kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

11.12.2013 23:23

Re: "Střelecké" hodinky.

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

16.12.2013 22:00

Stowa Flieger Chrono Handaufzug – aktualita :)

Dnes bych vám rád představil dokonalý letecký chronograf. Jistě, můžete se mnou nesouhlasit, můžete i protestovat, ale to je zhruba všechno, co se s tím asi dá dělat, já tomto smělém tvrzení budu trvat. Vznikl u značky Stowa, to je malý německý výrobce a dělat zajímavé hodinky opravdu umí velmi dobře. Ať už to jsou hodinky pro formální příležitosti nebo mnoho barevných variant potápěčských hodinek. Dnes ale pro vás mám Stowa Flieger Chrono Handaufzug. Nesmíme zapomenout, že značka Stowa byla jedním z pěti původních výrobců B-Uhr a má tedy s designem těchto hodinek opravdu dlouhou zkušenost.

http://info.photowatches.eu/2013/12/sto ... aktualita/

Obrázek

Petzold
Moderátor
Moderátor

20.12.2013 11:22

No tak napsal jsem Ježíškovi o tyhle, a on mi je fakt nadělil. :lol:
Díky Kibimu za inspiraci.

SPITFIRE_WATC28.jpg
SPITFIRE_WATC28.jpg (12.73 KiB) Zobrazeno 18045 krát

Biggles
Častý návštěvník
Častý návštěvník

21.12.2013 10:05

Obrázek
Jen tak cvak...

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

22.12.2013 2:59

@Petzold - moc pekna "rejze"! gratuluju! :)

Mé Poljot Chronograph (cal. 3133) – recenze

Dnes bych vám chtěl krátce představit své hodinky Poljot. Je to model vybavený chronografem a mám ho už od roku 1988, tedy čtvrt století. Za tu dobu jsem s nimi zažil hodně starostí, ale také hodně radosti. Pojďme se na ně podívat.

http://info.photowatches.eu/2013/12/me- ... 3-recenze/

Obrázek

Petzold
Moderátor
Moderátor

22.12.2013 15:08

To já moc dobře vím že je to "rejže" :lol: :lol:. Ale mě se líbí, já jsem skromný :lol:

Reklama

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

22.12.2013 18:27

za tuhle rejzi mi fakt nakopali na jednom nejmenovanem serveru... :D
a pritom to byly moc sikovny hodinky... :)

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

26.12.2013 13:23

Hamilton Khaki Navy Pioneer Limited Edition – recenze :)

Dnes bych vám ráda představila velmi neobvyklé hodinky se značkou Hamilton. Jsou to výjimečné Khaki Navy Pioneer Limited Edition – a určitě mi dáte za pravdu, že zrovna tyto hodinky si přídomek „neobvyklé“ zajisté zaslouží.

http://info.photowatches.eu/2013/12/ham ... n-recenze/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

30.12.2013 10:00

Officine Panerai Tuttonero GMT 44 mm (PAM00438) – aktualita :)

Dnes pro vás mám takovou drobnost, hodinky Officine Panerai Tuttonero GMT 44 mm (PAM00438). O různých technologiích i o tradičním vzhledu jsme už několikrát psali, ale i tak mi to nedá a chtěl bych vám ukázat hodinky, které se mi prostě moc libí. Možná i vám vrtá hlavou otázka, co je to „tuttonero“? Google mi odpověděl, je to správně „tutto nero“, tedy „vše černé“ – a to tyhle hodinky skvěle charakterizuje.

http://info.photowatches.eu/2013/12/off ... aktualita/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

02.01.2014 16:00

Steinhart „Ocean One Vintage“ – aktualita

Není to tak dlouho, co jsem vám představoval své hodinky Steinhart Ocean-1 GMT. Dnes pro vás mám podobnou novinku značky Steinhart – Ocean One Vintage. Asi už na začátku je třeba se vypořádat s tím, že tyto hodinky jsou „inspirované“. Ano, s tímto vzhledem se můžete setkat u historických modelů se značkou Rolex, to asi nikdo nepopře a ani nepopírá. Přesto si dovolím tvrdit, že to nejsou „fake“ hodinky, tak, jak je já vnímám. Značení nenechává žádné pochybnosti, že značkou, která je produkuje, je Steinhart. Osobně se domnívám, že možná i o to víc nese Günter Steinhart svou „kůži na trh“, protože obhájci počestnosti značky Rolex spustí povyk téměř jistě. O to větší pozornost každému detailu musí hodináři značky Steinhart věnovat. Podle mého skromného názoru si ale značky nekonkurují, mají rozdílný okruh zákazníků a to hlavně kvůli velmi rozdílné ceně.

http://info.photowatches.eu/2014/01/ste ... aktualita/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

03.01.2014 16:28

Casio G-Shock GW-200Z-1DR (Frogman) – recenze :)

Nedávno jsem si koupil tento snad už kultovní model potápěčských hodinek – Casio G-Shock GW-200Z. Bylo to vlastně moje už třetí setkání s touto řadou. Prvně jsem měl jeden model „Frogman“ chvíli na ruce, když mi ho krátce půjčil majitel. Podruhé jsem je měl pár dní k dispozici na fotografování, tehdy to byla limitní edice surfového závodu Triple Crown, ale ani tehdy mne moc nezaujaly. Viděl jsem v nich mohutné digitálky, celkem těžké a s poměrně malým displejem. Musel jsem prostě pro své první „žabáky“ teprve dorůst. A tedy teď, napotřetí, jsem už konečně věděl, co chci a také proč to chci – a koupil jsem si je. Možná se ptáte proč?

http://info.photowatches.eu/2014/01/cas ... n-recenze/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

09.01.2014 16:39

Máte svůj oblíbený NATO-strap? – aktualita :)

Věřím, že pokud vás hodinky zajímají už nějaký čas, tak víte, o čem je řeč. Pokud náhodou ne, tak je to prostě (většinou) látkový pásek na nošení hodinek na zápěstí. Můžete ho najít na nejrůznějších hodinkách, s adaptérem je možné ho nasadit na Casio G-Shock za pár stovek, ale najít ho můžete i na vintage hodinkách Rolex za tisíce dolarů. A cokoliv mezi tím. Kde se vlastně NATO strap vzal a proč je tak oblíbený?

http://info.photowatches.eu/2014/01/mat ... aktualita/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

13.01.2014 16:30

Omega Speedmaster Automatic Rattrapante Chronometer (3540.50.00) – aktualita :)

Dnes bych vám chtěl v aktualitě představit hodinky sice ne úplně aktuální, ale i tak velmi zajímavé. Jsou to Omega Speedmaster Automatic Rattrapante Chronometer, které vznikly v roce 1999 a vyráběly se jen do roku 2002. Jsou to velmi vzácné hodinky, asi je jen stěží potkáte na ulici, vždyť jich bylo vyrobeno jen 5000 kusů a dnes je seženete jen náhodou. Vznikly koncem 90. let ve spolupráci s Michaelem Schumacherem (ten byl v té době ambasadorem značky) a cílem bylo vyvinout chronograf speciálně pro sportovní události. Jejich sledování (a měření) často zahrnuje také nutnost zaznamenávat mezičasy (split). Tomu byl podřízen vývoj kalibru i celkového designu hodinek.

http://info.photowatches.eu/2014/01/ome ... aktualita/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

14.01.2014 15:54

a jedny hodinky z mistni "zahradky" :)

Střelecké Invicta Pro-Diver – recenze

Dnes vám krátce představím hodinky, které se ke mně dostaly vlastně náhodou. Občas se také objevuji na fandovském serveru pro střelce a právě tam mne oslovil jeden člen, jestli bych mu tyhle hodinky chtěl vyfotografovat. Věřím, že to nebylo jednoduché rozhodnutí – poslat svoje hodinky někomu neznámému a nevědět, jestli je zase uvidí a případně v jakém stavu. Vše ale snad dopadlo dobře, i když to trvalo déle, trochu to zkomplikovala moje nemoc. Takže díky odvaze majitele vám mohu ukázat jeho Invicta Pro-Diver (referenční označení 11748BYB). Hodinky se pak v pořádku vrátily ke svému majiteli, jen škoda, že jsem nestihl přidat svůj aktuální fotografický kalendář na stěnu.

http://info.photowatches.eu/2014/01/str ... r-recenze/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

15.01.2014 10:09

Znovuzrozené Omega Speedmaster Mark II – model 2014 – aktualita :)

Tak tyhle hodinky mi vyrazily dech, značka Omega se po letech vrací ke krásnému designu svého modelu Omega Speedmaster Mark II. Aktuální provedení by mělo být představeno už letos na výstavě BaselWorld 2014.

http://info.photowatches.eu/2014/01/zno ... aktualita/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

20.01.2014 15:31

Novodobé „jeptišky“ – Traser Pulse – recenze

Že neznáte kategorii hodinek „jeptišky“? Tak to napravíme. Asi všichni tušíme, že mnohé členky řeholních řádů sloužily okolnímu světu poskytováním zdravotnických služeb. A k tomu patří (mimo jiné) i občasné měření rychlosti tepu. I pro tento účel vznikaly malé kapesní hodinky se sekundovou ručkou, které se ale nenosily v blahobytně klenuté vestě s šatlénem nebo řetízkem, ale připínaly se přímo na venkovní oblečení. A to tak, aby sice nepřekážely, ale byly na očích nebo snadno dosažitelné. Tyto hodinky Traser Pulse mohou sloužit jako běžný přístroj na měření času. Mohou ale směle navázat na tradici hodinek, které jsou skvěle využitelné třeba ve zdravotnictví, pomocí těchto hodinek můžete snadno změřit rychlost srdečního tepu pacienta.

http://info.photowatches.eu/2014/01/nov ... e-recenze/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

27.01.2014 18:24

Officine Panerai PAM 521 Radiomir Platino a PAM 522 Radiomir Oro Rosso speciální edice – aktualita :)

Dnes bych vám chtěl představit dvojici hodinek, které vznikly jako speciální edice v dílnách Officine Panerai. Představeny byly prvně na výstavě SIHH 2013, ale do prodeje se dostaly až v závěru loňského roku. Jsou to Officine Panerai PAM 521 Radiomir Platino a PAM 522 Radiomir Oro Rosso. Vzorem pro tyto hodinky byly mimořádně vzácné hodinky OP Radiomir z konce 30. let 20. století. Z původního vzoru bylo převzato mnoho drobných a nezvyklých detailů, například hraněná luneta a plastové sklíčko. Zájem sběratelů o vintage hodinky nepolevuje, tak proč nedopřát fanouškům značky možnost, aby utratili nějaké ty peníze, ne?

http://info.photowatches.eu/2014/01/off ... aktualita/

Obrázek

kibi
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník

03.02.2014 20:35

pekne, na hodinky Garmin jsem prvne koukal vloni na vystave... zajimave! :)

jpp
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.02.2014 21:03

Pěkné jsou, což o to, ale od všech předchozích modelů mě odradila krátká výdrž baterie.
Jak jsou na tom tyhle, na jedno nabití při spuštěné GPS?

egerlander
Častý návštěvník
Častý návštěvník

03.02.2014 22:31

Paradni Garmin. Az doslouzi X9i od Suunto(uz slouzi 7let), libil by se mi tez. Dotaz ohledne baterie by me tez zajimal (jak je to v realu).

PředchozíDalší

Obsah fóra / Střelectví / OFF TOPIC - MIMO TÉMA