-
Phantom - Častý návštěvník
Production: To bylo na mne? O těch HK USOCOM? Na stránce HK Pro, Mark 23 Mod 0 Pistol je mezi obrázky černobílý bokorys s popiskou, že se jedná o ranný prototyp, který je v lučíku vybaven blokovací pákou.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- production
- Častý návštěvník
- sarda
- Nový uživatel
A prosím tě tyhle informace máš odkud?
No,že měl u sebe "pistoli československé výroby" se dočteš v životopise o jeho osobě. A tu "pravost" ti potvrdí to švýcarské starožitnictví,které ji draží-zkus poslat mail. Jen mne zaráží,jak se tohle dostalo do soukromých rukou a ne do třeba kriminalistického muzea. A taky jméno trochu nesedí,on byl Ilyich Ramirez,ne Louis.
Teď už jen čekám,kdy se objeví ten Walther,co si s ním fýrer udělal tunel do hlavy...

-
zoufalec - Častý návštěvník
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
Domnívam se, že se jedná o ČZ-50 s některými díly ČZ-70 - někdy se to takto pomotalo - na zbrani jsou vyměněny zrovna ty díly, co snadno odcházely.
Průšvih je jak se k němu vlastně tadle mohla vůbec dostat! ta zbraň, jedná se totiž o prototyp, který se dělal kdysi pro použití s tlumičem a ta lišta nahoře má v sobě západku, která zablokuje pohyb závěru (aby neunikaly prachové plyny závěrem při jeho (částečném) otevření (dynamcký závěr) při střelbě. Viděl jsem tu pistoli jen jednou a snad nic nevykecam, když napíšu, že je (předpokládám stále) ve sbírkách KÚ, kde jsem se kdysi pohyboval (roky 1978-1982). Bylo vyrobeno opravdu jen pár kousků a tehdy jsem vyrozumněl, že ve sbírkách KÚ je už jeden poslední sirotek.
Průšvih je jak se k němu vlastně tadle mohla vůbec dostat! ta zbraň, jedná se totiž o prototyp, který se dělal kdysi pro použití s tlumičem a ta lišta nahoře má v sobě západku, která zablokuje pohyb závěru (aby neunikaly prachové plyny závěrem při jeho (částečném) otevření (dynamcký závěr) při střelbě. Viděl jsem tu pistoli jen jednou a snad nic nevykecam, když napíšu, že je (předpokládám stále) ve sbírkách KÚ, kde jsem se kdysi pohyboval (roky 1978-1982). Bylo vyrobeno opravdu jen pár kousků a tehdy jsem vyrozumněl, že ve sbírkách KÚ je už jeden poslední sirotek.
-
SW_FOX - Grafoman
No pokud vím tak Carlos jezdil rekreovat do Karlových Varů a v Těžkoslovensku měl takřka "rodinné zázemí", místní pohlaváři se sice tvářili, že jim trochu vadí, ale dle informací které se ke mě donesly tak byl naším režimem statečně podporován, takže mě to moc nepřekvapuje. Pánové co tehdy nad vývozama zbraní bděli se museli vždycky chvilku koukat z okna nebo jet na dovolenou, když šlo o Carlose.
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
Tudle zbraň mohl někomu mimo specielní jednotky (oficielní státní složku) dát jen debil. Každopádně se to dá dohledat, kdyby byla snaha. Býval v tom dost pořádek a mezi lidma toho moc nebylo. Rozhodně se k ní nemohl tehdy dostat na nějakým černým trhu. Dnes už bych si tak jistej nebyl. Patřil k tomu tlumič konstruktéra Otýpky, tedy nic moc přesný to (s nim) nebylo, ale o to asi nešlo, tadle zbraň no nic, každej si udělá úsudek sám k čemu mohla sloužit .... a zrovna tomudle.
- sarda
- Nový uživatel
Zdravím Vás,Václave,nic proti Vašim zkušenostem,ale myslíte si,že každá správa STB si dělala seznam o přijatých,upravených a vydaných zbraních? Vzhledem k tomu,že "naše" kvéry se objevily v Lybii,Palestině,Vietnamu,Súdánu atd.,nemyslíte,že existovala nějaká "druhá" registrace ??? Koneckonců,každá tajná služba předává zbraně dál - bez toho by to snad ani nešlo...?
- sarda
- Nový uživatel
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
Myslim si toto: Evidence se vedla a dost přesná a předpokládam, že se zas jednou vytáhne, až se to bude hodit ..... Ne vše je v zájmu (i dnešního vedení) státu vyvalit na veřejnost. A nemyslim si, že se v tomhle stát jako instituce zrovna nějak změnil. Bohužel, najivní představy prosím stranou.
V evidenci zbraní dokázali nadělat bordel jen politický špičky, ale nechme toho, todle už nevyřešíme.
V evidenci zbraní dokázali nadělat bordel jen politický špičky, ale nechme toho, todle už nevyřešíme.
- wiking1
- Občasný návštěvník
...pred nedavnom som sa stretol s jednou osobou, a ako to pri rozhovoroch byva, odbocilo sa od povodnej temy, a my sme nakoniec rozoberali statnu Ceskoslovensku podporu terorizmu v casoch pred ´89. Tato osoba osobne skartovala zaznamy o stretnutiach teroristov v Piestanoch, ktore v tom case zabezpecovali... Preco to pisem? Ak aj boli nejake zaznamy a evidencia, celkom urcite boli skartovane a spalene...
- nekromancer
- Častý návštěvník
- Ing. Václav MARTÍNEK
- Pravidelný návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní