-
Petzold - Moderátor
Re: brokovnice na lov/sport
Jenom pro zajímavost....zpětný ráz brokovnice, v tomto případě s lůžkovým závěrem, "nesrazíš" ani o 5%, ani o 10% a ani o 50%.
Fyzika, v tomto případě zákon zachování hybnosti, se prostě nedá osouložit.
Jediné co změníš, je rozložení zpětného rázu v čase a jeho subjektivní vnímání střelcem.
Fyzika, v tomto případě zákon zachování hybnosti, se prostě nedá osouložit.
Jediné co změníš, je rozložení zpětného rázu v čase a jeho subjektivní vnímání střelcem.

-
jirka.pap - Častý návštěvník
Re: brokovnice na lov/sport
TO CHLAPY ŘÍKALY - jsem tam napsal proto, že nejsem jedinej kdo má probém se střelivem SB. a kdo má špatný brokový náboje - Včera sem i vygooglil na webu že při testech měli to samé co já viz tabulka dole : http://www.detex.cz/wp-content/uploads/SM10_09.pdf
Co já osobně delaboroval a vážil a koukal na střelivo a broky, skoro ani jedna navážka stejná a to jak broků a navíc jak sem dal foto hromada broků zoxidovanejch a šišatejch oproti jinejm výrobcům ( fiocchi ) co sem se díval.
Co se týče kulovejch je zvláštní že 8X57 JS FMJ od Belota - stříleno ze stolice na 100m lítaj s rozptylem cca 10 cm oproti 8X57 JS RWS EVO na stejnou vzdalonost rozptyl cca 2 cm ????
Čím to bude ????
lepší sem asi nepřispívat, abych zas nebyl osočen, když někdo nepochopí

Co já osobně delaboroval a vážil a koukal na střelivo a broky, skoro ani jedna navážka stejná a to jak broků a navíc jak sem dal foto hromada broků zoxidovanejch a šišatejch oproti jinejm výrobcům ( fiocchi ) co sem se díval.
Co se týče kulovejch je zvláštní že 8X57 JS FMJ od Belota - stříleno ze stolice na 100m lítaj s rozptylem cca 10 cm oproti 8X57 JS RWS EVO na stejnou vzdalonost rozptyl cca 2 cm ????
Čím to bude ????
lepší sem asi nepřispívat, abych zas nebyl osočen, když někdo nepochopí

-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Re: Brokové střelivo 12ga SaB
Jirko osobně od firmy Slabí a Blbí na lov nepoužívám vůbec nic.Říká se tomu zkušenosti.Brok RC nebo Rottweil. Jednotná Hornady , kulové mimo 3006 které používám Geco plus tak ostatní kulové Hornady.
-
JJ to ja na LOV používám u jednotnejch 12/70 Hornady SLUG SST nebo Brenneke .12 76 Gold Magnum
U kulovejch mám v 8X57 JS RWS EVO nebo v 375 H&H Hornady InterLock SP a v ostatních spíše NORMU .... Geco jsem nezkoušel
v brokách FIOCCHI 12/76/27/4 MAGNUM 52g
jinak lovím spíš spárkatou zvěř -- kachna a bažant už jen hodně málo, poslední dobou mě chytly lovy v zahraničí tak jezdím dost na pozvání kamarádu ze starších let
To střelivo od SB je totiž na h.......o
Používal jsem SB jen na střelnici na asfat ale už to kupovat nebudu .
v pátek letím na 14 dní a silvestra k příbuzným a i na pěknej lov tak pak dám foto z úlovkem.
U kulovejch mám v 8X57 JS RWS EVO nebo v 375 H&H Hornady InterLock SP a v ostatních spíše NORMU .... Geco jsem nezkoušel
v brokách FIOCCHI 12/76/27/4 MAGNUM 52g
jinak lovím spíš spárkatou zvěř -- kachna a bažant už jen hodně málo, poslední dobou mě chytly lovy v zahraničí tak jezdím dost na pozvání kamarádu ze starších let

To střelivo od SB je totiž na h.......o

v pátek letím na 14 dní a silvestra k příbuzným a i na pěknej lov tak pak dám foto z úlovkem.
-
Hledám informaci o brokovém střelivu 12ˇ
Sháním náboj s malými broky velikost cca 1mm, zatím jsem našel jen nejmenší 2mm -- neví prosím někdo jestli je někde brokový náboj 12´ s menšími broky ?
Předem díky a prosím neptejte se na co to mám

Sháním náboj s malými broky velikost cca 1mm, zatím jsem našel jen nejmenší 2mm -- neví prosím někdo jestli je někde brokový náboj 12´ s menšími broky ?
Předem díky a prosím neptejte se na co to mám

- SlashKO
- Nový uživatel
No problem bude v tom, ze snad nejmensi broky jaky se dela, je No. 10, co je cca 1,75 - 1,78 mm, podle regionu. Mensi jsem nevidel (coz neznamena, ze nejsou)
-
Já zatím viděl Vlašimský 2mm ale měl jsem možnost střílet z Italskejma 1mm a to bylo super proto sháním ale nevím kde

Dneska jsem volal i do Vlašimi a tam mi bylo řečeno že nejsem jediný kdo to shání a sem už několikátej kdo tam volá a dotazuje se .....

Dneska jsem volal i do Vlašimi a tam mi bylo řečeno že nejsem jediný kdo to shání a sem už několikátej kdo tam volá a dotazuje se .....
-
sided - Moderátor
-
4mike - saigaholic
jirka.pap píše:..............
Předem díky a prosím neptejte se na co to mám![]()
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
sided píše:Jenom technická.... k čemu je takovej mák dobrej?
V Itálii lovím.No a tam se loví vše co líce.Vlaštovka kos a velikostně nahoru.Jen se postupně používá větší brok.
Obsah fóra / Střelivo / Puškové střelivo