marsyn
Nový uživatel
Nový uživatel

31.08.2007 11:42

pracovní pobyt v zahraničí - změna ZP

Dobrý den,
čeká mě dvouletý pracovní pobyt v zahraničí (pracovní povolení). Jsem držitelem skupiny B,C. Mám odjíždět někdy v říjnu 2007, zbraně by zůstaly doma,v zahraničí nechci střílet. Poprosil bych o rady:

1. Jedná se v tomto případě o změnu trvalého bydliště a z toho plynoucí změnu zbrojního průkazu? Občanský průkaz se prý nemění. Jen snad(dovím se příští týden) jakési přechodné bydliště v německu pro tamnější úřady.

2. Lze zažádat o prodloužení ZP již nyní když platí až do července 2008? Obávám se že jet vyřizovat příší rok prodloužení 2x na otočku je nereálné.

Pokud máte někdo podobnou zkušenost moc byste mi pomohli. Nevím jestli se ptám úplně přesne na to co bych měl takže prosím poraďte jestli jsou důležitější body.

HV
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.08.2007 12:15

Žádat o prodloužení se musí min. 2 měsíce předem, nikde není psáno že nemůžeš přijít dříve. Buď ani nemrknou, nebo po vysvětlení přimhouří oko.

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

31.08.2007 12:27

Jsem dlouhodobě v Rakousích, tak by to mohlo být podobné:
1. Je možné změnit si jak trvalé, tak přechodné bydliště. Já si právě kvůli těmto problémům zapsal jen přechodné (byť to má myslím nějaké malé výhody mít tam trvalé bydliště, ale nic extra).
Nevím, jestli je to v Německu podobné jako v Rakousku, ale ohlášení probíhá nejprve do tří dnů na příslušném magistrátě (tedy magistrát příslušného okrsku, např. u mě Wien 21 :D ) a pak platí pro občany EU ještě povinnost se zapsat do tří měsíců na nějakém dalším úřadě (který byl společný pro celou Vídeň) při plánovaném pobytu delším než 6 měsíců. Já přišel o pár dní později a byť mi říkali, že s tím není žádný problém, tak za týden jsem si musel na poštu pro doporučený dopis z magistrátu na zaplacení pokuty 50 EUR :roll:

2. Prodloužit by to měli teoreticky kdykoli během doby začátek platnostikonec platnosti - dva měsíce.

Nejhorší na tom je absence tréninku :D

marsyn
Nový uživatel
Nový uživatel

31.08.2007 12:45

to MarK:
diky moc, v reichu to bude podobné, promiň ale, nejsem si z odpovědi bodu 1 moc jitý co mám teda udělat. Takže ten zbroják si musím nechat změnit nebo ne, ted nemyslím dobu platnosti? Já totiž ještě nevím ani adresu jen město. A nebo musím počkat až se zaregistruju v DE a pak nahlásit na policii změnu pobytu.
Kde máš teď zbraně v ČR? Jak jsou zabezpečené trezor atd. Já jsem uvažoval že je přepíšu na bratrance a hotovo.

bod 2 je jasný lékař,2xfoto, žádost jdu do toho příští týden

MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

31.08.2007 12:52

Zbraně jsou zabezpečený doma. Jestli se ti nechce nechávat zbraně doma samotné, tak myslím na Policii by měla být možnost úschovy.
Policii jsem neříkal vůbec nic, nic jim do toho není. A v Rajchu jsem jen ve formuláři vyplnil kolonku přechodné bydliště adresou své koleje, a do trvalého bydliště adresu v ČR.

marsyn
Nový uživatel
Nový uživatel

31.08.2007 13:02

ok, tak teď jenom zbývá doufat že na mě policajti budou hodní a nebudou klást otázky složité a záludné když jim budu vysvětlovat že chci prodloužit ZP 10 měsíců předem kvůli 2letému pobytu v zahraničí. Snad jim to neude trvat dýl než celé 2 měsíce.
já pokud si dobře vzpomínám tak jen výpis z rejsříku trestů trvá 30dní i když je čistý jak jak okvětí lilie :)

Reklama

Walt

31.08.2007 13:05

vypis jsem mel vzdy na pockani

Flash
Častý návštěvník
Častý návštěvník

31.08.2007 15:22

K tomu prodloužení je třeba také uvažovat o papíru od doktora, který by měl být v požadované lhůtě.

Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)