MarK
Moderátor
Moderátor

Bydliště: Wien8, Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««

10.04.2007 23:30

Ale film (nebo dokument) taky, jen si nevzpomenu co a kde to bylo :(

Kendziro
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.04.2007 1:11

Ad FIGHTER: Tu hlášku "zavolejte jim policii a jinak je v tom nechte hezky plavat" moc neřeším, protože ji nepovažuji za vážně míněnou. Považuji to za výraz frustrace, které velmi dobře rozumím, protože ji často cítím také. Nepochybuji o tom, že v podobné situaci by většina lidí z tohoto serveru, včetně pisatele příspěvku, zasáhla ve prospěch napadeného a byly by ochotna při ochraně života bližního svého ohrozit i život vlastní. Nicméně také se neubráním jisté hořkosti, když si uvědomím, že ti lidé, kvůli kterým bych byl ochotný riskovat krk, i když je vůbec neznám, mají kecy typu "zbraně by měla mít jen policie" a "méně zbraní, méně mrtvých" a "zbraň si člověk pořizuje jen proto, aby si s ní honil ego" a vůbec tvoří tu značnou část veřejnosti, díky jejíž podpoře je možná buzerace slušných a bezúhonných lidí, kteří se pouze provinili proti politické korektnosti tím, že mají zbraň. A také v sobě nedokážu potlačit ten vnitřní hlásek, který mne navádí "tak je nech, ať si to vyžerou, když to chtěli, tak ať to maj..." (Hubálek by si na mně pošmáknul :-)))
Nicméně myslím, že dobře víte, o čem mluvím.

Ad HERZER: Nemá smysl srovnávat použití zbraně ve válce a použití zbraně k sebeobraně. Naprostá většina vojáků jsou normální, slušní , civilizovaní lidé, kteří pochopitelně mají značné civilizační zábrany jen tak "smáznout" člověka, který jim nikdy nic neudělal (nota bene když vědí, že ten druhý to asi taky cítí podobně). Naproti tomu kdybych viděl, jak nějaký grázl bodnul do břicha školačku, asi bych měl docela problém přesvědčit sám sebe, že to NEMÁM zmáčknout, i kdyby ten nůž zahodil a zvedl ruce. A nemyslím, že by podobné pocity byly v rozporu se slušností nebo civilizací.

SW_FOX
Grafoman
Grafoman

11.04.2007 7:45

Kendziro: nechci být v opozici, to co píšeš je pravda, ale jeden dopisovatel na MZ a následně snad i na toto forum, Krampus, ten několikrát zasahoval se zbraní v ruce ve vyhrocených situacích ve prospěch člověka, který byl pro něj uplně cizí. A kupodivu to vždy dopadlo dobře, dokonce z jednoho zachráněného udělal šťastného majitele ZP.

PiDiBi

11.04.2007 8:49

je to primarne moje hlaska, myslim ji vazne a uricte bych v zadnem pripade neohrozoval svuj zivot pro nekoho kdo je sam neozbrojen a vybral si ochranu policiji

Kendziro píše:Ad FIGHTER: Tu hlášku "zavolejte jim policii a jinak je v tom nechte hezky plavat" moc neřeším, protože ji nepovažuji za vážně míněnou. Považuji to za výraz frustrace, které velmi dobře rozumím, protože ji často cítím také. Nepochybuji o tom, že v podobné situaci by většina lidí z tohoto serveru, včetně pisatele příspěvku, zasáhla ve prospěch napadeného a byly by ochotna při ochraně života bližního svého ohrozit i život vlastní.

Vlada
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.04.2007 13:06

Vidim to podobne.

Kendziro
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.04.2007 13:23

Hm, budiž. Vaše povinnost to koneckonců není.

Reklama

S474N
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.04.2007 16:46

Myslim si, ze by se stejne zachovali kluci jinak. Vono tohle planovani je pekny, ale kdyz clovek uvidi souseda, jak si na nem ustlali tri kreteni a jeste ho kopou do hlavy, tak nezacne premyslet vychcane, ale jednat.

Jimi
Moderátor
Moderátor

11.04.2007 16:49

Nenadarmo se říká, že pacifisti jsou paraziti, kteří přežívají jenom proto, že se vždy najde někdo, kdo na jejich obranu pozvedne zbraň. :lol:

SINCITYMAN
Moderátor
Moderátor

11.04.2007 18:05

Altruismus je zakořeňen v každém relativně normálním člověku,zvláště pokud by jste to toho spadli "po hlavě",divili by jste se...

Ondísek
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

11.04.2007 20:25

Nedávno jsem něco četl v SR. Asi o tom budete vědět. Šlo o to, že se nějaký muž zastal na ulici paní, kterou mlátili nějací chlápci. Výsledek? Dva postřelení ožralové a on začal běhat po soudech. Myslím, že ho snad i zavřeli. A co je úplně nejhorší? Ta žena se ho u soudu nezastala.
Nějak tak to bylo. Vyhrabu někde to starší SR a případně se opravím a doplním podrobnosti...nebo jestli někdo bude rychlejší??

Na ulici jsem se jednoho kluka zastal. Bez použití zbraně. Ukradený telefon jsem vybojoval zpět majiteli. Bylo to poprvé a naposledy. Až něco příště takového uvidím, volám 158 a dál to neřeším. Ono kdybych měl tehdy zbraň, tak to taky mohlo dopadnout jinak. Radši nechci vědět ani jak....

Kendziro
Častý návštěvník
Častý návštěvník

11.04.2007 22:14

Ano, bylo to i v Občanském Judu , i když tam to Nova podala způsobem "pokud na ulici kopete do ženy, někdo se jí zastane, dá varovný výstřel, vy po něm vyběhnete, začnete ho mlátit, on se snaží utéct, vy ho pronásledujete a řvete, že ho zabijete, nakonec se otočí a foukne vám ji do břicha, pak si stěžujete u soudu, který vás pošle do pr... s tím, že to byla jasná nutná obrana, tak Nova vám aspoň poradí, jak se soudit o odškodné". Reportáž byla "lehce" zmanipulovaná, v jednom místě prokazatelně lživá. Ale jak praví přísloví - šakalové štěkají, ale karavana jede dál.

floky
Občasný návštěvník
Občasný návštěvník

11.04.2007 22:28

v tejto otazke mam dost jasno od isteho okamihu....nebudem to popisovat...pointa je ta že človek od ktoreho by ste čakali pomoc sa na vas vysral....od tej doby si svoj chrbat a chrbat svojej rodiny a par znamym chranim sam....ostatny nech robia to iste...ja pomoc v nejakom konflikte nevyžadujem...na oplatku nech to nečakaju ani druhy odomna

MarK
Moderátor
Moderátor

12.04.2007 15:59

Tak :arrow: haluz jsme si přebrali a zpět k témě ;)

Silencer
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

12.04.2007 21:46

Je to fakt. V systému naší právní (ne)jistoty se někoho zastávat se zbraní v ruce......... Může z toho bejt víc škody než užitku a dotyčnej to stejně neocení. Jak psal PiDiBi - když jsou neozbrojení a věří v ochranu PČR tak je to jejich boj.

MarK
Moderátor
Moderátor

12.04.2007 21:51

Já třeba zbraň nosit nemůžu. Mám obucha a nůž, doufám že víc (a nejlépe ani to) nikdy potřebovat nebudu. Ale život je sviňa.
A co nějaká holka? Že se bude ohánět obuchem je docela směšná představa a pak už jí zbývá jen pepřák a rychlé nohy.....

Childeater

12.04.2007 22:01

Dodnes nevím, jestli jsem reagoval správně. Dvě hodiny ráno, parkuju auto. Cca 20m ode mně bitka. Nevěnuji tomu příliš pozornosti, zamykám, přemýšlím jestli radší nepřeparkovat. Sjedu bitku pohledem, a přestává se mi to líbit - jeden kluk, hodně mladej, na něm ustlaný tři cikáni. Smíchov, park u Futura. Chvíle přemýšlení, rozepnutá bunda, "Chlapi, vyserte se na to. Už má dost...". Zbystřili, zvedli se, kluk leží. "Vole, chceš taky, ty čuráku??!?"..."Ne, klid, v poho...jenom ho už nechte, smrdí to průserem". Pak si jeden s cikorek všimnul rozepnutý bundy a mý ruky na pažbě Smitha. "Serem na to - nechte ho, čuráka...." Kluk měl zlámaný žebra a frakturu lebky. Měl jsem se do toho srát, nebo ne?

Jimi
Moderátor
Moderátor

12.04.2007 22:22

Tohle řešení bylo dobré. 8)

Childeater

12.04.2007 22:48

Mám z toho trochu strach. Když jsem tenhle příběh vyprávěl v hospodě, hoši mi viseli na rtech a měl jsem v tu chvíli pocit, že mně viděli jako Chucka Norrise....:D....to je samozřejmě hovadina. Právě tak to mohlo probíhat tak, že by se dva chlapi zvedli a rozeběhli by se ke mně. Střílet? Nebo ne? Ale já nemám licence to kill...zbytečně vyvolanej konflikt? Mohlo dojít k neštěstí, protože vím, že v případě útoku Romů bych střílel. Mířil bych na střed hrudi a naládovaný byl CEPP. Měl jsem radši konfliktu předejít, nebo se toho kluka zastat?

MarK
Moderátor
Moderátor

12.04.2007 23:00

Ber to z pohledu českejch soudů - lepší jeden umlácenej kluk než dva postřelení útočníci. :cry:

Missak
Častý návštěvník
Častý návštěvník

12.04.2007 23:04

Vidím to jinak. Dva postřelení - pachatel je známý=uzavřený případ. Když to necháš, tak ty grázly nenajdou a zase mají jeden pomníček. :(

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA