-
Justinian - Častý návštěvník
Re: Povolení k nabytí, držení, nošení ,,, a registrace dle účelu
Ne, puška. A to už nějaký ten pátek. 

-
Petzold - Moderátor
Jen loni (2015) jsem uplatnil 2 NP na kulovnici samonabíjecí. 

-
Justinian - Častý návštěvník
Jestli ti to vezmou, tak fajn. V Brně už si žádost o "kulovnici" nepodáš. 

- cipis
- Sponzor serveru
Ale podáš, zrovna na podzim jsem to tam řešil. Stačí, když to má prodejce takto zaregistrované z minula, tak ti to na nic jiného než zase kulovnici samonabíjecí nepřihlásí. Naštěstí jsem to ve finále nemusel řešit, protože než jsem se rozhoupal, tak to bylo z bazaru pryč.
-
4mike - saigaholic
puška či kulovnice
slovíčkaření
je to přeci dlouhá samonabíjecí
což mi připomíná úsměv, jež jsem vyloudil žádostí o krátkou opakovací
chtěl jsem revolver

je to přeci dlouhá samonabíjecí
což mi připomíná úsměv, jež jsem vyloudil žádostí o krátkou opakovací
chtěl jsem revolver

- cipis
- Sponzor serveru
Bohužel, kdyby na tom slovíčkaření nelpěl CRZ, tak by to byla sranda 

-
Petzold - Moderátor
Jo, typické Česko. Za hromadu peněz se vyrobí registr a upraví se k němu zákon. Ale registr odporuje zákonu, protože když jej nakrmíš názvoslovím platným podle zákona, tak ti zbraň podle zákona nezaregistruje. 

- cipis
- Sponzor serveru
Ale tak to defacto odporovalo vždycky, už od té doby, co se v evidencích objevila puška, pistole, revolver, brokovnice, ... No a až CRZ tomu nasadil korunu.
- Piggy
- Pravidelný návštěvník
Je to ještě horší - ty ho totiž zákonným názvoslovím nenakrmíš, protože ti ho vyzvrátí. Jaxe xakru dělá blicí smajlík?Petzold píše:registr odporuje zákonu, protože když jej nakrmíš názvoslovím platným podle zákona, tak ti zbraň podle zákona nezaregistruje.
Totéž je nemožnost žádat současně do sbírky a na sport či ochranu.
A na co se asi v tichosti zapomnělo, jsou výrobní čísla s bukvicemi (НРСЗХВ123 nebo NRSZChV123).
-
koudel - Občasný návštěvník
Re: V-AR 15
Chtěl bych si pořídit arko a teď sem narazil na takovou blbustku kterou bych potřeboval ujasnit,u dvou prodejců zbraní typu v-ar je vyloženě napsáno že nákupka musí znít na kulovnice samonabíjecí ,znamená to že pokud budu mít nákupku ve znění samonabíjecí puška tak nemám šanci si tuto pušku pořídit nebo nemám šanci pořídit žádný arko. Toto sem vyčetl na Bearece i na Gundraku to jenom upřesnění dotazu,díky za názor.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
- Denny144
- Pravidelný návštěvník
Koudel: Otázka je položena na obecné ARko, byť je ve vlákně VAR - když jsem kupoval DPMS TAC2 měl jsem "samonabíjecí puška". Takže asi podle toho co chceš kupovat.
- Bukowsky
- Pravidelný návštěvník
Úsměvné...já šel pro DPMS s NP vystaveným na samonabíjecí puška a odtáhl jsem s nepořízenou. Trvali na NP ve znění "samonabíjecí kulovnice"
Perličkou bylo, že jsem na policii dostal ZP na samonabíjecí pušku - bylo mi řečeno, že AR-15 určitě není samonabíjecí kulovnice a jestli mi nevadí, že to udělají na pušku...
Evidentně nějaký rozkol v kompetencích policie vs. prodejce. Prodejce hudral, že mu to takhle dovozce dodává, policie je názoru, že prodejce si má s dovozcem vyjasnit, aby mu to při převzetí překvalifikovali

Evidentně nějaký rozkol v kompetencích policie vs. prodejce. Prodejce hudral, že mu to takhle dovozce dodává, policie je názoru, že prodejce si má s dovozcem vyjasnit, aby mu to při převzetí překvalifikovali

- cipis
- Sponzor serveru
No prostě jak je to v CRZ zařazené, tak takové musí být nákupko. Řeší se to v jiných threadech ..
- Dancer
- Občasný návštěvník
V-AR 15
koudel píše:Chtěl bych si pořídit arko a teď sem narazil na takovou blbustku kterou bych potřeboval ujasnit,u dvou prodejců zbraní typu v-ar je vyloženě napsáno že nákupka musí znít na kulovnice samonabíjecí ,znamená to že pokud budu mít nákupku ve znění samonabíjecí puška tak nemám šanci si tuto pušku pořídit nebo nemám šanci pořídit žádný arko. Toto sem vyčetl na Bearece i na Gundraku to jenom upřesnění dotazu,díky za názor.
Pokud chceš V-AR -ku, tak si stáhni formulář nákupního povolení přímo z www.V-AR.cz. Pokud chceš něco jiného, poptej se výrobce/distributora, pod čím má zbraň v registru zbraní vedenou. Předejdeš tím překvapení.
-
koudel - Občasný návštěvník
Omlouvám se měl sem to dát do nákupní povolení prosím admina o přesunutí,a díky za názory budu to muset udělat tak že si vyberu flintu pak si zajdu pro nákupku a pak znova pro flintu zbytečně se vyhnu potížím .
- rickey
- Nový uživatel
Dnes mi bylo doporučeno policistou na přepážce na Praze-Západ psát do žádosti jen a pouze druh zbraně (případně ráži) - samonabíjecí puška (pistole) nikoliv kulovnice!
- pelanj
- Častý návštěvník
Pokud máte také tak ochotné policisty jako u nás na Příbrami a znáte sériové číslo zbraně, tak stačí požádat o nahlédnutí do CRZ, aby druh zbraně na NP seděl. V prodejně by to samé měl udělat na požádání prodejce, snad tento údaj vidí také. Zrovna dnes jsem to využil při nákupu méně běžného druhu zbraně.
-
alfonss - Grafoman
rickey píše:Dnes mi bylo doporučeno policistou na přepážce na Praze-Západ psát do žádosti jen a pouze druh zbraně (případně ráži) - samonabíjecí puška (pistole) nikoliv kulovnice!
Jednu flintu mám registrovanou jako samonabíjecí pušku a druhou jako samonabíjecí kulovnici, takže žádat podle toho, jak je to zapsáno v CRZ. Když to bude zapsáno jako kulovnice, tak můžeš policistovi poděkovat, protože poletíš znovu na Prahu-Západ žádat o novou nákupku, protože na pušku Ti to neprodají...
- sokar
- Častý návštěvník
Mam dotaz: muze ostraha ci ochranka atd nosit zbran v pouzdre vyditelne? A jak je to na slovensku? V Bratislave sem potkal nekolik security a vsichni nosi viditelne. Diky za info.
Obsah fóra / Střelectví / Zbrojní průkaz, Legislativa, První pomoc / ZP (zkoušky, prodlužování, zánik, ..)