- Jakuza8787
- Občasný návštěvník
Re: CZ 805 - nová útočná puška od ČZ
Tak co jsem se kdy bavil s uživateli 805. Tak přesnost je jediná oblast na kterou si zatím nikdo nestěžoval. zbytek už je popsán v 23 stranách tohoto fóra
-
jpp - Častý návštěvník
A na jakou to je vzdálenost? Perspektiva zkresluje, ale je to alespoň 50m? 

-
Justinian - Častý návštěvník
Tohle je Alt C Qual (25-Meter Scaled Target Alternate Course.)
Takže 25m.
Takže 25m.
-
andy.rybar - Častý návštěvník
25m?
s kolimátorem přez zvětšovací modul?No tak to doufam že střílej na špejle!
Jinak to velkou vypovídající hodnotu nemá!

-
Justinian - Častý návštěvník
Cíle jsou redukované, je to náhradní (jak název napovídá) cvičení střeleb, když není dostupná dlouhá střelnice.
Samozřejmě, že vypovídající hodnota je někde jinde.
Samozřejmě, že vypovídající hodnota je někde jinde.
-
gespa - Občasný návštěvník
No když jsem byl kdysi na amíkovský základně v Německu, tak i když byla k dispozici střelnice 100 a 400m, tak se to střílelo na redukovanej na 25m, i když teda přes mechanický mířidla, ale i tak...
To G36 se střílela taky na redukáč, ale na 100m a i když už přes optiku 1.5x, tak to bylo zajímavější...
Každopádně na přesnost 805 si taky stěžovat nemůžu, dokonce i když to člověk sype dlouhou dávkou, tak to krásně drží na terči - bodejť by taky ne, když je to těžký a navíc na předek, plus zapření s pomocí tý přední ručky... Ale to je taky tak to jediný... Jinak mi nějak k srdci nepřirostla...

To G36 se střílela taky na redukáč, ale na 100m a i když už přes optiku 1.5x, tak to bylo zajímavější...

Každopádně na přesnost 805 si taky stěžovat nemůžu, dokonce i když to člověk sype dlouhou dávkou, tak to krásně drží na terči - bodejť by taky ne, když je to těžký a navíc na předek, plus zapření s pomocí tý přední ručky... Ale to je taky tak to jediný... Jinak mi nějak k srdci nepřirostla...
- Hillman
- Nový uživatel
Tak aspoň že je přesná! Nemůžu soudit jak se z této zbrani střílí čí nějaké nedokonalosti, jelikož jsem ji v klídku ještě neprostudoval. Měl jsem ji jen možnost vzít do rukou a první moment byl jak tu všichni říkají velká váha na předku. Ale bylo to díky podvěsnému granátometu.
Co se týká vzhledu, tak mě se líbí a k srdci mě přirostla, ale pokud ji nebudu moc odzkoušet někde na střelnici, tak více nepovím.
Co se týká vzhledu, tak mě se líbí a k srdci mě přirostla, ale pokud ji nebudu moc odzkoušet někde na střelnici, tak více nepovím.
-
jpp - Častý návštěvník
Přesnost je relativní pojem. S dobrým střelivem umí kdejaká 5,56 nastřílet kolem 1 MOA. Hodnotit to ale po střelbě na 25m je blbost. Byť chápu že pochvala amerických soudruhů je svatá 

-
jpp - Častý návštěvník
Video z Afu, kde si zahraje i 805, ale i spousta dalších hraček... Záběry ze střelnic i kontaktu s protivníkem...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rqCiduFHk#!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rqCiduFHk#!
-
veiko - Častý návštěvník
Tak po celodenni akci jsem se zase na 805ku nasral. Po cca 900 nabojich se mi stalo to že se mi připekl regulator plynoveho odberu k pistu (na obrazku). Jsem si připadal jak odstřelovac. Co rana to jsem musel natahnout. Průbeh byl takovy: Vystrel-paka zaveru letela do zadu ale v pulce cesty se zastavila. Musel jsem ji hodit dozadu a dopředu pak zas vystrel. V tatře jsem to rychle přečistil-boresnake a olejovy hadr. 100 ran a zas stejny problem ale horsi prubeh. Se nejak posral chod uderniku a nebyl jsem schopen vystřelit. Proste konec. Vytahl jsem zasobnik, poradne zakvedlal zaverem narval novy zasobnik - naboj do komory par vystrelu slo a pak zas nic. Celou dobu mel zaver strasny odpor. Jako by tam nekdo namatlal kybel nugety. Blbe dopredu blbe do zadu. Toto vse jsem podnikal v uplne tme s NV na pusce. Pozdeji se ukazalo ze zavady bylï zpusobene timto: Moc vystrelu a tim i zaspineni
Proste 900 to nesnese. Je fakt že dost prselo a bylo blato ale to jsem v pusce nemel. Docela mi prirostla k srdci ale z te spolehlivosti by jeden brecel...

- Denny144
- Pravidelný návštěvník
To už se mi taky stalo, jen se zeptám - na kterou díru jsi měl nastavený regulátor? Moje zkušenost je, že na větší (na kterou bys to měl mít nastavené v tomto období) to vydrží skutečně víc. A určitě na to bude mít vliv i použitý olej; jaký používáš?
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
- Fill.f
- Nový uživatel
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Jo, tohle se objevilo na jiném fóru. Při předváděčkách o tomhle nechtěli pánové ze zbrojovky ani slyšet. Asi už to vyladili..
-
veiko - Častý návštěvník
Ja vul tam mel letni rezim-mala dira. Tak to je jasne. Nekdo si pujcil muj kver a jak ho skladal tak to nechal na male dire (napis 5.56 je nahore) Jinak nedam dopustit na Break free. Tak udelam new test se spravnou dirou
kurna

-
veiko - Častý návštěvník
Takže malinko natuningovana 805-ka. Klasicka šachta na české zásobníky spolehlivě žere zásobníky G36 a Steyr Aug. V zimním režimu (velká díra) absolutně spolehlivá, v letním režimu 500 ran max pak končí a je z ní v lepším případě opakovačka. Dokonce při zimním režimu ani tak nešpiní. Jediná věc které jsem si všiml je že závěr odírá uvnitř těla zbraně lyžiny ve kterých chodí a háže kousky do komory, takže je tam pak plno lesklého svinstva. (ja vim blbě napsano). Ovšem na funkci to nemá vliv. Při docela solidní zátěži (koukal jsem na více kusů) se odřeli plasty, iron sighty (troy) a trochu tak kolipie aimpointu (z několika upadli krytky optiky) Jinak v našich podmínkách to není úplně tak špatná zbraň. Nakoupím si 42 ranné zásobníky do steyra a 100 ranny do G36 a testnu pořádnou forsage...
- jožinzbažin
- Občasný návštěvník
Vypadá to, že v Afghánu nebyly problémy jen s 805kama .G 36 má asi taky problémy s tamním podnebím. A jestli je to doporučení pro vojáky bundeswehru pravdivé ,tak jsou ti jejich šéfové stejní ,,profíci,, jako Saša Vondra:
Bundeswehr údajně nakupoval zbraně, o nichž se vědělo, že mají závady. Mimo jiné se u nich vyskytly problémy se zásahovostí a rychlým opotřebením materiálu. Razii v prostorách BAAINBw uskutečnila prokuratura v Koblenzi už letos v březnu
Novináři si však poměrně lehce odvodili, o kterou zbraň hlavně jde, je to útočná puška G37. Na problémy s ní, jež se objevují při déle trvající palbě, tedy při zahřátí zbraně, si začali před dvěma lety stěžovat němečtí vojáci v Afghánistánu.
Přesto bundeswehr loni objednal u firmy Heckler & Koch dalších 7910 nových modelů této pušky za zhruba 18 milionů eur.
Vojáci pod Hindúkušem dostali nařízeno, aby se v boji vyhýbali déle trvající palbě, a když už se zbraň zahřeje, tak ať nezačnou znovu pálit dříve, než zahřátí G36 neklesne na teplotu ruky. Talibanci si v takovém případě asi také dají pauzu, aby se nepřítel dostal znovu do formy...
Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/e ... 71505.html
Bundeswehr údajně nakupoval zbraně, o nichž se vědělo, že mají závady. Mimo jiné se u nich vyskytly problémy se zásahovostí a rychlým opotřebením materiálu. Razii v prostorách BAAINBw uskutečnila prokuratura v Koblenzi už letos v březnu
Novináři si však poměrně lehce odvodili, o kterou zbraň hlavně jde, je to útočná puška G37. Na problémy s ní, jež se objevují při déle trvající palbě, tedy při zahřátí zbraně, si začali před dvěma lety stěžovat němečtí vojáci v Afghánistánu.
Přesto bundeswehr loni objednal u firmy Heckler & Koch dalších 7910 nových modelů této pušky za zhruba 18 milionů eur.
Vojáci pod Hindúkušem dostali nařízeno, aby se v boji vyhýbali déle trvající palbě, a když už se zbraň zahřeje, tak ať nezačnou znovu pálit dříve, než zahřátí G36 neklesne na teplotu ruky. Talibanci si v takovém případě asi také dají pauzu, aby se nepřítel dostal znovu do formy...
Zdroj: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/e ... 71505.html
- Heckler011
- Pravidelný návštěvník
Tohle asi patří do jiného tématu - případně prosím přesunout. Nemám jedinou zprávu, že by G36 měla v Afgánistánu závady, resp. nějaké zásadnější selhávání. Nemám zkušenosti z operačního nasazení s G36, ale při zkušebních střelbách v podnbí Afgánistánu G36 a kalach fungovaly asi nejlépe. Při testech v ČR jsme regulérně vystříleli cca 2 tis nábojů z jedné pušky G36 a bez závady. Muselo se tedy sundat předpažbí, které se začínalo tavit. Tak tedy nevím..
-
veiko - Častý návštěvník
Měl jsem Sl8 - příbuzná g36, je to vlastně samonabíjeci G36 hozená do jiného kabátu. Pálil jsem s ní s mírou a je fakt že se zahřívala, dá se dokoupit předpažbí kde je nejaká kovová část pohlcující teplo. Zahřívání u těchto zbraní je známé. Ale že by nefungovala slyším prvně. Bojovou zkušenost s ní nemám. Bren je na tom se zahříváním v pohodě (verze A2), spolehlivost se ukáže až časem a co vydrží materiál. Jak říkám, je nutno přepnout na zimní režim (větší díra). Pro nechápavé : je to ve předu ta část co drží píst. Je na ní napsáno 5.56x45 pokud tento nápis míří nahoru je to letní režim, pokud do strany tak zimní. Na zimní je bren o dost spolehlivější
-
jpp - Častý návštěvník
Předpokládám, že jste četli poslední SR a článek o závadách 805, které podle vyjádření A ČR v době kdy to bylo aktuální neexistovali. A najednou z vyjádření CZUB víme, že existovali... To jestli se pořešili ukáže až čas...
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské