-
premek - Site Admin
Vlada píše:premek píše:Co to je potom funkcni zavada ?
Vazne ti to mam vysvetlovat, nebo jenom rejpes?
Tohle mi vysvetli ... Pokud se zlomi soucastka, ktera svou nefunkcnosti ovlivni (znemozni) strelbu, jakto ze to neni funkcni zavada? Pokud pomineme takove blbosti jako odlomeni casti hmatniku pojistky, upadnuti hledi a musky atd samozrejme ...
-
Hungry - Moderátor
Přemek: Nesmíš zbytečně slovičkařit a vytrhávat věci z kontextu debaty. Jestli jsem to pochopil správně, tak se tady začaly řešit problémy SA58 se střelbou v souvislosti se zasíráním splodinama střelby... Všichni, co mají tuto zbran doma svorně tvrdí, že je to blbost, aby po dvou třech zásobnících přestala střílet. A v této souvislosti byl vzpomenut ruský test, kdy bylo vystřílo velké množství munice bez čištění a z tohoto důvodu nebyla žádná závada. Zlomené součástky jsou v tomto momentě irelevatní....
Někdy mi přijdeš, že si rád ve při....

-
premek - Site Admin
Hungry píše:Přemek: Nesmíš zbytečně slovičkařit a vytrhávat věci z kontextu debaty. Jestli jsem to pochopil správně, tak se tady začaly řešit problémy SA58 se střelbou v souvislosti se zasíráním splodinama střelby... Všichni, co mají tuto zbran doma svorně tvrdí, že je to blbost, aby po dvou třech zásobnících přestala střílet. A v této souvislosti byl vzpomenut ruský test, kdy bylo vystřílo velké množství munice bez čištění a z tohoto důvodu nebyla žádná závada. Zlomené součástky jsou v tomto momentě irelevatní....
To je možné, ale tentokrát bych to opravdu jen rád vysvětlil. Souhlasím s tím, že je blbost aby závěry se Sa58 a civilní verze po třech zásobnících přestaly pohybovat, i proto, že doma mám dva, které mají vystříleno přes 15 zásobníků bez čištění každý ...
-
Hungry - Moderátor
PREMEK:
To souhlasím. Zbran, která přestane fugovat po cca 90ti ranách by měla jít k puškaři a nebo do šmelcu...
Pokud tato zváda nebyla způsobena tím, že zbran nebyla vůbec namazaná, že? Možná by stačilo do závěru plivnout (v nouzi nejvyšší). Střelci z Sharpsek to tak dělali.. Ale zase si nedovedu představit střelce plivajícího do závěru SA58 po každé ráně při střelbé dávkou....
To souhlasím. Zbran, která přestane fugovat po cca 90ti ranách by měla jít k puškaři a nebo do šmelcu...
Pokud tato zváda nebyla způsobena tím, že zbran nebyla vůbec namazaná, že? Možná by stačilo do závěru plivnout (v nouzi nejvyšší). Střelci z Sharpsek to tak dělali.. Ale zase si nedovedu představit střelce plivajícího do závěru SA58 po každé ráně při střelbé dávkou....

- Vlada
- Častý návštěvník
Hungry to vystihnul naprosto presne, takze uz snad nijak zvlast vystvetlovat nemusim ;)
Zkratka tim byl myslen rozdil mezi "obycejnou" zadrzkou ve funkci, kdy staci znovu natahnout zaver a zavadou destruktivniho charakteru, danou spis zivotnosti zbrane (tri z tech ctyr zavad byly po vice nez 10k vystrelech).
No a abych rovnou pro zajimavost upresnil ty zavady tak - praskla zavora (dost brzo - uz nekde okolo 6xxx vystrelu), dale pak praskly udernik, pruzina pistu a plech na vratnym ustroji. Taky pry bylo na konci zkousky celkem vybehany vedeni pistu, i kdyz funkci to neovlivnovalo.
Zkratka tim byl myslen rozdil mezi "obycejnou" zadrzkou ve funkci, kdy staci znovu natahnout zaver a zavadou destruktivniho charakteru, danou spis zivotnosti zbrane (tri z tech ctyr zavad byly po vice nez 10k vystrelech).
No a abych rovnou pro zajimavost upresnil ty zavady tak - praskla zavora (dost brzo - uz nekde okolo 6xxx vystrelu), dale pak praskly udernik, pruzina pistu a plech na vratnym ustroji. Taky pry bylo na konci zkousky celkem vybehany vedeni pistu, i kdyz funkci to neovlivnovalo.
-
Lopez - Častý návštěvník
Zkoušeli jsme na Střelné samozápal a nešlo to
Asi šest zásobníků v azbestové rukavici , jeden držel a druhý nabíjel, tuším u sedmého zásobníku finito a 58 se vlivem teploty tak kousla , že šla rozebrat až vychladla . Barva na hlavni odešla, ale ani nehořelo nadpažbí a podpažbí(tak jo , lehce doutnalo ). 

-
SW_FOX - Grafoman
Mluvil jsem kdysi s panem Martinem Rudolfem z Multiagra o spolehlivosti, životnosti a tak různých útočných pušek, a ať si tvrdíme jak je naše osumapadesátka krásně strojírensky udělaná, žádný hnusný kalach, tak překvapivě původní AK47 s frézovaným tělem snesou naprosto všechno a nezahryznou se kdyby co. A dozvěděl jsem se taky, že údajně bulharské AK47 jsou jedny z nejkvalitnějších, protože bulhary to učili poláci, a ne rusi. A dělali AK47 a ne AKM.
-
Iha - Příspěvky: 1466
-
DK - Pravidelný návštěvník
Pokud jde o spolehlivost SA58 vs AK47 tak na základě toho co sem slyšel, jsou obě zbraně srovnatelné.
SA58 má podle mě několik +
+ niižší hmotnost
+ lehčí a odolnější zásobníky
+úroveň zpracování, kvalita použitých materiálů
Pokud jde o komparační testy tak mějme na paměti že AKčka se vyrábí nebo vyráběla v mnoha variantách v mnoha zemích. Kvalita materiálů a zpracování čínskejch, nebo pákistánskejch klonů je diametrálně odlišná od těch ruskejch nebo evropskejch. Nezapomínejme též, že méně kvalitní zbraň se může jevit díky velkejm tolerancím odolnější vůči znečištění, cenou za to, je mizerná přesnost.
Mým favoritem mezi AKčky jsou ty made in DDR, ačkoliv jsem žádný v reálu ani neviděl, myslim si že z národů jež kalachy produkovaly
byli němci (byť východní) na nejvysší průmyslové úrovni.
SA58 má podle mě několik +
+ niižší hmotnost
+ lehčí a odolnější zásobníky
+úroveň zpracování, kvalita použitých materiálů
Pokud jde o komparační testy tak mějme na paměti že AKčka se vyrábí nebo vyráběla v mnoha variantách v mnoha zemích. Kvalita materiálů a zpracování čínskejch, nebo pákistánskejch klonů je diametrálně odlišná od těch ruskejch nebo evropskejch. Nezapomínejme též, že méně kvalitní zbraň se může jevit díky velkejm tolerancím odolnější vůči znečištění, cenou za to, je mizerná přesnost.
Mým favoritem mezi AKčky jsou ty made in DDR, ačkoliv jsem žádný v reálu ani neviděl, myslim si že z národů jež kalachy produkovaly
byli němci (byť východní) na nejvysší průmyslové úrovni.
- momentalneanonymny
- rehy
- Nový uživatel
Pokud jde o mě tak jsem měl v rukách asi 12 Zastav v ruzných úpravách a 1-2 čínské kopie. Samý plech ocel fakt jen klaveň a závěr. Přišlo mi že jsou i větší než naše kosa a pokud jde o výrobní tolerance tak se to nedá srovnat byly jak na zemědělském stroji.
Z "doslechu" od kluků co byli v Afghánistánu, vím že si místní domorodci cenili naši zbraň o dost víc než AK.
Z "doslechu" od kluků co byli v Afghánistánu, vím že si místní domorodci cenili naši zbraň o dost víc než AK.
- momentalneanonymny
-
4mike - saigaholic
- rehy
- Nový uživatel
- Hades
- Nový uživatel
Měl jsem možnost střílet z CZ 858 s bubnem na 75 ran a bylo to valmi zajímavé. Úprava zásobníku byla perfektně provedená a funkce zbraně s ním zcela bez závad. Dojem "kazily"
jen dvě drobnosti: majitel zásobníku mi neřekl kdo ho upravoval a na zbrani byl o 1mm zkrácen náběh do komory (bez vlivu na spolehlivost podávání nábojů z normálních zásobníků).

-
golfkiller - Pravidelný návštěvník
ttommy píše:.....70ran. U VZ 58 počítám při 50té ráně zasraná komůrka, 60tá zasraný závorník a závora a při 69tém náboji se už sotva natáhne závěr. Z toho plyne, že za 6 500,- buben, který musím upravit a nervy při čištění, to je zadara
Hele zase nedělej z 58 sračku

- Igráček
- Nový uživatel
-
golfkiller - Pravidelný návštěvník
-
DK - Pravidelný návštěvník
- Igráček
- Nový uživatel
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony AK