- Rimmer132
- Sponzor serveru
Re: Remington M 597
Výborně 
Kolik se dá udělat opsaná kružnice na 5 ran se slušným krmením? Ne, že bych ji nechtěl zkusit, ale z dlouhé jsem střílel asi 3x v životě, takže moje případné pokusy nejsou (snad) zatím směrodatné.

Kolik se dá udělat opsaná kružnice na 5 ran se slušným krmením? Ne, že bych ji nechtěl zkusit, ale z dlouhé jsem střílel asi 3x v životě, takže moje případné pokusy nejsou (snad) zatím směrodatné.
- Slapec
- Častý návštěvník
S prohřátou hlavní se dá střílet na záslepky na 50 metrů. Za ty peníze hodně muziky 

- Epicop
- Nový uživatel
Remington 597 mám už 10 let a znova bych si ho rozhodně nekoupil. Pouzdro závěru je z hliníku, 3 závity na vrchu závěru pro uchycení lišty na optiku jsou strašně mělký, to má snad 1,5 otáčky, při montáži té lišty jsem hned jeden strhnul, no bída. Spoušť jde ztěžka jako kráva, ale trochu se to časem, resp. opotřebením zlepšilo. Zásobník je subtilní, mám plastovej, koukal jsem že se dělá i nějakej plechovej, ale s podáváním nábojů jsou opakovaný problémy. Samozřejmě velmi záleží na výběru střeliva, pokud jde o podzvukovou munici, tak to je docela problém. Jinak dá se s tím dostatečně vyblbnout, ale není to prostě nic "fortelnýho", taková hračka. Rozhodně bych volil třeba Ruger 10/22 s těžkou hlavní, to je jiná písnička. Osobně jsem se v Remingtonu dost zklamal, rozhodně to není zbraň na kterou se dá 100procentně spolehnout.
- Slapec
- Častý návštěvník
Ruger taky stojí jednou tolik a bez optiky
. Se sypaným střelivem Lapua (sice á 2kč rána, ale stojí za to) a pravidelném číštění je zbraň spolehlivá-za tím si stojím. Když dotoho cpeš American Eagle nebo Remington Viper ap., tak je to utrpení, ale stojí zas korunu za ránu ja vím...
Rimmer132: Jaký je vlastně Tvůj názor?? Na Jolce ses pak vypařil a ani ses mi nepochlubil s dojmy
.
Edit: Spoušť je tvrdší, ale dá se to (při střelbě s oporou).

Rimmer132: Jaký je vlastně Tvůj názor?? Na Jolce ses pak vypařil a ani ses mi nepochlubil s dojmy

Edit: Spoušť je tvrdší, ale dá se to (při střelbě s oporou).
- Rimmer132
- Sponzor serveru
Slapec: jé promiň, čtu to až teď
Flinta byla pěkná, ale moje Geca nežrala a byla z toho opakovačka, ale to bylo zřejmě kombinací puška-střelivo, takže to nehodnotím. Pak mi jeden náboj prskl do ksichtu, málem jsem se ... a byl jsem z toho dost v šoku, ale naštěstí se nic nestalo (střílím levou, takže mám výhoz před obličejem). Takže hutné zážitky 
Ad puška - líbila se mi, udělal bych jen delší pažbu, ale ty problémy mi myšlenku na .22 nějak znechutily, tak jsem zůstal u AK a nakonec k .22 přidal jedno číslo na .223 a koupil AR na inzerát

Ad puška - líbila se mi, udělal bych jen delší pažbu, ale ty problémy mi myšlenku na .22 nějak znechutily, tak jsem zůstal u AK a nakonec k .22 přidal jedno číslo na .223 a koupil AR na inzerát

- rossi357
- Nový uživatel
Remington 597 - dotaz
Zdravím chlapi! Dneska mne na mé remington 597 překvapilo vypadnutí natahovací páky závěru. Stalo se v průběhu střelby a po vypadnutí šla nacvaknout zpět. Při další střelbě jsem ji vždy zkontroloval a 1 - 2 x potřebovala zamáčknout zpět na místo. Závada nastala po cca 150 ranách. Zbraň je z komise, toto bylo druhé střílení. Zajímalo by mne, zda je tato závada vlastností konstrukce, či zda mám hledat proč se tak děje a jak odstranit. Vzhledem k tomu, že páčka se jednoduše vrátila na místo a dál plní funkci to vypadá na vlastnost. Díky za rady.
- Kubaj
- Nový uživatel
- Slapec
- Častý návštěvník
Prodal jsem ji a nechybí mi
. Ale kamarád co ji má ode mě, tak ji sem tam protáhne a je spokojen.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Dlouhé malorážky