-
Justinian - Častý návštěvník
Re: LUVO ARMS LA-15LE (AR-15)
Je to absolutní nesmysl Rozdíl mezi fullauto a semi nosičem nemá s ozuby na doražeč co dělat, navíc dobrá půlka plynových AR na tuzemském trhu má fullauto nosiče.
Výmluvy, že na semi pušce je FA k ničemu, taky neberu, protože pokud tam je, tak má fungovat. Doražeč chybí v podstatě jen u budgetových pušek, na kterých se šetřilo, kde to jen jde, nebo u racegun speciálů. Můj osobní názor je ten, že u pušky, kde není páka (táhlo) závěru nesená, tzn. ji není možné použít k doražení závěru do přední polohy, je docela podstatné mít nějakou záložní možnost.
U BRENu jsem se třeba nadorážel dost, tak nevím proč bych měl u ARky hned vyhazovat jen kvůli nedovřenému závěru (i když tam se mi to teda překvapivě nestává
). A když už kvůli ničemu jinému, tak doražeč ocením už jen kvůli dotlačení po kontrole náboje v komoře.
Obavy z toho, že si do komory narvete nějaký divoce nestandardní náboj, nejsou na místě. Dotlačením nebo lehkým úderem tam nic takového nezaleze, a mlátit do doražeče kladivem snad nikoho soudného nenapadne.
Výmluvy, že na semi pušce je FA k ničemu, taky neberu, protože pokud tam je, tak má fungovat. Doražeč chybí v podstatě jen u budgetových pušek, na kterých se šetřilo, kde to jen jde, nebo u racegun speciálů. Můj osobní názor je ten, že u pušky, kde není páka (táhlo) závěru nesená, tzn. ji není možné použít k doražení závěru do přední polohy, je docela podstatné mít nějakou záložní možnost.
U BRENu jsem se třeba nadorážel dost, tak nevím proč bych měl u ARky hned vyhazovat jen kvůli nedovřenému závěru (i když tam se mi to teda překvapivě nestává

Obavy z toho, že si do komory narvete nějaký divoce nestandardní náboj, nejsou na místě. Dotlačením nebo lehkým úderem tam nic takového nezaleze, a mlátit do doražeče kladivem snad nikoho soudného nenapadne.

- Dolmar
- Občasný návštěvník
Naprosto souhlasím, a právě kvůli dotlačení po kontrole náboje v komoře me štve že to nefunguje.
- ludix
- Nový uživatel
Kupoval jsem Luvo LA-15 Black Lion v červnu 2017. Počet zubů na nosiči závorníku mám 22. Posouvání nosiče závorníku pomocí doražeče se zastaví cca 10 mm. před uzamčením. 

Naposledy upravil ludix dne 02.08.2017 22:10, celkově upraveno 1
-
Pardon, v třetím řádku FA = forward assist = doražeč, zapomněl jsem se z (velice podobných) debat s kolegy střelci z USA.
Jinak pokud se výrobce nabízí, že ozuby případně dodělá, tak bych toho využil, na funkci to nemůže mít vliv. Jen bych se ujistil, že se dodělá i povrchovka (předpokládám, že Luvo má fosfát).

Jinak pokud se výrobce nabízí, že ozuby případně dodělá, tak bych toho využil, na funkci to nemůže mít vliv. Jen bych se ujistil, že se dodělá i povrchovka (předpokládám, že Luvo má fosfát).
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Myslím , že není důvod k panice.Pušky Var dorážeč nemájí vůbec a taky fungují.Nikdy jsem to na pušce nepotřeboval.Ale pokud to tam už výrobce dal mělo by to fungovat.
- Grimpo
- Častý návštěvník
Já myslel na to samé co G1719, ale trochu z jiného gardu. Je to tím že ty plynovky se víc zanášejí, a tedy je pro ně ten FA nutnost?
- Béďa
- Častý návštěvník
Doražeč je potřeba jen u full auto kvůli spoušťovému mechanizmu (jestli si dobře pamatuji), u semi auto je nanic, rozhodně to není tak, že u plynovky je nutnost! Např. co vím, tak JP-15 s odlehčeným závěrem má doražeč taky jen pro parádu a rozhodně jsem nečetl, že by to někoho pohoršovalo...Pokud je ale ARka klasické konstrukce a doražeč tam je, není důvod aby nefungoval, už jen z principu.
-
sadrokarton - Příspěvky: 296
Já press checky a dorážení pokládám za věc, která by se neměla používat, ale máte pravdu, když to tam je, tak by to mělo fungovat.
- EC1707
- Pravidelný návštěvník
Zajimave, ze pan Luxik nevi, ze pro stavby svych zbrani pouziva dva typy tela (v tomto pripade je problem zapricinenej modelem upperu, ale jedna se o sestavu upper+lower dodavanou dohromady) a pro kazde se pouziva nosic zaveru s patricnym poctem zubu pro funkcni dorazece.
...proste Luvo...
...proste Luvo...

- ludix
- Nový uživatel
To: EC1707
Takže teoreticky by mohl dodat jiný nosič závorníku se správným počtem zubů?
Jak se pak řeší číslo na tom nosiči závorníku? Mám ho zapsaný v průkazu zbraně.
Takže teoreticky by mohl dodat jiný nosič závorníku se správným počtem zubů?
Jak se pak řeší číslo na tom nosiči závorníku? Mám ho zapsaný v průkazu zbraně.
- EC1707
- Pravidelný návštěvník
Ludix:
Teoreticky asi ano, ale jak to bude nebo nebude Luvo resit/neresit si netroufam odhadovat. Muze to dobrousit, muze to vymenit kus za kus, muze rict, ze o nicem nevi a u semiauto je to prece stejne jedno a nebo existuje urcite jeste spousta dalsich moznosti...
Rozdilna tela jdou videt zde: (fotky nejsou moje)
Teoreticky asi ano, ale jak to bude nebo nebude Luvo resit/neresit si netroufam odhadovat. Muze to dobrousit, muze to vymenit kus za kus, muze rict, ze o nicem nevi a u semiauto je to prece stejne jedno a nebo existuje urcite jeste spousta dalsich moznosti...

Rozdilna tela jdou videt zde: (fotky nejsou moje)
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Luvo spolupracuje s Hera Arms.
Horni fotka Luvo dle Mil-Spec.
Spodni fotka Luvo, ale na loweru a upperu ktere jsou stejne jako u Hera Arms.
Staci navstivit stranky Hera Arms a zkouknout nabidku loweru a upperu.
http://www.hera-arms.de/upper
http://www.hera-arms.de/combo?lightbox=image18ge
Luvo = Hera
Horni fotka Luvo dle Mil-Spec.
Spodni fotka Luvo, ale na loweru a upperu ktere jsou stejne jako u Hera Arms.
Staci navstivit stranky Hera Arms a zkouknout nabidku loweru a upperu.
http://www.hera-arms.de/upper
http://www.hera-arms.de/combo?lightbox=image18ge
Luvo = Hera
Naposledy upravil spikelet dne 05.08.2017 10:11, celkově upraveno 1
- EC1707
- Pravidelný návštěvník
Ze je to stejne telo jak na puskach Hera uz se tu ve vlakne resilo, ale rozhodne to neni tak, ze Luvo=Hera.
-
EC1707 píše:Rozdilna tela jdou videt zde: (fotky nejsou moje)
Tohle ovšem mnohé vysvětluje...
Rozhodně je ale potřeba ocenit, že si pan Luxík dokázal z fleku vymyslet pohádku o zlé zkušebně.

- hrd
- Častý návštěvník
nějak jsem nepochopil, proč je doražeč potřeba u full verze a u semi ne (nechme stranou to, že zuby nemají z pohledu předělávky ze semi na full na funkci vliv)
- mihlit
- Častý návštěvník
U full je přerušovač, takže když nemáš doraženo, zmáčkneš spoušť... a nic se nestane. Můžeš dorazit a znovu zmáčknout spoušť. U semi není, takže spoušť zmáčkneš s nedoraženým závěrem, kladivo se uvolní, ale k výstřelu nedojde. Kdybys dorazil náboj, tak pak už stejně nevystřelíš, protože kladivo není na záchytu.
- pelanj
- Častý návštěvník
Takže jestli to chápu správně, tak full auto jen promáčkne spoušť, ale kladivo zůstane natažené? Musím to vyzkoušet, ale mám pocit, že mě to s nedovřeným závěrem nedovolí stisknout spoušť, takže zůstane nataženo též.
Každopádně, pokud chci dělat press check, tak doražeč potřebuji.
Každopádně, pokud chci dělat press check, tak doražeč potřebuji.
- pelanj
- Častý návštěvník
Tak jsem zjistil, že mám zuby tak, jak mají být a doražeč funguje. Nemám Black Lion, ale LA15.
- Skalik
- Nový uživatel
Zdravím pánové,
poprosil bych o menší/větší radu
Mám Luvo, klasika v .223 no a momentálně je to buď kulomet (2 až 3 střely) nebo opakovačka. Prostě si spoušťák dělá co chce. A není nic zábavnějšího, než když zbraň zakulometí, pak si nátahne náboj do komory a otečkuje ho jako SA58, když hermexí a tím to končí, závěrem vyhodím náboj, do komory zajede nový a celá akce se opakuje.
A mě už nebaví znova tuhle super vlastnost reklamovat (po první reklamaci to jen kulometilo, teď je tam i ten super hermex efekt na AR15). A zajímalo by mě zda tohle vyřeší výměna spoušťáku a pokud ano, můžete nějaký doporučit (cca do 5000czk, ale míň = líp
Díky
poprosil bych o menší/větší radu

Mám Luvo, klasika v .223 no a momentálně je to buď kulomet (2 až 3 střely) nebo opakovačka. Prostě si spoušťák dělá co chce. A není nic zábavnějšího, než když zbraň zakulometí, pak si nátahne náboj do komory a otečkuje ho jako SA58, když hermexí a tím to končí, závěrem vyhodím náboj, do komory zajede nový a celá akce se opakuje.
A mě už nebaví znova tuhle super vlastnost reklamovat (po první reklamaci to jen kulometilo, teď je tam i ten super hermex efekt na AR15). A zajímalo by mě zda tohle vyřeší výměna spoušťáku a pokud ano, můžete nějaký doporučit (cca do 5000czk, ale míň = líp

Díky
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Tady si jiste vyberes.
https://www.brownells.cz/epages/Cesko.s ... encyID=CZK
Ja osobne mam spoust JARD. Spokojenost.
Jinak to co popisujes jsem uz u jine AR videl. Problem byl v tom, ze povylezl cep, co drzi kladivo, tim se vychylil, kladivo se taky vychylilo a nebylo zachyceno, takze to kulometilo. Zkontroluj, jestli ti pri strelbe nevyleza cep, co drzi kladivo. Staci, aby povylezl jen kousek a malinko se vychylil. Reseni jsou antirotacni cepy.
https://www.brownells.cz/epages/Cesko.s ... encyID=CZK
Ja osobne mam spoust JARD. Spokojenost.
Jinak to co popisujes jsem uz u jine AR videl. Problem byl v tom, ze povylezl cep, co drzi kladivo, tim se vychylil, kladivo se taky vychylilo a nebylo zachyceno, takze to kulometilo. Zkontroluj, jestli ti pri strelbe nevyleza cep, co drzi kladivo. Staci, aby povylezl jen kousek a malinko se vychylil. Reseni jsou antirotacni cepy.
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR