- Bradek Džon
- Častý návštěvník
Re: časopisy "Zbraně a Náboje" a "Střelecká revue
sorry Roxore, nechtěl jsem k tomu už nic psát, ale to co jsi napsal, na to se nedá nereagovat. Chceš jako říct, že jezdit nakropenej v autě a pořídit si ukazovátko, připevnit ho na glocka je stejný? Kdybys to přirovnal k přestupku jako třeba rychlá jízda tak to pochopím. A nechceš mi namluvit, že nikdy nepřetáhneš v obci rafičku nad červenou rysku 50?... že ne?.... a představ si že překročení rychlosti v obci, byť jen o 10%, mi připadá podstatně nebezpečnější než mít na železe neškodnej laser.
Nechme, toho... páč to nemá kouska smyslu...a až sem vlítne nějaký admin tak nás rozpráší....
Já si laser stejně nepořídím, protože ho nepovažuji za přínos pro moje střílení.
Nechme, toho... páč to nemá kouska smyslu...a až sem vlítne nějaký admin tak nás rozpráší....

Já si laser stejně nepořídím, protože ho nepovažuji za přínos pro moje střílení.

-
RoXoR - Pravidelný návštěvník
Vidím že to nechápeš, byl to jen příklad. A napsal sem to tak schválně aby to prásko do očí i největšího zastánce laserů na zbraních. Problém není v tom jestli je to ptákovina nebo ne.(zákaz laseru) Problém je v tom že na to je kua zákon. A ten říká že se to a to nesmí. Já si přece nemůžu vybírat jestli nějaké zákony dodržovat budu a nějaké ne. Respektive se o to jako jedinec můžu pokusit, ale musím počítat s následky.
Napíšu to ještě jinak. Když otevřeš nejusmolenější motorkářskej/autařskej časák kde se jako píše že ten a ten týpek jel na týhle super mega motorce/káře 300 Km/h tak nikde nikdo nezapomene taky napsat že to bylo stopro na německý dálnici nebo českým letišti (nejčastěji Hradec Králové
) Ani ten nejvypatlanější pisálek není tak vypatlanej aby napsal že valil 3 kilča mezi Horní a Dolní Lhotou páč ví že se to nemá a že i když spoustě lidí je šumák kolik kdo kde jezdí , tak existuje minimálně nějakej zákon kterej když už nedodržuju, tak vo tom alespoň nekecám.
Napíšu to ještě jinak. Když otevřeš nejusmolenější motorkářskej/autařskej časák kde se jako píše že ten a ten týpek jel na týhle super mega motorce/káře 300 Km/h tak nikde nikdo nezapomene taky napsat že to bylo stopro na německý dálnici nebo českým letišti (nejčastěji Hradec Králové

- Bradek Džon
- Častý návštěvník
-
jomekabi - Příspěvky: 2011
- Bydliště: Tábor _______________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Kluci, tohle je zase dalsi debata o nicem.
Souhlasim s Glockem, ze je kravina neco takoveho publikovat. Take souhlasim, ze v tomto (a nejenom tomto) ohledu je zakon na hlavu padlej. Ale uz vubec nechapu, proc se o tom tady tak vehementne prete. Publikovanim toho clanku k poruseni zakona nedoslo, neb nenabadal ctenare, aby porusili zakon. V zaklade, pokud policie prijde na to, kdo je autorem a nekde si ho vyhmatnou, je to jeho boj.
Souhlasim s Glockem, ze je kravina neco takoveho publikovat. Take souhlasim, ze v tomto (a nejenom tomto) ohledu je zakon na hlavu padlej. Ale uz vubec nechapu, proc se o tom tady tak vehementne prete. Publikovanim toho clanku k poruseni zakona nedoslo, neb nenabadal ctenare, aby porusili zakon. V zaklade, pokud policie prijde na to, kdo je autorem a nekde si ho vyhmatnou, je to jeho boj.

-
RoXoR - Pravidelný návštěvník
Sorry,asi jsem se nechal moc unést, tohle vlákno je o časákách a na tom celým mě nejvíc vytáčí hlavně to, že v časopise který jsem považoval za seriózní periodikum otisknou už asi cokoli komukoli.
- kraken
- Častý návštěvník
Re: .45 LC
Zdravím, mou důvěrou ve kvalitu časopisu otřásl článek ve Střelecké revue 3/2016 o laboraci 45 LC zejména černým prachem. Že po 6 výstřelu zmizí vývrt v hlavni pod nánosem spalin atd. Samozřejmě zmizí když se nepoužije mazání, o tom ale v článku není ani zmínka, Takovéhle dezinformace jenom odrazují případné zájemce o tuto zajímavou ráži a překrásné zbraně jí komorované. Ještě že máme tohle forum.
http://www.streleckarevue.cz/archiv-det ... ecniky.pdf
http://www.streleckarevue.cz/archiv-det ... ecniky.pdf
- FrankJ
- Častý návštěvník
Kde máš další stránku ? Rád bych si ty bláboly dočetl do konce.
Jó, Chludil, to je velký teoretik. A musí nějak zaplnit výtisk
aby dostal mzdu... SR nečtu již roky, nic mi to nedává a naopak jen blbne začátečníkům hlavy. To si raději koupím Zbraně & Náboje když tam je nějaký článek o originálech
nebo okolo BP, který píše p. Knotek, to aspoň má hlavu a patu a je vidět, že si s tím
dá práci a hledá historii a zajímavosti.
Jó, Chludil, to je velký teoretik. A musí nějak zaplnit výtisk
aby dostal mzdu... SR nečtu již roky, nic mi to nedává a naopak jen blbne začátečníkům hlavy. To si raději koupím Zbraně & Náboje když tam je nějaký článek o originálech
nebo okolo BP, který píše p. Knotek, to aspoň má hlavu a patu a je vidět, že si s tím
dá práci a hledá historii a zajímavosti.
- kraken
- Častý návštěvník
Další část článku už na internetu k nahlédnutí není, o černém prachu je v podstatě napsáno, jak se po vystřelení pár nábojů musí rozebrat a pracně vyčistit zbraň, o mazání tam není ani slůvko. Dali tam nějakou nesmyslnou laborační tabulku prachů, které tady neseženeš nebo nejsou obvyklé (N100, S1000, No5, No2). SR si kupuju do vlaku a na čtení na hajzlíku, ale tohle mě zklamalo, přitom 45LC a 44-40 si určitě popularizaci zaslouží.
Citace z článku:
Neslisovaný (černý) prach pomaleji hoří a hlaveň revolveru je po šesti ranách bez drážek, zanesena zbytky prachu.
nebo
Náboje plněné černým prachem: je to efektní, ale revolver i puška se při čištění po střelbě musí prakticky rozebrat na součástky.
Citace z článku:
Neslisovaný (černý) prach pomaleji hoří a hlaveň revolveru je po šesti ranách bez drážek, zanesena zbytky prachu.
nebo
Náboje plněné černým prachem: je to efektní, ale revolver i puška se při čištění po střelbě musí prakticky rozebrat na součástky.
-
4mike - saigaholic
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA