- romanf
- Pravidelný návštěvník
Re: Gazela 58 samonabíjecí puška
panacea: tie co maju razitko VOP mohli byt poskladane z NZ (nedotknutelnych zasob) , to boli komplet cele flinty (nie diely v opravarenskych sadach) a mohli / nemuseli byt periodicky posielane na generalku do VOP aj ked sa z nich nestrielalo.
Tam sa flinty rozobrali, diely nasypali na hromadu a znova skladali. Takze po vyskladani vo VOP sa uz nemusel stretnut povodny nestrielany ram s hlavnou s nestrielanym nosicom zavorniku atd... o pazbeni ani nehovorim.
Tam sa flinty rozobrali, diely nasypali na hromadu a znova skladali. Takze po vyskladani vo VOP sa uz nemusel stretnut povodny nestrielany ram s hlavnou s nestrielanym nosicom zavorniku atd... o pazbeni ani nehovorim.
-
sided - Moderátor
Proboha
značka VOP znamená že 58ma prošla Vojenským Opravárenským Závodem. To znamená že se z ní střílelo u jednotky a po určitým čase prošla repasí. Určitě to nemá nic společnýho s NZ nebo "uloženkama" a rozhodně značka VOP flintu nijak neznehodnocuje. Myslel jsem že tyhle debaty už máme pár let zasebou.

- romanf
- Pravidelný návštěvník
sided: praveze to nie je na 100% pravidlo. U nas ( VU MV SR ) sa zrovna pocas mojho turnusu posielali na rotaciu do VOP bedne s NZ-tami na ktorych bola centimetrova vrstva prachu. Ked som sa vykonaka pytal aky to ma zmysel, radsej nereagoval
Zato padla s ktorymi sme chodili denne do straze nevideli pocas toho roka zbrojara ani nahodou
tak si vyber

Zato padla s ktorymi sme chodili denne do straze nevideli pocas toho roka zbrojara ani nahodou

tak si vyber
- m8rinek
- Občasný návštěvník
Netušíte zda je pravda, že další kusy již s českou zkušebnou budou upraveny více?
-
Teiwaz - Nový uživatel
Gazela 58PD
Lidi, nemáte někdo tuhle pušku? Zvažuju jestli si připlatit za dřevěnou nebo koupit klasickou dřevotřísku... Nehodil byste někdo fotky? Podle obrázků to vypadá fakt luxusně, ale vim že fotky prodejců nemusej odrážet realitu...
- m8rinek
- Občasný návštěvník
Všechny díly jsou SA58, takže zkus google, jistě narazíš na obě provedení. Dřevo bude luxusnější, ale pro někoho kdo to v zápětí přepažbí je ta dřevotříska dostačující.
-
tuareg - Častý návštěvník
Když jsem si byl v ZS pro moji Gazelu měli tam zrovna dvě ve dřevě. Dřevo vypadalo pěkně. Pokud by tenkrát byla některá z nich volná, připlatil bych si těch pár pěněz a vzal bych ji. Pokud ale míníš po koupi kosu tunit tak to jsou vyhozený peníze. Ale na druhou stranu si myslím že pokud z ní někdo dřevo sundá tak je bez problémů prodá. Pokud sundáš dřevotřísku tak ji můžeš akorát hodit do kamen, za tu se nevyplatí dát ani poštovný.
-
Teiwaz - Nový uživatel
Jak s tuningem, to ještě nevim, to spíš výhledově, pokud vůbec... Šlo mi o to, že na obrázcích to vypadá fakt krásně, ale viděl (znehodnocený) sa58 tady a na něm to dřevo vypadalo docela blbě, stejně tak u dřevěných náhradních dílů např. tady. To už se mi víc líbila ta dřevotříska právě... Proto jsem chtěl poprosit o fotky.
- m8rinek
- Občasný návštěvník
To ti nikdo neřekne jak se to sejde, tu buk, tu jedle, tu nějaký vykousnutí, takže buď vybírat, nebo se spokojit s dřevotřískou.
Já si Gazelu před Vánoci nekoupil, protože už byl na krámě pouze poslední kousek, zřejmě páteční výroba a tělo bylo po bocích frézované tupou frézou a to jsem prostě přes srdce nepřenesl.
S českou zkušebnou toho možná budu litovat...uvidíme...
Já si Gazelu před Vánoci nekoupil, protože už byl na krámě pouze poslední kousek, zřejmě páteční výroba a tělo bylo po bocích frézované tupou frézou a to jsem prostě přes srdce nepřenesl.
S českou zkušebnou toho možná budu litovat...uvidíme...
-
Justinian - Častý návštěvník
Já mám radši dřevotřísku, to dřevo je na mě moc světlé a často se barevně nepotká, takže to nevypadá nic moc.
- romanf
- Pravidelný návštěvník
tak som sa zrovna vrátil z Kolarmsu.
Gazely už všetky odišli, momentálne kompletuje 100ks Antilop v 22LR a 100ks flobertiek.
S Antilopou som sa chvíľku hral, konštrukčne je to urobené zaujímavo, trošku inak ako malorážka od Gunexpert. Zásobník je zvonku AK plech, vnútri nejaké črevá na 22lr, vyzerá to dobre. Vložná hlaveň je kratšia ako pôvodná, takže pri pohľade spredu to vyzerá ako klasika 58.
Chvíľku som sa hral aj s polotovarom v kal. 9luger, na to je ešte trošku roboty , ale čo bude zaujímavé:
- v 9L to bude v dĺžke subcompact
- zásobníková šachta bude schopná pobrať zásobníky vlastnej konštrukcie (banán cca 32ran) alebo Glock 17/19
- predpažbie bude komplet orailované hliníkom s 4x MIL STD a na podpažbie bude možné podvesiť brokovú jednušku 12g ktorú tiež pripravujú
Nabudúce vezmem foťák
držal som aj prvé prototypy kompletného duralového predpažbia vo veľkostiach na std 58 aj na subcompact, do výroby ide aj pištolová pažbička a teleskopická pažba, skrátka už nebude nutné dokupovať FAB defense
Vo vedľajšom sklade čaká slušná kopa IMBELOV, maďarských a juhoslovanských kalachov, Steyr AUG, Zastava M76 nejaké Beretty, Uzi, Thompsony, Stenguny a neviem čo ešte na scivilnenie... no mal som čo robiť aby som vôbec odtiaľ odišiel
naštastie som nemal nákupku 
Gazely už všetky odišli, momentálne kompletuje 100ks Antilop v 22LR a 100ks flobertiek.
S Antilopou som sa chvíľku hral, konštrukčne je to urobené zaujímavo, trošku inak ako malorážka od Gunexpert. Zásobník je zvonku AK plech, vnútri nejaké črevá na 22lr, vyzerá to dobre. Vložná hlaveň je kratšia ako pôvodná, takže pri pohľade spredu to vyzerá ako klasika 58.
Chvíľku som sa hral aj s polotovarom v kal. 9luger, na to je ešte trošku roboty , ale čo bude zaujímavé:
- v 9L to bude v dĺžke subcompact
- zásobníková šachta bude schopná pobrať zásobníky vlastnej konštrukcie (banán cca 32ran) alebo Glock 17/19
- predpažbie bude komplet orailované hliníkom s 4x MIL STD a na podpažbie bude možné podvesiť brokovú jednušku 12g ktorú tiež pripravujú
Nabudúce vezmem foťák
držal som aj prvé prototypy kompletného duralového predpažbia vo veľkostiach na std 58 aj na subcompact, do výroby ide aj pištolová pažbička a teleskopická pažba, skrátka už nebude nutné dokupovať FAB defense

Vo vedľajšom sklade čaká slušná kopa IMBELOV, maďarských a juhoslovanských kalachov, Steyr AUG, Zastava M76 nejaké Beretty, Uzi, Thompsony, Stenguny a neviem čo ešte na scivilnenie... no mal som čo robiť aby som vôbec odtiaľ odišiel

- h1x
- Častý návštěvník
Ma stránkách zelenéhosportu se objevila nová gazela. "Gazela 58 COMPACT P" s délkou hlavně 290mm. Bohužel bez přiložené fotografie.
Naposledy upravil h1x dne 23.02.2013 0:01, celkově upraveno 2
-
- m8rinek
- Občasný návštěvník
Mělo by jít o tuhle zbraň http://www.waffen.sk/palne-zbrane/samopal-vz-58-compact
- hd1727
- Občasný návštěvník
-
- hd1727
- Občasný návštěvník
Mám od podzimu objednanou sklopku Gazelu a zbraň nikde. Po první várce se další prý zasekly na české zkušebně. Nevím, no ... zatím pokorně čekám :)
- m8rinek
- Občasný návštěvník
-
Tomáš Musil - Pravidelný návštěvník
Tak jsem dnes ze ZS dovezl Gazelu kraťase.Krásné zpracování,slovenská zkušebna 2013 a jako bonus od p.Rudolfa kompenzátor 

-
fredy - Pravidelný návštěvník
Nemáš foto? 

Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské / klony vz. 58