-
Ross - Častý návštěvník
Taky se mi to stalo ... proste sem prebijel jak magor a najednou koukam ze nasypka s prachem je prazdna
... je to to nejhorsi co se muze stat, pac nevis kolik si uz takovych sqelych naboju vyrobil. Nastesti sem to odhad docela dobre ... nicmene asi 4 vadne kousky stejne prosly. Jelikoz sem vedel ze dana serie asi bude stat za hovno, tak sem si daval na to bacha a s nabojema sem nesoutezil. Kuli sem pak vyklepl a byl klid, ale nemel sem ji na okraji nabojove komory, ale pekne uprostred hlavne. Akorat to pekne teda nasere ... ale priste si uz das aspon bacha.

-
Hungry - Moderátor
Já jsem si takhle udělal padesátku .38SPL a pak jsem si je zamíchal mezi 2000ks dříve vyrobených....
To bylo radosti, jak na novém Bělidle...
Nakonec jsem si půjčil váhy a převažoval hotové patrony, abych vyloučil ty bez prachu. Čuměl jsem jako puk na ty rozdíly v celkové váze. Patrony jsem rozdělil na 4 skupiny, dobré, asi dobré, cvičné derringerové a k delaboraci.Nakonec jsem cca 100ks delaboroval a v každém druhém fakt prach nebyl. Derringer je ideální pro střelbu takto rizikovými náboji, protože i zápalka vyžene kuli skrz...
Od té doby si dávám majzla... 

- Agog
Kall píše:Přebiječ nemusel bejt nepozornej, třeba chtěl jen ušetřit.
Nene zname se celkem delsi dobu a hodne se mi omlouval.Ted koupil pry cosi co mu kontroluje ze tam prach vubec je nasypanej dela to na nejakym automatu.
Ale mohlo to dopadnou jinak protoze ten patron sem urcite mel v ruce a zdal se mi o nejakej gram lehci,ale pak sem ho stejne dal do zasobniku.Mel sem verit svym smyslum

-
Ross - Častý návštěvník
Agog píše:Kall píše:Přebiječ nemusel bejt nepozornej, třeba chtěl jen ušetřit.
Nene zname se celkem delsi dobu a hodne se mi omlouval.Ted koupil pry cosi co mu kontroluje ze tam prach vubec je nasypanej dela to na nejakym automatu.
Ale mohlo to dopadnou jinak protoze ten patron sem urcite mel v ruce a zdal se mi o nejakej gram lehci,ale pak sem ho stejne dal do zasobniku.Mel sem verit svym smyslum
... abych rekl pravdu, dost tezko si ten proces v amaterskych podminkach dokazu predstavit ... spis te vozi na houpacce

-
Voux - Pravidelný návštěvník
Hungry píše:.....Derringer je ideální pro střelbu takto rizikovými náboji, protože i zápalka vyžene kuli skrz............
Ta kule projde kvuli kratky hlavni nebo je to dano este necim jinym ?
A kdyz projde, jak potom leti - tj. jak rychle a jak presne (tipuju, ze z ty hlavne spis jen tak "vypadne")?
-
Hungry - Moderátor
-
Ivoshek - Častý návštěvník
-
-
Jakou statickou silu je treba vyvinout na to, aby se v hlavni uvizla koule dala do pohybu ? Mam na mysli spis velikost staticky sily - vlastne je to sila prutlacnyho odporu kule v hlavni....
Procpat kuli pres prechodovej kuzel (treba jen cisty olovo) je fuska poradna ! Jak to je pak dal, kdyz je kule uz zariznuta v drazkach ?
Procpat kuli pres prechodovej kuzel (treba jen cisty olovo) je fuska poradna ! Jak to je pak dal, kdyz je kule uz zariznuta v drazkach ?
-
-
-
ttommy - Občasný návštěvník
Slyšel jsem, že jednomu trotlovi uvízly 2 slovy dvě kule za sebou v hlavni revolveru. Vyklepat se to nedalo ani náhodou, držely fest a oni měli strach, že poškodí revolver, tak to vzali do fabriky, tenkým vrtákem provrtali uprostřed ty střely, pak celý revolver ponořili do nějaké lázně no a pak už to vyklepat šlo, ale majitel kvéru byl prý na infarkt.
-
premek - Site Admin
- Agog
ttommy píše:Slyšel jsem, že jednomu trotlovi uvízly 2 slovy dvě kule za sebou v hlavni revolveru. Vyklepat se to nedalo ani náhodou, držely fest a oni měli strach, že poškodí revolver, tak to vzali do fabriky, tenkým vrtákem provrtali uprostřed ty střely, pak celý revolver ponořili do nějaké lázně no a pak už to vyklepat šlo, ale majitel kvéru byl prý na infarkt.
Trotlovi- vaz slova protoze ja bych je tam poslal taky.Kdyz se soustredim kam strilim tak nevnimam jak moc to boucha.
Jinak sem slysel od chlapika v praci jak videl jak poslal manik do margoliny takhle tri za sebou.Musel to vzit az pod velikanskej lis v lisovne jak to bylo nahnannany.Jo taky to musel tusim provrtat.Malorazka reklo by se.
-
MARKONY - Moderátor
no koupil sem Glocka 34 za 3 500 Kč mněl jednu vadu vydutou hlaven , střileny jenom originalama vubec nevi kdy semuto stalo zijistil to až při prodeji tak nevimttommy píše:Slyšel jsem, že jednomu trotlovi uvízly 2 slovy dvě kule za sebou v hlavni revolveru. Vyklepat se to nedalo ani náhodou, držely fest a oni měli strach, že poškodí revolver, tak to vzali do fabriky, tenkým vrtákem provrtali uprostřed ty střely, pak celý revolver ponořili do nějaké lázně no a pak už to vyklepat šlo, ale majitel kvéru byl prý na infarkt.
-
MARKONY píše:no koupil sem Glocka 34 za 3 500 Kč mněl jednu vadu vydutou hlaven , střileny jenom originalama vubec nevi kdy semuto stalo zijistil to až při prodeji tak nevimttommy píše:Slyšel jsem, že jednomu trotlovi uvízly 2 slovy dvě kule za sebou v hlavni revolveru. Vyklepat se to nedalo ani náhodou, držely fest a oni měli strach, že poškodí revolver, tak to vzali do fabriky, tenkým vrtákem provrtali uprostřed ty střely, pak celý revolver ponořili do nějaké lázně no a pak už to vyklepat šlo, ale majitel kvéru byl prý na infarkt.
Počítám, že se majiteli před tebou stalo co jsem psal výše, ale myslím, že Glock by jednu snesl v poho, takže spíše dvě za sebou. Aže by se vydula hlaveň a nic o tom nevěděl? Divné, spíš myslím, že ze sebe raději při prodeji zahrál vola, aby se neřeklo, ale to je jen můj názor

- nekromancer
- Častý návštěvník
ttommy píše:Slyšel jsem, že (...)
Počítám, že se majiteli před tebou stalo co jsem psal výše, ale myslím, že Glock by jednu snesl v poho, takže spíše dvě za sebou. Aže by se vydula hlaveň a nic o tom nevěděl? Divné, spíš myslím, že ze sebe raději při prodeji zahrál vola, aby se neřeklo, ale to je jen můj názor
Zjevně si neumíš představit, co se v loufu děje za hrůzy, natož když rozbíhající se střela s narůstajícím tlakem za zadkem potká další, která je tam zakousnutá.
Glock sice kouli v laufu a přes ní odpálenou druhou vydrží, ovšem nikoli ve smyslu že by se mu nic nestalo, a ani to po něm nikdo nemůže chtít (to by hlaveň vážila zhruba 4x víc). Jediné co je u Glocka garantováno je, že se to nerozlítne na kusy a nezraní to střelce.
-
nekromancer píše:ttommy píše:Slyšel jsem, že (...)
Zjevně si neumíš představit, co se v loufu děje za hrůzy, natož když rozbíhající se střela s narůstajícím tlakem za zadkem potká další, která je tam zakousnutá.
Glock sice kouli v laufu a přes ní odpálenou druhou vydrží, ovšem nikoli ve smyslu že by se mu nic nestalo, a ani to po něm nikdo nemůže chtít (to by hlaveň vážila zhruba 4x víc). Jediné co je u Glocka garantováno je, že se to nerozlítne na kusy a nezraní to střelce.
Takže pokud ti rozumím, souhlasíš se mnou, že tam asi musely být ty kule dvě. A tu hrůzu v laufu, ač laik, si představit umím a nikdy bych to nechtěl vyzkušet na vlastní kůží či spíš kvéru.
- nekromancer
- Častý návštěvník
ttommy píše:nekromancer píše:ttommy píše:Slyšel jsem, že (...)
Takže pokud ti rozumím, souhlasíš se mnou, že tam asi musely být ty kule dvě. A tu hrůzu v laufu, ač laik, si představit umím a nikdy bych to nechtěl vyzkušet na vlastní kůží či spíš kvéru.
No, ne nutně. Protože pokud je tam jedna, nafoukne se to a obě vyletí (osobně vyzkoušeno

Pokud jsou tam dvě, zůstanou tam s největší pravděpodobností viset (pokud máme oba na mysli 2 visící střely a třetí správně podsypanou) a obávám se, že se to rozletí.
Mě konkrétně se stalo, že zůstala viset olověná střela 130grs v půlce laufu a zezadu ji nabrala druhá, podsypaná 5,2grs S020ky. Nafouklo se to tak, že závěr zůstal viset na hlavni cca 1cm za momentem odemčení a nešlo s ním hnout. Musel jsem počkat až to vystydlo a pak závěr seskočil sám.
Pokud na té hlavni není znát, že by o ni závěr štrejchnul nebo se dokonce s přesahem zakousnul, tipoval bych to na:
rozlomenou střelu
svlečenej plášť
nebo s největší pravděpodobností hodně měkkou těžší střelu (kolem 147grs) s malou terčovou navážkou. A pokud to byly nějaký šolichy, ani si toho všimnout nemusel. Jenom to nevyhodí a nepodá, takže přetáhneš, vypadne vystřelená hilzna, novej náboj tam zajede jen to mlaskne, a bác

-
Obsah fóra / Střelivo / Střelivo ostatní