-
MARKONY - Moderátor
Zápalky, zápalkovače, odzápalkovávače
Mam problem co jsemsi koupil Glock 34 ,1-2 střela ze 100 mi odpali až na podruhe zapalky mam utopené Glocka sem rozedral a vyčistil a jeto stejne použivam zapalky SELLIER BELLOT a PMC vysledek stejny co stim použivam zapalkovač na lisu RCBS Partner .
-
Ivoshek - Častý návštěvník
-
MARKONY - Moderátor
ale kdyš střiliš na čas tak je to problem rozebrano a dukladně vyčišteno problem zustal , zapalky jsou zapoštěné pod urovní vyskoušim CCI.Ivoshek píše:pravdepodobnost poruchy 1-2% je u sekundarni zbrane v pohode (-:
treba je nejak zanesena a nedukladne vycistena dutina zapalniku, nebo je poskozenej zapalnik, zapalky sellier bellot jsou docela tvrde, nevim jak PMC, zkus CCI, zapalka by mela byt dostatecne zatlacena v luzku
-
premek - Site Admin
Ivoshek píše:pravdepodobnost poruchy 1-2% je u sekundarni zbrane v pohode (-:
treba je nejak zanesena a nedukladne vycistena dutina zapalniku, nebo je poskozenej zapalnik, zapalky sellier bellot jsou docela tvrde, nevim jak PMC, zkus CCI, zapalka by mela byt dostatecne zatlacena v luzku
Na více než 90% jsou to zápalky SB ... Glockovi příliš v přebíjených nábojích nechutnají. Doporučuji Remington nebo CCI, nejsou s nimi žádné problémy.
- nekromancer
- Častý návštěvník
premek píše:Ivoshek píše:pravdepodobnost poruchy 1-2% je u sekundarni zbrane v pohode (-:
Na více než 90% jsou to zápalky SB ... Glockovi příliš v přebíjených nábojích nechutnají. Doporučuji Remington nebo CCI, nejsou s nimi žádné problémy.
To je teorie 4 roky zpátky, já s nima problém neměl ani v 17ce. Zápalka má být zapuštěna cca 0,1mm pod okraj lůžka, pokud je víc, problém se projeví u velkýho množství zbraní.
Řešení jsou v zásadě 3:
- lisovat zápalky jen tak hluboko jak patří (lze dodržet jen u funglových hilzen)
- shánět výhradně Fiocchi nebo CCI zápalky (ale už jsem viděl obě odpálený v lisu
- do glocka dát o stupeň tvrdší úderníkovou pružinu (červenou).
-
krampus - Častý návštěvník
od tý doiby, co SB dělá nový balení zápalek (čtvercovou škatulku, kde má každá svůj důlek) a ne to starý kulatý krabičkoidní luftotěsný, mám selhaný zápalky asi tak 12%!!!!!!. seru na ně, už je nikdy nekoupim (možná nontoxy, když budou za rozumný prachy jako komponenty) a přejdu zkušebně na winchestery a CCI. na nošení bych si sb zápalky neriskl
- nekromancer
- Častý návštěvník
krampus píše:od tý doiby, co SB dělá nový balení zápalek (čtvercovou škatulku, kde má každá svůj důlek) a ne to starý kulatý krabičkoidní luftotěsný, mám selhaný zápalky asi tak 12%!!!!!!. seru na ně, už je nikdy nekoupim (možná nontoxy, když budou za rozumný prachy jako komponenty) a přejdu zkušebně na winchestery a CCI. na nošení bych si sb zápalky neriskl
To je zvláštní, problémy v glocích byly výhradně se starejma z krabiček. A týkalo se to jen 4,4ek z niklovanýho plechu.
-
premek - Site Admin
-
MARKONY - Moderátor
-
Leda - Příspěvky: 696
zápalky
Zkus tu silnější pružinu. U SB zápalek - léta je jsem je používal bez problémů, je naopak trošku větší zalisování jen dobře, jelikož se tím zápalka víc "rozplácne" a tudíž se zápalková slož více přiblíží ke kovadlince. To byl hlavní problém SB zápalek - u některých byla kovadlinka daleko a ve spojení s tvrdším plechem a slabší pružinou to selhávalo. U CZ nebyýval problém, jelikož má dlouhej zápalník.
Anebo přejdi na winchestry a zkus - ty jsou měkký a naprosto OK, nejlepší jaký jsou k mání a hlavně cenově vlastně stejný jako SB.
Anebo přejdi na winchestry a zkus - ty jsou měkký a naprosto OK, nejlepší jaký jsou k mání a hlavně cenově vlastně stejný jako SB.
-
Hungry - Moderátor
Souhlasím s Nekrem: Hloubka zalisování hraje velkou roli u selhaču moderních zbraní s krátkým zápalníkem... Já používám zbraně, jejichž modely byly vyrobeny do roku 1912 a v žádné tento problém nemám, krom maličkého derringeru od Davis industries, který má krátký úderník a slabší pružinu. Dlouho jsem nemohl přijít na to, proč mi občas u spodní hlavně nevyjde rána. Pak jsem si všimnul, že u všech selhačů je zápalka o něco hlouběji zalisovaná. Když tomu bylo naopak, zápalka nedolisovaná, tak problém nebyl.
-
Ivoshek - Častý návštěvník
-
premek - Site Admin
Re: zápalky
Leda píše:Zkus tu silnější pružinu.
Ja pouzivam CCI nebo Remington ... Silnejsi pruzina by to zrejme resila taky.
-
Kall - Příspěvky: 2286
- nekromancer
- Častý návštěvník
premek píše:nekromancer píše:To je teorie 4 roky zpátky, já s nima problém neměl ani v 17ce. Zápalka má být zapuštěna cca 0,1mm pod okraj lůžka, pokud je víc, problém se projeví u velkýho množství zbraní.
Smula, neni... mam tyhle zkusenosti z letosniho roku, G17, G34...
No nazdar, takže už to zase neuměj. Ještě že mám doma zásobu 2 tisíc starejch

- edo
- Pravidelný návštěvník
zápalky
Pri používaní zápaliek SB do nábojníc SB kal 308 Win sa mi stávalo , že niektoré záplaky sa nedali úplne zalisovať trčaly 0,05 - 0,1 mm von .
Teraz pre istotu používam Lapua + CCI.
Nechcem si ani predstaviť , že náboje s úplne nazalisovanou zápalkou v zápale " boja " pri spoločnej na diviaky buchnem okrajom záveru do zápalky ! Používam ručný zápalkovač RCBS , dal som si tú námahu a zistil som , že lôžka nábojníc SB neboli rovnako zapustené ! a to sa jednalo o náboje s jednej série laborovanými Sierou SBT .
Nechcem si ani predstaviť , že náboje s úplne nazalisovanou zápalkou v zápale " boja " pri spoločnej na diviaky buchnem okrajom záveru do zápalky ! Používam ručný zápalkovač RCBS , dal som si tú námahu a zistil som , že lôžka nábojníc SB neboli rovnako zapustené ! a to sa jednalo o náboje s jednej série laborovanými Sierou SBT .
-
SW_FOX - Grafoman
edo píše:Pri používaní zápaliek SB do nábojníc SB kal 308 Win sa mi stávalo , že niektoré záplaky sa nedali úplne zalisovať trčaly 0,05 - 0,1 mm von .
Na SB bych se vysral, a to jak na hilsny tak na zápalky....
Hilsny používám výhradně SAKO a Lapua, sem tam NORMA, jinak SB hilsny přebíjím snad už jen do samonabíjecího Browning BAR, protože je bratránek okamžitě poztrácí po lese.....
- sikula
- Občasný návštěvník
Je pravda, že nábojnice S&B snad nejsou vyráběny pro následné přebíjení, protoře hrana otvoru pro zápalku není vůbec sražená a tudíž při přebíjení je nutno přesné vedení zápalky. Co se týče zápalek S&B doporučuji nepoužívat. Používám Remington 1 1/2 a jsou 100 %. Co se týče Glocků je potřeba si dávat pozor na nadměrné zaškrcení střely. Zkus přetřídit nábojnice podle výrobce a u těch co neodejdou napoprvé proveď změřění délky.
- Peter Bezo
- Nový uživatel
zápalky a farba
vie niekto, aku farbu pouzit na utesnenie zapalky po prebiti ?
(synteticku, olej, vodovu, vosk ...) a ci je to vobec treba...
-
Hungry - Moderátor
Re: zápalky a farba
Peter Bezo píše:vie niekto, aku farbu pouzit na utesnenie zapalky po prebiti ?
Použil bych něco na bázi nitro, aby to rychle schlo. Ale pokud neutěsníš podobným způsobem i střelu a zároveň nehodláš ve ztížených podmínkách tuto muni dlouho skladovat, nemá to žádný smysl...
Spíše se používá lihová fixa pro identifikaci nábojnic jejich majitelem... Případně pro označování laborací při jejich hledaní pro tu kterou zbran...
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače