-
RMP - Častý návštěvník
Abych to vybírání Aldrichovi usnadnil :o)
Jen proto, že jsem vlastník Taurusa, tak to ještě neznamená, že jsem nekritický fanatik. Jak jsem řekl, vlastním výrobky obou dvou firem, a tak trochu mohu porovnávat. Materiálem budou asi podobné, Ruger má lepší zpracování. Ale pozor, zase to neznamená, že by Taurus vykazoval větší vůle nebo podobně. Oproti Rugeru má na nedůležitých místech (co já vím, třeba některé hrany rámu)mírné, ale pozorovatelné nedostatky. Možná i proto je zase o trochu levnější - nakonec, za šperkařinu se připlácí.
Já jsem vybral emotivně, v současné produkci rugera se mi prostě žádný revolver TVAREM nelíbí. Toť asi jediné hledisko. Pokud by tam nějaký v mých očích pěkný byl, tak bych asi řešil stejné dilema, jako Aldrich
Jen proto, že jsem vlastník Taurusa, tak to ještě neznamená, že jsem nekritický fanatik. Jak jsem řekl, vlastním výrobky obou dvou firem, a tak trochu mohu porovnávat. Materiálem budou asi podobné, Ruger má lepší zpracování. Ale pozor, zase to neznamená, že by Taurus vykazoval větší vůle nebo podobně. Oproti Rugeru má na nedůležitých místech (co já vím, třeba některé hrany rámu)mírné, ale pozorovatelné nedostatky. Možná i proto je zase o trochu levnější - nakonec, za šperkařinu se připlácí.
Já jsem vybral emotivně, v současné produkci rugera se mi prostě žádný revolver TVAREM nelíbí. Toť asi jediné hledisko. Pokud by tam nějaký v mých očích pěkný byl, tak bych asi řešil stejné dilema, jako Aldrich
-
Aldrich - Pravidelný návštěvník
To je přesně ono. Ruger má perfektní mířidla. Ale ten model KSRH7454 se mi prostě vzhledově úplně nelíbí. Zato Raging Bull vypadá skvěle. Akorát ta mířidla má Taurus takový hamatný. Asi fakt vyberu podle toho co se mi vizuálně líbí nejvíc. Vidím, že ať zvolím kterýkoliv, tak žádnou velkou chybu neudělám. Ještě si musím někde zkusit zamířit z toho Tauruse, jak se mi čte přes mířidla terč. Takhle sem pohořel s glockem-muška mi u něho zakrývala celý terč a nikdy sem nemohl trefit. Ikdyž sem jeho majiteli připadal divnej. Hodně sem po něm (glock) toužil, ale díky tomu, že sem ho zkusil, tak sem musel, ač nerad, od koupě upustit. Kdybych Tauruse někde vypruboval, tak už tady neotravuju a jdu nakupovat
.

-
RMP - Častý návštěvník
No, pokud jsou ta miřidla štelovací (resp. pokud nejsou spolu s hlavní a rámem z jednoho kusu - což třeba u mého T. 627 nejsou), tak by asi nebyl problém sehnat nový plátek hledí i mušku a upravit si je dle potřeby.
Ačkoli uznávám, že nadšení z nové zbraně rapidně upadá, musíš-li předem počítat s dodělávkou.
Ačkoli uznávám, že nadšení z nové zbraně rapidně upadá, musíš-li předem počítat s dodělávkou.
-
Ivoshek - Častý návštěvník
-
RMP - Častý návštěvník
Což toho asi není třeba se bát. Taurus měl strašnou pověst v 90.letech, ale u kousků po r. 2000 bez problémů. Oba mé Taurusy časují skvěle. U toho dvoupalce jsou vůle spíše malé a u toho nového kousku takřka žádné. Mezi hlavní a válce je průsvit tak na cigaretový papírek. A válec je po natažení kohotu skoro pevně spojen s rámem.
Kdyby i tyto mikroskopické vůle zmizely, pak už by to muselo být strašně choulostivé na znečištění - což ostatně platí u zbraní všech typů.
Ale omrknout to před nákupem samozřejmě chce, zmetek se může podařit každé firmě. A i když je na zboží záruka, tak je s reklamacemi a popř. vrácením už zaregistrované zbraně dost papírů, nejsou to boty.
Kdyby i tyto mikroskopické vůle zmizely, pak už by to muselo být strašně choulostivé na znečištění - což ostatně platí u zbraní všech typů.
Ale omrknout to před nákupem samozřejmě chce, zmetek se může podařit každé firmě. A i když je na zboží záruka, tak je s reklamacemi a popř. vrácením už zaregistrované zbraně dost papírů, nejsou to boty.
-
daho - Občasný návštěvník
Re: Volba revolveru .454 Casull
Mám prosbu, může mě majitel revolveru 454 Casull změřit komoru ve válci?
Rozměry náboje jsou všude, ale rozměry komory, případně tolerance nikde.
díky moc
David
Rozměry náboje jsou všude, ale rozměry komory, případně tolerance nikde.
díky moc
David
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Volba revolveru .454 Casull
Není lepší si ten údaj najít než měřit něco co v domácích podmínkách ani nejde .
-
Héfaistos - Pravidelný návštěvník
Re: Volba revolveru .454 Casull
daho píše:...rozměry komory, případně tolerance nikde.
Najít CIP PDF pro všechny revolverové ráže mi trvalo asi 5 sekund...

Screenshot z PDFka:
-
daho - Občasný návštěvník
Obsah fóra / Krátké zbraně / Revolvery a Deringery