou v ledvince naprosto normálně a když jsem pískal na rámu v botech,musel jsem se zout.
Už jsem se v pořádku a bez průšvihu vrátil.Na cestování letadlem je to jasné,nepustí nic,co se jim nezdá,i když v poslední době procházím s kovovou kávovou lžičkou v ledvince naprosto normálně a když jsem pískal na rámu v botech,musel jsem se zout.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)