- QNX
- Častý návštěvník
Ráže, které nejsou v CIP
Je u nás možné vlastnit zbraně , které neodpovídají CIP ?
Nebo spíš, jestli je možné si u puškaře nechat udělat zbraň ( nebo dovézt zbraň) v nějaké neCIPové ráži a následně si ji nechat ověřit v CUZZS.
Nebo spíš, jestli je možné si u puškaře nechat udělat zbraň ( nebo dovézt zbraň) v nějaké neCIPové ráži a následně si ji nechat ověřit v CUZZS.
- Shiva
- Častý návštěvník
- QNX
- Častý návštěvník
- Shiva
- Častý návštěvník
Asi jsem se špatně vyjádříl.
Každá zbraň co nemá CIP a má být puštěna do civilního oběhu, MUSÍ na zkušebnu. To platí i o nezvyklé ráže, zbraně které na zkušebně byly, ale mají vyměněnou hlaveň apd.
Na každé licenci o kterou žádám, píši, že zbraně a hlavní části zbraní NEbudou označeny CIP značkou.
Jak to bude probíhat na zkušebně až dovezu BR pušku v ráži 6PPC a 6.5-284, nevím. Ale předpokládám, že prostě dodám 3 ks nábojů.
Každá zbraň co nemá CIP a má být puštěna do civilního oběhu, MUSÍ na zkušebnu. To platí i o nezvyklé ráže, zbraně které na zkušebně byly, ale mají vyměněnou hlaveň apd.
Na každé licenci o kterou žádám, píši, že zbraně a hlavní části zbraní NEbudou označeny CIP značkou.
Jak to bude probíhat na zkušebně až dovezu BR pušku v ráži 6PPC a 6.5-284, nevím. Ale předpokládám, že prostě dodám 3 ks nábojů.
- QNX
- Častý návštěvník
Shiva: takže zatím s tím zkušenost nemáš, ale něco takového si také chceš pořídit? To, že to musí jít na zkušebnu je mi jasné, s tím počítám. Jenom jsem nevěděl, jestli tam zbran, která není v ráži uvedené v CIP vůbec vezmou. Na CIP ráže tam jsou vybavení vším potřebným od kontrolních kalibrů po tormentační náboje. U neCIPových ráží nebudou mít vůbec nic. Rozměry se dají nějak změřit i bez kalibrů, ale ty náboje, to už může být problém. Sice můžou udělat tormentační z normálních tak, že je strčej do trouby .... to by šlo
Jenže kde pro ty neCIPový ráže vzít alespon nějaké spotřební náboje? Koupit u nás je nepůjde (nejsou v CIP) a dovézt třeba z USA bude také problém
No, já si zavolám do zkušebny a zeptám se přímo tam, uvidíme co mi řeknou.

Jenže kde pro ty neCIPový ráže vzít alespon nějaké spotřební náboje? Koupit u nás je nepůjde (nejsou v CIP) a dovézt třeba z USA bude také problém

- Shiva
- Častý návštěvník
- QNX
- Častý návštěvník
- Výskal
- Pravidelný návštěvník
Asi pře 4mi roky jsem se na to ve zkušebně ptal a něměl by to být problém, ke zbrani dodáš náboje jaké chceš používat, jak to přesně - formálně - proběhne už nevím, ale myslím, že ta temperace už se nepoužívá - nakonec i ty tlaky zkušebních nábojů - 1,3 násobek - nebo dnes už jen 1,25 násobek - tlaku spotřebního náboje - předepisuje taky zase C.I.P.
Nakonec v Australii taky mají své normy, jako američani SAAMI ... a ráže, které v Evropě nejsou (222 Rem. s okrajem a pod. ) a proč by se z nich nemohlo u nás střílet
Nakonec v Australii taky mají své normy, jako američani SAAMI ... a ráže, které v Evropě nejsou (222 Rem. s okrajem a pod. ) a proč by se z nich nemohlo u nás střílet

- QNX
- Častý návštěvník
Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní