- Dancek
- Pravidelný návštěvník
Re: prachovače
Kdysi mi to také blbnulo, vratná pružina drhla o žebra odlitku těla prachovače. Pár tahy pilníku jsem jí uvolnil cestu a od té doby bez problému.
-
Peggy - Sponzor serveru
-
j.v. - Občasný návštěvník
Případně stojí za kontrolu ještě ta černá páka samotná. Drží v podstatě jen na jednom šroubu a pružina ji tahá do strany mimo osu - pokud se to někde ohnulo a následně zadírá, může být problém i tady.
- mihlit
- Častý návštěvník
Tak první tip to není - viz fotka, jak jsem psal, ten horní díl je sundaný, zůstal jen ten hlavní modul a zaseknuté to stále drží.
Ani pružina to není. Je to od ní lehce obroušené, ale v aktuální poloze, kdy je to zaseknuté je pružina na volno.
Ta černá páka také nevypadá. V tom hlavním dílu, kterým prochází a co po něm jezdí ten disk má aktuálně okolo sebe prostor a nikde se nedotýká. V tom dolním díle, kde to drží matku to taky nikde nevypadá, že by drhlo, ani žádné obroušení tam není vidět.
Ani pružina to není. Je to od ní lehce obroušené, ale v aktuální poloze, kdy je to zaseknuté je pružina na volno.
Ta černá páka také nevypadá. V tom hlavním dílu, kterým prochází a co po něm jezdí ten disk má aktuálně okolo sebe prostor a nikde se nedotýká. V tom dolním díle, kde to drží matku to taky nikde nevypadá, že by drhlo, ani žádné obroušení tam není vidět.
- Tomak
- Občasný návštěvník
Ahoj,
máte někdo zkušenost s prachovačem LEE AUTO-DRUM POWDER MEASURE ??
Potřeboval bych jemněji a přesněji dávkovat prach, než jsou rozdíly na kolečkách u Autodisku a charge bar kupovat po přečtení pár stránek zpět nechci. Taky potřebuju o trochu níž, než je nejmenší díra.
Za postřehy děkuji předem.
máte někdo zkušenost s prachovačem LEE AUTO-DRUM POWDER MEASURE ??
Potřeboval bych jemněji a přesněji dávkovat prach, než jsou rozdíly na kolečkách u Autodisku a charge bar kupovat po přečtení pár stránek zpět nechci. Taky potřebuju o trochu níž, než je nejmenší díra.
Za postřehy děkuji předem.
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
Mám ho tri dny. Zatim prachuju jenom .223 s toleranci 0,1 gr na turretu.Navazky jdou nastavovat plynule. Jakou nejmensi navazku jde nastavit ti ale neporadim - nemam odzkouseno.Zakladni sada obsahuje dva druny ale ten velky jde snadno predelat aby vazil
male navazky - je tam zatka.Jinak spokojenost.
male navazky - je tam zatka.Jinak spokojenost.
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
- Tomak
- Občasný návštěvník
Super, dík. Jde mi hlavně o uživatelskou zkušenost, jestli funguje v pohodě nebo ne. Už sem nějaký pozitivní zkušenosti četl na vedlejším fóru. Potrebuju s navazkou někam ke 3 gr, což autodisk prostě nenabízí.
Stříšku? Takovej ten vingl v nadobce? Je to nutný? Odzkoušeno i bez?
Stříšku? Takovej ten vingl v nadobce? Je to nutný? Odzkoušeno i bez?
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
- Tomak
- Občasný návštěvník
To by asi šlo řešit i tím, že budu třeba po 30 až 50 navazkach dosypavat. Nejedu na čas, toho mám dost
Bylo by foto? Klidně sz.
Ď

Ď

- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Ta striska se da vyrobit. Taky jsem mel problem s davkovanim a nechtelo se mi neustale dosypavat. Tak jsem prumer nadobky obkreslil na papirove viko od bomboniery, vystrihl, prelozil na pul, vystrihl dalsi pulkruh a sup s tim do nadobky prachovace. Funguje to.
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
- Tomak
- Občasný návštěvník
Takže jde o to, udělat takovou nádobku v nádobce, aby tam - pod stříškou - bylo pořád stejný množství prachu a ubývalo jen nad stříškou a až by se prach dosypal pod, tak doplnit.
Jestli sem to správně pochopil.
spikelet - takže tys vytvořil takovou skruž, kruh s kruhovou díru uprostřed a usadil někde v nádobce. Až se ti prach dosype k tomu, tak doplníš, je tak ?
Jestli sem to správně pochopil.
spikelet - takže tys vytvořil takovou skruž, kruh s kruhovou díru uprostřed a usadil někde v nádobce. Až se ti prach dosype k tomu, tak doplníš, je tak ?
- cipis
- Sponzor serveru
Žádná kruhová díra uprostřed ... podívej se na fotky. Udělal si kolečko, přehl a v kraji vyšmikl, ne uprostřed. Ten prach tam "teče" těmi dvěma obloučky na kraji, uprostřed ti to nepomůže.
- spikelet
- Pravidelný návštěvník
Ne. Je to striska stejneho vzhledu, jako ta originalni, co se prodava a je plechova.
Tady v tom odkazu je nazorne ukazane, jak se da udelat. Volba materialu je na tobe. Ja zvolil tvrdy papir.
http://jconninv.com/HowTo/howto.leePPM.shtml
Cipis mne predbehl.
Tady v tom odkazu je nazorne ukazane, jak se da udelat. Volba materialu je na tobe. Ja zvolil tvrdy papir.
http://jconninv.com/HowTo/howto.leePPM.shtml
Cipis mne predbehl.
- Tomak
- Občasný návštěvník
- Tomak
- Občasný návštěvník
Tak mám trochu problém. Prachovac přišel, namontoval sem ho a zjistil, že se mi mezi tělem prachovace a drumem ve spodní části sype docela dost prachu ven. Rozebral, skouknul, složil a pořád to samý. Není tam někde nějaký těsnění, který postrádám? Drum je utazenej myslím dost...
Rady prosím ??
Rady prosím ??
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
- Tomak
- Občasný návštěvník
Zatím sem zkoušel, takže ručně. Ale teď sem ještě přitáhl drum a zda se, že je klid. Ale to s jemným dotazenim nemá nic spolecnyho.
Automaticky reset to zlepší?
Samozřejmě plánuju automaticky.
Automaticky reset to zlepší?
Samozřejmě plánuju automaticky.
- ludek26
- Pravidelný návštěvník
Ja ho pouzivam s automatickym resetem.Vytocil jsem ten sroubek, odebral tu kolibku ale nedal ten sroubek zpatky do te predni dirky.Prachovac fungoval ale zacal se z neho sypat prach.Nakonec jsem dal misto toho origo sroubku normalni imbus M3 a to z duvodu mensi hlavy - ta origo v horni poloze vyklanela prachovac do strany.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Lisy, matrice a prachovače