- Mort
- Nový uživatel
Piston Ardesa Evolution
Zdravím,
měl bych takový dotaz, na který jsem nikde nenašel odpověď a pokud je někde na foru, tak se omlouvám, ale vážně jsem hledal. Uvažuji nad koupí pušky Evolution od Ardesy, ale mám trochu obavy z toho, jak Ardesa přestala dovážet své věci do Evropy, tak jak je to s náhradními díly do této pušky(a vlastně i jiných této značky)? Respektive je možné tam kupovat pistony třeba pro jiné značky zbraní? Nebo se jedná jen o konkrétní pro tento typ? Taky třeba dnový šroub, vydrží "věčně" co vydrží zbraň? Nebo je dobré mít taky nějaký v zásobě? Díky moc zkušeným za odpověď a omlouvám se, pokud je to triviální otázka často omýlaná.
měl bych takový dotaz, na který jsem nikde nenašel odpověď a pokud je někde na foru, tak se omlouvám, ale vážně jsem hledal. Uvažuji nad koupí pušky Evolution od Ardesy, ale mám trochu obavy z toho, jak Ardesa přestala dovážet své věci do Evropy, tak jak je to s náhradními díly do této pušky(a vlastně i jiných této značky)? Respektive je možné tam kupovat pistony třeba pro jiné značky zbraní? Nebo se jedná jen o konkrétní pro tento typ? Taky třeba dnový šroub, vydrží "věčně" co vydrží zbraň? Nebo je dobré mít taky nějaký v zásobě? Díky moc zkušeným za odpověď a omlouvám se, pokud je to triviální otázka často omýlaná.
-
Jim11 - Častý návštěvník
Re: Piston Ardesa Evolution
Tu flintu nemám, ani jsem ji neviděl, ale pokud by dnový šroub neměl vydržet tak dlouho jak flinta, asi bys byl mrtvej. Takže stran dnovýho šroubu můžeš být v klidu. K pistonům asi tolik, pokud ho nekoupíš, jde vyrobit průměrně zručným kutilem. 

- Mort
- Nový uživatel
Super, děkuji moc, to jsem potřeboval slyšet. Jen ještě blbá otázka co jsem koukal po těch pistonech, je to tak nějak stejně rozměrově a liší se jen výrobce? Cize bych do toho mohl nasroubit, placnu, piston od Pedersoliho?
- FrankJ
- Častý návštěvník
Jen tak na okraj - in line předovka Evolution od Ardesy je, dle rozhodnutí české zkušebny,
zbran kat. C, tj. na zbrojní průkaz - viz stránky české zkušebny asi tak před 3,4 roky.
Pokud tam je zápalka W209 tak ten piston je opravdu nezničitelný.
zbran kat. C, tj. na zbrojní průkaz - viz stránky české zkušebny asi tak před 3,4 roky.
Pokud tam je zápalka W209 tak ten piston je opravdu nezničitelný.
- Mort
- Nový uživatel
Já myslil, že se to týká jen Evolution LONG DISTANCE na brokovou zápalku W209, nebo se to týká opravdu všech Evolutionu?
- FrankJ
- Častý návštěvník
Všech ne, platí to jen pro určitý model. Myslím,že máš pravdu, je to Evolution II. long range, myslím. Můžeš to najít na jejich stránkách.
- vrbodol
- Častý návštěvník
Sice to je mimo téma ,ale proč najednou skončil dovoz Ardes? Dřív toho bylo všude mraky a ted to nikde není. Přitom poměr cena kvalita perfektní ,já sám mám pistoli asi 20 let 1000ce ran a v pohodě.
- FrankJ
- Častý návštěvník
Protože již řadu let Ardesu vlastní americká firma Traditional a veškerá produkce jde už jen do USA a již nelze zvýšit produkci, tak aby se dostalo i na Evropu.
Obsah fóra / Zbraně / Black Powder