-
radys - Pravidelný návštěvník
Výběr posuvného měřítka
Zdravím panove, tak uz konecne zacnu prebijet a chci si koupit digitalni posuvne meritko a to nejen kvuli prebijeni (potrebuju aby opravdu dosahovalo presnosti +-0,01mm garantovane vyrobcem!)
jake mate posuvky a jak jste s nimi spokojeni popr. kde a za kolik jste je koupili, mate nekdo zkusenosti s digitalni posuvkou z lidlu cca za 500kc?
jake mate posuvky a jak jste s nimi spokojeni popr. kde a za kolik jste je koupili, mate nekdo zkusenosti s digitalni posuvkou z lidlu cca za 500kc?
-
4mike - saigaholic
-
-
4mike - saigaholic
-
Petzold - Moderátor
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
-
4mike - saigaholic
-
-
Petzold - Moderátor
-
4mike - saigaholic
-
Petzold - Moderátor
-
SW_FOX - Grafoman
Pánové, co to tady tlačíte, mám po dědečkovi šupleru MAUSER a i když ledacos zažila, když jsem ji kdysi ze srandy dal na metrologii v ZPS, tak pánové koukali co válečný průmysl vyplodil za povedený kousek, žel bohu ocel ztmavla a orýsování je hůř čitelné pro lidi co blbě vidí, ale já jsem spokojený. A mitutoyo je taky po ruce, kdyby bylo potřeba, ale na přebíjení jedině klasiku od MAUSERa. Je orýsovaný pro palce i mm, a zezadu je na tom ještě nějaké legrační počítání, to jsem ale moc nestudoval.
-
alfonss - Grafoman
- Shiva
- Častý návštěvník
Ja uz si nepamatuji s jakou presnosti merila suplera kdyz jsem byl v ucnaku, ale myslim si ze to bylo 0.02mm. Digitalni suplera (mam cesky SOMET) podle desetinych mist, meri s 0.01mm, cemuz neverim. ale kolem tech 0.02mm je v poho. meri to v palcich, mm a da se to nulovat. pouzivam ji nekolik let a nemam s ni problemy.
Je potreba si uvedomit jakou presnost vlastne potrebujem. v BR strelbe se meri na 0.001" coz je 0.0254mm. Suplera s presnosti 0.02mm je tudiz dostacujici a je to jen na nektera mereni. K opravdu presnemu mereni pouzivam stejne merici pristroj o rad presnejsi. dig. mirkrometr.
takze vzhledem k tomu ze "radys" shani info o prebijeni puskovych naboju, a premysli o tom jestli si koupit supleru za 1000kc nebo ne, tak si ostatni naradi koupi ve stejnem stylu (sracky) a tam nejaka setina (mozna desetina) nehraje zadnou roli.
Protoze pokud nebude mit budik na mereni koncentricity tak bude delat naboje co jsou vyosene a nebude o tom vedet.
tim samozrejme nechci rici ze i s levnym naradim neudelam dobre naboje, jen chci ukazat jak zbytecne tu resi presnost suplery.
co se suplerou merime??? no delku nabojnice a OAL, nic jineho mi nenapada. delka nabojnice neni potreba merit na setiny, a OAL pokud nema bullet comperator nezmeri presne protoze spicky strel jsou nepravidelne. Pokud nema usazovaci matrici mikrometrickou, tak se pri nastaveni hloubky usazeni s presnosti 0.005" pomoci klice asi podela do vysky. Protoze takovy set matric stoji kolem 6.000 kc, tak si to asi nekoupi. v tom pripade neni potreba suplera co meri lepe nez 0.02mm.
Jo a SW_FOX, chces mi rici ze pouzivas svou Mauser supleru na mereni v palcich? To jako umis odecitat z toho horniho noniusu v imperialni soustave??? Tak pak se divim ze nevis k cemu slouzi ta tabulka na zadni strane. Prozradim ti to. Je tam napsano jakou diru (vrtak) potrebujes vyvrtat kdyz potrebujes vyriznout zavit.
Je potreba si uvedomit jakou presnost vlastne potrebujem. v BR strelbe se meri na 0.001" coz je 0.0254mm. Suplera s presnosti 0.02mm je tudiz dostacujici a je to jen na nektera mereni. K opravdu presnemu mereni pouzivam stejne merici pristroj o rad presnejsi. dig. mirkrometr.
takze vzhledem k tomu ze "radys" shani info o prebijeni puskovych naboju, a premysli o tom jestli si koupit supleru za 1000kc nebo ne, tak si ostatni naradi koupi ve stejnem stylu (sracky) a tam nejaka setina (mozna desetina) nehraje zadnou roli.
Protoze pokud nebude mit budik na mereni koncentricity tak bude delat naboje co jsou vyosene a nebude o tom vedet.
tim samozrejme nechci rici ze i s levnym naradim neudelam dobre naboje, jen chci ukazat jak zbytecne tu resi presnost suplery.
co se suplerou merime??? no delku nabojnice a OAL, nic jineho mi nenapada. delka nabojnice neni potreba merit na setiny, a OAL pokud nema bullet comperator nezmeri presne protoze spicky strel jsou nepravidelne. Pokud nema usazovaci matrici mikrometrickou, tak se pri nastaveni hloubky usazeni s presnosti 0.005" pomoci klice asi podela do vysky. Protoze takovy set matric stoji kolem 6.000 kc, tak si to asi nekoupi. v tom pripade neni potreba suplera co meri lepe nez 0.02mm.
Jo a SW_FOX, chces mi rici ze pouzivas svou Mauser supleru na mereni v palcich? To jako umis odecitat z toho horniho noniusu v imperialni soustave??? Tak pak se divim ze nevis k cemu slouzi ta tabulka na zadni strane. Prozradim ti to. Je tam napsano jakou diru (vrtak) potrebujes vyvrtat kdyz potrebujes vyriznout zavit.
-
Iha - Příspěvky: 1466
- Shiva
- Častý návštěvník
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
alfonss - Grafoman
-
Kall - Příspěvky: 2286
-
SW_FOX - Grafoman
Shiva píše:Jo a SW_FOX, chces mi rici ze pouzivas svou Mauser supleru na mereni v palcich? To jako umis odecitat z toho horniho noniusu v imperialni soustave??? Tak pak se divim ze nevis k cemu slouzi ta tabulka na zadni strane. Prozradim ti to. Je tam napsano jakou diru (vrtak) potrebujes vyvrtat kdyz potrebujes vyriznout zavit.
No používám palcové měřidlo spíš na měření celých palců, půlpalců a podobných kravin bez nutnosti přepočítávat z mm, třeba kuličky do perkusu a tak, v imperiální soustavě se fakt pořádně nevyznám a když jsem v pasti tak si dojdu vedle pro digitál

Obsah fóra / Zbraně / Optika, Příslušenství