-
Anorektik - Častý návštěvník
To je k pláči, takhle se nenápadně z trestného činu na obou stranách dělá pozitivní rasová diskriminace. Teď jeden neví, jestli se ten dotyčný nejmenuje náhodou Rom Milan Vavrek, neboť kdyby napsali cikán s malym c podle pravidel českého pravopisu to bi bila dyskrymynáce... Mimochodem název toho serveru je opravdu výstižný
Možná si cikáni myslí, že slovo róm před jménem nahrazuje titul, aby to v bulváru vypadalo lépe. Jinak pokud jde opravdu o příslušnost ke skupině, tak Ti strážníci byli asi z Marsu, když je autor článku nedovedl zařadit...

Možná si cikáni myslí, že slovo róm před jménem nahrazuje titul, aby to v bulváru vypadalo lépe. Jinak pokud jde opravdu o příslušnost ke skupině, tak Ti strážníci byli asi z Marsu, když je autor článku nedovedl zařadit...
-
SW_FOX - Grafoman
- jbiker
- Častý návštěvník
No, myslím si, že i kdyby ty "oběti" byli nepřizpůsobiví Marťani zelení, tak policajt si tohle nemůže dovolit ! Nejsem nějakej NGO aktivista, naopak! A hoši (v tomhle případě spíš holky) z Cejlu někde schovávají mojí peněženku. Ale tohle je na okamžité svléknutí z uniformy. Kdoví,
koho by se, frajeři, rozhodli vychovávat příště!
koho by se, frajeři, rozhodli vychovávat příště!
-
Missak - Častý návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
-
-
Anorektik - Častý návštěvník
Evidentně jsem byl hluboce nepochopen: Tím, že autor článku ve kterém nepadlo ani slovo o rasovém motivu, jednostranně definoval rasu poškozeného aniž by v případu hrála jakoukoliv roli se dopustil "prorasové diskriminace" vůči ostatním rasám. Defacto nenápadně vyzdvihnul romskou rasu podobně jako Adolf árijskou, a všichni snad víme jak to za pár let dopadlo. To mě vede k přesvědčení, že autor je buď rom, nebo je jinak rasově zaujatý a záměrně se dopouští podpory rasové nenávisti mezi obyvateli za pomoci médií. Lidově řečeno "kalí vodu". Není na tohle nějaký paragraf ?
-
-
Vik - Pravidelný návštěvník
http://www.novinky.cz/krimi/tonouciho-z ... coa3t.html
Prilipnu sem tohle aby bylo videt, ze pouze a jen "neskodi" jak by se zdalo
Prilipnu sem tohle aby bylo videt, ze pouze a jen "neskodi" jak by se zdalo

-
za to jim určitě patří uznání. to je dle mého názoru jejich pravou náplní práce (i když tento čin byl i něco víc). Měli by to být více "pochůzkáři", kteří se o své občany starají, pomáhají jim, zajišťují jim bezpečnost. a ne je buzerovat za zbytečnosti a místo své práce stát někde schovaný s radarem na přehledném úseku, kde je 50ka tak nějak omylem a jen vybírat pokuty. ale nechci tady už po několikáté opakovat to, co je tady psáno. je to všechno o lidech a jejich přístupu ke své práci /jako i jinde/.
-
PiDiBi - Příspěvky: 1959
-
4mike - saigaholic
-
PN - Příspěvky: 216
Finta s osobou blízkou? Že je huba nebolí. Kupříkladu mým autem jezdí většinu doby manželka - takže jaká finta?
Na rovinu: Trest musí mít výchovný účinek. Až ji chytíte za rychlost nebo za parkování, dejte jí flastr. Zaplatím to nakonec sice já, ale budiž - ona si to aspoň zapamatuje. Ale nezkoušejte na mě posílání šest týdnů starých fotek. Ty nikoho nic nenaučí.
Pokud si MP a PČR zjednodušují práci, není divu, že na ně lid hází bob.
Na rovinu: Trest musí mít výchovný účinek. Až ji chytíte za rychlost nebo za parkování, dejte jí flastr. Zaplatím to nakonec sice já, ale budiž - ona si to aspoň zapamatuje. Ale nezkoušejte na mě posílání šest týdnů starých fotek. Ty nikoho nic nenaučí.
Pokud si MP a PČR zjednodušují práci, není divu, že na ně lid hází bob.
-
SW_FOX - Grafoman
Nevím jak se to budou snažit dostat ze zákona, je to součástí trestního práva i přestupkového práva už od 60. let, jenže s novým šikanozním zákonem na řidiče, se místo vylepení pětikila abych měl klid radši taky budu hádat, protože dostaneš body a pokutu 10x vyšší. A to za stejných 61kmh jak se stalo mě (značeno 60, jedu cca 60, míjím benzinku, nevšimnu si malécestičky která se připojuje k výjezdu z benzinky a hned za tím to měří za náklaďákem zaparkovaná felda......), prostě buzerace.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Řeknu ti jak. Zavedením institutu odpovědnosti za potenciálně nebezpečný stroj, například takto:
- v případě že není zjištěn pachatel přestupku, odpovědnost nese majitel / provozovatel na základě povinnosti neumožnit použití vozidla osobě nezpůsobilé nebo nespolehlivé.
- provozovatel firemního vozidla (nebo nějak formulováno aby každé vozidlo v účetnictví) je povinen správnímu orgánu předat osobní údaje řidiče, který v době spáchání přestupku vozidlo řídil (povinnost je znát máš už teď)
Když se to dovede do důsledku, můžou tě donutit zaplatit alespoň nějakou pokutu (u aut v účetnictví za nezajištění proti zneužití / zapůjční nespolehlivé osobě / nesplnění zákonem uložené povinnosti, s tím že si ho pak máš zkasírovat sám. Otázkou by bylo, jestli by pak nešlo napadnout trestné body u přestupků, kde bude pachatel zjištěn, protože tam pak nastupuje příkrá nerovnost trestu.
- v případě že není zjištěn pachatel přestupku, odpovědnost nese majitel / provozovatel na základě povinnosti neumožnit použití vozidla osobě nezpůsobilé nebo nespolehlivé.
- provozovatel firemního vozidla (nebo nějak formulováno aby každé vozidlo v účetnictví) je povinen správnímu orgánu předat osobní údaje řidiče, který v době spáchání přestupku vozidlo řídil (povinnost je znát máš už teď)
Když se to dovede do důsledku, můžou tě donutit zaplatit alespoň nějakou pokutu (u aut v účetnictví za nezajištění proti zneužití / zapůjční nespolehlivé osobě / nesplnění zákonem uložené povinnosti, s tím že si ho pak máš zkasírovat sám. Otázkou by bylo, jestli by pak nešlo napadnout trestné body u přestupků, kde bude pachatel zjištěn, protože tam pak nastupuje příkrá nerovnost trestu.
-
Iha - Příspěvky: 1466
- nekromancer
- Častý návštěvník
-
i když mám firemní vozidlo a podle vnitropodnikové směrnice jej nesmím nikomu půjčit, tak co mi udělá PČR, když uvedu, že jej řídíla osoba.... Problémy bych měl mít jen se zaměstnavatelem, že jsem porušil směrnice. V knize jízd nemám kolonku řidič - podotýkám, že s ním jezdím jen já a ne třeba 10 lidí.
-
Iha - Příspěvky: 1466
Nekro: Ja jsem myslel, ze prave tu povinnost mas. Jediny zpusob jak se vykroutit z te povinnosti je osoba blizka.
Missak: Mas asi pravdu, ze zalezi na pristupu firmy. Jen si musis dat pozor na to, ze policie si bude moci zjistit, kde v danou dobu (predpokladam ze to je pracovni) byly vsechny tve osoby blizke. Pak muzes mit problem jeste vetsi v dusledku krive vypovedi nebo jak se tomu rika.
Osobne bych to resil v pripade parkovani tak, ze bych tam poslal zenu nebo naopak. Ona prestupek nespachala a proti me svedcit nemusi.
Missak: Mas asi pravdu, ze zalezi na pristupu firmy. Jen si musis dat pozor na to, ze policie si bude moci zjistit, kde v danou dobu (predpokladam ze to je pracovni) byly vsechny tve osoby blizke. Pak muzes mit problem jeste vetsi v dusledku krive vypovedi nebo jak se tomu rika.
Osobne bych to resil v pripade parkovani tak, ze bych tam poslal zenu nebo naopak. Ona prestupek nespachala a proti me svedcit nemusi.
- nekromancer
- Častý návštěvník
Iha píše:Nekro: Ja jsem myslel, ze prave tu povinnost mas. Jediny zpusob jak se vykroutit z te povinnosti je osoba blizka.
§10-1b) Provozovatel vozidla nesmí přikázat nebo svěřit samostatné řízení vozidla osobě, o které nezná údaje potřebné k určení její totožnosti.
§10-3 ovšem provozovateli ukládá povinnost ...
(3) Provozovatel vozidla a osoba, které provozovatel svěřil vozidlo, s výjimkou, kdy provozovatelem vozidla je zpravodajská služba, jsou povinni na výzvu policie, krajského úřadu nebo obecního úřadu obce s rozšířenou působností sdělit skutečnosti potřebné k určení totožnosti řidiče vozidla podezřelého z porušení ustanovení tohoto zákona; tímto ustanovením není dotčeno ustanovení zvláštního právního předpisu.14d)
Zvláštním předpisem rozumí se samozřejmě zejména institut osoby blízké, je to tuším §12 Trestního zákona (kdyžtak mě opravte, mám fakt okno).
Iha píše:Missak: Mas asi pravdu, ze zalezi na pristupu firmy. Jen si musis dat pozor na to, ze policie si bude moci zjistit, kde v danou dobu (predpokladam ze to je pracovni) byly vsechny tve osoby blizke. Pak muzes mit problem jeste vetsi v dusledku krive vypovedi nebo jak se tomu rika.
Tuhle otázku jsem v jedný debatě už kdysi položil, a závěr byl ten že na to nikdo nemá čas, pokud se nejedná o šetření nějakýho hodně velikýho průšvihu jako vážný zranění nebo smrt.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / Zahraničí (dovozy, vývozy, legislativní odlišnosti)