- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
Re: Mazání střel
taurus:
Po epoxidovce je čistej lauf, celkem rychlá prace ( i kdyš na youtub dělá více vrstev), já to zkusil stříkat. Ale je tam věc co není na videu patrná, stašne to smrdí.
Nechal jsem něco namícha, tak uvidím jak to bude fungovat. Zatím je to ve fázi testů, podobná práce jako s aloxem, ale po zaschnutí nelepí (je to ale pruhledné).
Po epoxidovce je čistej lauf, celkem rychlá prace ( i kdyš na youtub dělá více vrstev), já to zkusil stříkat. Ale je tam věc co není na videu patrná, stašne to smrdí.
Nechal jsem něco namícha, tak uvidím jak to bude fungovat. Zatím je to ve fázi testů, podobná práce jako s aloxem, ale po zaschnutí nelepí (je to ale pruhledné).
- taurus
- Častý návštěvník
To video co jsem viděl bylo z německa. Zkusím mu napsat co používá za barvu. Ale ve videu říká že lze použít jakákoliv epoxidová barva. Našel jsem natu barvu co schne za 6 hodin. Vysoce kryvá a nanášivá. Možná že by to šlo.
-
staM - Moderátor
Nebude potřeba pod tu epoxidovku použít nějaký plnič?
-
Peggy - Sponzor serveru
Co jsem viděl, tak ne. Často ale přidávají kvůli mazání prášek HBN (hexagonální nitrid boru).
- mhargu11
- Pravidelný návštěvník
Jenže smočit pršek, je docel problem. Normálně se to musí utřít, jinak to není konzistentní.
Epoxid je celkem lepivej, takže drží, jen je potřeba ho nechat pořádně uschnout a to chce čas, normálně je to kolem něsíce. Jasně že je za 4 hoďky na dotek suchej, ale není protvrdlej. Existuje jeden druch polyuretanu kterej je hodně lepivej, funguje dobře, ale nanášení je vopruz, což je i u toho epoxidu. Aby to bylo hladké tak střela musí stát na prdelce při schnutí.. A stejně po prvním stejdži te budou chtít vyhnat protože tam pěkne nasmrdíš
Epoxid je celkem lepivej, takže drží, jen je potřeba ho nechat pořádně uschnout a to chce čas, normálně je to kolem něsíce. Jasně že je za 4 hoďky na dotek suchej, ale není protvrdlej. Existuje jeden druch polyuretanu kterej je hodně lepivej, funguje dobře, ale nanášení je vopruz, což je i u toho epoxidu. Aby to bylo hladké tak střela musí stát na prdelce při schnutí.. A stejně po prvním stejdži te budou chtít vyhnat protože tam pěkne nasmrdíš

-
ladaj - Občasný návštěvník
Epoxidovou dvousložkovou barvu jsem zkoušel, trochu jsem ji ředil a dával jsem 2 nebo tři vrstvy, ale jen nasypat na síto, stavět po jedné se mi to nechtělo. Schnutí se dá urychlit zapečením v troubě. Normálně se to pak dá nakalibrovat, aniž by barva praskala nebo se loupala.
Čadí méně, než alox. Smrdí stejně, jako všechny Aresy.
Čadí méně, než alox. Smrdí stejně, jako všechny Aresy.
-
Sam Jr. - Častý návštěvník
Tak jsem konečně vyzkoušel výrobu domácího mazání - náhradu Lyman Super Moly.
složení: 6 dílů včelího vosku, 5 dílů vazelíny s molikou a 1 díl zbytku voňavých svíček Ikea - vanilkových
Směs jsem ladil na podobnou konzistenci jako má originál, oproti němu to krásně voní po medu a vanilce
S odlíváním do válečků jsem se neobtěžoval - za tepla se to prostě lžičkou nakydá do lisu. směs jsem rozehříval ve vodní lázni jako když se rozpouští čokoláda na vaření.
náklady na jednu dávku asi 10kč oproti 160,- za origo (kilo vosku od kámoše za půlitr slivovice, tuba vazelíny 400g asi 120,-.
výsledky ze střelby přidám později až to doteče do matrice
složení: 6 dílů včelího vosku, 5 dílů vazelíny s molikou a 1 díl zbytku voňavých svíček Ikea - vanilkových

Směs jsem ladil na podobnou konzistenci jako má originál, oproti němu to krásně voní po medu a vanilce

náklady na jednu dávku asi 10kč oproti 160,- za origo (kilo vosku od kámoše za půlitr slivovice, tuba vazelíny 400g asi 120,-.
výsledky ze střelby přidám později až to doteče do matrice

-
staM - Moderátor
To plastické mazivo přivedeš do tekutého stavu ohřátím ve vodní lázni???
Pak dej report jak ti to drží v mazacích drážkách střel.
Pak dej report jak ti to drží v mazacích drážkách střel.
-
Tahle vazelína je hodně řídká, když se přidá do rozpuštěnýho vosku, stačí trochu promíchat a je to.
Celý je to dost lepkavý - Supr Moly je měkký mazivo určený pro použití bez ohřívače - drží to na všem
z nějakýho vydrolování z drážek strach určitě nemám, naopak spíš aby se to nelepilo na prsty při manipulaci se zkalibrovanejma a namazanejma střelama. možná by se nakonec ještě snížil podíl vazelíny, uvidíme 
Celý je to dost lepkavý - Supr Moly je měkký mazivo určený pro použití bez ohřívače - drží to na všem

- eerr
- Častý návštěvník
Zdravím, měl bych prosbu. Nemáte někdo manuál k mazacímu lisu Lyman 4500 nebo nějaký odkaz na něj ? Díky
-
Poli - Častý návštěvník
- eerr
- Častý návštěvník
Dík , nakonec jsem se tam proklikal. Mluví to na mě ale nějakou divnou řečí........
-
Poli - Častý návštěvník
- eerr
- Častý návštěvník
Když se podívám co z toho překladače vypadne tak je to sice lepší ale jen o trochu.
Potřebuju ho dát dohromady a nastavit

-
Poli - Častý návštěvník
-
je tam jen jeden štelovací šroub (ten dlouhý spodní), kterým nastavíš jak hluboko ti jde střela, nastavíš to tak, aby se střela kalibrovala všude, kde má a mazání šlo spolehlivě do drážky a ne nad střelu. To je celé. Párkrát vyzkoušíš, pošteluješ a je to.
Věci jako instalace kalibrační vložky, vložení mazání nebo top punche je taky otázka jednoho šroubu meno matky.
Věci jako instalace kalibrační vložky, vložení mazání nebo top punche je taky otázka jednoho šroubu meno matky.
- eerr
- Častý návštěvník
Dík za rady , už to funguje. Stačilo jen chvilku koukat a přemýšlet. Nevím jestli je to rychlejší něž zalít střely voskem a zkalibrovat ale určitě je to čistší práce , nemám vše zasr... od maziva.
Sam Jr. jak funguje to mazadlo co jsi si namíchal ?
Sam Jr. jak funguje to mazadlo co jsi si namíchal ?
-
Flash - Častý návštěvník
Re: 44-40 WCF
Fuj, rouhači!
Krakene, slíbil jsem, že až budu mazat, pošlu fotky. A ta chvíle nastala
Mazání je hovězí lůj a včelí vosk v poměru 1:1. Do cca -5°C mi to funguje i v pušce s 24" hlavní. Vloni jsem párkrát střílel v "třeskutých" mrazech -10° - -15°C a tam to už nefungovalo storpocentně, ale použitelně. Perkusák by tak benevolentní nebyl, tam mám 4 různá mazání na odlišné teploty.
Čerstvě zalité střely

Ztuhlý lívanec

Vytlačené střely už jen zkalibrovat

Krakene, slíbil jsem, že až budu mazat, pošlu fotky. A ta chvíle nastala

Mazání je hovězí lůj a včelí vosk v poměru 1:1. Do cca -5°C mi to funguje i v pušce s 24" hlavní. Vloni jsem párkrát střílel v "třeskutých" mrazech -10° - -15°C a tam to už nefungovalo storpocentně, ale použitelně. Perkusák by tak benevolentní nebyl, tam mám 4 různá mazání na odlišné teploty.
Čerstvě zalité střely

Ztuhlý lívanec

Vytlačené střely už jen zkalibrovat

- FrankJ
- Častý návštěvník
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Re: 44-40 WCF
Není to zbytečná práce když to jde stejně do kalibračního lisu?Tam to mám na jednu operaci.
Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení / Výroba střel a příprava nábojnic