- sokar
- Častý návštěvník
- cipis
- Sponzor serveru
Re: CZ Scorpion EVO 3A1
Tři, resp. jedna už podruhé.
To víš, asi jsem to vyžral za Glocka a některé ostatní ...
Uvidím po víkendu, čekám tak 1000 ran.
To víš, asi jsem to vyžral za Glocka a některé ostatní ...
Uvidím po víkendu, čekám tak 1000 ran.
- sokar
- Častý návštěvník
No to pak dejte vědět esi byl další problém.Já už bych fakt uvažoval o vrácení pač se s tím furt otravovat.
Je hezký že rekamace uznány ale ty nervy a celková pachuť by alespoň u mě vedla k vrácení.
Netvrdím že 30tisíc je nějaká horentní suma, ale v krabici od vína sem je eště nenašel a našetřit taky trvá.
No su zvědavé esi jste opravdu jediný s problémovým kusem, nebo vás je víc.
A to sem myslel že je to jasná volba, super bomba extra kůl kvalita.
Je hezký že rekamace uznány ale ty nervy a celková pachuť by alespoň u mě vedla k vrácení.
Netvrdím že 30tisíc je nějaká horentní suma, ale v krabici od vína sem je eště nenašel a našetřit taky trvá.
No su zvědavé esi jste opravdu jediný s problémovým kusem, nebo vás je víc.
A to sem myslel že je to jasná volba, super bomba extra kůl kvalita.

- pepe123456
- Pravidelný návštěvník
no na zbrojovku celkem asi jo, co se týče pistolí a loveckejch flint si mohl dopadnout mnohem hůř
viděl jsem kulovnici který nešel zavřít závěr a přesto měla nástřelnej list 

-
ufo - Moderátor
-
crowe - Příspěvky: 622
V AVIMU mají EVO,který má nalítáno 30000 ran a zatím bez závad,tak doufejme že se to vyskytuje jen kus od kusu.
-
glock1719 - Příspěvky: 8120
Já mám 13 tis .A v pohidě.Jen mi jednou při střelbě v dešti chytl závěr lišku.Než jsem dojel ze střelnice dom.Chtěl bych vidět jak by vypadal tahat EVO 2 dny v dešti v lese.
-
AREYOU - Pravidelný návštěvník
Zajímalo by mě jestli někdo netuší, proč má EVO takovou zvláštní rozšířenou pažbičku je to k něčemu, když jsem to EVO držel tak jsem si myslel, že je to pro lepší úchop a aby to nevyklouzlo z ruky, ale na co to opravdu je tedy se přiznám nevím? Trochu odbočím já reklamuji GLOCKa 17 4 gen. a termín mi dali 2 měsíce, že se to musí poslat do Rakouska
.

-
-
glock1719
a tušíš, proč to tam je? U pistole rozšířená šachta je pro rychlejší přebití, ale u EVA kde zásobník strkáš mimo pažbičku mi to nějak uniká
?
a tušíš, proč to tam je? U pistole rozšířená šachta je pro rychlejší přebití, ale u EVA kde zásobník strkáš mimo pažbičku mi to nějak uniká

-
Podle mě je to pro jistější úchop v rukavicích.Nebo moderní dizajnový výstřelek? Nevím. 

-
Já spíše začínám řešít výrobu nebo předělávku s již vyráběného pytlíku na zachycení vystřelených nábojnic.
Při behání po travnaté střelnici jsou ztrátu nábojnic moc velké.
Chtělo by to něco jako tohle.
Při behání po travnaté střelnici jsou ztrátu nábojnic moc velké.
Chtělo by to něco jako tohle.
- cipis
- Sponzor serveru
Ad ručka - já myslím, že to máme všichni stejné, akorát je to jinak vyfocené. Účel také nevím 
Ad pružinka spouště - dnes se dalo jen 250 ran místo očekávaného tisíce, takže nic, resp. vše funguje normálně
Ad vytahovač - po těch 250 ranách vypadá furt stejně (vyštíplý) ...
Ad pytlík - nad tímhle jsem už přemýšlel také, fakt je ten poměr vystřelených/posbíraných nábojnic dost nepříznivý. Akorát asi pytlík bude ke konci už dost velké závaží ...

Ad pružinka spouště - dnes se dalo jen 250 ran místo očekávaného tisíce, takže nic, resp. vše funguje normálně

Ad vytahovač - po těch 250 ranách vypadá furt stejně (vyštíplý) ...
Ad pytlík - nad tímhle jsem už přemýšlel také, fakt je ten poměr vystřelených/posbíraných nábojnic dost nepříznivý. Akorát asi pytlík bude ke konci už dost velké závaží ...
-
ufo - Moderátor
Ad rucka - mela by to byt operka dlane, co jinyho? Jen geniove nedomysleli, ze kazdy ma tu pracku jinak velkou a ze by uzil i jiny sklon/sirku/provedeni. Dute? Proc tahat dalsi material navic. Uz tak ho je tam dost a dost.
-
Der Schakall - Nový uživatel
Tak včera jsem vzal s kamarádem Mazlíka na testy střeliva a musím říct, že velice příjemně překvapen. Od každého vystřeleno 100 ks (2x plný zásobník na 20 + 2x plný zásobník na 30) a střelba na 25m s kolimátorem Vortex dopadla dle očekávání dobře, většina chyb je přičtena únavě a samozřejmě prackám střelců. Náboje neolejovány ani nijak neupravovány. Zde jsou dojmy:
- seriovka z Limitu 124grs měděný bez záseku
- seriovka Sellier kupodivu jeden zásek při podávání, jinak bez problémů
- přebíjenky "domácí" taky bez záseku
- přebíjenky z Limitu bez jediného záseku, menší rozptyl (přičítám ale únavě, stříleny jako poslední serie)
- několik set výstřelů a rameno se hlásí o slovo, ještě ráno jsem měl vyraženy na kůži pravidelné čáry od pažby, chtělo by to opravdu něco příjemnějšího
- chtělo by poladit spoušť (zkontaktuju shivu)
Takže shrnuto a podtrženo, dobrej kus Škorpíka a sbaští naprosto každý střelivo, který do něj naláduju včetně přebíjenek, což je u tak veliký spotřeby podstatná věc. Přeju všem takovýho!
- seriovka z Limitu 124grs měděný bez záseku
- seriovka Sellier kupodivu jeden zásek při podávání, jinak bez problémů
- přebíjenky "domácí" taky bez záseku
- přebíjenky z Limitu bez jediného záseku, menší rozptyl (přičítám ale únavě, stříleny jako poslední serie)
- několik set výstřelů a rameno se hlásí o slovo, ještě ráno jsem měl vyraženy na kůži pravidelné čáry od pažby, chtělo by to opravdu něco příjemnějšího
- chtělo by poladit spoušť (zkontaktuju shivu)
Takže shrnuto a podtrženo, dobrej kus Škorpíka a sbaští naprosto každý střelivo, který do něj naláduju včetně přebíjenek, což je u tak veliký spotřeby podstatná věc. Přeju všem takovýho!
-
Justinian - Častý návštěvník
glock1719 píše:Chtěl bych vidět jak by vypadal tahat EVO 2 dny v dešti v lese.
Tak to ti můžu říct přesně, protožes doslova vystihl minulé cvičení.
Kupodivu liška žádná, zatímco Phantom už chytal znatelně. Sám jsem čuměl.
Der Schakall píše:chtělo by to opravdu něco příjemnějšího
Vojenská má pryžovou botku pažby místo toho vroubkovaného blbce, a mimo jiné se k tělu zajišťuje na magnet.
Vůbec mě překvapilo, jak se mi ta civilní verze zdála taková... vachrlatá. Možná to bylo tím, že jsem měl v ruce sapr kolegy odsud, co měl ten kus s uvolněným předpažbím, rozesraným vytahovačem atd., ale prostě mi naše kusy přijdou o třídu solidnější.
- cipis
- Sponzor serveru
Uvidíme, co ti to bude dělat po 3000 nábojích. Kontrolovat předpažbí (na zkrut) a opotřebení vytahovače.
Máš na lištách šrámy od toho kolimátoru? Nebo jsi ho tam prostě jednou přišrouboval a už nesundáváš?
Zkoušel jsi vystřílet tři zásobníky co nejrychleji po sobě?
Co se týče rozptylu, přesnosti a žravosti, tak to je u EVA standard, to se myslím shodneme všichni.
Na rameno si dej šálu nebo trochu jiné oblečení, taky mám občas obtisky, ale to myslím k té střelbě patří
Máš na lištách šrámy od toho kolimátoru? Nebo jsi ho tam prostě jednou přišrouboval a už nesundáváš?
Zkoušel jsi vystřílet tři zásobníky co nejrychleji po sobě?
Co se týče rozptylu, přesnosti a žravosti, tak to je u EVA standard, to se myslím shodneme všichni.
Na rameno si dej šálu nebo trochu jiné oblečení, taky mám občas obtisky, ale to myslím k té střelbě patří

-
Dneska jsem na střelnici porovnával EVO (jinak moje první střílení z této zbraně - díky Der Schakall) s JRC v 9x19 (http://www.justrightcarbines.com/) a moje dojmy z EVA :
+výborně se páskují zásobníky
+kompaktní a dobře ovladatelná zbraň
+střelba přes kolimátor, relativně přesná velice dynamická oproti JRC
+vše drželo pevně nic se nevyklalo
+brutální, prudké vyhazování nábojnic cca 3 metry od střelce
+nábojnice bez deformace nebo jiného poškození - možno znovu přebíjet
+žádná závada 100% spolehlivost - přebíjené střelivo
-spoušť (při pokusu o mířenku je to znát, u akčního střílení nevadí)
-strašná hlučnost oproti JRC asi tak o 30% více, s JRC lze střílet bez sluchátek u EVA nám pískalo 2 minuty v hlavě, tady bych se zeptal jestli někdo testnul EVO bez toho tlumniče zášlehu (spíše krytky závitu) - nechápeme, proč to EVO je tak strašně hlučné, je fakt, že JRC má delší hlaveň 12,5" než EVO, ale i tak ten rozdíl je opravdu obrovský, měl to někdo oddělané a střílel bez té krytky?
-mechanická mířidla, ta mucha je fakt tak dobrá na slony
Jinak EVO mohu doporučit!!!
+výborně se páskují zásobníky
+kompaktní a dobře ovladatelná zbraň
+střelba přes kolimátor, relativně přesná velice dynamická oproti JRC
+vše drželo pevně nic se nevyklalo
+brutální, prudké vyhazování nábojnic cca 3 metry od střelce
+nábojnice bez deformace nebo jiného poškození - možno znovu přebíjet
+žádná závada 100% spolehlivost - přebíjené střelivo
-spoušť (při pokusu o mířenku je to znát, u akčního střílení nevadí)
-strašná hlučnost oproti JRC asi tak o 30% více, s JRC lze střílet bez sluchátek u EVA nám pískalo 2 minuty v hlavě, tady bych se zeptal jestli někdo testnul EVO bez toho tlumniče zášlehu (spíše krytky závitu) - nechápeme, proč to EVO je tak strašně hlučné, je fakt, že JRC má delší hlaveň 12,5" než EVO, ale i tak ten rozdíl je opravdu obrovský, měl to někdo oddělané a střílel bez té krytky?
-mechanická mířidla, ta mucha je fakt tak dobrá na slony

Jinak EVO mohu doporučit!!!
-
-
Justinian - Častý návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Samonabíjecí a vojenské