- holeys
- Pravidelný návštěvník
Nový zákon o zbraních 90/2024 Sb.
Může někdo, prosím, jednoduše napsat, jak bude podle nového zákona probíhat nákup a prodej zbraně mezi fyzickými osobami. Doposud jsem se jako prodávající kupujícímu prokázal zbrojním průkazem a průkazem zbraně, kupující zbrojním průkazem a nákupním povolením, po realizaci obchodu jsem odevzdal "šedivák" a průkaz zbraně na policii, kupující se šedívákem předložil policii zbraň a obdržel průkaz zbraně.
Když nebudu mít nově ani zbrojní průkaz, ani průkaz zbraně a kupující zbrojní průkaz, jak bude prodej zbraně a následná registrace u policie probíhat?
Když nebudu mít nově ani zbrojní průkaz, ani průkaz zbraně a kupující zbrojní průkaz, jak bude prodej zbraně a následná registrace u policie probíhat?
-
Žábra - Častý návštěvník
Re: Nový zákon o zbraních 90/2024 Sb.
Já bych to nikomu kdo se neprokáže dokumenty neprodal. Možná o to jde, znemožnit prodej mezi občany přímo. Jen přes nějakou prodejnu která má přístup do databáze. Já osobně jsem to zvolil též. Po zkušenostech z prodeje přes inzerát, kdy psali nějaké osoby ze zahraničí, že pošlou kurýra, zaplatí na účet apod. Dal jsem nízkou cenu a bylo to v komisi hned pryč.
Mě spíš zajímá jak mysleli toto:
h) jakkoli šířit nebo dále poskytnout ministerstvem sestavené písemné testy určené pro ověřování odborné způsobilosti podle tohoto zákona,
V jiném odstavci se píše že ministerstvo otázky zveřejní na internetu. Nedopouští se tím zveřejněním samotné ministerstvo nějakého přestupku?
Mě spíš zajímá jak mysleli toto:
h) jakkoli šířit nebo dále poskytnout ministerstvem sestavené písemné testy určené pro ověřování odborné způsobilosti podle tohoto zákona,
V jiném odstavci se píše že ministerstvo otázky zveřejní na internetu. Nedopouští se tím zveřejněním samotné ministerstvo nějakého přestupku?
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc