-
White feather - Častý návštěvník
- taurus
- Častý návštěvník
Re: Přebíjení brokového náboje
To netvrdím. Jen jsem psal srovnatelný. Ty prachy co jsi psal ty v mé tabulce ke srovnání vůbec nejsou, bohužel.
Každopádně od Vectanu je ba10 nejrychlejší( dle mých tabulek) a používám ho do brokárny taky.
Každopádně od Vectanu je ba10 nejrychlejší( dle mých tabulek) a používám ho do brokárny taky.
-
Slyšel jsem už i o používání BA09, tak proč ne...
Co přebíjíš, jakou ráži, jakou váhu?
Co přebíjíš, jakou ráži, jakou váhu?
-
jpp - Častý návštěvník
Vectan (Nobelsport) dělá prachy speciálně na broky a dělá jich celou řadu. Prima, A0, A1 a mnoho dalších.
Prachy jako jsou S011, Ba9 a Ba10 sic z brokového náboj taky vystřelíte ale nikdy to nebude ono...
Prachy jako jsou S011, Ba9 a Ba10 sic z brokového náboj taky vystřelíte ale nikdy to nebude ono...
- taurus
- Častý návštěvník
A v čem je jádro pudla? Ba10 je dle Vectanu ten nejrychlejší prach co dělají. Primu neznám, ale ty ostatní co píšeš jso pomalejší než ba10. A do brokárny je tředa rychlost. Nebo je to i v něčem jiném?
-
jpp - Častý návštěvník
Ano, jou ostřejší prachy než Ba10. Pokud chceš poznat Vectan PRIMA, zkus říznout vlašimský skeet. Pokud tam budou takové šedozelené granulky, je to právě PRIMA.
Na trhu ale volně dostupné nejsou. A zdaleka to není jen o rychlosti...
Na trhu ale volně dostupné nejsou. A zdaleka to není jen o rychlosti...
-
2jpp: A který je teda volně dostupný na trhu? Mám v tom celkem guláš a netuším podle čeho se řídit u navážek...
-
jpp - Častý návštěvník
Co vím, tak spoustu prachů co si Explosia dala do reloading manuálu pro broky není reálně k sehnání. Takže tě nepotěším. To co se sem vozí z Francie pro broky se na trh nedostane. To že neseženeš ani zápalku, ani kontajnery snad říkat nemusím. A když tak je to pořádná raketa... Asi bych taky začal vyříznutým trapem, byť se mi to dost ekluje
Je to ale nejekonomičtější řešení. Myslím pro blbnutí na střelnici. Na prase bych s tím nešel...
Jinak jednotná střela v kontajneru se chová trochu jinak než klasické broky. Taky záleží jaký od toho čekáš výkon, jestli chceš aby to udělalo díru do papíru a nebo vyvrátilo popr z pantů.

Jinak jednotná střela v kontajneru se chová trochu jinak než klasické broky. Taky záleží jaký od toho čekáš výkon, jestli chceš aby to udělalo díru do papíru a nebo vyvrátilo popr z pantů.

-
Tak zápalky nejsou žádný problém, ostatně se používají i do "inlajnek" a jinejch černoprachejch potvor. Štrobl 1.70Kč, viděl jsem i za asi 1.10Kč... Košíčky či plstěný zátky též nejsou problém-Štrobl 0.80Kč košíček a asi 1.20Kč plsť.
Jedinej problém je s prachem. Ale pár lidí to tady přebíjí, tak by někdo mohl poradit...
Předělávaných Skeetů jsem se nadělal... Fungovalo to dobře, jenže GBčka nemůžu nikde sehnat, tak jsem si udělal radost a k Vánocům nadělil lis (LEE Load All II) ale teď nemám komponenty
Jedinej problém je s prachem. Ale pár lidí to tady přebíjí, tak by někdo mohl poradit...
Předělávaných Skeetů jsem se nadělal... Fungovalo to dobře, jenže GBčka nemůžu nikde sehnat, tak jsem si udělal radost a k Vánocům nadělil lis (LEE Load All II) ale teď nemám komponenty

-
Oggy - Častý návštěvník
Mám LOVEX S035. Je vhodný pro 12/70 , 16/70 , 20/70 viz. tabulka níže.
Poslal jsem ti i SZ.
Poslal jsem ti i SZ.
-
jpp - Častý návštěvník
No koupit za 2 Kč zápalku s kotajnerem a nemít prach a olovo je fakt výhra a důvod proč přebíjet 

-
pepek vyskoc - Občasný návštěvník
to je pěkný hnus, zrovna brokovnici bych přebíjel hrozně rád kvuli minimalizaci bordelu, plast kupuju vždycky s největšim odporem.
mam hromadu starých papíráků ale do nich neseženu ani zápalky, (to jsou ty "22flobert" se středovým zápalem)
mam hromadu starých papíráků ale do nich neseženu ani zápalky, (to jsou ty "22flobert" se středovým zápalem)
-
Tak 1,70Kč zápaka, 0.80Kč košík a cca 1.50Kč prach a jsem na 4Kč za slugu
Práci a střelu nepočítám. Jen teda dořešit ten prach 

-
staM - Moderátor
Re: Přebíjení brokového nábojeněco málo na amortizaci
Když už nepočítáš práci,měl by jsi počítat energie,materiál a něco málo na amortizaci zařízení.....White feather píše:Práci a střelu nepočítám.
Holt se ale líp poslouchá slug za čtyři než třeba za šest nebo sedm a práce která je vlastně zábavou jako bonus.
Abych jen tak nekritizoval,mám hotovou kokilu na jednotné střely typu IDEAL.Válcová střela se stíracími žebry na obvodu,průchozí kuželovou dutinou a "turbínkou" v dutině.Je pědidílná a odlévat do ní bude asi pakárna....
-
Tak podle mě i toto patří k našemu koníčku, tak tyhle okolnosti hold nepočítám. A ve finále ani nějak extra energie jako takový řešit nemusím. Jediný, tak je asi tavení olova a to dělám na starých Petrách a topím v nich čímkoli co pořádně hoří
Elektriku také nepotřebuji.... Ale amortizace zařízení, jo to máš pravdu.
Ty idealy znám, kolega je dělá. Moc dobrá střela, ale odlejvání je díky složitosti kokily zdlouhavější.
Pokud si správně pamatuji, tak Ty přebíjíš 16ga?

Ty idealy znám, kolega je dělá. Moc dobrá střela, ale odlejvání je díky složitosti kokily zdlouhavější.
Pokud si správně pamatuji, tak Ty přebíjíš 16ga?
-
staM - Moderátor
Jo,z 90% šestnáctku.Navíc 16/65,patrona poměrně drahá i s brokama tak se přebíjení vyplatí i díky tomu že jsem sehnal větší množství komponentů za super cenu.
Tu IDEAL jsem zvolil také proto,že má rovnou čelní hranu.Bude se dobře zavírat jak do hvězdy,ale hlavně zakroužením.
Mám takový pocit že SB dělal kdysi v minulosti jako variaci na jednotnou střelu náboj se dvěmi velkými sférickými střelami.
Tu IDEAL jsem zvolil také proto,že má rovnou čelní hranu.Bude se dobře zavírat jak do hvězdy,ale hlavně zakroužením.
Mám takový pocit že SB dělal kdysi v minulosti jako variaci na jednotnou střelu náboj se dvěmi velkými sférickými střelami.
- taurus
- Častý návštěvník
Jaký prach by jste tedy doporučili pro 12/76 ?
Chci přebíjet buckshoty ve více variantách. Budou to 6 mm koule váhy od 28 do 56 gramu. Takže od čajíčků po magnumy.
Nic rychlejšího jak Vectan ba 10 nemám a začnu s testováním právě s tímto prachem, ale pokud víte o lepším právě speciálně do brokáren pro buckshoty tak prosím poraďte. Navážky nemusíte prozrazovat, já si to vylaboruju sám. Díky.
Chci přebíjet buckshoty ve více variantách. Budou to 6 mm koule váhy od 28 do 56 gramu. Takže od čajíčků po magnumy.
Nic rychlejšího jak Vectan ba 10 nemám a začnu s testováním právě s tímto prachem, ale pokud víte o lepším právě speciálně do brokáren pro buckshoty tak prosím poraďte. Navážky nemusíte prozrazovat, já si to vylaboruju sám. Díky.
- Dedder
- Nový uživatel
Jaké košíčky používáte pro lee slug? V USA waa12sl, ale co nejpodobnějšího sehnat v ČR?
Lis mám, zápalky za 1.30 taky, prach s015 bude v patek, ale košíčky mi přišli s vnitřními žebry a slug
tam nepůjde.
Díky za tip
Lis mám, zápalky za 1.30 taky, prach s015 bude v patek, ale košíčky mi přišli s vnitřními žebry a slug
tam nepůjde.
Díky za tip
- taurus
- Častý návštěvník
Po 2 měsících kokila dorazila a proto můžu předvést svoje pokusy s přebíjením a hlavně s variabilitou s buckshoty #4.
Když nebudu počítat standarní buckshot kde je 21 kuliček samostatně ležících na sobě a při výstřelu je určité krití, lze nabíjet i jinak.
Například nechat kuličky po lití tak jak jsou, to je spojené v trojkuličky a potom lze nabíjet 7 trojkuliček.
Další možnost je 6 kuliček při okraji nábojnice kdy vznikne uprostřed krásné místo na kouli ráže .690
Další a rozhodně ne poslední možnost je výroba jednotné střeli která není tak pracná jak to na první pohled vypadá, ale o to hezčí jsou vstřeli na terči.
Když nebudu počítat standarní buckshot kde je 21 kuliček samostatně ležících na sobě a při výstřelu je určité krití, lze nabíjet i jinak.
Například nechat kuličky po lití tak jak jsou, to je spojené v trojkuličky a potom lze nabíjet 7 trojkuliček.
Další možnost je 6 kuliček při okraji nábojnice kdy vznikne uprostřed krásné místo na kouli ráže .690
Další a rozhodně ne poslední možnost je výroba jednotné střeli která není tak pracná jak to na první pohled vypadá, ale o to hezčí jsou vstřeli na terči.
-
Krásnoočko - Pravidelný návštěvník
pak prosím poreferuj.Celkem by mě zajímalo,jak se bude chovat v terči varianta,kde jsou tři broky vedle sebe v celku.
Předpokládám,že to máš do lupary
Předpokládám,že to máš do lupary

Obsah fóra / Střelivo / Přebíjení