-
4mike - saigaholic
-
MARKONY - Moderátor
-
BARRY - Moderátor
-
MARKONY - Moderátor
-
BARRY - Moderátor
-
alfonss - Grafoman
-
SW_FOX - Grafoman
-
BARRY - Moderátor
-
solory - Častý návštěvník
zdravím Vás!
potřebuji poradit, jak rozchodit spolehlivě zápakování u LEE1000pro.. dnes jsem to dali dohromady a vyzkoušeli, vše, až na zápalkování funguje spolehlivě, jen ty zápalky občas dělaj psí kusy - otočená při podání (otočení shellplate) nepodaná vůbec atd...
otřepy jsem nenašel (jeden v zásobníčku ale ne v ústí)
Další drobnost, jak vyřešit mírné odsypávání prachu při otočení nábojnice mezi naprachovnáním a usazením kule, jak to cvakne na místo tak nějaké zrníčko občas vyletí
z smartreloader za 4dny doma.
díky za info tuningu.
potřebuji poradit, jak rozchodit spolehlivě zápakování u LEE1000pro.. dnes jsem to dali dohromady a vyzkoušeli, vše, až na zápalkování funguje spolehlivě, jen ty zápalky občas dělaj psí kusy - otočená při podání (otočení shellplate) nepodaná vůbec atd...
otřepy jsem nenašel (jeden v zásobníčku ale ne v ústí)
Další drobnost, jak vyřešit mírné odsypávání prachu při otočení nábojnice mezi naprachovnáním a usazením kule, jak to cvakne na místo tak nějaké zrníčko občas vyletí

z smartreloader za 4dny doma.
díky za info tuningu.
-
Harkonnen - Pravidelný návštěvník
sorory> co se tyce zapalek, davej si pozor, aby hilzna byla stale dotlacena na shellplate - ty tenky plisky zeleza nesmi byt vyhnuty ven (obcas se to stane, kdyz se snazis vytahnout hilznu pres ne). Druha vec je, jak jednou dosedne shellplate na dno, nesmis s nim uz trepat (takovy to trochu nahoru a dolu), to ti pak vlitne druha zapalka a uz se to mrvi. Byva tam taky obcas nejaky zrnicko prachu, ja pouzivam brcko a vyfoukam bordel tam, kde konci podavac zapalek u shellplate. kdyz se mi neposunuji zapalky, vetsinou ze dvou duvodu 1. v zasobniku uz nejsou a v tym podavacim krcku uz nemaji tlak z vrchu, takze samospad nefunguje... 2. ten "trn" ktery ti zarazi zapalku nedosedl uplne na dno...vetsinou diky pruzince (nebo co to je za ohnuty dratek) dole co je u konce toho "trnu"
co se tyce vysypavani par zrnek prachu pri otaceni nabojnic, pri dosednuti shellplate, to je mi taky zahadou.. rad bych slysel nejaky info, bo radu!
co se tyce vysypavani par zrnek prachu pri otaceni nabojnic, pri dosednuti shellplate, to je mi taky zahadou.. rad bych slysel nejaky info, bo radu!
- Lukas_K
- Častý návštěvník
To já pošilhávám po tomto:
http://www.smartreloader.com/lee-deluxe ... -1965.html
V ceně je lis, Auto disk prachovač, základní váhy a pár dalších volovin. Mohl by se na to někdo zkušenější mrknout a napsat, co k tomu budu ještě bezpodmínečně muset dokoupit pro přebíjení devítky (kromě jednoho setu karbid matric, samozřejmě)? Je mi jasný, že bych na to i sám rychle přišel, ale nechce se mi platit poštovné dvakrát
Dík...
http://www.smartreloader.com/lee-deluxe ... -1965.html
V ceně je lis, Auto disk prachovač, základní váhy a pár dalších volovin. Mohl by se na to někdo zkušenější mrknout a napsat, co k tomu budu ještě bezpodmínečně muset dokoupit pro přebíjení devítky (kromě jednoho setu karbid matric, samozřejmě)? Je mi jasný, že bych na to i sám rychle přišel, ale nechce se mi platit poštovné dvakrát

- Lukas_K
- Častý návštěvník
-
DaveG17 - Častý návštěvník
No když už si koupíš zápalkovačku, přidej k tomu Lee Auto-Disk Riser katalogové číslo 90041, ať ti o ní necvaká prachovačka. A nebyl bych proti Adjustable Charge Bar kat. č. 90792 (všechno najdeš tady). Adjustable charge bar je sympatická věc, mi totiž jak na potvoru vycházejí nejpříjemnější laborace přesně uprostřed kroku těch dutinek, které Lee dodává. 

-
4mike - saigaholic
než koupíš matrice, koukni jestli nejsou skladem i se čtvrtou žehlící
jinak ji budeš přikupovat
http://www.smartreloader.com/lee-deluxe ... -3104.html
sám turreta mám jako druhý lis, za cca 2 roky používání jen prasklá pružinka v zápalkovači, jinak 100% spokojenost, rychlost přechodu na jinou ráži nemá chybu, řeším to výměnou komplet turretu s nastavenýma matricema a prachovač přešroubuju
jinak ji budeš přikupovat
http://www.smartreloader.com/lee-deluxe ... -3104.html
sám turreta mám jako druhý lis, za cca 2 roky používání jen prasklá pružinka v zápalkovači, jinak 100% spokojenost, rychlost přechodu na jinou ráži nemá chybu, řeším to výměnou komplet turretu s nastavenýma matricema a prachovač přešroubuju
-
cz27 - Častý návštěvník
-
Iha - Příspěvky: 1466
Lukas_K: Co se tyce zapalkovani na turretu, tak maximalni nespokojenost. Kazda zapalka je jinak usazena, navic si obcas zapomenes dat zapalku a uz si sypes prach do lisu a po zemi. Kdyz to nemam poradne vycistene, tak se ta zapalkovaci vec nevyklani ven. Kup si radeji rucni zapalkovacku. Co ti mohu doporucit, kup si sroub M3x40 (myslim, mam do doma a nemuzu to zmerit) s matickou, aby jsi pak nebyl zklamany, az se ti u otaceni vys.r. ten co je tam zasroubovany jen plastu (nejaky american, takze ta M3 krasne projde skrz) a po jednom dvou povolenich nedrzi. A jestli to nemas daleko treba k andelovi, tak si take kup par tech ctverecku co zajistuji otaceni (v baleni jsou prozirave dva, ale uz jsem take dokupoval dalsi
).

-
cz27 - Častý návštěvník
-
4mike - saigaholic
cz27
počítej, že koupíš komponenty v těchto cenách
hilzna- 0,-
střela SaB 1,80
zápalka 0,60
prach 0,50
---------------
2,90Kč náboj
ty ceny samozřejmě všichni co ci střely kupují jinde, jiné, či lijí vlastní napadnou
jenže jde o to abych ti nastínil asi nejdražší variantu přebitýho lugera
čili těch 2,90Kč si odečti od ceny munice, jež běžně kupuješ a zbyde Ti cifra, již podělíš cenu lisu, z čehož Ti asi vyplyne že průměrný smrtelník, pokud sobě neúčtuje vlastní práci musí přebít cca 10k nábojů v 9x19 aby byl "na svým"
pokud zohlednuješ i vlastní práci, tak na Turretu to stihneš za cca 80-100h
na Lee pro1000 za cca 30-40h
litím vlastních střel docílíš úsporu 1 až 1,5Kč v závislosti na ceně olova a příměsí
další kalkulaci o návratnosti vybavení pro odlévání nechám na Tobě či proberem v příslušným vláknu
počítej, že koupíš komponenty v těchto cenách
hilzna- 0,-
střela SaB 1,80
zápalka 0,60
prach 0,50
---------------
2,90Kč náboj
ty ceny samozřejmě všichni co ci střely kupují jinde, jiné, či lijí vlastní napadnou
jenže jde o to abych ti nastínil asi nejdražší variantu přebitýho lugera
čili těch 2,90Kč si odečti od ceny munice, jež běžně kupuješ a zbyde Ti cifra, již podělíš cenu lisu, z čehož Ti asi vyplyne že průměrný smrtelník, pokud sobě neúčtuje vlastní práci musí přebít cca 10k nábojů v 9x19 aby byl "na svým"
pokud zohlednuješ i vlastní práci, tak na Turretu to stihneš za cca 80-100h
na Lee pro1000 za cca 30-40h
litím vlastních střel docílíš úsporu 1 až 1,5Kč v závislosti na ceně olova a příměsí
další kalkulaci o návratnosti vybavení pro odlévání nechám na Tobě či proberem v příslušným vláknu
-
cz27 - Častý návštěvník
Díky za výpočet, takhle názorně jsem to fakt ještě nikde neviděl. Nicméně mi šlo spíše o to, jestli je turret nebo Loadmaster opravdu tak nepovedený a nepoužitelný stroj s ohledem na cenu a to, že se provedou úpravy od šikuly. Prostě, líbí se mi cenově i rychlostně Loadmaster, ale spousta uživatelů na něj nadává. Zkušenosti mám jenom z továrního videa
Takže řeším, zda variantu LEE zavrhnout a vybírat dál.

-
4mike - saigaholic
jestli Lee nedůvěřuješ tak si to propočítej na cenu třeba Dillona
a počítej s tím, že budeš těch lugerů muset přebít poněkud víc,
jenže to pujde ještě sakra rychleji
pokud si vzpomínám, tak Netopýr a Tom by už loadmastera do domu nechtěli
jenže stejně tak může existovat zástup spokojených zákazníků, jež problém neznají,
nebo jsou natolik technicky zdatní, že jej vyřeší sami
zkrátka čím větší nešíka, tím by zařízení mělo být blbuvzdornější
prebijeci-lis-t1054.html
lis-lee-challenger-t2393.html
lis-t220.html
je tady toho dost, jenže díky tomu, že někdo pořád duplikuje vlákna, se holt musí hledat
a počítej s tím, že budeš těch lugerů muset přebít poněkud víc,
jenže to pujde ještě sakra rychleji

pokud si vzpomínám, tak Netopýr a Tom by už loadmastera do domu nechtěli
jenže stejně tak může existovat zástup spokojených zákazníků, jež problém neznají,
nebo jsou natolik technicky zdatní, že jej vyřeší sami
zkrátka čím větší nešíka, tím by zařízení mělo být blbuvzdornější

prebijeci-lis-t1054.html
lis-lee-challenger-t2393.html
lis-t220.html
je tady toho dost, jenže díky tomu, že někdo pořád duplikuje vlákna, se holt musí hledat
Naposledy upravil 4mike dne 16.10.2007 9:19, celkově upraveno 1
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače