-
revas - Pravidelný návštěvník
- Bydliště: Kousek od Blanska _________________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Re: Proarms PAR Mk.3
Někde jsem četl že se to nějak nevyužívalo tak asi z důvodu zlevnění už to tam nedělají. Měl jsem to taky bez mířidel a s jedním bulharským a dost tragickým zásobníkem, kdyby to bylo bez zásobníku a o 300,- levnější tak to ocením víc 

- vlady
- Častý návštěvník
Ja jsem ji koupil s Oberland zasobnikem (OA-MAG), funkce v pohode, ale dokoupil jsem Magpuly
-
andy.rybar - Častý návštěvník
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
-
- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Pod tyčinkou je pružina, je potřeba zatlačit tyčinku dozadu, pootočit a pak to půjde
- jansky82
- Nový uživatel
Naposledy upravil jansky82 dne 20.08.2016 9:29, celkově upraveno 1
- jansky82
- Nový uživatel
Nazdar, ako sa dáva dole hlaveň, keď tam nemám ten drôt na hlavni? Nevidím tam ani ten aretačný kolík, ktorý som videl na starších puškách. Dávate to dole pri čistení? Inač puška je nová, takže sa jedná zrejme o posledný model (variant). Ešte by ma zaujímalo ako sa dáva dole kompenzátor? Stačí len použiť silu?
Dík.

-
A proč by jsi chtěl sundávat hlaveň kvůli čištění
?Kompenzátor prostě odšroubuješ.

- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
Koukám hlavňová matice se bez těch otvorů pro drát dost výrobně zjednodušila... Mám starou s drátem, nestěžuji si, občas tu hlaveň dám dolů a vyčistím uzamykací ozuby. Nezbývá než si sehnat odpovídající klíč, Hofman ji jistě za nějaký peníz nabídne. Tlumič plamene se dá sundat velkou a větší silou, hlaveň musí být pořádně přes dřevo chycená ve svěráku. Na těle tlumiče jsou plošky, za které se dá pořádně chytnout přes podložky, ať si to nesprasíš.
- jansky82
- Nový uživatel
Čistenie uzamykacích ozubov, presne preto by som to chcel dať raz za čas dole
V pondelok tam zavolám a spýtam sa na ten kľúč. Dík za radu.
-
ufo - Moderátor
Na cisteni uzamykacich ozubu existuje spesl kartacek...
Netreba kvuli takovy kravine sundavat trubku.
Netreba kvuli takovy kravine sundavat trubku.

- dutch
- Občasný návštěvník
andy.rybar píše:Sundával jste někdo na Parce dust cover?Zaboha nevim jak na to?!
staci povolit šroub hlavne a tycinku vysunes ven .hlaven nemusis sundavat
jansky82 píše:Čistenie uzamykacích ozubov, presne preto by som to chcel dať raz za čas dole
ptal jsem se nato je nato specialni klic ktery ma proarms a bylo mi receno ze seto utahuje danym momentem,kup si komorove čistění a nemusis nic sundavat
-
Tak já jsem asi blbej ale ta tyčinka dust coveru mi vyndat nejde.Nevim jak bych ji pootočil když ji nemam jak chytit!
edit:tak tyčku se mi podařilo vysunout jenže jak píše dutch bez povolení matky hlavně nejde vyndat takže bez spešl klíče smůla!To je patent bych se posral!

edit:tak tyčku se mi podařilo vysunout jenže jak píše dutch bez povolení matky hlavně nejde vyndat takže bez spešl klíče smůla!To je patent bych se posral!

- vybyravy
- Pravidelný návštěvník
K původci informace, že tu tyčku lze vysunout pouze s povolenou matkou bych se s dovolením přihlásil já... 

-
Jj pravda.
každopádně ta fotka je ze starší verze parky u mé novější je jenom díra v níž je cca. 1cm hluboko utopenej konec tyčky ke kterému se nedá nikterak dostat proto jsem nechápal jak ji vytáhnout.Víčko má na tyčce cca.1mm podélnou vůli takže postupným šoupáním s přítlakem jsem tyčku vysunul.Každopádně na to musí být nějaký fígl protože ten můj postup je celkem opruz.Zítra se na to zeptám přímo v Nehvizdech domluvil jsem se že mi to vymění když nemám jak povolit tu matku hlavně.

-
Lopez - Častý návštěvník
Tak jsem vytáhl konečně SPARTANa ,223 Rem, 14" hlaveň. No a nedalo mi to a trochu jsem ho vyšperkoval. Rukojeť jsem dal Ergo Grip - oboustraný, gumový a pažbu zkouším Magpul MOE SL, ta konečně drží a vůbec se neviklá, ani trochu. Ale jde hůře vysunovat.
Jinak flinta střílí se stoupámím 1:7" i lovecké střely Remington 52 grs Rem HP s přehledem a loveckým rozptylem na 100m. Vždy po dvou ranách a nasledném čištění, se mi povedly soustřely cca 1MOA. Bohužel mi do terče pálil synátor, tak ho nemohu prezentovat, tak příště. Snažíl jsem se trochu zaleštit hlaveň, ale puška je zkoušená v Nehvizdech, kde provádí cca 20 zkušebních ran a pak pušku profouknou a lehce vyčistí.
Malinko mě překvapil zpětný ráz, no trochu jsem odvykl pístu a pušce bez kompíku....Předpažbí typu Keymod rail se dobře drží, ale hůře shání další rajly.., musel jsem koupit krátký rajl od Retro Arms (asi na airsoft), ale dotáhl jsem ho a nepovoluje se při použití nožiček Harris. Spoušť je jako u starších typů PARek, trochu tvrdší, nic co by nezvládlo pár pružinek od JP.
Měl jsem na pušce starší Meoptu 1-4x22RD K-dot s montážnímy kroužky Leupold a šínou RRA.
Jinak flinta střílí se stoupámím 1:7" i lovecké střely Remington 52 grs Rem HP s přehledem a loveckým rozptylem na 100m. Vždy po dvou ranách a nasledném čištění, se mi povedly soustřely cca 1MOA. Bohužel mi do terče pálil synátor, tak ho nemohu prezentovat, tak příště. Snažíl jsem se trochu zaleštit hlaveň, ale puška je zkoušená v Nehvizdech, kde provádí cca 20 zkušebních ran a pak pušku profouknou a lehce vyčistí.
Malinko mě překvapil zpětný ráz, no trochu jsem odvykl pístu a pušce bez kompíku....Předpažbí typu Keymod rail se dobře drží, ale hůře shání další rajly.., musel jsem koupit krátký rajl od Retro Arms (asi na airsoft), ale dotáhl jsem ho a nepovoluje se při použití nožiček Harris. Spoušť je jako u starších typů PARek, trochu tvrdší, nic co by nezvládlo pár pružinek od JP.
Měl jsem na pušce starší Meoptu 1-4x22RD K-dot s montážnímy kroužky Leupold a šínou RRA.
-
Radim77 - Občasný návštěvník
-
-
Radim77 - Občasný návštěvník
No chtěl bych to na střílení
Takový nějaký kompromis žádné velké dálky ale aspoň těch 100m. Nechci to jako odstřelovačku
ale na běžné použití.

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AR