- zralok
- Občasný návštěvník
brokovnice na lov/sport
Zdravím, chci se zeptat co byste mi doporučili za brokovnici v cenovém limitu dejme tomu do 30 tis. Chci vyhazováky, měnitelné choky a tvrdochrom. Dále bych přivítal volitelnou jednospoušť ale netrvám na ní. Může být i komora 76 ale není to taky podmínka. Chci to mít na lov a občas i na střelnici. Víc by převažoval lov. A už s ohledem na rok 2011 by měla schroupnout i ocelové broky, které si prostě se stávající dvojkou ZP prostě střílet netroufnu.Zatím jsem zvažoval IŽ - 27 EM-1C buď s chromovou baskulí nebo verzi sporting. Má smysl brát sporting i na lov? Mi se teda sporting líbí více. Pak jsem zvažoval Betinsolli, ale ta je tady v jiném tématu dost kritizovaná, tak nevím jestli do ní jít a nic jiného mne za tu cenu nenapadá. Měl jsem teď o víkendu v ruce starší Berettu a to byla lahůdka, jen na Berettu prostě nemám.
-
SW_FOX - Grafoman
- zralok
- Občasný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
IŽ tě brzo přestane bavit, je to těžké, neohrabané a opravdu když to položíš vedle jakékoliv "lepší značky" tak je vidět za co ty peníze dáváš, je to jako si koupit na ježdění volhu, těžká, velká dobrá spolehlivá, ale s elegancí se to nepotkalo, ovládací prvky jdou ztuha a komfort nula.....
Hungry říká, ještě že tu IŽ (kulobrok) tady mám, vždycky když to někomu položím vedle sebe s Finklasikem tak prodám Finklasika
Hungry říká, ještě že tu IŽ (kulobrok) tady mám, vždycky když to někomu položím vedle sebe s Finklasikem tak prodám Finklasika

- zralok
- Občasný návštěvník
- zralok
- Občasný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
- zralok
- Občasný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
-
Willy - Pravidelný návštěvník
SW FOX: Tak tedy nějak nevím proč by ho IŽ Sporting měl přestat bavit. Je to velmi slušně vyrobená kozlice a má přesně to co ho na ní zajímá. Sám jsem jí měl nějakou dobu a nemůžu si stěžovat ani na to nejmenší. Výborně chodila bez jediné závady. U Sportingu je zpracování přece jen trochu jiné než u ostatních IŽ a to hlavně proto že se ve velkém vyváží do Ameriky. Já osobně kdybych jí nebyl nucen prodat tak do ničeho jiného nejdu. Nemluvě o ceně, která je u ní také více než příznivá. Vážně na ní nedám po užitné stránce vůbec dopustit. Jediné co to nemá a asi ani nikdy mít nebude je ta věc, že si s ní člověk na střelnici přijde trochu jako " chudý příbuzný " proti těm všem Perrazi a Berettám (teď vážně nevím kolik písmenek je v těch názvech 2x
)a podobným.

-
SW_FOX - Grafoman
- zralok
- Občasný návštěvník
A jaký teda máte ještě názor na Betinsolli? Já se jí trochu bojím. Jednak tady ve fóru je na ni přímo téma a tam je kritika a pak jsem na střelnici zažil chlápka co mu u nové Betinsollky odpalovaly obě hlavně najednou. Až ho zase uvidím tak se zeptám zda a s jakým výsledkem ji reklamoval. A napadá ještě někoho něco jiného než FinnClassic?
-
Brigadier - Pravidelný návštěvník
- zralok
- Občasný návštěvník
No můj názor kvůli kterého právě o sportingu uvažuji je ten, že zajíci nebo bažantovi je úplně fuk jestli dostane zásah ze sportingu nebo nesportingu. Prostě hlavní je se trefit. A pokud má sporting ergonomii jinou než lovecké provedení tak nevím jestli to dokonce není třeba lepší. U sportu se předpokládá více ran tak by to mělo vyhovovat snad i při lovu. Nebo se snad mýlím?
Jinak ještě jsem našel brokovnice Fair a Zabala. Znáte je někdo? Vypadají taky velmi slušně.
Jinak ještě jsem našel brokovnice Fair a Zabala. Znáte je někdo? Vypadají taky velmi slušně.
-
SW_FOX - Grafoman
zralok píše:A jaký teda máte ještě názor na Betinsolli? Já se jí trochu bojím. Jednak tady ve fóru je na ni přímo téma a tam je kritika a pak jsem na střelnici zažil chlápka co mu u nové Betinsollky odpalovaly obě hlavně najednou. Až ho zase uvidím tak se zeptám zda a s jakým výsledkem ji reklamoval. A napadá ještě někoho něco jiného než FinnClassic?
No krom odpalování obou komor se projevují další radosti jako vyhazování i nevystřeleného náboje a podobně..... hlavně to není zbraň kde mám pokaždé jistotu že vystřelím, měl ji bývalý kolega z práce a tak dlouho ji reklamoval (průběžně cca půl roku bez flinty) až se nasral a nechal ji na prodejně s tím že si bere berettu (vyšší rada 686E - cca 80k).
zralok píše:No můj názor kvůli kterého právě o sportingu uvažuji je ten, že zajíci nebo bažantovi je úplně fuk jestli dostane zásah ze sportingu nebo nesportingu. Prostě hlavní je se trefit. A pokud má sporting ergonomii jinou než lovecké provedení tak nevím jestli to dokonce není třeba lepší. U sportu se předpokládá více ran tak by to mělo vyhovovat snad i při lovu. Nebo se snad mýlím?
Sporting nemá očka na řemen (letovat podomácku na hlavně je problém a komerční očka (navlíkací - šroubovac) nevypadají hezky a blbě se shání, jinak na lov potřebuješ spíš pažbu ala Skeet (tedy kratší, subtilnější, abys byl obratný, a hlavně loví se v kabátě v zimně, takže pažba ještě o to kratší), na sport (trap) spíš potřebuješ místo pažby přitesaný železniční pražec (být co nejvíc inline) víš kam to poletí, máš čas zalícit a tak...... prostě každé chce svoje..... navíc v létě (většina sportovní střelby) střílíš v tričku s krátkým rukávem, takže pažba o to delší....
- zralok
- Občasný návštěvník
-
SW_FOX - Grafoman
U nás zatím ne, u dovozce se ti poptám, ale jelikož je to SAKO, které se licenčně v rámci Beretta Grupe dělá v Itálii, zemi která je brokovnicema proslavená, tak se nebojím.
Jinak Bettinsoli a tebou jmenované značky jsou nejspíš turecko, něco je dobrý, něco ne, ale vyber si.... i základní verze berett se dělají v turecku, ale nevěřím jim.
Jinak Bettinsoli a tebou jmenované značky jsou nejspíš turecko, něco je dobrý, něco ne, ale vyber si.... i základní verze berett se dělají v turecku, ale nevěřím jim.
- zralok
- Občasný návštěvník
No Zabala je myslím Španělsko, Fair netuším. Jinak dnes jsem měl cestu kolem loveckých potřeb tak jsem vlezl dovnitř a měli tam IŽ 27 s tou chromovou baskulí, tak jsem ji vzal do ruky a zděsil jsem se. Skoro to nešlo zlomit, to i těžkopádné ZH je proti tomu báseň a zaklapnout se mi to podařilo až po velkém úsilí. Vrch baskule vypadal jako by ji opracovávali majzlíkem. Nic jiného z brokovnic tam neměli tak jsem porovnat nemohl. Ale proti tomu kusu co jsem držel, tak musím říct: ZLATÉ ZP
- bary
- Nový uživatel
jenom k tý betinsolli kamarád má betinsolli sporter a už sní má asi 30 000 ran a ´v pohodě a druhý má jak brokovou tak i kulovou kozlici a je spokojený zatím žádná reklamace asi to je jako se vším nikdy si nemůžeš být na 100% jistý a na FAIR je článek tady
http://www.myslivost.cz/media/clankyDet ... DR=&TypR=1
http://www.myslivost.cz/media/clankyDet ... DR=&TypR=1
- zralok
- Občasný návštěvník
Obsah fóra / Dlouhé zbraně / Brokovnice