- Karpec
- Nový uživatel
Výměna hledí Shcmidt Rubin K11 za hledí z K31
Ahoj. Již nějakou dobu vlastním K11, trochu mě na ní štve hledí které je cejchované od 300m a výš. Při střelbě na 100m (delší střelnici nemám k dispozici) musím mířit celkem dost pod bod, který chci trefit. Myslíte že by se to dalo vyřešit tím že by se na K11 šouplo hledí z pušky K31 ? To je cejchované od 100m. Mám zase trochu strach aby se bod zásahu zase neposunul moc dolů. Má s tím někdo zkušenosti ?
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
-
MAO - Pravidelný návštěvník
Re: Výměna hledí Shcmidt Rubin K11 za hledí z K31
1) jsi ve spatne sekci
2)tudy asi cesta nepovede (cejchovani je jen cejchovani, a vymenou platku to asi neporesis)
,(napr. delka hledi je 68,2 vs 83,6 - mereno velmi velmi nepeclive
3)co radsi delsi musku?,
2)tudy asi cesta nepovede (cejchovani je jen cejchovani, a vymenou platku to asi neporesis)
,(napr. delka hledi je 68,2 vs 83,6 - mereno velmi velmi nepeclive
3)co radsi delsi musku?,
- Michal_S
- Nový uživatel
Mám G11 a řešil jsem stejný problém. Nechal jsem u puškaře navařit delší mušku. Sice prskal, že to šlo blbě, páč před sto lety pravděpodobně Helvéciové použili nějaký kosmický technologie a povedlo se mu to až naponěkolikátý, ale závada odstraněna.
Abych na 100 m trefil figuru na střed, musel jsem přenášet až někam mezi kulky nebo dokonce kolena podle velikosti terče. A úplně stejně to lítalo i na 300 m. Po zvětšení mušky o 6 mm je všechno na svém místě. Nechal bych navařit klidně víc, upilovat to jde vždycky.
Jsou to už skoro historický zbraně, nějakou výměnou hledí bych to asi neprasil.
Abych na 100 m trefil figuru na střed, musel jsem přenášet až někam mezi kulky nebo dokonce kolena podle velikosti terče. A úplně stejně to lítalo i na 300 m. Po zvětšení mušky o 6 mm je všechno na svém místě. Nechal bych navařit klidně víc, upilovat to jde vždycky.
Jsou to už skoro historický zbraně, nějakou výměnou hledí bych to asi neprasil.
- Reveli
- Častý návštěvník
Já si na svou G11 vyšší mušku dělal. Na K11 je muška stejné konstrukce jako u K31. Taky jsem ji dělal. Abych zjistil, jak vysokou ji mám udělat, laboroval jsem s provizorní muškou, kde v rybině byl nalisován pružný kolík, kterého jsem snižoval, až jsem dosáhl potřebné výšky.....a přípravek na posun jsem si taky dělal...
. Jak říká Michal_S, bylo mi líto ničit origo mušky...

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé zbraně - ostatní