-
Bobr - Moderátor
Já jsem prozřetelně koupil rovnou Dillona, i když jsem původně plánoval přebít tak 200 nábojů za měsíc. A jak jsem rád že jsem nezačal u lacinejch LEEček...
tak nějak taky jsem pořád laboroval co a jak a naknec jsem koupil rovnou 550 od dilona ja sem rád že jsem to udělal - a letos jsem mu přikoupil i jednooperačního bratříčka, aby si tady u mě nepřipadal takovej samotnej a opuštěnej

-
alfonss - Grafoman
UFO: Ty pořád zdůrazňuješ že na turettu uděláš 250 kusů za hodinu, ale za předpokladu že napřed hylznu na jednooperáku odzápalkuješ a ručně zalisuješ zápalky. I tento čas se musí počítat do přebíjení, pokud chceš uvádět produktivitu.
No a za tohoto předpokladu si myslím že za hodinu čistýho času víc jak 120-130 kompletně hotovejch nábojů neuděláš ani kdyby ses posral
No a za tohoto předpokladu si myslím že za hodinu čistýho času víc jak 120-130 kompletně hotovejch nábojů neuděláš ani kdyby ses posral

-
4mike - saigaholic
-
DaveG17 - Častý návštěvník
-
Luger - Častý návštěvník
-
-
Rychlost classic 4hole
Dneska jsem připravoval krmení. 200 nábojů za 55 minut. To je nějakých 218 za hodinu. Začátek byl s vydrbanýma nábojnicema v jedné krabici (ještě na nich byly staré zápalky) a střelama v druhé. Na konci náboje v platíčkách. V rámci těch 55 minut jsem i jednou dosypával stovku zápalek. Šlo by samozřejmě začít i s plnou houpačkou-přes 200 se jich tam asi vleze, ale tak nějak se snažím respektovat manuál. Teoreticky se dá udělat i těch 250, ale to už bych si připadal, jako Ch. Chaplin když dělal v grotesce dělníka u pásu
Takhle jsem si ještě v klidu vychutnal jeden díl Prison Breaku.
Lugere-jsem ochotný to předvést naživo-třeba na nějakém srazu ve Foxovně

Lugere-jsem ochotný to předvést naživo-třeba na nějakém srazu ve Foxovně

-
Luger - Častý návštěvník
Já ti věřím. Já sice dávám zápalky ručně do toho bazmeku co je naspodu (nemám ten plastovej podavač), ale o tolik pomalejší to zase není. Používám ten Turret teprve pár dní, takže je možný, že to ještě nemám v ruce, ale i tak se mi to zdá moc. Budu to muset vyzkoušet taky pořádně. Můžeme vyhlásit soutěž o rekord za hodinu. 

-
4mike - saigaholic
-
-
4mike - saigaholic
-
Hungry - Moderátor
Už jsem to sice několikráte psal, ale tedy ještě jednou...
Když chce někdo přebíjet kvantum jedné munice, doporučuji Hornady LNL. Není co řešit.
Pokud někdo chce kvalitní =terčovou, puškovou munici, LEE CAST PRESS.
Pokud někdo jako já přebíjí vícero ráží - pak 3 dírový a ke každé ráži komplet hlavu vč. prachovače, bo já su lenoch. Změna ráže je otázka pár vteřin. Při předpokladu že mám připravené, čisté ozápalkované hilzny, jsem se dostal, při maximálním vypětí jež není dlouhodobě udržitelné, až na 400ks za hodinu. V pohodě zvládám tak 300ks. Vyzápalkování 1000ks je otázka cca 40 minut, ozápalkování je tak 2 hod, při sledování filmu a to prstem kontroluju, jak je usazená zápalka...
Ale tyto počty jsou stejně tak trošku zavádějící, např. nepočítal bych do toho čas nutný k ozápalkování, jelikož to dělám při sledování TV a alespon nemá pocit zbytečně promarněného času...
Stejně tak jsem ušetřen první operace- tedy odzápalkování, bo tu mi dělá tatík... Dělba údělu... ¨
Cena za lis je rozumná, produktivita také a při počtu mnou přebíjených ráží to nemá konkurenci...
To 4mike - nevidím rozdíl, když dělám .38spl a .45ACP či LC...
Když chce někdo přebíjet kvantum jedné munice, doporučuji Hornady LNL. Není co řešit.
Pokud někdo chce kvalitní =terčovou, puškovou munici, LEE CAST PRESS.
Pokud někdo jako já přebíjí vícero ráží - pak 3 dírový a ke každé ráži komplet hlavu vč. prachovače, bo já su lenoch. Změna ráže je otázka pár vteřin. Při předpokladu že mám připravené, čisté ozápalkované hilzny, jsem se dostal, při maximálním vypětí jež není dlouhodobě udržitelné, až na 400ks za hodinu. V pohodě zvládám tak 300ks. Vyzápalkování 1000ks je otázka cca 40 minut, ozápalkování je tak 2 hod, při sledování filmu a to prstem kontroluju, jak je usazená zápalka...
Ale tyto počty jsou stejně tak trošku zavádějící, např. nepočítal bych do toho čas nutný k ozápalkování, jelikož to dělám při sledování TV a alespon nemá pocit zbytečně promarněného času...

Stejně tak jsem ušetřen první operace- tedy odzápalkování, bo tu mi dělá tatík... Dělba údělu... ¨
Cena za lis je rozumná, produktivita také a při počtu mnou přebíjených ráží to nemá konkurenci...
To 4mike - nevidím rozdíl, když dělám .38spl a .45ACP či LC...
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
SW_FOX - Grafoman
-
vladow - Nový uživatel
nákup na smartreloader
Je tady někdo, kdo by mi mohl sdělit své zkušenosti s nakupováním na smartreloaderu? Především by mě zajímala konečná cena poštovného do ČR. Co jsem tam našel tak je to trochu nejasné. 16 EUR po Evropě ale s nějakými výjimkami.
-
MARKONY - Moderátor
-
vladow - Nový uživatel
-
LuKu - Nový uživatel
-
vladow - Nový uživatel
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače