-
proforma - Nový uživatel
Re: Zbraň pro začátečníka-co doporučí experti? / zkušenosti
@WA: to mas samozrejme pravdu, ale mam urcita fyzicka omezeni, takze i proto potrebuju pomocnika
Samozrejme vubec nejlepsi je se do takove situace vubec nedostat, to z velke casti ovlivnit muzu. Jedno prepadeni uz jsem zazila - sice pred 20 lety, ale byl to na psychiku fakt napor, to muzu potvrdit. V jine situaci (asi pred 17 lety) mi ve vlaku pomohlo decentni poodhaleni pazby plynovky, chlap se zklidnil a odesel. Nevim, jak bych reagovala dneska, je jina situace a i ja jsem jina... Ale rvat se neumim a ani na to nemam, pokud bych mohla, nejradeji zdrhnu 

- tomas.kontakt
- Nový uživatel
což Walther PPS -9luger, zásobníky 6+1, 7+1 nebo dokoupit na 8+1. Malá, lehká, plochá, spolehlivá - osobní zkušenost.
-
j.v. - Občasný návštěvník
PPS (a obecně jakéhokoliv prcka) na nošení určitě ano, ale jako první pistoli... Nevím, nevím. Pokud člověk neumí střílet a teprve se učí, s prckem se spíš bude trápit.
Byl jsem tuhle na střelnici se švagrem (nemá ZP, ale chtěl si "to" zkusit), dostal do tlap postupně Shadowa, Rugera GP100 a PPS, a zatímco z čízy se dokázal na 25m trefit do terče, na zbytek nadával a pálil všude možně okolo. Zvlášť PPS bylo - volně cituji - malé, blbě se drží, kope víc než ta velká pistole a spoušť je šílená, jak z toho můžeš střílet?
Tím nechci říct ,že se nedá s malou pistolí střelbě naučit. Samozřejmě, že dá. Ale podstatně lépe to jde s větší, těžší a lépe ovladatelnou zbraní. Proto bych zvážil investici nejen do pistole na nošení, ale rovnou taky do nějaké "range gun".
Byl jsem tuhle na střelnici se švagrem (nemá ZP, ale chtěl si "to" zkusit), dostal do tlap postupně Shadowa, Rugera GP100 a PPS, a zatímco z čízy se dokázal na 25m trefit do terče, na zbytek nadával a pálil všude možně okolo. Zvlášť PPS bylo - volně cituji - malé, blbě se drží, kope víc než ta velká pistole a spoušť je šílená, jak z toho můžeš střílet?
Tím nechci říct ,že se nedá s malou pistolí střelbě naučit. Samozřejmě, že dá. Ale podstatně lépe to jde s větší, těžší a lépe ovladatelnou zbraní. Proto bych zvážil investici nejen do pistole na nošení, ale rovnou taky do nějaké "range gun".
-
ufo - Moderátor
SW MP9 Shield / G43 / XDS
uchop se da zlepsit prodlouzenou botkou zasobniku
zasahovat terc na 10-12m neni takovy problem
uchop se da zlepsit prodlouzenou botkou zasobniku
zasahovat terc na 10-12m neni takovy problem
- Triarius
- Občasný návštěvník
hs-9 (Xd) subcompact...je mensia, uchop super a strelba tiez v pohode a k tomu slusna kapacita (13 a 16)
-
proforma - Nový uživatel
Diky vsem za tipy na konkretni hracky
, budu se snazit vyzkouset. Jak jsem psala uz v mem prvnim prispevku, nejspis budu porizovat 2, takze "na hrani" a uceni se urcite budu mit neco, s cim se ucit a hrat da 

- api
- Pravidelný návštěvník
Síce nie som začiatočník (strieľam predovky, ale pokiaľ ide moderné zbrane, som fakt laik), ale vedeli by ste mi poradiť pištoľ z poctivej ocele (nie plasťák), kal. 9mm, štandardná veľkosť, vhodná aj na terčovú streľbu? Cena do 40.000Kč.
-
Decoy - Pravidelný návštěvník
- Dallli
- Sponzor serveru
Aktuálně jedna P210 v prodeji na bazaru (není moje, jen jsem si všimnul):
http://sport.bazar.hunting-shop.cz/inze ... uer-p-210/
http://sport.bazar.hunting-shop.cz/inze ... uer-p-210/
- api
- Pravidelný návštěvník
Ten Sig je fakt nádherný ♥, vďaka za tip, zatiaľ vedie Sig, som zvedavý, čo ešte nájdem:-)
-
martin.9mm - Sponzor serveru
Ja uz bych nic jineho nehledal. Ja mam na tercovku Sig P210-5 a kazi to jenom ruce.
- api
- Pravidelný návštěvník
- hugofalfar
- Nový uživatel
Tanfoglio je v podstatě to samý, co Alfa (ta je montovaná z Tanfogliáckých dílů)
- Daleko
- Nový uživatel
Další začátečníci (včetně mě) si udělali ZP. Co třeba Sig Sauer P365 ? Nevíte zda to mají na nějaké střelnici na Moravě (a okolí) k vyzkoušení? Díky 

-
MARKONY - Moderátor
Musíš trošku vice napsat co máš v planu nošení závody .
- Daleko
- Nový uživatel
Na nošení a kondičně na střelnici. A rád bych si časem zkusil nějaký méně náročný losík. Před třiceti lety jsem byl záklaďák, sice u ženistů, ale náčelník byl fanda "praktické střelby" (nebo tak nějak se to tehdy jmenovalo) a kdo nebyl uplný kopyto a měl zájem tak si mohl leccos zkusit. No a po letech mám konečně sem tam čas (děti velký, v práci rutina atd...) tak k tomu chci zas trochu přičichnout.
- api
- Pravidelný návštěvník
martin.9mm píše:Ja uz bych nic jineho nehledal. Ja mam na tercovku Sig P210-5 a kazi to jenom ruce.
Tak po rokoch som ho zohnal aj ja, môžem potvrdiť, fakt super zbraň, vďaka za tip "hoši"

Obsah fóra / Krátké zbraně / Pistole - ostatní